Dagbladet.no ilomma mobiltjenester Ringetoner | logoer | javaspill | fargebilder | ALT du trenger til mobilen!
 
tirsdag 04.01.2011 www.start.no
nyheternyheterinnenriks
 
innenriks
utenriks
terrorkrigen

nyheter - arkiv
Dagbladet.no
 nyheter
  · innenriks
  · utenriks
  · oppdatert 48t
 på din side
  · bil og trafikk
  · data og teknologi
  · helse/sex/samliv
  · trivsel
  · reise
  · økonomi/karriere
 sport
  · fotball
  · tippeligaen
  · premier league
  · spill og vinn
 kultur
  · film
  · litteratur
  · musikk
 fredag
  · hva skjer?
 kunnskap
 magasinet
  · vin


Blink
Vennetjeneste
Rett pris
Finn beste pris!
Noen som passer
...for meg.
Litt lettere
Vår nye vektklubb!
Pluss
db.no på mobil, tekstarkiv +++
Humor911
Historier, bilder og annen mailhumor
Pondus
... og flere tegneserier!
123 spill NY!
Gratis spill!
Meninger/Debatt
Rop ut!
Foto
Fotoalbum og bildebestilling
Weblogg
Dynamisk logg
i lomma mobil
Varsel, ringelyder, logoer +++
Været
Norge og verden
Sofaligaen
Taktisk fotballspill
Drømmelaget
Mitt drømmelag 2004. Bli med!
Manager'05
Premier League-spillet
TV-program
59 kanaler, SMS-varsel
Kino
Alle byer
Snakk
103103113199920 personer venter på deg
Trynefaktor
Stem på et tryne
Test deg selv
Helt uformelt
Nettmøter
Spør og få svar
Bildeserier
Bla i bilder fra hele verden!
Nettskolen
Nettet fra A til Å
Torget
Rubrikkannonser

Nettradio

Mer om nettradio

Andre tjenester
Siste 48t.
Overvåker
Nyheter på din hjemmeside
Lommeavis
WAP

Lagrede artiklerDagens papiravis
Lørdag m/Magasinet


info
Redaktør:
Lars Helle

Korreksjoner
Tips og info
Tips oss:
Epost
Tipstelefon:
24 00 00 00
Sentralbord:
24 00 10 00

du er her: Dagbladet.no > nyheter > innenriks > artikkel
oppdatert 4:34
Hva kan gjøres?
Les artikkelen senere
Utskriftsvennlig versjon
Tips en venn om saken!
Hvordan bremse den rasistiske volden i Norge? Hva bør politi, myndigheter, skole, organisasjoner og vi alle gjøre? Si din mening!

Mandag 29. januar 2001 20:16,
oppdatert 4:34

navn:
epost:
overskrift:
mitt forslag:


Innleggene sendes ut fortløpende. Hvis du mener noen er støtende, send en epost til nettred@dagbladet.no.

Alle må gjøre noe, både de som styrer samfunnet og alle de som lever i det

  For det første må politimester Gjengedal få sparken for en elendig utført jobb. Han har flere ganger vist at han er udugelig for oppgaven. For det andre må det slås ned knallhardt på alle former for kriminalitet, det være seg norske som etniske miljøer. De som mistenkes for å være innblandet i en eller annen form for kriminalitet, SKAL fengsles og bli der til de kommer i bedre tanker. Altså LANGT strengere straffer enn det som eksisterer idag. Permisjoner fra anstalten burde være forbudt de fem første årene. Slik mister de etterhvert kontakten med miljøene, noe som vil være forebyggende. Både politiet og fengselsvesenet må styrkes betraktelig. Samtidig må rasismen bekjempes for enhver pris. De etniske miljøene må også ta ansvar, og unngå å havne i gjenger.

  Gary MacWhale <gjh@email.com>


Nazisme og vice versa.
  Disse støvleguttene, eller nynazistene som de ynder å se seg som, de kommer alle krypende til sine samlingssteder av to hovedårsaker: a) De er utrivelige små ramp og med nazismen i hånd finner de et standpunkt, hvorfra de kan fortsette med å være ramp. Deres historiske og politiske viten er null. Hjernedøde pissemaur som det tredje riket dengang ville brukt og deretter utryddet. b) De øvrige er unge, bleike nordmenn, ofte fra "lavere" sosiale klasser, lite utdannede osv. som går til drastiske og voldelige handlinger fordi der er et truende element blandt innvandrergrupper. Det er rasisme begge veier, og når Stoltenberg nå er kommet frem til åpenbarelsen om at "noe er galt", så er det noe en større prosentdel i befolkningen har vært klar over i årevis. Kanskje er det på tide at Oslo-politikerne studerte modellen til New York-borgermesteren, med å slå hardt ned på de aller minste kriminelle handlinger i dagligdagen. Med å handle fort, hardt og kontant. Med å fortsette i samme løpebane, så fortsetter rasismen med å spre seg - i begge leirer. Silkehanskene må bort for å ta tak i innvandrergjengene. For noen år siden husker jeg man hadde kjempeproblemer med unge 2.generasjons innvandrere i området omkring jernbanestasjonen i Odense i Danmark. Foreldrene ble intervjuet og de mente at ungene deres hadde ingen respekt for politiet og det danske rettvesenet, men anså dem som latterlige, og at det måtte innstramminger til. Det samme er tilfelle i dagens Norge, spesielt i Oslo, og om Stoltenberg & co ikke forstår det, så kan de reise litt rundt i Oslo med buss og tog og trikk, til forskjellige tider på døgnet, så kan det være de får fingeren i den samme jorda som folk flest. Men dette skal de selvfølgelig sitte tørrskodd og debattere enda i mange år fremover.

  Rickard Losje <goathunter@hotmail.com>


staten må stoppe
  først stop den statlige rasismen som egentlig skulle hete statlige fasismen fjern alle rettighetene som finnes for fasister fjern den kulturen

  anonim


Masse media må stoppe daglig avis fasismen mot innvandrerne
  Masse media i norge skriver hver eneste dag siden 1970 om innvandrer meste paerten er negative fordi falske norske rasen(finnes det????) skal ikke vite sannheten masse media må stoppes måten de presenterer en utlending (utlending ??? hvem er det??)

  utlending


Ja, hva skal vi gjøre
  Det hjelper ikke å snu ryggen til disse menneskene, slik som det har blitt gjort ved flere anledninger. Å forby det, kan være en løsning, men den harde kjerne vil fortsatt leve. Det beste må være å gi denne gjengen med tom-skaller, minst mulig oppmerksomhet. Media er flinke til å trekke frem miljøet rett som det er. Og det "ulovelige" som blir lagt fram, vil pirre en del svake mennesker. Lite blest i media, og rekruteringen kan, sier kan, minke. Disse menneskene er noen svake skjebner, som ønsker å vise at de er sterke. Da er det et slikt ekstremt miljø, lett å trede inn i. Se bare på 2. verdenskrig. Henry Oliver Rinnan er et godt eksempel. Men hvordan skal vi klare å hindre at sånne personer sklir inn i et slikt miljø? Ta barna / ungdommen på alvor. Støtt dem, gi dem kjærlighet, og livet kan bli så mye lettere. Den grunnlegende barneoppdragelsen har mye å si.

  anonym <zeppelins@spray.no>


Roten til problemet
  Forebyggende arbeid med barn og ungdom, hvor man legger vekt på oppfølging og et variert fritidstilbud, samt mer diskusjon og holdningsskapende arbeid i skolen.

  Merete Tveit <meretetv@start.no>


Sammen mot vold!!!
  Skal man bli kvitt volden i samfunnet er det viktig at man står sammen. Vold kan ikke ties ihjel. Man må tørre å stå fram å si at vold ikke starter på gata! Vold er lærrt adferd som starter i hjemmet. Barn som utsettes/blir vitne til vold i hjemmet tar med seg denne adferden videre ut i samfunnet! Skal man komme problemet til bunns må man innse hvor dette starter. Det er ikke mulig å tie dette problemet til livs. Det er bedre å snakke dette problemet til livs . Hvis vi starter med oss selv ved at vi tar mot til oss ved å snakke påpeke ovenfor de vi ser utøver vold, at dette er feigt ikke akseptabelt har vi begynt med oss selv. Videre må "alle" stå sammen om at vold ikke er aksptert i vårt sammfunn. Med alle menes her alt fra regjering, politi, krisesenter, idrettslag, Lions, Røde kors osv. I tilegg må også våre politikere vise at de mener alvor med sine festtaler. Det hjelper lite at J.Stoltenberg står fram i media og sier at dette er noe som ryster oss, og at vi tar problemet på alvor. Uten at det følger med midler og andre ressurser bllir dette tomme ord. Dette vil desverre skje igjen, men vi må ikke bli så likegyldige at vi bare trekker på skuldrene åsi at det ikke rammer meg. Det rammer oss alle!!! Vis at vi tar avstand fra vold med handlling med handling ikke bare med ord!!!! Arild Haugrønning Stopp Volden utvalget Sør Trøndelag Røde Kors

  Arild Haugrønning <arildhaug@hotmail.com>


Feil fokus ?
  Norsk presse har et betydelig ansvar i det som skjer i samfunnet. Måten dette samfunnet fremstilles på er med på å danne holdninger blant folket. En stadig fokusering på det negative, legger grunnlaget for fremveksten av holdninger som bl.a. Nasjonal Samling og Fremskrittspartiet er eksempler på. Jeg mener at norsk presse i mye større grad burde kjenne sitt ansvar og fokusere sterkere på de positive sider ved dette samfunnet. Det er mulig at disse nyhetene ikke vil selge så godt, men for nasjonen Norge vil dette kunne være drahjelp i en riktig rettning.

