Nettmøtet med musikeren St. Thomas er over. I kveld spiller han på Rockefeller. Se hva han svarte leserne.

» Tilbake til hovedsaken.
 
Publisert onsdag 21.02.2001 kl. 13:44, oppdatert 11:43

Send inn spørsmål til nettmøtet her!

Hodepine

  Hvilket spørsmål var det som ga deg slik en hodepine, Thomas? Jeg kan helt sikkert hjelpe deg med å finne svaret.
  Laura

questions are so difficult.

Bokhandel

  Spiller du "Bookstore" i kveld, eller?
  Cathrine

ja, dette kan vi gjøre. vi kommer til å spille: born again invitation the charity ego surfers morning the cool song take a dance goodbye e.l. nice bottle of wine cornerman into the forest bookstore im coming home new apartment sunny day something happened falling down

questions

  how difficult exactly are questions?
  moritz røyr

they are so difficult. one time i had a question that was so difficult that i got a headache.

Tyskland ??

  Er det foreløpige planer om konserter i Tyskland i løpet av året?
  AnnA

vi skal spille i hele tyskland i mars og april. turneinfo finnes på cityslang.com

Neste album

  Ditt album var fjorårets klart beste. Glimrende! Når kommer oppfølgeren? jeg venter spent. NB! Kommer du tilbake til Kongsvinger?
  Balle Klorin

hei balle. takk. vi kommer alltid tilbake til kongsvinger.

Image !??

  ikke du en sånn som skal være litt sånn uflidd og ikke ha et image...??? Jeg mener du skal jo være så upretansiøs og jordnær...er ikke det like mye et image som å kle seg i en latex flaggermusdrakt og synge "tjo-bing-I-love-rock`n roll-??? Er så lei av sånne norske jordnære grasrot mennesker. Men lykke til i lusekofte og fett hår !
  David

jeg er ikke såååååå jordnær. bjarne brøndbo er mer jordnær en meg. og jeg er en skrytepave.

Befriende...

  med en motvekt! Kommer det ett nytt album snart? Har du noe nytt matriale klart? Hvis du har det, hva synes du om det i forhold til det gamle? Fortsatt fort og gali, eller blir det mer studiolyd ettersom du har et fett selskap i ryggen? Lykke til med Royal Albert. Javla fett!
  Smith

det blir innspilling i nashville. en måned med svømmebasseng, innspilling og fest. det blir den beste plata.

Jan eller Thøger?

  Hvem digga du mest av Jan eller Thøger?
  Fredrik

vanskelig. jeg liker begge.

ai phoenix

  Vil ai phoenix fortsette som trio nå da?
  Lars Kullerud

patrick, mona og bosse. patrick er norges beste låtskriver.

Slakt

  Jeg spør igjen: Hvordan føltes det å bli slaktet i NME?
  Janek

har ikke lest albumanmeldelsen. fikk 4 av ti, men fikk en god anmeldelse av en konsert i nme. jeg tar anmeldelsene mer med ro nå, de er jo stort sett bra.....

Gamle venner

  1) Stemmer det at Steven føler seg glemt og oversett nå som du er blitt stor stjerne? Han søker unektelig nye venner ved diskret å distribuere telefonnummeret sitt på nettet. 2) Billettene koster faktisk 160 kroner på Billettservice. De skal også ha sin del av kaka, vet du, nå som du er blitt et salgsprodukt.
  Jens

så janne og de andre hadde rett?

piss artist

  why were you such an anti-social, drunken buffoon on the bus from Oslo Torp to the city centre yesterday? You are a country bumpkin with a pumpkin head.
  mr. concerned

i was to drunk. i have appologised to my embarrased band members. i am sorry. i am afraid of flying. yes, i am a buffoon.

Gamle travere...

