Nintendo viser fram sin nye spillkontroller.

 Se flere bilder av kontrolleren!
Diskuter Revolution og les vår live-dekning av pressekonferansen i spillbloggen!
Les mer om Nintendo Revolution


Foto: Snorre Bryne

FLERE FARGER: Akkurat som med selve spillkonsollen Nintendo Revolution, kommer også håndkontrolleren i flere forskjellige farger.

FLERE FARGER: Akkurat som med selve spillkonsollen Nintendo Revolution, kommer også håndkontrolleren i flere forskjellige farger.
Foto: Snorre Bryne

TILKOBLING: Det kan kobles til flere typer tilbehør til spillkontrolleren.

TILKOBLING: Det kan kobles til flere typer tilbehør til spillkontrolleren.
Foto: Snorre Bryne

NINTENDO REVOLUTION: Slik ser selve spillmaskinen ut.

NINTENDO REVOLUTION: Slik ser selve spillmaskinen ut.
Foto: Nintendo

Dette kan kontrolleren:

• Du kan «peke» med kontrolleren i alle retninger, både opp, ned, til begge sidene og fram og tilbake.

• Selve kontrolleren er trådløs, men du kan koble til flere tilleggskontrollere via en ledning i bunn av kontrolleren.

• Du kan også vri på kontrolleren, og vippe på den. Dette registreres i spillene.

• Blant tingene du kan koble til kontrolleren, er en klassisk kontroller som gjør at du kan spille gamle Nintendo-spill, og en «nunchako»-dings som du kan styre med i spillene mens du veiver rundt med hovedkontrolleren.


TOKYO (Dagbladet.no): På årets E3-messe i Los Angeles så viste Sony og Microsoft fram sine kommende spillkonsoller i all sin prakt, og holdt ikke tilbake noe teknisk informasjon - snarere tvert imot.

Nintendo valgte en annen løsning. På sin E3-pressekonferanse holdt Nintendo-president Satotu Iwata opp en prototype av deres Nintendo Revolution. Vi fikk se, men ikke røre - og i hvert fall ikke høre.

Alt hva som gjorde Nintendo Revolution nettopp så revolusjonerende, ble hemmeligholdt.


Kontrolleren vist fram

Inntil i dag, da alle detaljene om håndkontrolleren til Nintendo Revolution ble vist fram på en pressekonferanse på Tokyo Game Show.

Iwata kunne vise fram en liten overraskelse - spillkontrolleren han holdt opp for et sulteforet publikum ligner mer på en fjernkontroll enn noe annet.

Det er liten, den er enkel - og ikke minst: Den styres med én arm.

Takket være en innebygget sensor så kan kontrolleren merke hvordan du beveger den i rommet.

Du kan koble til forskjellig utstyr på kontrolleren, blant annet noe Iwata kalte et «nunchako»-tillegg - denne har en styrespake, og kobles inn i bunn av kontrolleren. Dermed kan du styre med tillegget, mens du veiver kontrolleren rundt i rommet.

Du kan holde kontrolleren fram som en pistol, og skyte på ting på skjermen. Dette var noe Iwata mente ville revolusjonere skytespillene. Du kan veive den i lufta som et sverd, du kan bruke den som en fiskestang, spille squash - det hele handler om at du etterligner bevegelsene som du utfører i spillet i virkeligheten.

I det hele tatt var Nintendo-sjefen overbevist om at hans firma nå er klare for å nettopp revolusjonere måten folk - alle slags folk - spiller spill.


Også klassisk kontroller

For å kunne spille de klassiske spillene (du kan spille alle spillene som Nintendo noen sinne har gitt ut på Revolution), så kan man koble til noe Iwata kalte «Classic style expansion» - en håndkontroller lik den vi kjenner fra GameCube i dag.

- Dette handler om at vi vil lage en helt ny standard på hvordan man spiller spill, noe som kan appellere til både nye og gamle spillere. Alle i en familie kan plukke opp en fjernkontroll, men ikke alle føler seg komfortable med å plukke opp en spillkontroller. Nå mener vi at ingen skal være engstelige for å spille våre spill - og det er det som må til for at spillindustrien skal bevege seg framover, sa Iwata.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer veldig snart.

Se flere bilder av kontrolleren!