- Ville konspirasjoner, sier kritikerne. Per-Aslak Ertresvåg svarte deg!

FINANSELITEN HAR HEMMELIG PLAN: Per-Aslak Ertresvåg mener markedstilpasningen, oppløsningen av gamle verdier og nasjonalstatens svekkelse, er biter i en planlagt totalitær verdensstat.

FINANSELITEN HAR HEMMELIG PLAN: Per-Aslak Ertresvåg mener markedstilpasningen, oppløsningen av gamle verdier og nasjonalstatens svekkelse, er biter i en planlagt totalitær verdensstat.
Foto: Scanpix

HAR SKAPT VOLDSOM DEBATT: Boken «Makten bak makten».

HAR SKAPT VOLDSOM DEBATT: Boken «Makten bak makten».
Bokomslag fra forlaget

- BLE NEKTET TILSVAR: - Kritikk er viktig og ønskelig, men den må være seriøs. Noen av kritikerne har åpenbart ikke lest boken skikkelig, sier forfatteren.

- BLE NEKTET TILSVAR: - Kritikk er viktig og ønskelig, men den må være seriøs. Noen av kritikerne har åpenbart ikke lest boken skikkelig, sier forfatteren.

SUPERKONSPIRASJON: - Det er ingen ende på ville ideer hos Ertresvåg, mener Asbjørn Dyrendal.

SUPERKONSPIRASJON: - Det er ingen ende på ville ideer hos Ertresvåg, mener Asbjørn Dyrendal.
Foto: Jon Eeg/ScanpixLes også: Den store sammensvergelsen
og Dette er vårt Kennedydrap

«Makten bak makten», skrevet av tidligere journalist og redaktør Per-Aslak Ertresvåg, er en av de mest kontroversielle bokutgivelsene i år.

Kritikkene har vært harde, men de første 3000 eksemplarene er allerede utsolgt, og boken kommer nå i nytt opplag.

«Verdenshistorien slik den blir fortalt er falsk. Det som skjules og som forfatteren avdekker, er krøniken om Makten bak makten, om klanen som sto bak og beriket seg på det økonomiske sammenbruddet i 1929, som planla både 1. og 2. verdenskrig, som finansierte både kommunismen i Russland og Hitlers opprustning. Samtidig er det historien om Den nye verdensorden og globaliseringen. [...] Ingen militærmakt kan stanse den utvikling som er satt i gang», heter det i presentasjonen av boken.

Forfatteren selv forstår at boken er kontroversiell, men forteller at han har fått hundrevis av brev og henvendelser fra folk som støtter ham.

- Bak globaliseringen ligger en skjult hensikt som er å tilrive seg en diktatorisk makt over verden, og verken demokrati eller nasjonalstater skal ha en framtidig rolle i dette. Det jeg forsøker å skrive om, er at en liten selvutnevnt finansiell elite har arbeidet målbevisst for dette gjennom i hvert fall hundre år, sier forfatteren til Dagbladet.no.

MANGE BESKRIVER innholdet i «Makten bak makten» som ekstreme konspirasjonsteorier.

- Ertresvåg prøver å lage en syntese av alle konspirasjonsteorier fra den franske revolusjon til vår tid, skriver Dagbladets John Olav Egeland.

Han mener at når uvissheten tårner seg opp, og verden blir kompleks og vanskelig å forstå, kan det være bekvemt å gripe til konspirasjoner av som forklaring, slik Ertresvåg gjør.

- Det kan føre riktig galt av sted, mener Egeland.

Asbjørn Dyrendal, førsteamanuensis i religionsvitenskap ved NTNU, mener boken helst burde være ulest, og er bekymret for ideene som kommer til uttrykk:

- Ertresvåg eksemplifiserer en type konspirasjonsteori jeg gjerne kaller for «myten om det onde brorskap» - fortellingen om en supersammensvergelse som enten styrer verden eller som er på god vei til å gjøre det. [...] Det er ingen ende på ville ideer hos Ertresvåg eller hans kilder. Slik blir det når man kaster seg på alt fra alternativ fysikk og medisin til alternativ historie med andres «profetiske innsikt» og egen entusiasme som eneste medhjelper, skriver han på Forskning.no

MEN ERTRESVÅG får også støtte fra faglig hold.

