Satser stort på «The Secret World».


Foto: FUNCOM

(Dagbladet.no): På dagens presentasjon av Funcoms rapport for andre kvartal, snakket ikke Funcom-sjef Trond Arne Aas bare om «Age of Conan».
MONSTRE: Det er mange forskjellige monstre i «The Secret World» - disse er blant flere som dukket opp i konseptkunsten som ble vist fram i fjor.

MONSTRE: Det er mange forskjellige monstre i «The Secret World» - disse er blant flere som dukket opp i konseptkunsten som ble vist fram i fjor.
Foto: FUNCOMOgså det kommende «The Secret World», som er Funcoms neste store online-rollespill, ble presentert i knappe former.

- Stort og viktig
Ledsaget av et par nye skjermbilder fortalte Aas at «The Secret World» er under full utvikling, med et team på 40 mann med erfaring fra spill som «Drømmefall», «Anarchy Online», «Age of Conan», «Everquest 2» og «Den lengste reisen» - og teamet vil vokse ytterligere utover høsten.

- Dette er et stort og viktig nytt spill for Funcom, sa Aas, og viste til at spillet ikke bare vil være et online-rollespill, men også inneholde elementer av alternate reality gaming (ARG) og bruk av sosiale nettverk.

- Det betyr at vi for eksempel kan gjøre et event på Rådhusplassen, der de som vinner får noe i spillet, sier Aas.

Trapper opp
Funcom har jobbet med utviklingen av «The Secret World» i over et år.

- Vi trapper stadig opp og ansetter flere talentfulle mennesker til å jobbe med det. Men det betyr ikke at vi på noen måte nedprioriterer «Age of Conan». Tvert i mot, «AoC» er svært viktig for oss, og vi har et fullverdig team på det - dette er to forskjellige team, sier produktsjef Erling Ellingsen i Funcom til Dagbladet.no.

I vår verden
I «The Secret World» får spillerne oppleve en verden inspirert av historie og mytologi, moderne konspirasjonsteorier og eldgamle myter.

- Det er et massivt online-spill der vi har tatt mange av mytene, legendene og folkeeventyrene som eksisterer i vår verden i dag, og lar tusenvis av spillerne utforske disse i en og samme verden. Det som er litt spennende for oss er at vi ikke begrenser oss til en sjanger - vi begrenser oss ikke til horror, sci-fi, fantasy eller lignende, men tar det kuleste av alt og setter det sammen i en pakke, fortalte Ellingsen til Dagbladet.no i fjor.

I spillet får vi blant annet oppleve virkelige byer som New York, London og Shanghai. Funcom har allerede påbegynt markedsføringen av spillet, og det på temmelig mystisk vis ...

Egen spillmotor
I likhet med «Anarchy Online» og «Age of Conan», vil «The Secret World» være bygget på Funcoms egne spillmotor DreamWorld.

- DreamWorld er rett og slett en slags MMO-motor, en teknologibase vi har bygd opp siden «Anarchy Online» og som utvikles hele tiden. Det er en grafikkmotor, kode for nettverkskommunikasjon, editor og verktøy for å lage verdenene, sier produktsjef Erling Ellingsen i Funcom til Dagbladet.no.

- «The Secret World» nyter godt av det arbeidet «Age of Conan»-teamet har lagt ned i DreamWorld-motoren, sier Ellingsen videre.

Hemmelighetsfull
- Kan du si noe om hva vi ser i de ferske skjermbildene?

- Det er tydeligvis et skikkelig fælt monster. Og som du ser så er flere av miljøene i «The Secret World» satt i ekte omgivelser i vår egen tid. Men hvor det er vil jeg ikke avsløre, sier Ellingsen. 

Funcom holder altså kortene tett til brystet med informasjon rundt «The Secret World» - men det er ikke utenkelig at det dukker opp mer informasjon om spillet - som lages til pc og Xbox 360 - i løpet av høsten ...

Her kan du se konseptbilder fra spillet!
 

Les også