SOL, SOMMER OG...: I dag kan Dagbladet gi deg oversikten over årets store iskremnyheter. Foto: Produsentene
SOL, SOMMER OG...: I dag kan Dagbladet gi deg oversikten over årets store iskremnyheter. Foto: ProdusenteneVis mer

Dagligvarenyheter, iskrem 2017

Jippi, lysere tider på vei: Årets iskremnyheter!

Storprodusentene satser også på økologisk i år.

(Dagbladet): Jada, det er fortsatt februar, men det er ikke lenge til vi kan iføre oss sandaler, shorts og nyte sommersola.

NY SMAK: Krone-is Peanøtt. Foto: Produsenten Vis mer

Med varmegrader i lufta kommer også ønsket om å ha noe leskende for hånden - og hvorfor ikke noe som smelter i munnen?

Se vår video om hvordan du kan lage din egen, fluffy og deilige iskrem.

Undersøkelser viser at vi nordmenn gafler i oss 10,8 liter is hver, og så mange som seks av ti spiser boksis uavhengig av sesong.

Både Hennig-Olsen Is og Diplom-Is er nå klare med årets nyheter, og begge storprodusentene satser økologisk.

GLUTEN- OG LAKTOSEFRI: Krone-is: Foto: Produsenten Vis mer

Krone-is kommer i peanøtt-utgave og blir også tilgjengelig i glutenfri utgave enkeltvis.

Ellers kan du prøve kuleis med kombinasjonen av søtt og salt, smoothie-is, is med grønn te-smak eller en ostekake-variant.

- Tenk utenfor isboksen

- Vi opplever en etterspørsel etter økologiske produkter samtidig som folk har lyst til å prøve nye smaker, sier Anne Borgen Sturød, markeds- og produktutviklingsdirektør i Diplom-Is.

BEN & JERRY'S: Tre nye varianter. Vis mer

Hennig-Olsen Is lanserte Norges første økologiske softis i fjor sommer. I år kommer de med Dugg Yoghurtis Bringebær og Jordbær, som er laget med friske bær og økologisk yoghurt fra Rørosmeieriet.

- Vi har utviklet en rekke spenstige oppskrifter for å løfte iskrem-kategorien. Restauranter og andre serveringssteder kan tjene mye på å tenke utenfor isboksen, mener Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig Olsen Is.

Økologisk

Med navnet Døla-Is lanserer Diplom Is en helt ny serie innen boksis, der fløten er økologisk og med smak av ostekake med bringebær, blåbærpai, bakte epler og karamelliserte mandler samt klassisk vanilje.

ØKOLOGISK: Dugg-serien kommer i flere varianter, blant ennet med mørk sjokolade. Foto: Produsenten Vis mer

Hennig-Olsen Is relanserer dessertisserien Dugg basert på nye oppskrifter, og med økologisk yoghurt. Dugg Sorbet Eple og Appelsin og Dugg Yoghurtis Bringebær og Jordbær kommer også som småis.

NY SMÅIS: Dugg Sorbet Eple og Appelsin har 50 prosent fruktinnhold. Foto: Produsenten Vis mer

Smoothie- og sorbetbølgen er fortsatt stor i Norge, og her kommer det en rekke nyheter: Diplom-Is lanserer nå en is som består av femti prosent frukt, med smak av mango.

ØKOLOGISK: Den nye boksis-serien Døla-is kommer blant annet som blåbærpai. Foto: Produsenten Vis mer

- Med Fruitero får du rett og slett en smoothie på pinne, sier produktutvikler Hanne von Brandis.

MED MANGO: Fruitero. Foto: Produsenten Vis mer

Den yoghurtbaserte Dream-serien kommer med ny variant, nå med smak av mango og pasjonsfrukt. Mange kjenner BrainCooler fra slushmaskinene, nå kommer den både som saftispinne og i saftpose.

Nye smaker

At kombinasjoner med salt er populært, er det liten tvil om. Is-serien Wanted fra Diplom Is kommer nå i salt lakris-iskrem med lakrisfudgebiter, samt Wanted krone-is med salt karamell og pecannnøtter.

NY WANTED: Kroneis med salt karamell og pecannøtter. Foto: Produsenten Vis mer

Hennig-Olsen Is på sin side kommer med kuleis ved navnet Salt Karamell, for ifølge produsenten er iskrem med saus og biter populære smaker.

En av Diplom-Is' faste travere er Royal-serien, som i år kommer med nytt design og to nye smaker: Royal Bringebær og Royal Kaffe Mocca. Hennig-Olsens Crème-serie kommer med den nye smaken Mandel.

Tilbud for alle

Krone-Is har vært på markedet i mange år, men fortsatt kommer varianten i nye tapninger.

Hennig-Olsen Is er ut med Krone-Is Peanøtt, mens Diplom-Is nå kan friste med en laktose- og glutenfri Krone-Is i småisdisken. Denne isen har tidligere kun vært tilgjengelig i flerpakninger.

Wanted med salt karamell og pecannøtter er også en ny kroneisvariant.

Den sveitsiske isen Mövenpick kommer i to laktosefrie utgaver, enten med eksotiske frukter eller skogsbær.

NY CREME: Mandel. Foto: Produsenten Vis mer

Iskremprodusenten Ben & Jerry er ute med tre nye varianter, i form av smakene Caramel Cookie Dough & Chocolate, Salted Caramel Brownie og Strawberry Swirled.

LAKTOSEFRIE: Mövenpick kommer med variantene eksotiske frukter og skogsbær. Vis mer

I kuleis-disken vil du fremover finne blant annet to nyheter fra iskremprodusenten i Kristiansand: Den lilla fløteisen Monster som kommer med cookies med sjokoladebiter og Grønn te.

Diplom-Is frister også med flere helt nye varianter, deriblant Nugatti og Salt Karamell.

Les også:

Lag is uten iskremmaskin

Slik lager du cookie dough-iskrem

Ovnsbakte bær med hvit sjokolade og is