  Hvor glad glad blir du når du hører at Møller, Berg, Paulos, Sørensen, Buer og Nygaard sitter og tar en pils på Rockefeller ikveld? Vi sees! Gleder oss....
  mats

jeg gleder meg til dette....

bob

  liker du dylan?
  jonny

ja

Selvmedlidende

  En stund tilbake ble du slaktet av Natt & Dag, som avfeide deg som selvmedlidende. Hvordan reagerte du på det? Synes du N&D ikke så noe av selv-ironieen i tekstene?
  Thomas

eirik blegeberg skjønte ikke helt opplegget. jeg ble faktisk skuffa, men han er jo en hyggelig fyr. så forresten at han hadde pink på lista si over musikk han liker akkurat nå. mizzzzundazzztooood.

Pretensiøs

  Hvilke artister regner du som pretensiøse?
  Thomas

kings of convenience har jeg sagt, og jeg står på dette.

Skryt og slakt

  Er du blitt (enda mer) innbilsk etter å ha fått så mye skryt? Og hvordan føltes det forresten å bli slaktet i NME?
  Janek

my legs left the ground long time ago.

Hvor stor...

  ...kan du bli Thomas? Det er ikke langt til Royal Albert Hall! Når spiller du på Rådhuskroa i Kongsvinger neste gang? Og hva synes du om Bob Dylan?
  Taran

kroa i kongsvinger knuser royal albert hall ned i støvlene.

Hyggelig..

  Hvorfor driver du og inviterer folk på Rockefeller når det koster dem kroner 160 per snute? Det er lett å være hyggelig når man tjener på det økonomisk. Sett heller disse tre søte jentene på gjestelista: Janne, Cathrine & Hanne.
  Tha chicks

det koster 140 kroner! men janne og de andre må nok betale.

StoRe BoksTaveR

  Er det noen spesiell grunn til at du åpenbart ikke klarer å bruke både store og små bokstaver? Bør ikke en låtskriver kunne beherske elementær rettskrivning? Eller er dette et ledd i ditt image som cool, casual hooligan?
  Erik

jeg prøver å være rask, men jeg pleier alltid å sende mailer på denne måten også.

Spørsmål er vanskelige

  I den eminente låten "Bookstore" synger du at "spørsmål er vanskelige". Har du funnet noen svar?
  Dachs

jeg finner et svar hver eneste dag. min ambisjon er å finne 2000 svar, og lage en bok ut av dette.

Pretensiøs

  Flere steder har jeg lest at du beskriver musikken din som upretensiøs, og at du synes det er mye pretensiøst dritt ute og går om dagen. Det jeg lurer på er: Hvilke artister tenkte du på?
  Thomas

kings of convenience. er bra. shit is the new good.

;:;:;:

  Ring meg etterpå Thomas, 93648396.
  Steven

ok

fiolin eller kattetortur?

  Jeg syns at musikken din er herlig, men jeg må likevel si at fiolineleven min på 8 år er flinkere enn han/hun som spiller på plata di. Men jeg kommer selvfølgelig på konserten din!
  celie

Jeg sitter rett ved siden av thomas, og lover å overgå din elev i dag.

kult

  Hei Thomas! Det er lenge siden jeg har snakket med deg nå. Men har vært på noen konserter med deg og er veldig imponert. Platene er også kule. Fortsett sånn!! Det jeg husker best fra deg er at når vi spilte et-touch på treninga pleide du alltid å skyte ballen så langt du kunne ut av banen i protest. Det var ikke skikkelig fotball mente du. Gleder meg til å se deg 1 mars på rockefeller. Hilsen Freddy dos Santos. Forresten, Kim Larsen er fremdeles deppa over at du en gang i et intervju sa at du hadde spilt fotball med meg og Berre, men ikke nevnte Kim. Det var et hardt slag for han..
  freddy

men kim larsen var en skrytepave, så jeg gjorde det med overlegg. kult at du kommer ikveld. drømmer fortsatt om fotball om natta, men har ikke sparka en ball på et par år.

Hilsen til min fetter !