  Harald Gundersen


Strengere straffer i Norge
  Straffene i Norge er latterlige milde. Folk som dreper andre er så syke i hodet at de ikke fortjener annet enn å sitte i et råttent fengsel resten av livet. Jeg hater slike folk

  Elisabeth <back_elisabeth@hotmail.com>  Alle må nok ta litt av ansvaret etter det som har skjedd i det siste. 
  Men media er ansvarlige de også, de  
  legger saker ut om innvandrere som bare det, med skikkelig negativ profil, og hva det kan resultere i, det har man nå sett. Selvfølgelig gjør de masse gale ting, men gjør ikke nordmenn også de, og svensker, dansker, osv, men det betyr jo ikke at alle er drittsekker. 
  Alle fingre er ikke like. 
  Men når man hører alt der fæle som blir  
  gjort av innvandrere , blir det en genrealisering hos folk flest , at hele rasen utlendinger, og da bemerk , bare de som er mørkhudet, er drittsekker. 
  De som er utlendinger med lys hud, nei, de er ikke så fæle. 
  Så det er hudfargen som avgjør hele saken, på 123, har man bedømmet en annen person, er det virkelig så lett??? 
  Jeg syntes at media også bør skrive om  
  alt det positive mørkhudede bidrar med i samfunnet. 
  Man leser om at norge kommer til å trenge ganske mange utlendinger i tiden fremover, for å klare å holde på den gode økonomien, men slik som tillstanden er nå her i landet , tviler jeg på at noen gidder å komme, og hvorfor skal de, for å bli diskiminert? 
  Jeg er også en annen genrasjonsinnvandrer, har ikke bodd i noen annet land i mitt liv, fullfører nå 
  cand.mag, aldri før i mitt liv, har jeg vært så bevisst på min hudfarge som nå, hvilket samfunn skal man oppdra sine barn? 
  Folk må ikke tro at mørkhudede er for den gjenkriminalieten man hører om i oslo, folk er like mot den som rasistdrapet på Benjamin. For blod er blod! 
  Nei, dette er en lang historie , men jeg hadde aldri trodd i mitt 24 år lange liv, at slike ting skulle skje i norge, et av de beste landene å leve i! 
  "Dersom man er hvit da"


Stikk finger`n i jorda
  Man bør slutte med flåsete headinger som "kniven skal tape". Slike følelsesladede utspill har ingen rot i virkeligheten og virker fornærmende på ofre og deres familier. Det er en dustete illusjon å tro at våpenbruk som fenomen skal forsvinne fra samfunnet, på lik linje med at "vi skal bekjempe narkotikaproblemet"! Våkn opp! Vårt ansvar ligger i å begrense skadene og omfanget av all kriminalitet blant oss, selvfølgelig! Vi må starte med holdningskampanjer for barn, på skole, i fritidsklubber, i idrettsmiljøer, etc. Dette gjøres også i dag, men vi må bli langt flinkere og mer bevisste. Dernest må kriminalpolitikken ta en annen retning. Voldelige nazister som faktisk er funnet skyldige (etter innrømmelser) i knivoverfall av en mann med utenlandsk opprinnelse den 2. desember, MÅ ikke slippes ut etter 1-2 døgn. Alle sosiologer og sosionomer med hang og tendens til å forstå både ofre og overgripere i hjel, må stikke fingern i jorda og begynne å ihensynta ofrenes og samfunnets interesser. Hva lærer en nazist som stikker kniven i et annet menneske, tilstår ugjerningen, og slipper ut etter 1 døgn....? Jeg for min del ville ledd rått av det norske rettsvesenet, gått fluksens ned på super`n og kjøpt meg en kasse øl til. Dernest ville jeg selvfølgelig ha følt en trang til å utøve ny vold eller begå ny kriminalitet. DETTE ER ADFERDSFAKTA blant denne type mennesker, og vi bør nå begynne å behandle dem deretter!!!

  Torval Taake <torvaltaake@hotmail.com>


Handlingslammet?

  Enigma


Justisministeren må se UT!
  Staten;les justisministeren, må gå ut sette i gang konkrete tiltak med samarbeidspartnere fra ulike miljøer organisasjoner i Norge so FAKTISK sitter på erfaringer/kunnskap om dette. 
  Av de Hanne Harlem burde ta kontakt med å benytte seg av er Org.Voksne for Barn, som gjennom flere år hadde "prosjekt EXIT", tiltak for å få ungdom ut av ekstremistiske og rasistiske miljøer, de sitter på veldig viktig erfaringer. Hvis staten ikke kan takle dette alene så må de søke ut, nye veier.

  J...forbanna


Stopp folks "rasistiske" holdninger
  Vi bør ta avstand fra "rasistiske" holdninger som bygger på xenofobi eller etnosentrisme som vi ser mange har lider av. Spesielt blant godt voksne mennesker. Vi må starte med de voksnes holdninger til andre mennesker enn oss selv. Vi må slutte å bruke andre mennesker som skyteskive for alt det gale, for å gjøre oss selv til noe bedre.  
  Vi må ta vare på ungdommen, gi dem tilbud, ikke bare idrett, men et allsidig tilbud. Vi må fortelle mor og far, tante og onkel, bestemor og bestefar at vi lever i et flerkulturelt samfunn.  
   
  Vi må lære oss at våre holdninger som voksne, gir vi også våre barn. Se på alle voksne som klager over noen kilo mer her og der, som bidrag til at våre barn tar etter oss og går inn i et slankehysteri ... Slik blir det også med alle våre rasistiske antydninger, våre holdninger til andre kulturer og raser: Vi bidrar med våre holdninger til DRAP! Så tar vi avstand til det, men fortsatt snakker negativt om våre nye nordmenn, ikke lar de komme inn på vårt arbeidsmarked fordi de snakker rart, bærer et rart navn og så videre... 
   
  Stilltiende godtok vi praten, holdningene fordi vi ikke gjorde noe med dem! Så skjedde det, vi alle visste ville skje ... skal vi la det skje en gang til, før vi forteller at vi ikke godtar etnosentrisme eller gjør noe med xenofobiene, vi lider under? 
   
  Karl Kr. Valerius Nilsen

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@valerius.org>


Mer enn holdningskampanjer
  Gjør mer enn å utveksle brev mellom departementene og opprette styringsgrupper som skal se på ditt og datt. Det som trengs er mer satsing på ungdomsklubber/ungdomsarbeid, sosialomsorg og politi - i kombinasjon med holdningsskapende arbeid. Holdningskampanjer alene blir bare et alibi for Stoltenberg og et pengesluk.

  Helge Magnus Opsahl <opsahl@stud.ntnu.no>  Først og fremst må man forby alle militante organisasjoner, og ikke kom med at det er brudd på yttringsfriheten, Dette er folk som nettopp jobber mot denne, de jobber jo mot hudfarge tilogmed. Det neste må være at Politiet går inn og bryter opp mijøene hele tiden, strengere straffer og en tur til restene av Bosnia tror jeg vil hjelpe. men for all del ikke gi lederne media oppmerksomhet, de vil bare gjøre dem til martyrer. De har jo tross alt bare mennesker med lite sosial intelligens rundt seg.

  Bjørn H.


Norge och Sverige
  Att vi i Sverige har haft problem med den här typen av våld mot människor är inte så konstigt, eftersom vi var fega under andra världskriget och kallade det för neutralitetspolitik. Men ni norrmän som var med borde ha lärt något av historien. En norsk lärare som jag hade, sade att sånt som mordet på John Hron i Sverige inte skulle kunna ske i Norge, eftersom norrmän skulle aldrig tillåta det. Mordet på Benjamin borde vara en väckarklocka för er i Norge. Låt inte egoismen få fäste i ert vackra land. Vi i Sverige hade vårt med "Ny deomkrati" och ni har ert. Media har det största ansvaret när politiker struntar i historien.

  Sven Karlsson


BRUK MIDLENE VI HAR
  Politi, påtalemyndighet og domstolene må bli bedre til å bruke de lovene vi har. Det vil i alle fall hjelpe til at disse individene blir staffet, samfunnet forskånes og rekrutteringen minsker. 
   
  Det er hårreisende og skremmende å lese at voldskriminelle slippes ut etter grove voldsepisoder uten varetekt, påtale eller dom!  
   
  I tillegg må foreldre og andre familiemedlemmer reagere hardt når de oppdager rasistiske og nazistiske tendenser hos sine unge.

  Kari Jørgensen <kari.jorgensen@sqm.no>


FEILSLÅTT INNVANDRINGS POLITIKK
  La det være helt klart, jeg tar avstand 
  til den volden som utøves av Nynasister etc.  
   
  Men det er en kjennsgjerning at også 
  innvandrerne selv utøver vold. Bare se på Oslo by, her er det mange gjenger som lager bråk, bryter låven, stjeler, gidder ikke arbeide etc. 
   
  Når det gjelder Mydighetene så har de ikke klart å intigrere 
  innvandrerne på et skikkelig vis, de har ikke tatt det ansvar som kreves. 
  Tenker da på at disse minoritetene har en helt annen kultur/religon enn oss Normenn, og dette i seg selv kan være problematisk.  
   
  Årsaken til at rasismen/ Nazismen blomstrer i Norge, tror jeg er at man har tatt inn for mange inndvandrere uten å ta hensyn til hva det koster samfunnsøkonomisk å ha de her. 
  Arbeidslediget bland hvite normenn er kanskje og en årsak, da dette skaper frustrasjon og sjalusi, som igjen går utover minoritene i samfunnet. 
   
