Thriller for ungdom.

FILM: Den enkleste veien til målet er gjerne å følge allerede opptråkkede stier. Samtidig skal man være forsiktig med å ta på seg skoene til personer med større føtter enn seg selv. Med «Disturbia» har D.J Caruso laget en moderne versjon av Alfred Hitchcocks «Rear Window». I «Rear Window» møter vi James Stewart som Jeff. Han har brukket beinet og må holde seg i leiligheten. Av ren kjedsomhet begynner han å studere naboene i blokka ved siden av. Det som i begynnelsen var en uskyldighet, utvikler seg etter hvert til en mani, og da noe mistenkelig skjer i en av leilighetene, oppstår kikkerens dilemma.

Kast terning på filmen(Klikk på en terning!)

4

321
stemmerI forhold til Hitchcocks klassiker, er «Disturbia» oppspritet og ungdommelig. Samtidig setter den ikke spørsmålstegn ved selve kikkingen og de etiske dilemmaene dette medfører. Naboene blir aldri annet enn statister i «Disturbia», der regissøren hovedsakelig er opptatt med å lage lett komedie, før filmens spennende finale.

Vi møter Kale, spilt av det amerikanske stjerneskuddet Shia LaBeouf, som har havnet i husarrest med fotlenke. I ren kjedsomhet begynner han å observere naboene. Her ser han den supersexy, Gisele Bündchen-klonede nabojenta. Og ikke minst den underlige Mr. Turner, hvis bil likner mistenkelig på den som er etterlyst i en drapssak.

«Disturbia» gjør litt for thrillersjangeren hva «Scream» gjorde for horrorsjangeren. Samtidig blir aldri dette mer enn en litt enklere, atskillig mer tilgjengelig «Rear Window»-kopi.
 

Søk i skattelistene

 
 

 TEGNESERIER - Dagens striper

Nemi av Lise Myhre

 |  Les flere i arkivet |  Les andre tegneserier

© Lise / distr. iblis@nemi.no