- Mye av det som blir sagt, er - på tross av innvendingene - så alvorlig, at boken må tas alvorlig. Ja, om bare en tidel er sant, gis det tilstrekkelig gode grunner til å reagere. [...] Som historiker må jeg si: Stor makt er utvilsomt samlet på altfor få hender». Det skriver professor i statsvitenskap Trond Nordby i Dagbladet.

Selv mener forfatteren at enkelte av kritikkene har misforstått.

- Jeg har aldri pretendert at dette skulle være en fullkomment ukomplisert bok. Jeg vil heller si at jeg har ønsket å gi signaler, slik at folk selv kan trekke konklusjoner. Jeg syns deler av kritikken har vært veldig lite konkret, jeg hadde imøtesett en mye sterkere kritikk, men basert på en mer rimelig analyse av hva som står i boka. Enkelte av anmelderne har ikke lest boken skikkelig, sier Ertresvåg.

Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på mail.


 
Publisert lørdag 12.08.2006 kl. 14:20, oppdatert 13:24

Send inn spørsmål til nettmøtet her!

Nettmøtet er avsluttet. Les svarene fra Per-Aslak Ertresvåg nedenfor.

Hvordan takler du ignorante mennesker

  Digger at du tørr å stå for hva du mener!!

  Er du ikke lei av folk som ikke har tatt seg tid og krefter til å studert fakta og bevisene en gang,- før de kritiserer deg ustoppelig? Hva sier du til dem?

  Hva mener du om den offesielle forklaringen til 11 September? Mat for sauer?

  Fred
  Innsendt av: Fred
I utgangspunktet må man gå ut fra at selv kritikere kritiserer ut fra de beste hensikter. (Og jeg har aldri regnet meg selv som ufeilbarlig) Når det er sagt må jeg nok vedgå at noen få kritikere har vist en påfallende evne til å ta seg vann over hodet. I det lange løp kan det føre til drukningsdød.

hilsen pae
 

Samfunn?

  Takk for god bok!

  Jeg vet ikke om jeg forstår motivene til de som faktisk har makten. Når verden er samlet, hva da?

  Dette har pågått i 100 år - når regner man med at det skal ta slutt? Når er målet oppnådd? Vil vi være klar over at målet er oppnådd, når den tid kommer?

  Hva om de med makten bak makten faktisk ikke har onde hensikter, men bare er klar over en nødvendig konsekvens i vår utvikling? Sett at vi først får ta del i et interplanetarisk samfunn når vår klodes befolkning fremstår som ett folk? Denne siste var nok FAR OUT THERE, men jeg tar alle "sprøe" tanker for det de er, og diskuterer deretter. All ære til deg, bli ikke fornærmet av min egen siste teori!!
  Innsendt av: himmellegemet
Fornærmet er jeg i alle fall ikke. Tvert imot synes jeg det er fint at du tenker selvstendig og danner dine egne meninger.

hilsen pae
 

the great question

  småbrisen og uten dama fra byen må jeg bare spørre, synes du ikke de finnes andre, viktigere ting å bruke en intelektuell hjerne på enn konspirasjonsteorier som for mannen i gata høres rimelig syke ut. hva med global oppvarming? global militær opprustning? sløsing av naturressurser? overbefolkning? anyone?...
  Innsendt av: klaus
Du har forsåvidt rett. Men for mitt vedkommende må jeg kanskje få nevnte at de sakene du nevner har jeg allerede skrevet om i bøker og i tallrike artikler (se også www Ertresvåg.net)

