TØRST: Siden tidlig i januar har Triana vært i Chamela på Mexicos vestkyst for å spille inn fjerde sesong av «Paradise Hotel», som har premiere mandag. Der er det 28 grader midt på dagen, ifølge Yr. Ikke rart det går med en del mineralvann, med andre ord. Foto: Martin Jacobsen/TV 3
TØRST: Siden tidlig i januar har Triana vært i Chamela på Mexicos vestkyst for å spille inn fjerde sesong av «Paradise Hotel», som har premiere mandag. Der er det 28 grader midt på dagen, ifølge Yr. Ikke rart det går med en del mineralvann, med andre ord. Foto: Martin Jacobsen/TV 3Vis mer

Triana Iglesias om hvorfor hun liker norske menn

Den single programlederen og modellen har ikke hatt tid til å gå på sjekker'n.

HUN VÅKNER AV DEN SAMME lyden som vugget henne i søvn kvelden i forveien: Bølgene som slår mot stranda.

Den lune midtvintersvinden fra Stillehavet finner veien gjennom pælene og plankene i den primitive trehytta og stryker sengetøyet hennes, minner om at det er på tide å stå opp, sjekke om det er vann i dusjen i dag, uansett få i seg litt frokost, før hun tripper ut døra og ned trappa med varme sandkorn mellom tærne.

Nei, det er ikke prologen til en ny legeroman til 49,90 på Rimi. Det er en beskrivelse av en helt vanlig morgen for programleder Triana Iglesias på «Paradise Hotel»-innspilling i Mexico.

Glamourmodellen, nylig single etter mange års samboerskap og drøye to uker unna sin egen trettiårsdag, er tilbake i rollen for fjerde gang. Men har ikke blitt for blasert til å stanse opp et øyeblikk, for eksempel på vei mellom bungalowen og bilen som frakter henne til location, kjenne solstrålene i ansiktet og tenke: «Så innmari heldig du er, Triana, som får være her og holde på med dette».

- Det er noe jeg har blitt flinkere til å gjøre med åra. Og der har du kanskje et tegn på at jeg begynner å bli gammel: «Jeg føler at tida går fortere og har lært meg å sette pris på hver dag», det er sånt gamle kjerringer sier, ler hun høyt og hest på Skype-linje fra Mexico.

- JA-JEG-BLIR-JO-TRETTI-DA, innrømmer hun, påtatt høyt og klart.

- Alle elsker å minne meg på det — hele tida. Men det kommer ikke til å bli noe annet enn fantastisk. Jeg har gruet meg for trettiårskrisa, men nå tror jeg at jeg hadde den allerede da jeg ble 28. Da hadde jeg en sånn: «hjelp, jeg blir gammel, dette går ikke, alle andre får barn og det får ikke jeg, hva skal jeg gjøre, jeg må kjøpe meg leilighet...» Alt sammen, liksom. Men nå er jeg bare, «jeg blir tretti liksom, og det er fett, jeg har beina godt planta på jorda og ikke så mange løse tråder i livet», og da er det ikke noe å frike ut over, resonnerer hun.

- Tretti er ikke sååå gammelt heller, da, legger hun til.

PREMIERE OG BURSDAG: Til uka er er det duket for en ny sesong av «Paradise Hotel». Uka deretter er Triana Iglesias jubilant. Foto: Martin Jaconsen / TV 3 Vis mer

Det er seks-sju år siden geskjeften å vise seg fram lettkledd fikk det nye navnet «glamourmodell» i Norge, og like lenge siden det gikk opp for folk at en tidligere stuntreporter i «Midt i smørøyet» og såpeskuespiller i «Venner og fiender» hadde blitt voksen både her og der. På det tidspunktet hadde det halvt spanske enebarnet fra Manglerud på østkanten i Oslo allerede skapt seg en karriere i utlandet på å vise hud. Det hadde bare skjedd to ganger før at Playboy plasserte ei norsk jente på forsiden av en av sine internasjonale utgaver da Triana prydet undertøysspesialen i juni 2006.

Siden har hun vært på de fleste forsider verdt å nevne og blant annet hengt i skamløst digert format på fasaden til Oslo City med bare joggesko på (hun motsto ikke fristelsen til å knipse det med mobilen før klagene ble tatt til følge og reklamen fjernet) og innbitt forsvart så vel kroppen sin som retten til å vise den fram og lettkleddfotografiets kunstneriske kvaliteter i de påfølgende debattene.