  Når Norge og Myndighetene ikke klarer å bremse inntaket av innvandrere, så tror jeg heller ikke at vi noen gang vil bli kvitt volden, den vil bare øke ennå mer. For viss man ser historisk på dette, så er det å blande religion og kultur en farlig sak.  
   
  Det flerkulturelle samfunn er noe forbanna tøv, det vil aldri fungere bra. Politikerne må stikke fingern i jorda å innse det, for ellers blir den en katastrofe. Prioriter først de som har bygd opp dette landet (gamle mennesker) så kan dere begynne på noe annet. 
   
  Styrk Politivesnet, og send ut innvandrere som bryter låven, også de som har norsk pass. Nynazistene må og få sin straff.  

  ODD


Urasistisk vold mer stuerent enn rasistisk?
  Synes oppfordringen fra ungdomsrepresentanten å ungdomsklubblederen på redaksjon 
  21 i går var noe av det værste jeg har hørt. De oppfordret der den såkalte A- og B-gjengen  
  til å slutte å slåss mot hverandre, og heller gå til felles front mot nynazistene. Er det virkelig  
  slik at folk ikke ser at disse gjengenes lave voldsterskel er noe av bakgrunnen for handlinger som dette? 
  Dette er en generell utvikling i samfunnet som vi har sett den siste tiden, og som disse gjengene 
  ufarliggjør. Min oppfordring er å slå ned på vold hardt samme om det er mellom folk fra forskjellige 
  etniske grupper, eller fra de samme grupperingene.

  Mot vold


Vold avler vold!!!
  For å stoppe volden i Norge må vi ha en omfattende holdningskampanje. Mitt forslag er at gjennom hele grunnskolen har man et fag på en til to timer i uka hvor man lærer om menneskeverd, holdninger til vold og lignende. Dette vil gi oss menneskeverd inn med morsmelka (nesten).

  briZOL <bernhard_ellefsen@hotmail.com>


Kutt ut "hedersnavnene"
  Noe av det første media bør gjøre er å ta i bruk et nytt vokabular. For denne råtne bøllegjengen gir navn som "Frontsoldater" status. Jeg tror pinadø de synes det er gjevt å bli kalt høyreekstremister også. Kall dem ved deres rette navn; drittsekker, nazisvin (til grisen: Unnskyld )bøller etc. Finn på navn som fornedrer - ikke som de kan sole seg i blandt sine forkvaklede medløpere. 
  O.H. 

  Odd Henriksen <odd.henriksen@malthus.no>


Samfunnet må reagere!
  Jeg vil her foreslå at både politikere, 
  politi, publikum og påtalemyndigheter må 
  stå samlet i en felles front mot rasisme 
  og nazisme. Jeg vil samtidig advare om å 
  ta eget initiativ til vold mot personer/ 
  grupper man mener er nynazististiske. De 
  rette ressursene som må til for å få slå 
  ned og sprenge disse miljøene, tilfaller 
  helst spesialtrent antiterrorpolti. Også 
  militære mannskaper bør brukes mot disse 
  militante gruppene. Vi andre bør mønstre 
  opp og vise vår avsky mot den brutale og 
  økende volden fra ekstremisters side. 
   
  Håvard 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  håvard <hsteinum@netscape.net>


Av med silkehanskene!
  Nazistene startet i 1939 den mest ødeleggende krigen i verdenshistorien. De fengslet, torturerte og drepte millioner av mennesker med en annen mening, religion eller hudfarge. I Norge var det også flere tusen som ble myrdet som følge av nazismen. Er det dette de vil ha tilbake, disse kjeltringene som ikke gjør annet enn å spre kvalme og frykt gjennom sine motbydelige meninger og handlinger! 
  Nå må alle våkne! Både mannen i gata og politi og politikere. Gi dem strenge straffer og sørg for at de skjønner alvor. Folk som overfaller og dreper uskyldige må man slutte å dikke med!

  Roy Teppen <rteppen@yahoo.no>


Samfunnet må reagere!
  Jeg vil her foreslå at både politikere, 
  politi, publikum og påtalemyndigheter må 
  stå samlet i en felles front mot rasisme 
  og nazisme. Jeg vil samtidig advare om å 
  ta eget initiativ til vold mot personer/ 
  grupper man mener er nynazististiske. De 
  rette ressursene som må til for å få slå 
  ned og sprenge disse miljøene, tilfaller 
  helst spesialtrent antiterrorpolti. Også 
  militære mannskaper bør brukes mot disse 
  militante gruppene. Vi andre bør mønstre 
  opp og vise vår avsky mot den brutale og 
  økende volden fra ekstremisters side. 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  håvard <hsteinum@netscape.net>


Overtoleransen har skylda
  For å stanse volden må man slutte med å vre overtolerant når det gjelder alle overgrepene fra innvandreres side. 
  Nulltoleranse bør gjelde alle forbrytere, enten de er svarte eller hvite. 
  Jeg reagerer på dette vopldsomme mediahysteriet over akkurat drapet på 15-åringen på Holmlia, når innvandrere har begått overgrep i årevis mot hvite uten at det har vært nevnt et ord om rasisme. 
  Rasismen er likelig fordelt på begge sider. Ellers ville man jo påstå at innvandrere er BEDRE enn nordmenn. 
  Rasisme må bekjempes. Men det gjøres ikke ved å fremstille innvandrere ensidig som ofre.  
  Denne ensidigheten er en av de viktigste årsakene til at vi opplever nazistisk vold, slik vi har sett på Holmlia.

  Lars Erik <Lerik@truth.no>


Nå må man ikke glemme prinsipper og la seg lulle inn i en følelsesmessig transe
  Det som er skjedd er grusomt. Men, det bekymrer meg like meget at politikere lar seg friste til å komme med forslag i en følelsesmessig transe. Forslag som går ut på å forby organisasjoner er skremmende og kan ikke oppfattes som annet enn en uklar grensegang mot facisme. Da er vi - i vår grenseløse trang til å føre vårt eget meningsdiktatur - like ille som dem vi vil forby! 
   
  Nå er det tid for å sørge over det som er skjedd, og la følelsene få fritt spillerom. Men, man må aldri ta viktige beslutninger i følelsesrus! 
   
  Kontroll av mistenkelige miljøer er en jobb for overvåkningspolitiet. Om dagens innsats ikke er tilstrekkelig, må det bevilges mer midler.  
   
  Man må vokte seg for å straffe miljøer istedetfor enkeltpersoner.  
   
  Jeg ber til høyere makter om at dette samfunnet vi lever i igjen/snart kan begynne å nærme seg en edruelig tankegang i samfunnsmessige spørsmål. 
   
  Mitt forslag om noe skal forbys, så er det følgende: Forby regjeringen og dets inkompetente følelsespolitikere. 
   
  Voltairre bør være forbilde for oss alle: 
  - Jeg er uenig med Dem, men jeg vil kjempe til døden for Deres rett til å si Deres mening -. 
   

  telemark


flaut å være nordmann
  Jeg har nå lest alle artiklene som har blitt skrevet, det er jo positivt at så mange engasjerer seg i det som skjer. 
  Blant de leste artikler var det en som mente at innvandrere blir bedre stilt enn nordmenn her i landet, og at når de utøver voldsomme handlinger blir det ignorert. 
  Den personen har tydeligvis gått glippav noe, for dersom det er en utlending som har begått en kriminell handling ja da er det mega store overskifter at innvandrer det og datt. 
  Mens dersom det er en nordmann, ja da står bare handlingen , ikke det at den personen er nordmann. 
  Og kjære person ikke tro at det er ber nordmenn som bygger detter landet, det er også mange innvandrere som bidrar til mye her i landet. 
  Da innvandrere begynte å komme her til landet på slutten av 60 taller , ja hvorfor kom de , jo fordi vi trengte dem, vi ba dem om å komme, og nå som vi ikke trenger dem ja "dra til helvetet" , hva slag holding er dette 
  Når en mørk blir diskriminert på jobben, i arbeidskø,på utesteder folk gir stygge blikk, og sier skjelsord etter deg, ja dersom noen mordmenne hadde fått erfare det, ja da hadde det vært en annen tone. 
   
  Alle mennesker bær stilles likt 
  Selv om det er hvit eller mørk begge må sone sin straff når de begår noe kriminelt. 
  Dessuten så må lovverket her i landet styrkes. 
  Det hjelper ikke å skjelle ut de som kommer, man må fornadre lovverket som vil forhindre at alle kommer. 
  Det hjelper jo ikke å drepe de tur etter tur. 
  Jeg vet ikke hvor farlig dere syntes det er at Benjamin ble drept pga sin hudfarege, tenk det dere, så er det en artikkel her som sier at hvorfor det er så styr omkring dette. 
  Jeg tror ikke det er noen håp for norge, og slik som samfunnt har blitt. 
  En ting er ifall sikkert, det er flaut å være nordmann 


hvit mot svart
  Hei du som mener at mørke har begått voldshandlnger mot hvite i årevis. 
  Du har tydeligvis tatt feil, for det egentligm motsatt, ta deg en tur innom 
  biblioteket og lån historie bøker, ja der får du vite hvem som gjorde hva mot hvem.Og hvem som var slaver og hvem som var herrer, hvem som var koloni og hvem som var kolonimakt. 
  Det ser ut som folk sitter fremdeles med de tankene , at hvite er overlgen svart! 
   
