Men det stopper ikke der ...

(Dagbladet.no): Bergensbandet Datarock gjør det bra om dagen, og har klart å skaffe seg et navn godt utenfor Norges grenser.
Video er ikke lenger tilgjengelig.

STORSPILL: Her kan du se den nyeste «Grand Theft Auto IV»-traileren «Move up, ladies».
Video: ROCKSTAR


UREDDE: Datarock blir nå et kjent navn for mellom 40 og 80 millioner spillere verden rundt.

UREDDE: Datarock blir nå et kjent navn for mellom 40 og 80 millioner spillere verden rundt.
Foto: LARS MYHREN HOLANDNå skal de får solid drahjelp fra hele ni dataspill som de skal være med på å lydlegge.

Fra før har Dagbladet.no meldt at Datarock i likhet med Lukas Kasha og Heroes & Zeroes er med i fotballspillet «FIFA 08».

Med i «GTA 4»
Det stopper altså ikke der. «FIFA»-utgiver Electronic Arts har også plukket ut låter fra Datarock til spillene «FIFA Street 3» og «The Sims 2»-utvidelsespakken «The Sims Fritid» - da med en «tulleversjon» av låta «Fa-fa-fa».

Fra før er bandet å finne i «Madden NFL 08», «NHL 08», «NBA Live 08» og «Need for Speed ProStreet».

Men det er ikke bare EA som har interesse for bergensbandet - også Rockstar har plukket en av låtene til det kommende «Grand Theft Auto IV», skriver Fædrelandsvennen.

- Det har aldri skjedd før at en artist har så mange låter ute på diverse spill i en og samme sesong. Datarocks musikk passer så godt til spill at til og med konkurrenten til EA, Rockstar Games, har valgt en av våre låter til «Grand Theft Auto», sier en ubeskjeden Fredrik Saroea fra Datarock til avisa.

Signert av EA
- Vi spilte inn Datarock til EA sentralt første gang i forbindelse med «Tiger Woods». De likte det heldigvis så godt, at det heller ble snakk om «FIFA» - og nå er de å finne overalt, forteller pr-ansvarlig Silje Grønli i EA Norge til Dagbladet.no.

Datarock ble det andre bandet som ble signert på EAs eget plateselskap Artwerk etter førstesigneringen Junkie XL.

Saroea utgjør duoen Datarock sammen med Ketil Mosnes. De to vil ifølge spillselskapenes beregninger bli hørt av mellom 40 og 80 millioner spillere i 2008.

- Det er ganske stas, ja. Det å ha sanger med på spill er blitt et godt alternativ til å bli spilt på radio eller tv. En fin måte å markedsføre seg på, sier Saroea til Fædrelandsvennen - før han innrømmer at han selv ikke har spilt dataspill siden Commodore 64-dagene.

PS: Visste du forresten at Datarock har sitt eget dataspill? Det enkle pc-spillet «Svelene» kan du laste ned direkte her ...