Nei, det er ikke alltid nødvendig å vise så mye hud for at et fotografi skal bli bra, men ja, noen ganger er det nødvendig likevel, og det kan faktisk gjøres på en smakfull måte.

Når hun før konkursen sto oppført som «fotoredaktør» i det mye omtalte herrebladet Alfa, var det ikke bare for at Magnus Rønningen skulle få brystvortene hennes på trykk mot en mild gave hver måned. Hun satt faktisk og redigerte fotoserier.

- DET VAR IKKE SÅ MANGE FOTOSERIER jeg rakk, men det var en ordentlig jobb som tok mye tid, og jeg synes jeg fikk vist hva jeg mener nakenbilder og glamourfotografering kan være, for det kan være jævlig fint, altså. Det kan være classy, det kan være smakfullt, sensuelt og sexy på en kul eller morsom måte. I Norge, sier hun, lett overbærende:

- I Norge forbindes en glamourmodell hvem som helst som viser puppene i et blad, og glamourfoto med glossy bilder tatt av oljesmurte bikinidamer på en hvit studiobakgrunn. Men jeg hadde lyst til å vise fram damene som stiller opp på sånne bilder helt uretusjert og usminka.

- Er det fortsatt «glamour» da?

- Ja, jeg mener det. «Glamour» er et vidt begrep, da. Men jeg er stolt av at vi tok kule bilder som ikke var... tacky.

FØLGER MED DAGBLADET I DAG: Intervjuet med Triana er hentet fra dagens Dagbladet FREDAG. Der kan blant annet du også lese om André (18) som ble paranoid og fikk angst av dop han handlet billig på nettet. Vis mer

NÅ MÅ MAN IKKE TRO AT Triana Iglesias har blitt så glad i å stå bak kamera at hun har sluttet å stille seg opp foran det. Den kommende tre-null-bursdagen endrer ikke på noen ting i så måte.

Heller ikke det faktum at Triana Iglesias kategorisk nekter å gå på noen form for diett og absolutt kan tenke seg morsommere ting å bruke et par timer på, enn trening.

- Du har levd av å vise fram kroppen. Merker du ikke alderen?

- Jo, selvfølgelig gjør jeg det. Men jeg tror det at man føler seg ung og har det bra med seg selv har mer å si for hvordan man ser ut, enn hvor gammel man faktisk er.

- Så det er faktisk sant, dette med at skjønnheten kommer innenfra?

- Ja, det er det virkelig. Alle kan vel være enige i det. Hvem har vel ikke opplevd å møte en utrolig pen person, og så er den personen ikkeno ålreit når man begynner å snakke sammen, og så blir personen bare styggere og styggere jo mer han snakker. Men, ok, jeg må jo innrømme: Innimellom ser jeg på jenter jeg vet er yngre enn meg, og tenker «oi, du ser eldre ut enn meg, gitt! Ha ha ha!» Så får jeg dårlig samvittighet da, for det der er jo ikke hyggelig, det trekkes rett fra karmakontoen, det. Men vet du hva, så lenge man har det bra og smiler er alle pene. Det er de faktisk.

SELV FØLER HUN SEG MYE PENERE nå enn da hun var 25.

- Sikkert fordi jeg var ganske mye sint da jeg var 25. Da kunne jeg bli helt fra meg for småting, la en liten ting ødelegge hele dagen. Det skjer ikke lenger. Nå er jeg sånn, ja, det som skjedde der var kjipt og noe dritt, men la det være dritt da, det teller uansett ikke i det store bildet. Og så er jeg glad igjen, og når man går rundt og er glad føler man seg mye bedre, sier hun.

SLUTT: Triana Iglesias og DJ Nils Noa brøt opp i fjor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Kan du skjønne damene som får fikset på utseendet når de drar på åra, spør vi dama som selv fikk operert inn et par — moderat store, det skal sies — silikonputer i puppene tidlig i tjueåra.