  For å stoppe dette galskapet her i landet, må man ha strengere lover , og strengere kontroll av hvem som kommer, og de som begår kriminell handling i løpet av de første åra, ja de bør bli sendt tilbake. 
  Samtidig må vi nordmenn også ta et tak i oss, og se i hjeret hva slags holdinger vi sitter med. 
  Mørkhudet er så mangt nå, 
  det er asylsøker, innvandrer, annen genrasjons innvandrer, og tredje genrasjonsinnvanrer, så hvem er det vi snakker om når vi sier mørkhudet? 
  Er det alt det det handler om det å være mørk så skal det være en forbannelse. 
  Vel vi har nok alle sammen en rasist inni oss, og den er som en djevel, vanskelig å få ut. 
  Dersom nordmenn går å bosetter seg i utlandet ja da er det greit, men dersom noen kommer her til landet , så er det verdensundergang. 
  Tenk på alle nordmenne som reiste til amerika for å finne lykken, og har bosatt seg der. 
  Amerika er jo ikke et hvit land, det var indianderes land, som ble innvadert av hvite, men det er helt greit , det ,  
  det er jo vår rase. 
  Faen så egoistiske vi er! 


Unødvendig oppstyr
  Samfunnet bør slutte å bry seg om en liten klikk desillusjonerte snørrunger med forvridde oppfatninger. 
  Dette minner om mediehysteriet som oppstod etter kirkebrannene i 1995 (greven) 
  Drap er alvorlig, men en gjeng på 20-25 tenåringer utgjør ingen trussel mot samfunnet generelt. 
  Rart at det ikke blir tilsvarende oppstyr når rivaliserende innvandrergjenger plaffer løs med automatvåpen...? 
  Flere svarte har drept hvite i Norge, enn hvite har drept svarte, Er ikke det et like stort bevis på gryende rasisme..?

  Lars <lars@trondheim.no>


skremt småbarnsmor
  Jeg har en mørk sønn på ett år, og etter å ha lest og hørt alt dette relatert med nynasister og rasisme, er jeg vettskremt. 
  Jeg er selv mørk, men født og oppvoskt i norge, da jeg gikk hjemmene fra i dag, var det en tanke som slo meg inn  
  hva om jeg ikke får se sønnen mon igjen. 
  Det var en gripende og psykisk forstyrrende tanke. 
  Det er ikke snakk om det er hvit som blit drept eller svart, noen dør jo i begge tilfeller, og hvem sittr igjen, jo de pårørnde og ikke minst den persones mor som har gitt liv til det barnet. 
  Det er de samme emosjonelle tanker og følelser som vil gripe begge parter. 
  Så vi må slutte å gjøre forskjell på hvit og svart, og heller se samfunnet som er helhet. 
  Enten det er a-b gjengen eller om det boot boy, begge er trusler mot samfunnet,og begge skal bli behandlet på samme måte. 
  Men en ting er sikkert samfunnet vårt har blitt sykt, og jeg er fortvilet over at jeg skal oppdra min perle i dette samfunnet. 
  Dette er vel disse tanker hver en mor sitter med, for en mor er ei mor selv om hun er svart eller hvit.  marianne


Så det er slik det er.............
  Jeg leser i avisen at en 15 år gammel gutt, ble natt til Lørdag offer for blind vold. Eller var det blind vold? Tilfeldig, men fremdeles lå der en årsak bak.  
  De er "stor", de er "kuul", de er "tøffe", de er snaubarbert, det er gutter som virkelig gjør hva de "tror" på.... det er boot-boys.  
  I samme øyeblikk som jeg blar til det som fenget meg mest på forsiden, kjenner jeg en kokende, ristende og rasende følelse i meg, og når jeg ser de snaue hodene som står under overskriften "tiltalte", kjenner jeg et hat vokse fram. Et hat jeg ikke ante jeg hadde inni meg...... Det er da jeg kjenner jeg blir skuffet over meg selv, skuffet over at jeg - som hele tiden trodde jeg var imot å løse saker på en voldelig måte - over alt på jord ønsker å se de snaubarberte hodene HENGE!!!! Slik at de forlater denne verdenen og aldri, aldri, ALDRI mer kommer tilbake. 
   
  -Skuffet-

  Skuffet <Skuffet@hotmail.com>


Forby Nasistiske grupper
  I Hitlertyskland var Nazi-ideologien den at de var overlegene alle andre raser og grupper, tilfeldig og sykt definert. 
  Under 2. verdenskrig laget nasistene en "løsning" på raseavvik, kronisk syke, psykisk utviklingshemmede mm, og vi kjenner de fatale resultatene av denne tankegang og "løsninger". 
  Nasistene ble dømt for forbrytelse mot menneskeheten og etter krigen ble nasistpartiet forbudt i Norge 
   
  Oppretthold dette forbudet og utvid det til alle slags grupperinger som har nasisme som ideologi. 
  I tillegg bør en forby merker, symboler og hitlerhilsener offentlig.

  Ida Mellesdal <ida.mellesdaaal@c2i.net>


Offentliggjøing
  Er å gjøre som i Sverige: Legg arbeid i å offentliggjøre "alle" nynazistene. Disse snauskallene er svake mennesker, så få dem fram i media.Så vil nok mange falle i fra dette miljøet...

  tor even kristensen <tevkrist@hotmail.com>


Det trygge vesle landet i nord?
  Her sitter vi trygge, vesle Norge, jeg trodde i alle fall at Norge var trygt...Det vil si: før voldsbølgen begynte. Man leser i media om gjengoppgjør på gata i tjukkeste Oslo, tenk om uskyldige forbipasserende blir offer for noen av desse bestialske handlingene?Barn, gamle, hvem som helst kan bli ramma av dumheten til andre...Jeg blei rett og slett rysta da jeg fikk vite at Benjamin Hermansen hadde blitt drept av nazister...En glad, pen gutt som er like gammel som meg er borte pga. en mann som levde for ca. 40-50 år siden, nemlig Hitler, hadde ikke han begynt sitt regime hadde vel ikke nazimsme blitt til? På alle avisforsidene ser vi såkalte "skin-heads" som smiler mot oss, jeg blir kvalm...Hvor mange menneskeliv må gå tapt før noen tar desse pinglene? Ikke flere håper jeg...Jeg synest at det de gjorde i Sverige var bra, de trykte bilder av nazister i Sverige i avisa, med fullt navn osv. Det er iallefall ikke noe vits i å forby desse gruppene, da blir de bare mer skjult, og det blir vansligere for politiet å ta dem...Jeg har bestemt meg: jeg vil ikke la mine barn vokse opp i Norge i fremtida!!!!

  Jente (15)


Rasisme; et uttrykk for usikkerhet og mangel på selvsikkerhet!!

  X


Totalitet
  Det må være en totalitet og sammenheng i tiltakene. I praksis foreldre, skoler, organisasjoner, media og bedrifter må stå samlet. Myndighetene må legge tilrette for tiltak og holdningsskapende hos alle disse gruppene. Det er helhet og langsiktighet som vil gi effekt. 
   
  Og nå er det kanskje på tide at Verdikommisjonen kommer på banen for alvor ?! Og media kan "henge ut" disse miljøene fremfor å bruke tid på en kjendis som tok en øl for mye.

  Rolf Olavesen <rolf.olavesen@seametric.com>


Hyklere !
  Justisministeren og en politisjef står fram på TV og sier at man nå skal vise null-toleranse og slå hardt ned på nazi-kriminalitet. Men hva skjer ? Tre av de siktede blir løslatt !! 
  Skyldes dette livsfjerne og overbetalte dommere som bor i fine villaer på vestsiden av Oslo - langt fra der ny-nazistene opererer, og langt fra de områdene av Oslo med flerkulturelle innslag, eller politikere som hykler på TV når det nærmer seg valg - men gir faen i å gjøre noe med lovverket ? 
  Er det forresten noen som tror av medlemmer av A- eller B-gjengen hadde sluppet unna varetekt dersom de hadde vært i tilsvarende situasjon ? Ikke f...! 

  Jonas Å. <atv@atv.no>  Dette er ikke bare politiets eller skolens oppgave.Her må ett hvert oppegående menneske være sitt ansvar bevisst og si sin mening.Slike krefter har ikke livets rett og bør fjernes fra alle samfunn.Møter du et menneske med denne type meninger, så tør å si ifra!

  Thore Johan Nærbøe <thorejohan@hotmail.com>


Gå i dybden
  Rasistisk motivert vold er resultat av flere foregående faktore. 
  Selve handlingen/gjerningen kommer som en følge av en utløsende faktor(fremprovosert) 
  Daglig får ungdom høre om og se ungdommer av utenlandsk opprinnelse kjøre rundt i Ferarri og annet,mens de selv kanskje har 200 kroner dagen i arbeidsledighetstrygd.Samtidig ser de det uthulte straffesystemet i landet der en som stjeler en tegning kan få 6 års fengsel mens et drap kan gi omtrent det samme.Det som må gjøres er følgende enkle ting:Arrestere og dømme forbrytere selv om de er av utenlandsk opprinnelse. 
  Stopp alle utenlandske ungdommer som selger narkotika i barneskolen. 
  Stopp alle utenlandske leger som selger billige piller til misbrukere. 
  Stopp alle utenlandske restaurangeiere som pøser byene full av dop via ungdom i kriminelle bander. 
  Unge politispanere må ut i natten og se hva som skjer over alt.Politikere må handle i stedet for å sikre sin egen posisjon.Flere og flere ungdom blir velgere og er mye mer klarsynte og gjennomskuer spillet i alle samfunnslag. 
  Gjør noe før ungdommen flipper. 
   