  Jeg har ikke noen spørsmål men en hilsen ! Hei Thomas, jeg vil bare hilse og si at du må stå på og holde koken ! Det du gjør er KNALL bra. Lykke til med turneene og videre kariere :) Hilsen fetter`n din Stian
  Stian Svensen

thank you.

utholdelse

  hVORDAN STÅR DU UT Å JOBBE MED EN DRITTSEKK SOM cLAES oLSEN??????
  pACO

han er en fyllebøtte av dimensjoner, utrolig ekkel og klysete. han blir full av en øl. og så spyr han på gulvet på hotelrom. det er ikke lett.

Kom deg paa jobb!

  Jeg er bosatt i Munchs gt. i 0165 Oslo, og har ventet paa et brev som etter sigende ble sendt den 1. juni 2001. Dette har fortsatt ikke kommet frem. Jeg har faatt vite at du var ansvarlig for postomdlingen i dette omraadet paa den tiden. Saa svar meg: hvor er utbetalingen paa kr.55 i fra Norsk tipping som jeg savner?
  Per Hansen

jeg inkasserte disse pengene for lenge siden. kom på rockefeller ikveld, så får du en øl.

Har du draget?

  Hei, jeg leste for en stund siden at du hadde vært singel i 5 år. Regner med at det er noe du har gått inn for selv, du er jo kjekk på det bildet.Jeg er gutt jeg og, hva syns du - skal snille gutter fortsette å være snill, eller bli litt slemme og. Hvis ja, hvordan blir man slem og dominerende? Plata di er forrtesten kjempebra, fikk den av lillesøsteren min i bursdagsgave.
  Alliandre

hadde kjæreste fra jeg var 17 og et par år fremover. så en til i et par år, og en i et år. har aldri vært singel så lenge. snille gutter må være snille.

Inspirasjon, tabulatur og ros!

  Hei Thomas!! Først vil jeg bare si at jeg syns du er en utrolig bra artist!! Jeg nyter virkelig låtene dine:) Også er det en inspirasjon for meg at du ikke begynte å spille gitar før du blei 21. Jeg begynte nemlig i fjor, når jeg var 16... Og så ett spørsmål: Er det noe sted man kan få tak i tabulaturet, eller akkordene til låtene dine? Jeg bor i Cairo, kommer du hit snart?
  ida

du får skaffe oss en konsert i cairo, så kommer vi. takk, takk. kjøp en capo og finn ut akkordene selv, de er enkle. lykke til.

Lo-fi triks

  Hei igjen Jan Olav sprer slike rykter Thomas... Hilsen Steven.
  Steven

han er jo kamerat, jo.

Dublin

  Hei, kommer du til Dublin med Lambchop?
  Rover

yes.

Roskilde

  Tjenare Saint! Husker du krølltoppen og resten av gjengen som du traff ein sen kveld på Roskildes grønne eng i sommer... Lurer på om nytt materiale er på vei? Uansett lykke til på turneen! Og bli aldri så svær at du glemmer dine trofaste fans!!! MVH Alf
  alf

ja, husker deg. ny plate vil bli spilt inn i november eller desember, i nashville.

Skolering

  Hvorfor har ikke St. Thomas vær villig til å gi Stuntbikes Truls Haugland kreditt for å ha lært ham å spille inn slik han gjør? Stemmer det ikke at Thomas for fire år siden da han lært seg å spille gitar skrev et brev til Haugland med spørsmål om hvordan man skulle spille lofi-gitar og hvordan Haugland fikk til sitt lydbilde?
  Maestro Coconut

nei, dette brevet var alldeles ikke formulert slik. nok et spørsmål om dette, og skuffende av haugland.