hilsen pae
 

Opplag

  Hei!
  Jeg lurer bare på hvor stort blir neste opplaget, og kan boka kjøpes i alle bokhandler?Temaet har interresert meg veldig lenge, og har selv lest x antall bøker og artikler om det.Derimot vil dette være den første boka om emnet på norsk.Du har min fulle støtte,og jeg synes det er bra at noen i dette landet prøver å belyse emnet slik at det norske folk kan tenkte litt på det.For våre barnebarns skyld.
  Lykke til videre, og ikke gi opp!!!
  Innsendt av: Haaris
Det er riktig at boka har vært utsolgt en tid(og der er lange køer på biblioteken) Men nytt opplag kommer nå. Boka kan bestilles gjennom alle bokhandlere (de legger seg ikke spesielt i selene for å selge den!!)

hilsen pae
 

11. september

  og hva er ditt syn på 11. september? var det en konspirasjon av noe slag der slik at makt eliten kunne fremme sine syn nærmere en "new world order"?
  Innsendt av: Jørgen
Mitt og tusener andres svar på spørsmålet er at ja, 9/ 11 var et ledd i den elitære juntaens kamp for å tilrane seg verdensmakt. The Patriot Act, loven som i realiten har opphevet rettssikkerhet og borgerrettigheter i USA, lå ferdigskrevet på forhånd og ble raskt iverksatt.

hilsen pae
 

klart det er en makt bak makten

  Vi vet vel alle som er belest at politikere for det meste er nikkedukker og den virkelige eliten er i den finansielle verden, som bilderberg gruppen og trilateral kommisjonen.

  klart er det mange som mener at dette kunn er ville konspirasjonsteorier, men det er vel også det de vil at folk skal tro slik at de som er med i dette spillet kan fortsette slik de gjør uforstyrret

  eller bommer jeg helt her nå?
  Innsendt av: Jørgen
Dessverre tror jeg ikke du bommer. Falskhet, løgn og bedrag er blant de mest virkningsfulle virkemidler blant denne makteliten for å føre folk bak lyset.

hilsen pae
 

Gratulerer!

  Gratulerer med utgivelsen!

  Hilsen Birgit, tidl nabo
  Innsendt av: Birgit lie
Hei Birgit, Takk for hyggelig hilsen. Håper Stavanger fortsatt viser seg fra solsiden!

hilsen pae
 

Griskhet og klokskap passer ikke sammen?

  Per-Aslak
  Jeg er snart ferdig med boken din og følger deg et stykke på vei. Har alikevel problemer med tror at denne "makteliten" gjennom generasjoer skulle kunne klare å drive dette spillet uten at det ble mer fokus på det fra den øvrige befolkning. Jeg tror ikke de er så smarte at resten av samfunnet ikke hadde merket mer og laget mer støy. Tror det finnes slike "makteliter" innen de fleste områder, da spesielt; medisin, forskning, olje, politikk - men jeg har ikke tro på at de klarer å samarbeide på tvers av feltene - da ville de for ofte komme i veien for hverandre... hva mener du om dette?
  Innsendt av: Leif
Jeg skjønner godt dine innvendinger som jeg gjerne skulle ha diskutert med deg i et bredere forum. President Kennedys og den italienske politikeren Aldo Moros skjebne forteller hva som skjer med selv mektige politikere som krysser den finansielle elitens planer.

hilsen pae
 

Jeg støtter deg!

  Det er viktig at noen tør å stille de "gale" spørsmålene. Jeg har studert illumunati og diverse konspirasjonsteorier i en årrekke. Jeg har sett utallige dokumentarer om emnet og jeg har lest en god del bøker. Hadde det vært mulig for meg økonomisk, så ville jeg brukt all min tid på å gå grundigere ned i dette materialet, så interessant er det. De menneskene som stiller de mest kritiske spørsmålene ved disse teoriene, er folk som overhodet ikke har orket å sette seg inn i realitetene og som ikke klarer å se helheten. Det er en grunn til at vi har de problemene på denne planeten som vi har. Stå på, Ertresvåg. Jeg har trua på deg.
  Innsendt av: BK
Fint, du har både fornuftige og konstruktive holdninger til saken, etter min mening. Stå på!

