PÅLEGGSNYTT: Skinker, ost og majonessalater. Det er ingen grunn til å spise det samme på brødskiva hver eneste dag. Alle foto: Produsentene
PÅLEGGSNYTT: Skinker, ost og majonessalater. Det er ingen grunn til å spise det samme på brødskiva hver eneste dag. Alle foto: ProdusenteneVis mer

Nye dagligvarer, pålegg 2017:

Påleggsnyhetene brødskiva di kan glede seg til

Sunne skinker, dekadente påleggssalater og gode oster. 

(Dagbladet): Etter påskens utskeielser er det tid for striskjorte og havrelefse. Eller grovbrød med pålegg til frokost, i stedet for sprøstekt bacon, posjerte egg, eller fløyelsmyk eggerøre a la Ole Martin Alfsen.

FRANSK SKINKE: Store, tjukke skiver, renskåren skinke fra Fleury Michon.  Vis mer

I nyhetsslippet av dagligvarer tidligere i år ble det også lansert mange nye spennende pålegg.

Her er nyhetene du kan se etter i dagligvarebutikkene, om du vil prøve noe nytt.

Mindre salt og fett

Den franske produsenten Fleury Michon, er kanskje best kjent her hjemme for sitt samarbeid med stjernekokk Eyvind Hellstrøm.

Nå lanserer de en serie franske skinker med redusert salt- og fettinnhold, og Eyvind Hellstrøm har satt navnet sitt på én av dem.

Skinka er klassisk fransk påleggsskinke, det er store, tjukke skiver og kjøttet er kokt i buljong. Det er renskåret kjøtt, og skivene følger skinkas naturlige form.

Rema 1000 lanserer en helt ny kjøttserie fra Lille Skinkefabrikk: Italienske spekeskinker fra Parma og ulike versjoner av salami.

LILLE SKINKEFABRIKK: Rema 1000s nye leverandør byr på italiensk spekemat.  Vis mer

Grilstad lanserer også en ny, mindre salt skinke, en versjon av Norges mest solgte spekeskinke, Stranda Fjellbris.

FJELLBRIS: Mindre salt versjon av den populære Stranda-skinka.  Vis mer

Kjøttprodusenten har mottatt 8,45 millioner i offentlig støtte for å effektivisere produksjon av norske produkter med redusert saltinnhold, og i lanseringsvinduet i mai lanserer selskapet en helt ny serie med lavere fett- og saltinnhold.

Kjøttfritt

For dem som vil ha konsistensen, men ikke spiser kjøtt, har Coop lansert et vegetarisk alternativ i sin populære Vegetardag-serie. Det er påleggsskiver i to versjoner: naturell og med jalapeño.

VEGETARDAG: Kjøttfritt alternativ til servelatpølse fra Coop. Vis mer

Påleggsssalater

Coop prøver seg på en helt ny kategori i år: Majonessalater, en videreutvikling av deres dipper, dressinger og sesongsalater, som potetsalat og coleslaw.

MAJONESSALAT: Tre av Coops seks nye majonessalater.  Vis mer

De lanserer store slagere som skagensalat, rekesalat, italiensk salat, kreps- og chilisalat og crabstickssalat - i tillegg til potetsalat.

ELDORADO: Crabsticks og Chilkreps. Vis mer

Også NorgesGruppens egne merkevare Eldorado vil ha en bit av majonessalatkaka i år. De starter med to varianter: crabstickssalat og chilikreps.

En versjon av sistnevnte finnes allerede i Mills' Delikat-serie, som lanserer to nye salater: Tunfisksalat og crabstickssalat.

DELIKAT: To nye påleggssalater, også her med crabsticks. Vis mer

Det er altså tre crabstickssalater, alle nye i år.

For ordens skyld: Crabsticks inneholder ikke krabbe, men er laget av surimi - fiskemasse.

I ostedisken

Er du glad i ost, er det også flere alternativer. Noen helt nye, andre små justeringer på gamle klassikere.

Kavli lanserer to nye serier; Herlig! smøreost og Smaksrik tubeost. Herlig! er en videreutvikling av de klassiske smøreostene.

STØRRE BITER: Herlig!-serien har litt større biter av skinke, paprika eller bacon - enn det vi er vant til.  Vis mer

Tubeostene kommer med smaker som sparker, Jalapeño, Chili Paprika og Pepper.

MINIATYR: Til skiven eller ostefatet, når du ikke har lyst til å spise det samme hver eneste dag.  Vis mer

Castello lanserer en liten samling kremoster rullet i ulike krydder og grønnsaker; Kremoster Minimiks.

BRUNOST: Dagbladet spør mennesker på gata hva de synes om brunost med sjokoladesmak. Video: Gaute Berg Næss Vis mer

Fra Synnøve Finden kommer en mild og småhullete ost, inspirert av den svenske husholdningsosten. Den norske versjonen heter perleost og kommer i to versjoner: Helt stykke og ferdig skivet.

Fra Synnøve Finden kom også årets store påleggsnyhet, brunost med sjokolade.

Vi har testet, se smakspanelets dom.

Se alle nyhetene i meierihylla her

... og her er noe av det nye du kan spise til middag

PÅ ETT BRETT: Allle vinternyhetene fra Mills, Kaviar, majones med ny kork, majonessalater, sauser, mager leverpostei og "olivensmør".  Vis mer