- Jeg synes ikke man skal overdrive det, du skal ta vare på den skjønnheten som er deg, liksom, det er helt skummelt med folk man ikke kjenner igjen, de som er blitt helt borte i alle operasjonene sine. Men ja, jeg forstår det, og jeg dømmer ingen for det de gjør med seg selv og sin egen kropp, sier hun.

Det var i fjor høst nyheten kom om at Triana hadde skilt lag med Nils Noa, den anerkjente DJ-en og musikkprodusenten hun hadde vært sammen med i fem år og eide en Frogner-leilighet sammen med. Bruddet har hun lagt bak seg. Ønsker fortsatt ikke å si noe om det. Ikke haster det med unger og sånn, heller.

Men tilværelsen som singel? Den beskriver hun med en lyd som minner litt om en katt som maler, litt som en knirkete dør som sakte åpner seg.

- Jaaaaa, det er veldig deilig å ha så mye tid til seg selv. Jeg koser meg skikkelig! Selv om jeg i grunnen bruker tida på akkurat det samme som før, jeg jobber mye og jeg reiser en del. Jeg har ikke hatt tid til å komme meg så mye på sjekker'n enda, men hvis jeg skal det tror nok jeg er litt rusten og vil trenge hjelp. Det blir ikke med det første, altså.

- Men man må kunne anta at kandidatene står pent i kø? Hvordan oppfører norske menn seg ute på kjønnsmarkedet, egentlig?

- Med få unntak oppfører de seg veldig bra. Norske menn er veldig kule. Jeg trenger ingen gentleman med store fakter, jeg liker at gutta er litt kompiser, og slik er norske menn, sier hun.

DET ER FLERE GRUNNER TIL AT du kommer til å høre mer om Triana Iglesias i år. Noen av dem kan hun ikke snakke om foreløpig. Men til sommeren ser du henne i «Tina og Bettina»-filmen, sammen med humorgjengen fra «Torsdag kveld i Nydalen», deriblant Else Kåss Furuseth, dama bak en dødelig treffsikker «Paradise Hotel»-parodi.

SVINGTE SEG: Triana Iglesias i «Skal vi danse» med dansepartner Tobias Karlsson. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

- Den er bare fantastisk, det beste hun har gjort. Det er tydelig hvordan Else har studert de tidlige sesongene for å klare å likne på meg - og hun klarer det så til de grader. Jeg må bare skyve parodien bak i hodet når jeg er på innspilling, ellers blir jeg altfor bevisst på at jeg ikke skal bruke faktene hun etterlikner, sier Triana.

Når du leser dette er premiereprogrammet sendeklart og finaleprogrammet vel i boks; to finalepar har kjempet og noen har vunnet den tvilsomme æren det innebærer å ha vunnet «spillet» i Paradise Hotel. For spille, det har årets deltakere selvsagt gjort til gagns.

Denne gangen er det angivelig ingen til stede som utnytter TV3 for å få seg en gratis ferie under varme himmelstrøk; alle skal ha gått til oppgaven med å sikre seg partner for natta med stor målrettethet og innsatsvilje. Forutsigbart nok er det sendt ut pressemelding om rekordtidlig seksuell omgang — første dagen, faktisk.

- Hender det du ser på deltakerne og tenker «nå driter du deg ut på TV»?

- Hehehe. Jeg tenker det hver dag! Nei, jeg tuller. Nei, jeg vet ikke om jeg tuller engang! Deltakerne glemmer jo kameraene der inne. Hadde jeg blitt filmet 24 timer i døgnet, ville nok noen sagt at nå driter DU deg ut, sier hun overbevisende.

- Og så konsumeres det ganske store mengder alkohol der inne, da. Og det er en kjent sak at folk gjør mye rart i fylla. Men det blir vanvittig bra TV. Og vi som lager dette vet at deltakerne har det bra der inne, mange sier i ettertid at det er det beste de har opplevd. Det prøver jeg å huske på, for det hjelper når de står der og gråter og synes alt er fælt og noen har blitt kjæreste med partneren de hadde i forrige uke, eller det kommer noen utenfra og tar ham. Da er det greit å tenke på at de skal snart hjem, og de kommer til å tenke tilbake på det som noe bra.

IKKE GIFTEKLAR: Triana i brudekjole eksklusivt for Dagbladet FREDAG for tre år siden. Privat nyter hun singlelivet. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer