Ca. 1/2 time, 15 stk.

Ca. 1/2 time, ca. 15 stykker:

4 eggehviter
300 g sukker
6 gelatinplater

Dagens mattips

Her finner du oppskriften som står på baksiden av Dagbladets papirutgave. Alle oppskriftene er samlet i arkivet vårt.

Ser du etter Andreas Viestads faste spalte «Det beste jeg vet»? Den finner du her!

Flere oppskrifter:

Emneord



Sjokoladeglasur:

150 g kokesjokolade
25 g kokosfett (delfiafett)
ca. 2 dl kokosmasse.

Slik gjør du:

Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og fast.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen over svak varme til den er helt oppløst. Hell gelatinen i marengsmassen under visping.

Og nå må du jobbe fort!

Fyll massen i sprøytepose og sprøyt ut passe store topper eller fyll massen i muffinsformer. Det går også an å bruke Mariekjeks som bunn, og sprøyte massen i topper oppå. Har du ikke sprøytepose går det an å bruke to skjeer. Sett kaldt til de stivner.

Smelt kokesjokolade og delfiafett over vannbad og rør det glatt. Avkjøl til det så vidt begynner å stivne. Bre/hell sjokoladen over kokosbollene og dryss jevnt med kokos over.
 

Les også