- Tull at jeg lar meg bruke, sier Turboneger-vokalisten.

Tips oss 2400
ASKER (Dagbladet.no): Turboneger-vokalist Hans-Erik Dyvik Husbys (36) forbindelser til scientologien har de siste dagene vært gjenstand for flere medieoppslag. Sist i lørdagens Dagbladet, der Turboneger-vokalisten hevdet at psykiatrien, og ikke scientologene, har hovedansvaret for Kaja Ballos dødsfall.

Hank von Helvetes makker i kampen mot psykiatrien er Trygve Haug (31), tidligere bokser og nå musikerens manager og livvakt. Haug er selv scientolog.

Nå er 31-åringen med stort sett overalt hvor Hank von Helvete ferdes.

- Trygve er min beste venn og forretningspartner, men å påstå at han utnytter meg eller bruker meg på vegne av scientologene faller på sin egen urimelighet, sier Dyvik Husby til Dagbladet.no.


- Ikke relatert til scientologene
Trygve Haug selv er helt åpen om sin tilknytning til scientologene.

- Men jeg jobber ikke i scientologikirken, og er også personlig kristen. Det er rundt 200 scientologer i Norge, men ikke så mange kjendiser. Derfor forstår jeg hvorfor spørsmålet kommer opp. Det viktige er at vårt engasjement mot psykiatrien og farmasiindustrien ikke har noe med scientologene å gjøre, sier han til Dagbladet.no.


Dyvik Husby har investert i selskapet Expect Norway AS, som drives av Trygve Haug, og som blant annet driver med investeringsvirksomhet og selger vitaminer.

Manageren har også framforhandlet avtaler på vegne av Dyvik Husby, blant annet kontrakten hans med forestillingen «Jesus Christ Superstar» på Det norske teatret som kommer opp til høsten.

Når Hans-Erik Dyvik Husby skal gifte seg til sommeren er det Trygve Haug som skal være forloveren.


Framfører scientolog-budskap
Andreas Heldal-Lund, som driver den sterkt scientologikritiske organisasjonen Operation Clambake, viser til at scientologene har en veldokumentert strategi i forhold til bruk av kjendiser for å fronte deres sak.

- For ham føles det ikke som manipulering — det føles som noe han har valgt selv. Han føler ikke at han selger scientologi eller scientologenes budskap, men det er det han gjør. Det er ikke noe galt i å kritisere psykiatrien, de har historisk sett fortjent mye kritikk, men scientologene kommer med noen voldsomme konspirasjonsteorier og kritiserer egentlig den psykiatrien som ble praktisert på 40- og 50-tallet, sier Andreas Heldal-Lund til Dagbladet.no.

Hans-Erik Dyvik Husby blir tydelig sint når han får høre sitatet opplest.


- Hva er det jeg har bitt på kroken til? Jeg har bare framført mitt eget budskap som rusfri og framført sannheten om at psykiatri er en dødsindustri. Jeg har ikke blitt scientolog, og de uttalelsene der høres jo veldig antisosiale ut. Denne mannen må jo være en gammel storinkvisitør, sier han til Dagbladet.no.


Godt mottatt
Trygve Haug har også vært med på Turboneger-turneer, og sier han har blitt godt mottatt av resten av bandet.

- Så lenge de har sett at han har blitt rusfri, sterkere fysisk og spirituelt, samt at han leverer på scenen, så er de takknemlige, sier Haug.

Han forteller også at han har fått god kontakt med Thomas Seltzer, og at han ga Knut Schreiner vitaminer da gitaristen slet med lymfekreft i fjor høst. Schreiner er nå friskmeldt.

Turbonegers manager Rune Grønn påpeker at alt Haug uttaler seg om scientologi og psykiatri får stå 100 prosent for hans egen regning.

- Bandet er glade for at Hank har klart å komme seg bort fra narkotikamisbruket. Ut over det har vi ingen kommentar om ting han uttaler seg om som ikke har med bandet å gjøre, sier Grønn til Dagbladet.no.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen