Den håndholdte spillmaskinen er lansert.

(Dagbladet.no): Natt til 1. september gikk startskuddet for salget av PlayStation Portable (PSP) i Norge. Klokka tolv ble de første maskinene lagt ut for salg, og i løpet av dagen ble mange nordmenn fordypet i det håndholdte vidunderet.

Vi har skrevet om våre inntrykk av maskinen og anmeldte 14 av lanseringsspillene.


Dagbladet.no på PSP!

Medfølgende den siste versjonen av operativsystemet på PSP finner du en integrert nettleser, som kobler seg opp mot nettet om du har et trådløst nettverk tilgjengelig.

Dagbladet.no har, som første europeiske avis, nå laget en egen PSP-versjon av nettavisen vår. Du kan lese den på wap.dagbladet.no.

- Vi ser at PSP egner seg for å lese nyheter på i tillegg til å spille på. Vanlige websider egner seg ikke så godt fordi de er for tunge å laste. I tillegg er de ikke tilpasset skjermen på PSP, slik at leseren må scrolle horisontalt. Vi har derfor laget en spesialtilpasset versjon som er rask å laste og tilpasset i bredden, forteller Erik Saastad, som er mobilansvarlig i Dagbladet.no.

Det er altså WAP-utgaven av Dagbladet.no som er tilrettelagt for PSP - her finner du alle de siste nyhetene, oppdatert døgnet rundt.


Tilrettelagt innhold

Wap-utgaven bygger på Wurfl (the Wireless Universal Resource FiLe), et system utviklet av Luca Passani. Dette gjør det enkelt å tilrettelegge innhold til forskjellige plattformer.

- Wurfl er et fleksibelt system å bygge på som inneholder alle egenskaper til de fleste mobiltelefoner. Vi bruker dette for vår waputgave. Det var enkelt å legge inn informasjon om PSP, og dermed hadde vi en utgave som skalerer bilder og grafikk automatisk, sier Saastad.

For å lese Dagbladet.no på PSP, må du ha oppgradert maskinen til operativsystemets versjon 2.0.