LONDON(Dagbladet): Dette er formelen verden har ventet på:

2 x (Tegg - Tvann) over (Tplomme - Tvann). Dette skal gi det perfekte bløtkokte egg, noe som i mange, mange år har vært en vitenskapelig gåte.
Det er doktor Charles Williams ved universitetet i Exceter i England som har knekt den mystiske formelen.
For ikkematematikere så er det ikke så lett å skjønne doktor Williamsä formel, og derfor har han gitt noen eksempler som kan hjelpe mange.
Et 50 grams egg som tas rett fra +4 i kjøleskapet og over i en kjele med kokende vann, trenger nøyaktig fire minutter og 30 sekunder i kokende vann for at plommen skal ha et bløtt sentrum.
Er egget mindre, så trengs selvsagt kortere koketid. Doktor Williams har brukt sin formel og funnet ut at et lite egg på 47 gram trenger fire minutter og 15 sekunder.
Er egget stort, ca. 67 gram, så må egget koke i fem minutter og 30 sekunder for å ha en bløt kjerne.

Lite vann
I sin forholdsvis lange forskning har doktor Charles Williams også funnet ut at eggene smaker bedre dersom de blir kokt i mindre vann.
-Jeg anbefaler å koke egg i større kjeler, og vannet bør ikke vare vannlinja bør ikke være mer enn en centimeter fra kjelebunnen. Da sparer man tid, og egget blir bedre, sier Williams.

 

Søk i skattelistene