hilsen pae
 

Makten til markedet

  Jeg har ikke lest boken (skal gjøre det) men så vidt jeg kan skjønne passer disse tankene godt med det jeg har lest av Greg Palast og Michael Moore m/flere. Politikerne har mistet makten til markedet for lenge siden. Med vilje, antagelig. Hva mener du?
  Innsendt av: Randi Bodin
Både Greg Palast og Michael Moore er uredde, store journalister som har revet masken av mye hykleri. Dagens politikere har for ofte opphørt å handle ansvarlig i sine roller. Sjelden etterspørres karakter når partiene velger sine kandidater. Hvor mange politikere med karakter kan vi peke på I Stortinget vårt i dag?

hilsen pae
 

Er det et minus?

  Jeg har ikke lest boken, så jeg skal ikke komme med kritikk, men heller anta at du har rett. Er det så et minus at det er den med pengene som har makten?

  Vi har allerede sett gang på gang at når det er den religiøse eliten som styrer verden, ender det i blodbad. Det vil alltid være en eller annen form for elite som styrer verden. Å tro noe annet er å være håpløst naiv. Hva er verst: Den med mest penger i lommeboken, den med mest våpen under tommelen eller den med flest hjernedøde fanatikere i sine rekker?
  Innsendt av: Richard
Hundre prosent perfekte styreformer er ikke hverdagskost noe sted. Men diktaturer fungerer ikke. Det demokratiske system kan ha svakheter,men har muligheter for forbedringer som savnes blant diktaturer.

hilsen pae
 

Rimer ikke...

  Dersom disse menneskene var så mektige som du påstår. Ville det ikke da vært en smal sak og ta en ubetydelig liten mann som deg av dage. De ville vel ikke la deg ture frem og "avsløre" dem og følgelig ødelegge planen deres på denne måten dersom de hadde så mye som et snev av makt i sine hender.
  Noen forklaring på dette...?
  Innsendt av: Carolita
Som du selv er inne på er jeg nok en alt for ubetydelig person til at min stemme kan oppfattes som noen trusel for noen innen dette hierarkiet.

hilsen pae
 

Troverdig ?

  "Jeg syns deler av kritikken har vært veldig lite konkret,..."

  Kunne du selv vært litt mere konkret og utpekt bare én eneste person av denne finanseliten som står bak denne konspirasjonen. Eller blir de mer som mystiske spøkelser som ingen noengang har sett eller hørt...
  Inntil du er litt mere konkret og forteller verden hvem disse menneskene er og hvor de har sitt virke, tror jeg de fleste vil oppfatte deg som lite troverdig og delvis psykotisk
  Innsendt av: Arnt Egil
Hvis du leser boken vil du se at personer og familier er listet opp - er du sikker på at det er min bok du har lest?

hilsen pae
 

1984

  Jeg har ikke lest boken din, men det jeg har lest av omtale minner meg om boka 1984.
  Der er det en elite som bygger et samfunn som skal hindre den politiske pendelen som til enhver tid svinger (der middelklassen overtar herskerklassens posisjoner "på vegne" av underklassen).
  De bygger et totalitært samfunn der det blant annet er en "evig krig".
  Er Orwell på samme spor som deg, eller er jeg på villspor?
  Innsendt av: Kjetil
Du er ikke på villspor. Men Orwells bok en en fiksjon, en framtidsvisjon. Min bok er dokumentarisk - en reportasje fra vår egen virkelighet. Den forteller litt om det som foregår i de skjulte maktsentra verden over.

hilsen pae
 

from the wilderness

  Har ikke noe spørsmål, vil bare uttrykke støtte til Per-Aslak Ertresvåg, og i tillegg vise til en side som behandler en del av de samme tankene som ham: http://www.fromthewilderness.com/
  Innsendt av: donkey
Takk for det. Du er faktisk ikke alene med din støtte! Det setter jeg pris på.

hilsen pae
 

Hei! Jeg har dessverre ikke lest boken din enda

  Men jeg har lenge forstått at det er jødene som styrer både når det gjelder USA, finanseliten og verdensøkonomien... har du kommet frem til samme konklusjon?