Cornerman-videoen

  Er videoen til Cornerman spilt inn på den karibiske øya St. Thomas? Ellers: Tusen takk for knallbra musikk!
  Elin

nei, den er spilt inn i mexico.

  lært noen lo-fi triks i det siste? sendt rundt noen brev?
  karl ivar

jeg sendte en gang et brev til truls haugland fordi jeg ville spørre om han kunne anbefale en firesporsopptager og en mikrofon. jeg spurte aldri om "hvordan spille lo-fi musikk". har hørt rykter om at onde tunger sprer dette ryktet. overraskende og skuffende at truls haugland går rundt og sier slikt, han var hyggelig de to gangene jeg har møtt ham.

konsert om sommern?

  har sett dere i göttingen (om i husker denne kvelden?) i elekroosho- det var herlig. men bassisten kunne har sett litt mer frisk ut. spiller dogge i norge i juli eller august; siden da skal jeg vaere i nordnorge ??? ha en godt dag. chrissi
  Chrissi

han bassisten ser friskere ut nå, vært hjemme hos foreldrene sine og hvilt.

"Vaffel -date"

  Heisann! Gratulere med suksess! Kort og greit spørsmål: Er "vil du være med hjem til meg å steike vaffler?" et like vellykket sjekketriks nå, eller har suksessen forandret det? Øystein "Hun så på meg!" Mangset
  Space Wagon

begge vi top var forelska i tove sarre jensen. har aldri brukt vaffeltrikset igjen.

Stavanger rock

  Har du hørt om Kjetil D Brandsdal og rocketrioen hans Noxagt? Dem bør du sjekke ut! Lykke til med Albert Hall giggen! Si hei til Kurt Wagner fra meg...
  Soul Brother # 1

jeg skal hilse kurt wagner fra soul brother. har hørt om brandsdal, ja

Er det sant?

  Jeg leste på Dagbladets nettsider idag at du kjøpte din første gitar først som 21 åring. Betyr det at du ikke kunne spille et tøddel før det? Det er vanskelig å tro. Med vennlig hilsen Erik Dehle
  erik

dette er sant.

Akkordlære

  Ditt begrensede repertoar skyldest det manglende spilleferdigheter eller er du bare opptatt av å "please" publikum med enkle/opplagte akkordrekker?
  Accordion

det skyldes manglende spilleferdigheter og et godt band. og en søt fiolinist.

Spellemannsprisen

  Lei deg for at du ikke ble nominert til spellemannsprisen?Noen du følte "tok din plass"? Stå på
  Lasse Hasan

odd tok min plass, så jeg er litt skuffa.

  Kan du sidestille en velykket låt med en sideforskyvning hvor den etablerte sikringen er pottetett? Hilsen tre fotballtrenere i Groruddalen....
  anonym fotballtrener

sideforskyvning på sitt beste er det største et menneske kan oppleve.

Hva er størst?

  Hei kjære Thomas! Du har jo etter hvert opplevd store ting. Men hva har vært størst? Her er mine alternativer; a. Varme opp for Will Oldham b. Ha en stor hit med "Cornerman" c. Spille på Roskilde d. Kontrakt med City Slang e. Spille alene på Rockefeller f. Varme opp for Lambchop Ja. Det var vel det. Jeg vet om nachspiel etter Samfundet-konserten... Lykke til! Vegard.
  Vegard

det viktigste var kontrakten med city slang. den hittil største opplevelsen var roskilde.

Draktreklame

  Kunne du, som gammel fotballspiller, tenke deg å "sponse" gamleklubben med draktreklame? Vi ville med glede bære ditt navn på brystet.
  Harald Ødegaard

dette må realiseres! kom på rockefeller ikveld, og vi kan diskutere saken.
svein grøndalen

Gitarspilling

  Hei Thomas, Regner du deg selv som flink på gitar? Og er det helt sant at du ikke begynte å spille før du var 21? Lykke til videre. Kult at du slår så godt an!
  Maria

jeg er ikke flink på gitar. men jeg kan lage gode låter, så jeg er fornøyd.
hilsen thomas

Ditt navn:

Din epostadresse:

Overskrift:

Spørsmålet:


MERK:
Skriv inn ett spørsmål for hver gang. Etter at du har sendt inn ett spørsmål kommer denne siden automatisk opp igjen.
Kom tilbake til denne siden kl. : .. for å lese svarene

Les også