  Morten <mlund@sensewave.com>


Nynazister

Ikke bare nazister
  Dette er da ikke noe nytt,drap skjer i Oslo hver helg,men det som er spesielt er at det er rasistisk motivert. 
  Og da flipper alle ut,skal man forby nazigrupperinger må man også forby kriminelle mc gjenger og innvandrer bander. 
  Det er vel like rasistisk når innvandrer ungdom banker opp norsk ungdom i helgene? 
  Det er vel like rasistisk når en Tyrker kaller en afrikaner for en nigger? 
  Media må også ta sin del av skylda,alle disse "tøffe"gjengene har et mål,omtale i nyhetene og denne gangen er det nazistene som har fått det. 
  En ting til....media må slutte og kalle disse svina for nasjonalister,de er det stikk motsatte,min far var nasjonalist og kjempet mot Tysk okkupasjonsmakt og nazisme under krigen,vi må ta tilbake ordet nasjonalist og vi må ta tilbake flagget,jeg vil ha meg frabedt og bli ugglesett og kalt for nazisvin fordi om jeg har flagget på jakkeermet på anorakken min.

  Erik <kso@rubicon.no>


Rasekrig
  Jeg ble meget provosert over Holmlia ungdommen som i nyhetene igår gikk ut og sa at A og B gjengen skulle slå seg sammen mot rasister/nazister,dette er ren oppfordring til rasekrig,selv om man har mistet en nær venn må man veie sine ord,en rasekrig i Norge vil bare føre til mer rasisme og fremmedfrykt!!

  Erik Haug


Saker hänger ihop!
  Här är mitt förslag till fega politiker som inte vågar ta tag i detta problem på allvar. 
  Varför finns det inget av de stora partierna som formulerar sig något liknande som detta? 
  - "Det framtida Norge skall vara mångkulturellt och de som kommer med rasistiska uttryck har ingen plats i det nya samhälle vi vill bygga". 
   
   
  När man ser på att det högerpopulistiska partiet FRP får någonstans mellan 20 - 25% av rösterna per dags dato (hur stor procent detta utgör av den vita Norska befolkningen skulle jag vara mycket intereserad av att veta, betydligt större antagligen)kan jag bara dra slutsatsen att de är rädda att förlora för många väljare. 
   
  Min tes är att vi som avskyr rasistiska uttryck gör oss nog själva och våra barn en stor tjänst att lämna detta land för eller senare. 
   
  Detta är ett bra exempel på att för att få en demokrati att fungera måste det ligga någon sorts förnuft i botten. 

  C


Infiltrer voldmiljøene.
  Endre overvåkningreglene, slik at politiet lettere kan overvåke, avlytte og framprovosere / lokke de voldelige miljøene fram i lyset. Dette er en meget følsom endring, men må vel kunne brukes av politiet uten å bli misbrukt i andre mindre alvorlige tilfeller.

  Erik Bjerge <erik.bjerge@nylander.no>


Stop Nasizmen!
  Gjøre livet til Nasistene et rent helvete... 
  Sånn at de ikke orker og være med i en nynasistisk gruppe lenger. 
  Vise at vi ikke er redde for dem!

  AlexanderKolbu


"Korsfest",korsfest",ingen løsning.
  Før man roper korsfest,korsfest bør man ta inn over seg visse fakta: Dette handler om dypt ulykkelige,ensomme mennesker,som finner et slags fellesskap i hverandres selskap.Disse ulykkelige menneskene står i et hatforhold til de etablerte samfunnsstrukturene.Vi får ikke bukt med dette problemet før vi tar noen fundamentale nye grep i hele samfunnet.Det handler grunnleggende om fordeling,foreldrenes tid,dagens jag og mas,det Stoltenberg kaller velferdssamfunnet.Derfor er dette,dypest sett, et politisk ansvar,og derfor kommer det heller ikke til å sje noen verdens ting etter at diskusjonen har lagt seg. 
  Gizmo 
   

   
   

  Geir Inge Svensli <gsvensli@start.no>


Kast dem til haien
  Idioter. Gi dem mer juling tilbake. Kapp dem i biter og hiv dem til haien.

  Pablo


Lurer på om Hanne Harlem er klar over at hun faktisk er i slekt med Ole Nicolai Kvisler?
  Det å være nynazist må forbys i Norge! Ole Nicolai Kvisler har selv gått på Holmlia skole, han har hatt nære venner av utenlansk opprinnelse. Han har aldri opplevd krig eller frykt, ihvertfall ikke i den grad at dette som har skjedd kan unnskyldes. Så hvordan kan en person utvikles til å bli et monster? Jeg er enig i SV's politikk som går ut på at man må forebygge fra barn er små. Man må ha tilgang til aktiviteter og tilbud som gjør at man er for opptatt til å få så mye dumme tanker inni hodet. De nynazistene trenger å føle frykt på kroppen, men det skjer ikke i Norge. De blir sittende i fengsel, der de har full tilgang til å trene seg opp til å bli et enda større monster. Håper de får tilgang til psykologer og at de blir sittende sammen med en haug med fanger av utenlandsk opprinnelse. Kanskje de kan få med seg at de er mennesker de òg!

  Felicity


Trangsynte moekkaboender
  Jeg bor for tiden i utlandet selv. Det slaar meg hvor mange som har skrevet her som har forvridde meninger som f.eks "Utlendinger utoever mer vold mot hvite, brems innvandringen." Det eneste det ville gjoere godt ville vaere aa flytte problemet et annet sted. Norge er et av de tryggeste landene i verden, men nordmenn er bortimot det mest trangsynte folket i verden. Jeg er flau over at saa mange nordmenn staar for saa idiotiske meninger som de gjoer.

  d.  1. Hjernevask dem til de blir normale. 
  2. Plasser dem i tvangsarbeid på hvert sitt sted langt fra hverandre. La dem få så tungt kroppsarbeid at de ikke rekker å tenke(noe de uansett ikke gjør da...) på MINST 20 år.

  anonym


SKAL DERE IKKKE GJØRE NOE
  DET POLITIET MÅ GJØRE ER Å TA SAKEN MER ALVORLIG DE TROR DETTER HER ER EN LEK. MEN DET GJØR IKKE VI FRA HOLMLIA. DERE VET IKKE HVORDAN DET ER Å MISTE EN VENN. SÅ EN TING SIER JEG TIL ALLE. TA DEN SAKEN HER LITT MERE ALVORLIG. JENS STOLTENBERG GJØR NOE DU SOM HAR MAKT

  BENNY R.I.P


PUTT DE IDIOTENE BAK LÅS OG SLÅ!
  Hvorfor må Norge være så snille hele tiden? Hvorfor kan man ikke åpne øynene og se hva som egentlig skjer? Egentlig er det nesten "synd" på dem når de er så kjukke i huet at de ikke engang vet hva 2+2 er! Så bank dem opp, sett dem bak lås og slå og ikke la dem se et glimt av sola!

  12år


Kutt ut nynazisme-betegnelsen!
  Massemedia bør slutte å bruke betegnelsen nynazister om menneskene og organisasjonene bak disse uhyggelige tendensene. Det er et begrep de anser for en hedersbetegnelse, og for hver gang det henvises til nynazister i radio, TV og aviser får de ny inspirasjon og fellesskapsfølelse. Begrepet nynazisme gir dem kanskje for første gang følelsen av tilhørighet med en gruppe og en identitet. Selvfølgelig gir det media flotte overskifter, men det ville være bedre om man kalte en spade for en spade, og omtalte dem som mentalt tilbakestående eller tapere. Det ville gjøre tiltrekningskraften til disse miljøene adskillig mindre enn det er i dag, når man på absolutt skal ha en -isme-betegnelse på denne møkka. 

  Jorun Helseth Borlaug <jobark@online.no>


Er vi maktesløse?
  Idag møtte jeg kjæresten min. Han bor på Holmlia og har afrikansk bakgrunn. Vi diskuterte drapet på Benjamin, og da fortalte han meg at han faktisk kjente Nicolai Kvisle før. Han sa at han var en drit snill gutt som han pleide å låne PC spilll av. Det kan få en til å lure.. hva er det som skjer med mennesker som får dem til å forandres til et monster som det da? 
  Jeg var inne på hjemme siden til Boot Boys istad. Så på noen artikler de hadde lagt inn der, i en av dem stod det: "Det jeg hater mest av alt her i verden, er pene norske jenter som gir den vakreste gaven de har til innvandrer gutter og skitner til sitt eget blod og lange tradisjon på denne måten. Da kan de bare pelle seg til Afrika og dø der." Ganske intelligent sagt? Det verste med dette er at jeg vet lissom ikke helt hvordan jeg skal se på dem. De er jo så patetisk latterlige sinnsforvirra personer.  
   
  Hver gang jeg våkner tenker jeg på Benjamin. Jeg kjente han ikke, men jeg vet hvordan vennene hans har det. Når en god venn blir borte på den meningsløse måten. Jeg har jo egentlig så mye jeg har lyst til å si! Om hvor meningsløst alt er.Vet bare ikke hvor jeg skal begynne! De hadde jo ikke en grunn engang. Unntatt det at han hadde mørk hudfarge. Hva kan få et menneske til å hate et annet menneske så mye? Uten å engang kjenne han. Jeg skulle gjerne snakket med noen av dem, og hørt hva de har å si. For de jævelene er jo så tøffe når de er 5stk mot en 15åring. I en av artiklene jeg leste stod det at de gikk hvertfall ikke 5 mot 1. For de var ordentlige menn som bare ville kjempe for landet sitt. Merkelig at nesten ingen i dette landet ønsker å ha dem her da...  
  Så er da det store spm, hva kan man gjøre? Jeg må si selv at jeg føler meg helt maktesløs. Etter at jeg så på hjemmesiden dems, så jeg at de skrev at det var fler og fler som


Vis at valget innebærer konsekvenser
  Nynasismen er en organisasjon aav tapere og for tapere, en organisasjon 
  med røtter i menneskeforakt og hat. Vi kan ikke snakke oss bort fra denne 
  svart-brune pesten, heller ikke forstå dem ihel. Det må skarpere lut til. 
   
