forfattere
   anmeldelser
   første kapittel
   digitalt
   /ordskiftet
   poetikon
   spør oss!


<annonse>




 LITT. SISTE 5
Trond Giske får forfatterhjelp
[ 07:57 27. mar ]
Frisøren i Kabul
[ 00:00 27. mar ]
- Banebrytende prosjekt
[ 14:50 26. mar ]
- En av de vakreste og mest berømte inkunabler
[ 12:18 26. mar ]
Burlesk «Møkkajobb»
[ 00:00 26. mar ]

 KULTUR SISTE 10
Avslører det som skjer bak lukkede dører
[15:52]
Avslører det som skjer bak lukkede dører
[15:52]
Kunne vært en lærebok i novellekunst
[15:20]
Kunne vært en lærebok i novellekunst
[15:20]
Grensesprengende fortelling fra Joseph O'Connor
[14:54]
Grensesprengende fortelling fra Joseph O'Connor
[14:54]
Grensesprengende fortelling fra Joseph O'Connor
[14:54]
Grensesprengende fortelling fra Joseph O'Connor
[14:54]
Grensesprengende fortelling fra Joseph O'Connor
[14:54]
Grensesprengende fortelling fra Joseph O'Connor
[14:54]




Samler på avishistorier
Forfatter og tidligere journalist Niels Fredrik Dahl (45) samler på avishistorier. En liten notis om et strandet russisk sirkus har blitt bakteppe i hans nye roman «På vei til en venn». Selv oppsøker forfatteren ofte sirkusmanesjen.
:hele saken   


En elefantmanns bekjennelser   
Sterkt fra avismiljø    

En elefantmanns bekjennelser - «På vei til en venn»
Sterkt fra avismiljø - «Journalisten»


Gjør som kona

Biografi:
Navn:
Niels Fredrik Dahl
Født:
11.05.1957
Yrke:
Forfatter
Bosted:
Oslo
Bakgrunnsfakta:
Dahl debuterte som forfatter i 1988, med diktsamlingen I fjor var jeg litt av en natt. Han er utdannet journalist, og jobbet blant annet flere år i Ny Tid før han begynte å skrive på heltid. Han har også vært lyrikklubbredaktør, og skrevet tekster for jazzensemblet Søyr.
Priser:
  • Fringe First Award (skotsk dramatikkpris) 2001
  • Tidens skjønnlitterære pris 1997
  • Bibliografi:
  • På vei til en venn (roman) 2002
  • Som torden (skuespill) 2000
  • Min tredje muskel (dikt) 1999
  • Journalisten (roman) 1997
  • Antecedentia (dikt) 1995
  • Fluenes gate (noveller) 1990
  • Dikter i New York (gjendiktning av Federico Garcia Lorca) 1991
  • I fjor var jeg litt av en natt (dikt) 1988
  •  



    Dagbladet © 2000
    :sterke meninger
    [ Dagbladet | :nyheter | :på din side | :kultur | :sport | :torget | www.start.no ]