  Innsendt av: FN-veteran, Erik, Grefsen 39 år
Det har vist seg mulig å iverksette nazistiske, fascistiske og andre diktaturer. Klart det er mulig å gjenta dette. Umulig blir det bare dersom folk , vanlige mennesker, mobiliserer en våken front, uten frykt.

hilsen pae
 

Illuminati - New World Order

  Fantastisk at du har skrevet en slik bok! - Jeg har selv les en god del om denne eldgamle "sekten" - og jeg synes den virker veldokumentert og svært interessant. Jeg elsker konspirasjonsteorier fordi de på en måte gir oss de kontrafaktiske spørsmålene vi kanskje burde være litt mer opptatt av... HVORDAN er det MULIG at noen mennesker kan skape en SÅ EKSTREM ubalanse på vår Jord?
  Gleder meg til å kjøpe boka di!!
  Finnes den online?

  Stå på!


  Innsendt av: Claudia
Boken finnes ikke online. Den har en tid vært utsolgt fra forlaget, men nytt opplag kommer om få dager.

hilsen pae
 

911

  jeg har nettopp sett en dokumentar ved navn 911 loose change 2nd edition. her sies det at bush og hans menn (CIA, finans menn, secret service osv.) var de som i hemmelighet iscenesatte hele greie med world trade center. de har faktisk noe som jeg vil kalle gode beveiser for det. men mener du at det er noe belegg for denne teorien i det hele tatt?
  Innsendt av: erik
Kanskje ikke et flertall, men likevel et stort antall mennesker i USA er i dag klar over at USAs regjerinbg virkelig var involvert, dealktig, i 9/11. Bevisene hoper seg opp. Jeg tror det om ikke lenge vil være umulig å tilbakevise fakta.( selv om undetrykkelse av den type fakta er en gammel tradisjon i USA)

hilsen pae
 

ekstreme konspirasjoner?

  Det jeg ikke helt forstår med kritikerne av din bok er at de hevder at det er ville konspirasjonsteorier som legges frem. Slik jeg forstod boken var mye av det du pekte og henviste til rett og slett reelle fakta, som f.eks uttalelser ifra kjente politikere og andre maktpersoner, hvorpå det er DU som trekker DINE konklusjoner.

  Det skal selvsagt også sies at de samme folka som du snakker om også kontrollerer media, og i så måte vil det meste som kommer frem i media prøve å latterliggjøre alt slikt i håp om at folk skal avfeie det eller orke å ikke bry seg om det.

  Og kan du forklare meg hvorfor dette er den 3. artikkelen på kort tid hvor Dagbladet gjør sitt ytterste for å "le" av alle som har studert dette og kommet til samme konklusjon som Ertresvåg har?

  Men stå på, ytterst få som tør å ytre slike tanker offentlig (da de reaksjonene du har fått er ganske typisk om man lanserer ideer som ligger utenfor A4-boksen)
  Innsendt av: ToreJ
I all beskjedenhet må jeg si meg enig: det er fakta jeg for en stor del legger fram. Da må man vente reaksjoner, for fakta kan være ubehagelig for dem som ønsker å leve videre med sine illusjoner.

hilsen pae
 

Min teori

  er at alle konspirasjonsteoretikerene bare er ute etter å tjene penger på andre menneskers mistenksomhet og frykt!

  dere er jo værre enn politikere!
  Innsendt av: sada
Også du spør om det finnes håp.Mitt svar er at jeg aldri ville ha skrevet boken dersom jeg ikke mente at der er et stort og beettiget håp. Men sørgelig mange sover og synes en slik tilstand er for behagelig til å ha noe ønske om å våkne. Vekk dem!