  Ungdom som velger å støtte/slutte seg til/sympatisere aktivt med nasistiske,  
  fasistiske og rasistiske organisasjoner må få vite klart og tydelig at de setter  
  seg utenfor de normer og holdninger som gjelder i det Norske samfunn. Og de 
  må få vite klart og tydelig konsekvensene av det verdivalget de gjør. 
  De må få vite at de vil bli utestengt fra ALLE faglige organisasjoner, fra ALLE  
  orgaisasjonene som organiserer meenesker innen arbeidslivet -både på  
  arbeidstaker- og arbeidsgiversiden. At de vil bli svartelistet og nektet deltakelse 
  innen ALLE humanitære, politiske og sosiale organisasjoner i Norge. 
  De må få vite at den kursen de har lagt inn på VIL MEDFØRE at de er å betrakte som utskudd,  
  individer det anstendige og etablerte samfunnet ikke vil ha noe med å gjøre. 
  De må få vite at deres har, vold og diskriminering blir møtt av en vegg av uforsonlig 
  utestengelse. Og at veien tilbake til resten av samfunnet og dets verdier går gjennom 
  selvransakelse og vil stå i stil med den ugjerning de har begått. 
  De må få vite -klart og tydelig- at når de erklærer anstendighet og rettferdighet 
  krig, da har de ingen vei tilbake. At det valg av hat og forakt som de aktivt tar, stenger dem 
  ute fra resten av befolkningen. OG at dette er et valgt de selv har foretatt. 
   
   

  Knut Fanakrå <fanakr@online.no>


Voldsutviklingen,- virkninger av årsaker.
  Vi må begynne å gå inn i årsakene til at unge håner, utøver vold og dreper. Svaret ligger i deres barndom og vi må spørre oss selv,- hvem har sviktet de så grundig at de føler slikt hat og raseri? 
  Det viktigste er å begynne og ta tak i voksnes straffbare handlinger mot barn. Vi har svimlende høye omfangstall på antallet barn som utsettes fra seksuelle overgrep fra voksne, for eksempel. Bare noen hundre av de får hjelp. Barn blir sjelden eller aldri sett, hørt eller trodd når det er snakk om slike eller andre straffbare handlinger mot de. Ungdommene vi snakker om her har helt sikkert vist tegn på at noe var galt allerede i tidlig alder, men ingen har fanget de opp. Mistro og likegyldighet i forhold til barn, fra oss voksne er et kollektivt svik som strekker seg fra garsrota og helt inn i en regjering som har full oversikt over hva som foregår, men som allikevel ikke er villige til å endre politikken som føres ovenfor barn. Tusenvis på tusenvis av barn blir sveket på denne måten, og mange av de klarer ikke å tøyle sviket og raseriet som herjer inne i dem. Utviklingen vi ser nå er en vekker. En eklere tanke er at er mye som tyder på at det er stille før stormen. 
  Stiftelsen Emmaprosjektet 
  Else Berit Kristiansen 
  Prosjektleder

  Stiftelsen Emmaprosjektet <stimpro@online.no>


Har vi glemt?
  Har vi allerede glemt hva nazistene gjorde for bare 60 år siden? Det er på tide at Norge får en lov som forbyr nazistisk virksomhet istedet for å komme med dumme unnskyldninger om at det ikke kan bli avholdt en nazi-masj fordi det er et kulturelt arr. i Oslo på samme dag. 
  Det er svakt at land som f.eks Sverige som ikke en gang var med i krigen har en lov mot nazisme, mens vi som var okkupert i 5 år ikke har det. Det er på tide vi våkner fra den rosenrøde tilværlesen vår og ser at vi faktisk er på vei til å få et stort problem.... noe må gjøres før det er for sent..for som det står på en vegg i Auschwitz -Den som glemmer historien må leve den om igjen!

  -S-


SEX Lolita SEX
  Send nynasistene til små bortgjemte landsbyer i Pakistan, Irak, Ghana osv. 
  Meldeplikt og inspeksjon hører med. 
   
  Gi redusert fengselsstraff mot at de tar grunnfag i f.eks: Japansk historie, Afrikansk dans/musikk, Taoisme, osv. 
  Selvfølgelig avstengt fra Nazi-miljøer. 
   
  Gi media (film, reklame, aviser) noen milliarder og frie tøyler så kanskje Anti-Vold kampanjen får litt effekt. Tross alt så er jo sex og vold verdt masse penger og jeg tviler på at god samvittighet er verdt like mye. Så derfor må man betale for å få støtte av de som produserer video, musikk, blader, reklame osv (Trist at idialistene ikke kan forstå kapitalistene) OBS OBS Ikke vær så naive å tro at Nordmenn bare ser norske filmer, norske magasiner, norske internettsider. Til og med den mest erke-nasjonalistiske nynasist krysser landegrensen (både i real life og på internett)

  Hans <Carenot@all.no>


POLITI RASSISME
  jeg syns att justisdepartemange er jævligt simple som etter 2 timer klarer å rydde plass til (nazien)mens(a-b gjengen springer runt i oslo og ler seg i hel).Er noe planlagt så må det vere skyttinga mellom a-b gjengen så eg fåreslår att politi klarer å rydde plass til dei (40-50 a-b gjeng medlemmene også)MVH Alf hansen.

  Alf hansen


KJÆRE ALLESAMMEN!
  JEG BOR PÅ BØLER OG GÅR PÅ BØLER SKOLE.DET ER IKKE KULT Å SI AT DU BOR PÅ BØLER NÅ.IKKE KULT Å HA VOKST OPP I SAMME STRØK SOM NAZISTENE.JEG SYNES ALLTID AT BØLER HAR VÆRT ET FINT STED Å BO.NÅ ER JEG BARE TRIST.TRIST OVER AT NOEN FRA MIN BYDEL KAN GJØRE SÅ VONDE TING MOT ANDRE BARE FORDI DE HAR EN ANNEN HUDFARGE. 
  SKOLEN BØR GÅ INN FOR Å SØRGE FOR AT ALLE ELEVER SKAL FØLE SEG TRYGGE.DE BØR JOBBE FOR AT INGEN FLERE SKAL REKRUTTERES TIL DET NYNAZISTISKE MILJØET. 
  POLITIET MÅ SKJERPE SEG OG GJØRE NOE NÅ!FORT!!!! 
  MÅ VIRKELIG ET LIV PÅ EN USKYLDIG TENÅRING GÅ TAPT FØR MAN SKAL GJØRE NOE?VI MÅ STÅ SAMMEN OG KJEMPE FOR Å FÅ BORT NAZIZMEN!!!!!  Det finnes svarte drittsekker og det finnes hvite. Nynazistene er uten tvil kremen av siste kategori. Disse gutta burde settes på skolebenken, for jeg er ikke i tvil om at disse må tilhøre samfunnets dessidert dummeste individer.Egentelig er det så et oppegående menneske må synes synd på disse som er så redde, for det kan umulig være annet en redsel for fremmede kulturer som får dem til å gjøre slike ting. Nei, opplysning er det de trenger. 
  Jeg forstår ikke hvordan noen kan drepe et menneske de ikke kjenner, og kun fordi de har en mørk hud. Jeg tror ikke noen har bedt om å få den hudfargen de har, verken hvite eller svarte.  
  Hadde min sønn sympatisert med disse gutta hadde jeg tatt han med meg å flytta til svartest Afrika. Kanskje det hadde vært en ide å straffe dem med humanitært arbeid der nede? Men bare en på vært sted. 
  Husk Brununddal for noen år tilbake, gjør som dem, snu ryggen til svina...

  x-man


Send dem hjem!
  Enkelt forslag: send innvandrerne tilbake!!!! 

  bmax


Her var det mye rettskrivningsfeil!!!
  etter alle skrivefeilene å dømme er det tydelig at her er det mange innlegg fra innvandrere. Hvordan skal de få se jobb når de ikke kan skrive rett engang. 
   
   

  Johny


Tafatthet av myndighetene
  Hva skjer når nynazistene er i fengsel? 
  Uten rehabilitering, har de ikke forandret seg når de slipper ut. Ingen tør ta ett skikkelig tak i den enkelte. 
  Myndighetene tar på harde kriminelle med silkehansker eller overlater dem til seg selv og sine medfanger. Innenfor murene kan de fortsette å dyrke sine syke interesser. Det må være lov å ty til drastiske tiltak som f.eks. tvang. Det må da finnes mennesker i styre og stell i dette landet som er både klok, streng og rettferdig? Mitt inntrykk er at myndighetene fraskriver seg ansvar på så mange alvorlige områder der det går liv tapt.  
  Vi sier lett at vi ikke er rasister, for så i neste øyeblikk fortelle en "negervits". Vi får begynne med oss selv, få litt kunnskap.  
  Det er mye å skrive om emnet, men dette får holde. 
  Hilsen Sissel

  sissel Malme <si_malme@hotmail.com>  I dag tidlig var jeg innom skolens kontor. Jeg overhørte en telefonsamtale mellom en av de ansatte og en med tilknytning til barneskolen rett over veien. Det gikk tydelig frem at en liten mørkhudet gutt hadde fått fått både psykiske og fysiske trusler fra noen elever ved skolen jeg er elev. Drapet på Benjamin har tydelig hatt en smitteeffekt, GRUSOMT nok. Jeg kan ikke forstå at vi ikke bare kan akseptere hverandre som vi er!!!!  
  Dessuten, hvorfor ble tre av de siktede løslatt i dag? Jeg vet ikke hvem som har ansvar for det som skjedde i dag, men det er vel likevel alvorlig å planlegge drap som å utføre det? En del burde virkelig ha gått inn i seg selv og tenkt over hva de gjør. Før de gjør det. Som sagt, de siste tre dagene har det vært flaut å være tilskuer til hva det være seg nazister, justisdepartementet og andre innblandede har gjort.

