Meryl Streep hylles for Donald Trump-parodi

Stjerna var ikke til å kjenne igjen som den potensielle presidentkandidaten.

Meninger

(Dagbladet): Det hersker lite tvil om at Meryl Streep (66) er en god skuespiller. Hun har blant annet tre Oscar-statuetter å skilte med, samt roller i storfilmer som «Mamma Mia» og «The Devil Wears Prada».

Skuespillerprestasjonene hun leverte under Park Public Theater Gala i New York, kom likevel som et sjokk for de oppmøtte.

66-åringen møtte nemlig opp på scenen som den kontroversielle, potensielle presidentkandidaten Donald Trump.

Med oransje sminke i ansiktet, parykk og en såkalt «fat suit», etterliknet skuespilleren Trump til latter fra salen. Hun hylles nå verden over for det komiske innslaget.

«Hennes beste» Det var i forbindelse med en duett med skuespiller Christine Baranski at Streep dukket opp på scenen til salens overraskelse kledd som Trump. Sammen sang de «Brush Up Your Shakespeare», en sang fra musikalen «Kiss me, Kate».

I sangen blir menn tilbudt råd på hvordan man sjekker opp kvinner, med en sexistisk undertone.

Av flere internasjonale medier får Streep skryt for den spontane opptredenen som Trump. The Guardian kaller det en overbevisende imitasjon, mens BBC omtaler den som ganske artig.

Vanity Fair kaller det «spot on», mens National Post omtaler det som hennes beste opptreden noensinne.

Streep har selv uttalt at hun kommer til å stemme på Hillary Clinton ved det kommende valget, så det var med en ironisk distanse hun spilte Trump på scenen.

Ikke første gang 66-åringen er kjent for å være ei politisk dame som sjeldent holder tilbake det hun mener.

For andre året på rad var ingen afroamerikanske skuespillere eller regissører nominert til noen priser under Oscar-utdelinga. Det noe førte til en opphetet diskusjon rundt rase i den amerikanske filmbransjen.

Flere reagerte da Streep tilsynelatende forsvarte den helhvite juryen under filmfestivalen i Berlin.

- Kjernen i menneskeheten går gjennom alle kulturer. Vi er alle fra Afrika, egentlig. Vi er alle berlinere, uttalte Streep ifølge Ap.

Kommentarene ble gjengitt av de fleste amerikanske medier og på Twitter skrev flere at dette viste at Streep ikke tar mangelen på nominasjoner til svarte filmskapere på alvor. Det likte stjerna fint lite.

- Jeg «forsvarte» ikke den «helhvite» juryen og det ville jeg ikke gjort om jeg ble bedt om å gjøre. At alle raser, kjønn og religioner skal inkluderes er veldig viktig for meg, skrev Streep i etterkant.

I januar 2014 raste skuespilleren mot Disney-konsernets grunnlegger, Walt Disney. 

Da beskrev hun seg som en «rabiat mannfolkspisende feminist».

- Disney som utvilsomt brakte glede til milliarder av mennesker hadde tilbøyeligheter til rasisme, sa hun den gang.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook