Fin komikk om kjendiseri og kjærlighet.

4

Kjent fra TV

  • Regi: Fredrik Lindstrøm
  • Opphavsland: Sv.
«Kjent fra TV» går fikst underholdende og ganske smart til verks på sitt kjærlighetstema med undertoner. Muntert, lett og effektivt driver Fredrik Lindström sin komedie framover - i korte scener og raske skift farer vi gjennom TV-kjendisen Alexander Engbergs (Johan Rheborg) turbulente liv. Alexander har ry på seg for å være en damenes mann og innbitt ungkar, men vil egentlig ikke annet enn å finne kvinnen i sitt liv og stifte familie.

Muligheten kommer i form av en journalist (Alexandra Rapaport), men vår mann har da viklet seg inn i en knute av løgner. For å hjelpe en gammel venn har han nemlig lånt ut navnet sitt for å få utgitt kameratens roman - et rivende oppgjør med familieinstitusjonen.

Omkring kjærlighetens irrganger, fasademakeri og skjulte motiver spinner «Kjent fra TV» elegant i vei.

Innlagt er alle tenkelige varianter av kjendistilværelsens bieffekter, introdusert ved et utall personer, situasjoner, og med friske spark til vår verdens bruk og forbruk av medieeliten. Elementene blir i overkant mange og gir komedien et litt overlesset preg.

Men Rheborg står støtt og flott i hovedrollen. Hans Alexander er så dobbeltbunnet som meningen er - keitete, humoristisk, sår og søt.

 

Les også