  Linn, tiendeklassing fra Oslo


ta _alle_ gjengene
  Svært mange av de som i dag er "nasjonalister" er dette for å få beskyttelse fra utenlandske gjenger. Når en nordmann banker en utlending er det rasisme, når jeg ble ranet på gaten og skret med kniv av en utlending blir saken henlagt der og da. Hadde jeg hatt guts hadde jeg også snauet meg og blitt med i en gjeng - i stedet flyttet jeg fra Oslo og kommer aldri tilbake. 
   
  Å påstå at disse folkene er nazister er for øvrig meningsløst, de har ikke en gang grunnleggende politisk interesse. Det eneste som skiller "naziene" fra A og B gjengen er hudfarven, de er de samme lavpannede krypene hele gjengen.  
   
  Espen

  Espen <espen3@hotmail.com>


Få opp øynene!!!!
  Nazister har vært i alle år, hvorfor har ikke politiet eller myndighetene gjort noe før nå? Er jeg den eneste som føler det slik? Det er synd at et liv må gå tap før mennesker får opp øynene og innser virkligheten! Hva slags barndom har nazistene hatt? Nå forsvarer jeg dem ikke, men disse nynazistene blir lært opp til å bare like den "ariske"rase og hate alle andre hudfarger! det som skaper denne kjernen i nazismen er foreksempel: Bestemora mi i Gudbrabsdalen hun er ikke så mye ute og omgås med med mange kulturer, hun får nyhetene rett i fanget av mediane. det står nesten bare negative ting om utelendingene ikke noe posetivt hva de gjør, derfor får bestemor et lignede "hat" til utelendingene og mener at alle er like. Hun drar alle under samme kam. Derfor snakker hun bare dritt om utenleninger som hun aldri har møtt engang!! Hun prøver å lære opp lillesøstera mi til å ikke omgås med dem og slikt, men heldigvis snakker jeg henne fra det. Det er så dårlig gjort at en bitteliten del av en enorm folkegruppe skal ødelegge ryktene om de som er snille i landet vårt! Hvis "Ole" går å sparker på en lyktestolpe og "Achmed" sparker på en annen ville det stått i avisa at "Achmed" sparka ned en lyktestolpe men ingen la merke til "Ole" fordi han er jo norsk!! Er ikke det ganske ironisk? Jeg har kjempet for å fjerne rasismen siden den dag jeg ble født, og jeg håper resten av verden bekjemper den like mye som jeg gjør!! Lenge leve vårt kulturelle land!!!!! Stopp Volden!!

  Kristin Range <kristinrange@hotmail.com>


Vi lever faktisk i år 2001!
  Bare for å opplyse så lever vi i år 2001. De som er rasister nå har kanskje ikke fått med seg det. Tenk at verden ikke har kommet lenger enn at vi dømmer folk etter hudfargen. HALLO...få litt vett inn i skallen....Og til alle nynazister: Dere er de mest patetiske menneskene som finnes. Få dere et liv!(ihvertfall ikke plag oss andre normale mennesker med livet deres) Mitt forslag: Slå ned STERKT på nazismen. Og da mener jeg ikke med vold.  
  Og til alle andre som dømmer folk på grunn av hudfargen: Tenk dere om!

  anonym


Stopp FRP!
  Jeg mener at FRP skal ta en stor del av skylden for rasismen i Norges land. 
   
  Det sjokkerer meg virkelig og høre alle de patetiske normenn som er så redd for innvandrere. 
   
  Jeg er selv innvandrer fra Danmark, men da har det jo ikke noe og si. Men hadde jeg hatt en annen hudfarge, ja hva da? 
   
  FrP skal ha en stor del av æren for dette. De spiller hele tiden på innvandringspolitikken sin! 
  De bør ta en stor del av skylden for den volden som utøves mot innvandrere i Norge. 
   
  Og det norske politiet er ikke akkurat noe særlig bedre. Politiet består jo av en hel haug maktsyke mennesker som elsker og utøve unødvendig vold, dette særlig mot innvandrere. 
   
  Men det som sjokkerer meg mest er hverdagsrasismen som virkelig florerer i Norge.  
   
  Mye vil ha mer, siden Norge er et av verdens rikeste land og vi har det så bra, må vi endelig ikke la noen få en del av kaka. 
   
  Det er denne typisk norske holdningen.  
   
  "De kommer hit og for alt rett i hendene". Et typisk utsagn blandt fryktelig mange normenn. 
   
  Dette er som regel det nesten alle mennesker som stemmer Frp vil si, men på en mere diskret måte. 
   
  Det som virkelig er synd er at Frp har den oppsluttningen som de har. 
  Carl I Hagen er en Haider 2 selv om han fornekter dette selv. 
   
  Til slutt alle sammen gå inn i dere selv.  
   
  "Gjør mot andre slik du vil andre skal gjøre mot deg". 
   
  Se etter det gode i alle mennesker ikke slit deg ut med og finne alt det negative.  
   
  Dette gjelder også meg, selv er jeg alt for dømmende... 
   
  Til Boot Boys hvorfor???????...  
   
  av: JKL :)  
   
   
   
   
   

  Jacob K Larsen.


Stopp FRP!
  Jeg mener at FRP skal ta en stor del av skylden for rasismen i Norges land. 
   
  Det sjokkerer meg virkelig og høre alle de patetiske normenn som er så redd for innvandrere. 
   
  Jeg er selv innvandrer fra Danmark, men da har det jo ikke noe og si. Men hadde jeg hatt en annen hudfarge, ja hva da? 
   
  FrP skal ha en stor del av æren for dette. De spiller hele tiden på innvandringspolitikken sin! 
  De bør ta en stor del av skylden for den volden som utøves mot innvandrere i Norge. 
   
  Og det norske politiet er ikke akkurat noe særlig bedre. Politiet består jo av en hel haug maktsyke mennesker som elsker og utøve unødvendig vold, dette særlig mot innvandrere. 
   
  Men det som sjokkerer meg mest er hverdagsrasismen som virkelig florerer i Norge.  
   
  Mye vil ha mer, siden Norge er et av verdens rikeste land og vi har det så bra, må vi endelig ikke la noen få en del av kaka. 
   
  Det er denne typisk norske holdningen.  
   
  "De kommer hit og for alt rett i hendene". Et typisk utsagn blandt fryktelig mange normenn. 
   
  Dette er som regel det nesten alle mennesker som stemmer Frp vil si, men på en mere diskret måte. 
   
  Det som virkelig er synd er at Frp har den oppsluttningen som de har. 
  Carl I Hagen er en Haider 2 selv om han fornekter dette selv. 
   
  Til slutt alle sammen gå inn i dere selv.  
   
  "Gjør mot andre slik du vil andre skal gjøre mot deg". 
   
  Se etter det gode i alle mennesker ikke slit deg ut med og finne alt det negative.  
   
  Dette gjelder også meg, selv er jeg alt for dømmende... 
   
  Til Boot Boys hvorfor???????...  
   
  av: JKL :)  
   
   
   
   
   

  Jacob K Larsen. <tlakobb@online.no>


GAPESTOKK
   
  Saa synd som det er aa si det, er at folk som disse naziSVINENE fremdeles har den rettsikkerhet som alle andre. Virker urettferdig, men man maa bare tolerere det. De er jo bare noen feige, uvitende, patetiske, osv, osv, mennesker som ikke helt forstaar hva de driver paa med. Tror sikkert det er veldig stilig eller noe, men de lurer bare seg selv. Menmen.....hvorfor ikke innfoere enn lov som gjoer det mulig aa brenne nynazistene, eller gapestokk paa offentlige steder.....hadde vaert noe det, saa kunne de se hvor stilig det i utgangspunktet er....

  Johnny <Johnny@hotmail.com>


Kunnskap og kjennskap forebygger
  Det som kjennetegner rasister er at de ikke kjenner en eneste såkalt "utlending" personlig, bare kjenner TIL dem. De er også fulle av helt uriktige opplysninger spredt av f.eks. fremskridtspartiet. Det eneste som derfor ville forebygge rasisme, hvis vi skal være realistiske, er å få ut riktig kunnskap gjennom f.eks. skolen og media. Jeg gjentar: Riktige opplysninger (og ikke minst vinklinger) også i media! Nå må media ta sin del av ansvaret. Den mørkhudede delen av befolkningen er slett ikke overepresentert i kriminalstatestikkene (noe media nesten aldri skriver om). Og erlig talt: Om gjerningsmannen var mørkhudet eller var av såkalt "utenlandsk opprinnelse" er slett ikke interessant - det eneste det gjør er å bygge opp et skremmebilde av innvandrere som gruppe. 
   