hilsen pae
 

Hva kan gjøres

  Har du noen teorier på hva menneskeheten kan gjøre for å stoppe disse menneskene?
  De fleste som har lest seg opp på dette temaet, vet hvilken rolle verdensbankene har og har hatt i diverse kriger rundt omkring i verden.
  Kennedy var nær ved å oppløse en av de overnevnte instutisjonene rett før han ble skutt. Men det skjedde aldri.
  Er det i det hele tatt noen vi kan gjøre?
  Innsendt av: Lars Mæhlum
Organisasjonen Attac og mange andre arbeider med vekslende energi og hell mot globaliseringens snikende forgiftning. Kan det være en praktisk ide å stille seg til disposisjon og gjøre en innsats i slike folkelige fora?

hilsen pae
 

Hva med Norge?

  Hva med å fokusere på det som skjer akkurat nå i norge?

  Siv Jensen, en bilderberger - hva gjør hun der?
  Oppkjøp av norsk energi, medier m.m.
  Rekrutteringen av ledere, politikere etc.
  Sterkt kritisk søkelys på stortingsrepresentanter som har kryssende lojaliteter.
  Hvorfor sylte ned oljefondet i papirpenger (noe som gjør at hele fondet i teorien kan kollapse til kr 0)
  Bryte ned unødvendige konfliktlinjer i samfunnet som enkelte ønsker å opprettholde for enhver pris.


  Innsendt av: Aaron
Du nevner "kryssende lojaliteter" og berører et nøkkelproblem. Kryssende lojalitet, direkte illojalitet og endog forræderi vil melde seg med økende styrke. Det har noe å gjøre med synkende politisk moral, manglende ryggreflekser når valg må treffes.

hilsen pae
 

Jeg har ikke lest boken, men...

  ... mitt spørsmål er om det egentlig er noe nytt i at det finnes sterke krefter i finansverdenen som ønsker globalisering og en nedtoning av nasjonalstatens innflytelse/betydning? Det burde være en åpenbar og logisk målsetting for mange i denne gruppen. Personlig ønsker jeg mer globalisering først og fremst av andre årsaker, det vil alltid være muligheter i en slik utvikling for annet enn bare økonomisk profitt for en liten elite. Globaliseringen er en prosess som pågår nærmest uavbrytelig bl.a. på grunn av bedre kommunikasjon, mer informasjonssøking og kontaktbygging blant de brede lag etterhvert også i de etterutviklede deler av verden.
  Mener du svaret i kampen mot de eventuelt farlige kreftene er "nasjonalisme" og vern om nasjonalstatens betydning? Hvis så; blir ikke det litt tilfeldig og naivt sett i et historisk perspektiv?
  Innsendt av: Meg
Det er mange og viktige spørsmål du reiser. Makten bak Makten er mitt beskjedne bidrag til å åpne for en debatt, forhåpentlig også en bredere forståelse av hva som skjer. Det er opp til hver enkelt å ta standpunkt til de fakta og synspunkter jeg legger fram. (Naive spørsmål kan ofte vise seg å avdekke sentrale problemstillinger. Ha ikke alltid forakt for dem!)

hilsen pae
 

O.T.O

  Er det O.T.O og New World Order dette i bunn og grunn handler om? Det er forunderlig at så mye fakta om makteliten i verden og de bånd som finnes mellom disse sjelden eller aldri blir tatt opp i media, eller på den andre siden, makten i media er vel kanskje i de samme nettverkene?
  Tror du dette er en grunn til at såkalte "konspirasjonsteorier" nesten alltid latterliggjøres i seriøse aviser? Eller at så mye informasjon holdes tilbake fra oss?

  Innsendt av: David Icke
Svært mange finner et urovekkende forfall i pressen i de fleste land, Norge ikke unntatt. Beklagelig og fra et demokratisk synspunkt farlig

hilsen pae
 

Hvilken makt?

