- DI_6fi26k61.jpg --> Bare de utvalgte kan skru en ball som David Beckham. Indiske Jess er en damenes «Becks». Sjekk ukas filmanmeldelser!

4

Skru'n som Beckham

 • Regi: Gurinder Chadha
 • Opphavsland: Storbritannina

Sjekk helgas anmeldelser:
 • Klassefesten: - Overlesset.
 • Alle elsker Alice: - Følelsesladet.
 • XXX: - Går i lufta

  Og det er ingen spøk, for 18 år gamle indiske jenter i London kan ikke bare kaste sarien og blåse i kunsten å lage nan-brød, mener Jess' (Parminder Nagra) foreldre. De skal, som hennes søster, finne en passende mann fra sin egen kultur og gifte seg med ham.

  Muligens kan far og mor se gjennom fingrene med at søsteren ikke lever helt dydig før det forestående bryllupet, men at Jess løper rundt i shorts på fotballbanen og dekorerer alle sine vegger med Beckham-bilder er en ganske annen, problematisk sak.

  Men lidenskap er lidenskap, i fotball som ellers. Venninnen Jules (Keira Knightly) og treneren Joe (Jonathan Rhys-Meyers) blir allierte i Jess' kamp for å dyrke sitt talent.

  Gurinder Chadha ser med skarpt og godt blikk på kulturelle og tverrkulturelle konflikter i denne varmende, livlige filmen fra et tilsvarende levende London-miljø. Emnet er henne ikke ukjent. I «What's Cooking?» (2000) tok regissøren for seg etniske forskjeller i Los Angeles. Med «Skru'n som Beckham» lykkes hun langt bedre i å skape nærhet til sine personer, hun byr på uforutsigbart morsomme, treffende situasjoner og kombinerer fint alvor med humor. Ikke minst kan entusiaster glede seg over et vell av fartsfylte fotballscener med jenter i knallform.

  Tradisjoner, dobbeltmoral, seksualitet og venninnekonflikter er bare noen av temaene Chadha elegant legger ut og godt føyer sammen til en sjarmerende helhet ved hjelp av gode skuespillere.

  Hadde hun bare sagt «stopp» i tide. Den ene sluttscenen etter den andre ruller over lerretet før det omsider er over og vi noe overmette kan ønske damene lykke til videre.

   
 • Les også