«Samtidscountry» som flørter med en større menighet.

CD: I forbindelse med at Wilco gjestet Kongsberg Jazzfestival i fjor, kom et lyst hode opp med beskrivelsen «samtidsrock» i festivalprogrammet, en sjangerspesifikasjon som er akkurat like presis som den er ullen.

5

«Eco, Arches & Eras» (2CD)

  • Artist: Huntsville
  • Plateselskap: Rune Grammofon


Tilsvarende er samtidscountry kanskje en like presis som ullen beskrivelse av norske Huntsvilles posisjonering i improvisasjonslandskapet.

Wilcos impro/jazz-fløy, trommis/perkusjonist Glenn Kotche og Nels Cline, fant tid til å spille med Huntsville på Kongsberg i fjor. Resultatet, 54 minutter lange «Eras», utgjør hele CD2 av denne utgivelsen.

Countryelementene - banjo og steelgitar hovedsakelig - er tydelig på plass i Huntsvilles uttrykk også uten Wilco-gjester i besetningen på CD1, men det gjøres med «antydningens kunst» som metode. Countryens plass i dette elektroniske, knitrete og frie landskapet er mer abstrakt enn konkret; en følelse, en luftspeiling, en sval bris som seiler gjennom Huntsville-lyden og skaper dens tiltalende egenart.

Sidsel Endresen synger litt midt inne i «Eco», og er en annen tilgjengeliggjørende skikkelse på ei plate som på sitt lavmælte vis skriker på en utvidet menighet.

 

Les også