  Er det makten bak den amerikanske presidenten og dollaren du ser for deg? Som med ny giv lanserte nyliberalismen med Reagan og Tatcher på 80-tallet?

  Det er vel ikke en enheltlig makt eller konspirasjon, snarere kompromiss om en strategi utformet bak lukkede dører? Men tuftet på en fanatisk tro på at markedsliberalismen er det eneste saliggjørende her i verden jf. WTOs utvikling og den stadige kampen for vestlig hegmoni?
  Innsendt av: konspirert
Dine vurderinger har mye for seg. Men stadig flere ser nå baksiden av medaljen og forstår at markedsmekanismen er et for fattigslig svar på komplekse politiske og sosiale problemer.

hilsen pae
 

Jødisk konspirasjon

  Hei!
  Jeg har ikke lest boken din, men gleder meg til å gjøre det. Tror du det er noe sannhet i teoriene om at det er en jødisk elite á la Illumintai eller Frimurerlogen som står bak denne finansielle eliten du beskriver?
  Og hvor dypt går denne konspirsjonen; er feks folk i statsapparatet her i Norge engasjert i disse planene?

  mvh
  alain
  Innsendt av: alain
Til ditt siste spørsmål: Folk på mange plan i Norge er utvilsomt hjelpesmenn (eller kvinner) i den internasjonale konspirasjonen jeg skriver om.

hilsen pae
 

Media

  All denne oppmerksomheten rundt 'konspirasjonsteorier' den siste tiden i media ser for meg ut som en latterliggjøring for at folk ikke skal tro på dem. Media er jo det viktigste verktøyet for å gjennomføre slike konspirasjoner da folk tror blindt på alt de ser på TV og leser i aviser. Hvilke tanker gjør du deg rundt dette?


  Innsendt av: Thomas S
For meg ser det ut til at mye av det du sier er riktig

hilsen pae
 

Usa= Den Onde Aksen

  Tror egentlig at USA stod bak 911 og at Usa er en trussel mot verdensfreden. Usa har mye "blod på hendene" for å være et land som har så kort historie.

  Hva mener du om det?
  Innsendt av: Anonym
Tidligere president Bill Clinton sa selv under et besøk i Guatemala at USA har blod på hendene, en erkjennelse som kom kanskje noe sent. Borgerkrigen der som startet med et kupp finansiert av USA i 1954, kostet over 150 000 mennesker livet,

hilsen pae
 

Fight the new world order

  Du skal vite at du har støtte i dag og at den vokser med enorm fart.
  Jeg er med i en liten "celle" som forsøker å få ut modeller av typen "fri energi" nå i nærmeste fremtid og vi tror dette kan tydeliggjøre for "folk flest" at våre "folkevalgte" er kjøpt og solgt..

  Northernresistance.info
  Innsendt av: Reptile-Slayer
Bravo, du er på sporet!

hilsen pae
 

Olje, renter og boliger

  Med stadig økende oljepriser håver oljeselskapenes store investorer inn store penger. Disse pengene kan reinvesteres på mange måter, men det jeg tror vi vil se som en rød tråd er at dette vil investeres i bankvirksomhet og inkasso.
  Enig i dette?

  Høyest mulig renter og minst mulig fordeler ved eller muligheter til å eie eget hus vil derfor være noe disse investorene vil tjene godt på. Med litt lobbyvirksomhet og markedsmanipulering kan det bli dyrere å eie, pga skatteregler og en kunstig satt høy rente i framtiden.
  Er du enig i at dette er en metode som vil komme for at milliardærene skal overta arbeidernes hus for å kunne leie dem ut til ågerpriser?
  Innsendt av: Reidar
Enorm privat, ledig investeringskapital har i årevis jakten på investeringsobjekter - i oljebransjen, i nakotikaomsetningen, våpenindustrien, energiforsyning, vannressurser - og eiendom. Dette er en karusell som bare kan stanses ved politiske virkemidler, blant annet reguleringsinngrep, internasjonal kontroll, kamp mot mafia og spekulasjonsindustri.

hilsen pae
 

Hva med 9/11?

