Til 4 personer på ca. 1 time.

3 ss hvetemel 4 dl melk 75 g makaroni 1/2 purre 1 ts salt 1/2 ts hvit pepper litt revet muskat ca. 400 g kokt fisk 4 eggeplommer 4 eggehviter 1 dl revet ost 1/2 dl strøkavring. I stekeovn ved 200-225 °C Rør ut mel i kald melk og kok opp under omrøring til tykk, hvit saus. Avkjøl den noe. Tilsett kokt makaroni og tynne purreringer. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Ha i fisken. Både fersk, salt og røkt fisk kan brukes. Skill eggene og bland én og én plomme inn i sausen. Stivpisk hvitene og skjær dem forsiktig inn. Hell blandingen over i en smurt ildfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen. Stek i ovnen ca. 40 minutter til gratengen har hevet seg godt og blitt gyllen. Server gjerne med revne gulrøtter og kokte poteter. Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!
 

Les også