  Presidentens bror ble rik og mange med han da tårnene raste. Skandalen er kanskje for stor til å avdekkes ennå.. Var dette en brikke i spillet? Er Bush bare en ape eller er han med på "den store planen"?
  Er verden fortapt i korrupsjon?
  Innsendt av: Herr Ur
Korrupsjonen følger globaliseringen og denne type global kapitalisme som en skygge. For å bekjempe korrupsjonen må den internasjonale kapitalismen slik den ytrer seg i dag bekjempes.

hilsen pae
 

Hva er kildene?

  Hvor kommer påstandene i boka fra? Hvordan har forfatteren fått kunnskap om den påståtte klanen som vil ta diktatorisk makt over verden?
  Innsendt av: Yngve Skomsvoll
Alle viktige kilder er listet opp i boka, tilgjengelig for en hver.

hilsen pae
 

angående boka

  har ikke lest boka, men vil sannsynligvis lese denne. har ikke så stor tiltro på konspirasjonsteorier sånn egentlig, men: et paradoks er det jo at folk som HAR penger og økonomiske interesser i olje, først slår ut infrastrukturen i et land, og deretter kommer med egne firma for å "bygge oljeøkonomi" opp for folket.

  men spørsmålet mitt: er du ikke redd for at du skal ta "litterært selvmord", slik som mange som har konspirasjonsteorier i bokform, har gjort? kan nevne danicken som et eksempel. joda. han har mange tilhørere, men disse er vel for det meste folk som har alu-folie på hodet sitt...

  :)
  Innsendt av: Kollargol
boken inneholder ikke mange teorier, derimot mye dokumentasjon, beskrivelse av realiteter som vi må forholde oss til. Jeg tror det er dette som har gjort inntrykk på mange. Simpelthen: dette har ingen fortalt oss før!

hilsen pae
 

Er det noe håp?

  Jeg har lest boken din og ble skikkelig deprimert faktisk. Jeg er tilbøyelig til å være enig i dine teorier men har prøvd å skyve det til side.

  Hva må vi gjøre? Er det noe håp tror du? Og har du noe råd til en person med så mye "weltschmerz" som meg selv?
  Innsendt av: divanna
spørsmålene dine er relvante og stilles selvfølgelig av mange mennesker.jovisst er der håp. Første bud for en hver motstand er å våkne, bli bevisst hva som skjer, deretter mobilisere motkreftene som finnes i store lag av befolkningen. Aldri våpenmakt!

hilsen pae
 

Verdensmakt

  Dine teorier er ikke nye. Apostelen Johannes skrev om dette allerede for 2. 000 år siden etter sine syner på øya Patmos - gjengitt i Johannes åpenbaring - Bibelens bok om de siste tider. "Dyret (Antikrist) krever tilbedelse og gjør det slik at ingen skal kunne kjøpe eller selge uten å ha et merke på sin høyre hånd eller panne." Dette er fullt mulig med dagens teknologi.
  Innsendt av: Ivar
Å ha teorier er greit nok. Avgjørende er om grunnlaget er reellt nok, eller for luftig. En så generell domsavsigelse som din kan vanskelig overbevise for mange observante mannesker, tror jeg.

hilsen pae
 

Kritikerne??

  Hvis dine teorier er sanne, er det ikke slik at finanseliten da mobiliserer sine medspillere for å ta til motmæle? Jeg vil jo tro at eliten har plassert "sine" folk i viktige posisjoner innenfor f.eks. høyere utdanning. Er dine kritikere egentlig maktelitens disipler??
  Innsendt av: Tom Eliassen
KRITIKK OG MOTFORESTILLINGER ER VIKTIG. Kaliteten av kritikken og kritikerne veksler. bevisst eller ubevist fungerer utvilsomt noen som maktens disipler.

pae