  Integreringsproblemet blir ofte nevnt i samme åndedrag som kriminalitet og gjerne som årsak til kriminalitet bant innvandrere. La meg få understreke noe her: De som kommer til Norge som flyktninger gjør det kun fordi de frykter å gjennomgå menneskerettighetsbrudd på kroppen eller har allerede gjennomgått det og synes ikke det ville vært så gøy å gjennomgå det en gang til. Disse menneskene har traumer og lider ofte under en sterk stressreaksjon. Dette får de fleste ikke hjelp for i det hele tatt... Når nordmenn i tillegg er et veldig lukket folkeslag og ganske så skeptiske til denne gruppen mennesker, så sier det seg selv at det blir nesten umulig å få norske venner. Og selvfølgelig: Uten kontakter i det norske sammfunnet blir de stilt utenfor det. Og å stå utenfor et samfunn er ikke lett. Det er altså oss selv, nordmennene, som er det såkalte intergreringsproblemet for meg! (Og med traumer som balast, og ingen kontakt med det norske samfunnet for en del av dem, er det da en gåte for meg hvordan det da ikke

  Tone Salthe <tonesalthe@hotmail.com>


Kunnskap og kjennskap forebygger
  Det som kjennetegner rasister er at de ikke kjenner en eneste såkalt "utlending" personlig, bare kjenner TIL dem. De er også fulle av helt uriktige opplysninger spredt av f.eks. fremskridtspartiet. Det eneste som derfor ville forebygge rasisme, hvis vi skal være realistiske, er å få ut riktig kunnskap gjennom f.eks. skolen og media. Jeg gjentar: Riktige opplysninger (og ikke minst vinklinger) også i media! Nå må media ta sin del av ansvaret. Den mørkhudede delen av befolkningen er slett ikke overepresentert i kriminalstatestikkene (noe media nesten aldri skriver om). Og ærlig talt: Om gjerningsmannen var mørkhudet eller var av såkalt "utenlandsk opprinnelse" er slett ikke interessant - det eneste det gjør er å bygge opp et skremmebilde av innvandrere som gruppe. 
   
  Integreringsproblemet blir ofte nevnt i samme åndedrag som kriminalitet og gjerne som årsak til kriminalitet bant innvandrere. La meg få understreke noe her: De som kommer til Norge som flyktninger gjør det kun fordi de frykter å gjennomgå menneskerettighetsbrudd på kroppen eller har allerede gjennomgått det og synes ikke det ville vært så gøy å gjennomgå det en gang til. Disse menneskene har traumer og lider ofte under en sterk stressreaksjon. Dette får de fleste ikke hjelp for i det hele tatt... Når nordmenn i tillegg er et veldig lukket folkeslag og ganske så skeptiske til denne gruppen mennesker, så sier det seg selv at det blir nesten umulig å få norske venner. Og selvfølgelig: Uten kontakter i det norske sammfunnet blir de stilt utenfor det. Og å stå utenfor et samfunn er ikke lett. Det er altså oss selv, nordmennene, som er det såkalte intergreringsproblemet for meg! (Og med traumer som balast, og ingen kontakt med det norske samfunnet for en del av dem, er det da en gåte for meg hvordan det da ikk

  Tone Salthe <tonesalthe@hotmail.com>  Det som kjennetegner rasister er at de ikke kjenner en eneste såkalt "utlending" personlig, bare kjenner TIL dem. De er også fulle av helt uriktige opplysninger spredt av f.eks. fremskridtspartiet. Det eneste som derfor ville forebygge rasisme, hvis vi skal være realistiske, er å få ut riktig kunnskap gjennom f.eks. skolen og media. Jeg gjentar: Riktige opplysninger (og ikke minst vinklinger) også i media! Nå må media ta sin del av ansvaret. Den mørkhudede delen av befolkningen er slett ikke overepresentert i kriminalstatestikkene (noe media nesten aldri skriver om). Og erlig talt: Om gjerningsmannen var mørkhudet eller var av såkalt "utenlandsk opprinnelse" er slett ikke interessant - det eneste det gjør er å bygge opp et skremmebilde av innvandrere som gruppe. 
   
  Integreringsproblemet blir ofte nevnt i samme åndedrag som kriminalitet og gjerne som årsak til kriminalitet bant innvandrere. La meg få understreke noe her: De som kommer til Norge som flyktninger gjør det kun fordi de frykter å gjennomgå menneskerettighetsbrudd på kroppen eller har allerede gjennomgått det og synes ikke det ville vært så gøy å gjennomgå det en gang til. Disse menneskene har traumer og lider ofte under en sterk stressreaksjon. Dette får de fleste ikke hjelp for i det hele tatt... Når nordmenn i tillegg er et veldig lukket folkeslag og ganske så skeptiske til denne gruppen mennesker, så sier det seg selv at det blir nesten umulig å få norske venner. Og selvfølgelig: Uten kontakter i det norske sammfunnet blir de stilt utenfor det. Og å stå utenfor et samfunn er ikke lett. Det er altså oss selv, nordmennene, som er det såkalte intergreringsproblemet for meg! (Og med traumer som balast, og ingen kontakt med det norske samfunnet for en del av dem, er det da en gåte for meg hvordan det da ikke blir flere kriminelle blant denne gruppen!) 
   
  Nesten


SNAKK, IKKE BARE TENK!
  Drapet på 15-åringen Benjamin har satt igang en debatt som burde ha vært startet for lenge siden. Hvor langt skal nynazistene få lov til å gå, og hvor langt kan politiet, og ikke minst nordmenn generelt, gå for å straffe disse.  
   
  De tre nynazistene som i dag ble løslatt av Oslo byrett har blitt forhåndsdømt av hele det norske folk, og dette er noe en av de mistenktes advokat, Marte Svartstad Brodtkorb, mener er en urett mot de tre som visstnok ikke engang befant seg på stedet der drapet skjedde. De har fått navn og bilder trykket i landsdekkende aviser, og jeg vil tro at mange (inkl. meg selv) trodde de var med på drapet. Det spørsmålet jeg gjerne vil stille Svartstad Brodtkorb, er om det gjør noe. Det finnes ikke nok grunn til å si at de var med på drapet, men jeg synes de burde bli uthengt ufattelig mye mer enn de har blitt! Hvis de ikke hadde vært nynazister hadde saken vært helt anderledes, men de er nå en gang det...  
   
  Etter min mening bør oversikter over alle registrerte nynazister i Norge legges ut på internett og i aviser, kanskje det kan skremme unge mennesker fra å tiltrekkes disse miljøene. Det vil nok ikke bryte opp den "harde kjernen", men kan hjelpe langsiktig...  
   
  Så er det spørsmålet om man burde forby nynazisme i Norge. Man kan alltids forby organiserte nynazistiske bevegelser (Boot Boys o.l.), men det er umulig å forby tanker og meninger. De menneskene som virkelig tror på dette, vil nok ikke la seg stoppe av et forbud, kanskje de til og med vil synes det er spennende. Det er tross alt snakk om folk som drar ut på kjøretur for å "ta noen utlendinger" med kjøttkniv. Det virker ikke som forbudet mot å drepe et menneske, uansett hudfarge eller etnisk bakgrunn, skremte en eller annen fra å ta livet av en ung gutt i helga. Hvordan skal da et forbud

  <sunniva3@hotmail.com>
Alles ansvar
  For det første må folk slutte å se gjennom fingrene, og faktisk innse at noe må gjøres. Det er tragisk at en 15-åring må miste livet for at det i det hele tatt skal bli snakk om at nynazisme og rasisme faktisk er et STORT problem også i Norge. Vi nordmenn liker tydeligvis å tro at vi er et feilfritt folkeslag. FÅ OPP ØYNENE!! Folk må dessuten vise klart og tydelig at slike organisasjoner og en slik ideologi er uakseptabel, men dette er visst vanskelig. Folk flest er tydeligvis for feige til å gå ut med standpunktet sitt. Politikere, lærere, politi, alle må lette på ræva og GJØRE NOE, ellers kommer vi til å drukne før vi skjønner at vi befinner oss under vann. Partier som FRP bidrar dessuten til ytterligere fremmedgjøring av utlendinger/innvandrere, og det gjør ikke akkurat saken bedre.

  Rikke <rikke@livsnyter.com>


Straff dem med hårt kroppsarbeid.
  Arrester dem, sett dem i lenker og la dem jobbe. Hårt kroppsarbeid 
  la dem grave grøfter for å hjelpe f.exs Telenor med å bygge ut  
  bredbånd, grave grøfter meg hakke og spade. La dem få hvite at 
  hver gang de blir tatt så blir det mer hårt arbeid. Dette er både nyttigt 
  og sunt for dem. La dem jobbe så hart at de glemmer å tenke 
  på faenskap. 

  MrC <xmrc@hotmail.com>


Folk må ikke vente på soning!!!
  Alle de personer som var delaktig i drapet på Holmlia skulle vært fengslet for lengesiden!!. flere av disse venter på soning, mange voldsmenn går i dag ute blandt folk, mens de venter på soning... Kanskje politikerne våkner opp nå?? 
  Bare for noen uker siden snakket alle om gjenger A og B gjengen. utlendinger som ikke har noe her i landet å gjøre.. denne uken er det nazistene.. Nordmenn som skulle vært fengslet på livstid.... Men hva skjer neste Uke.. når skal det stoppe... Vi trenger mer Politi, spesielt i Oslo. Eller kanskje vi skal skaffe oss Borgervern???

  OSLOgutt20 <Kloop@hotmail.com>  Jeg tror at det først og fremst bør setes tiltak i skolesektoren. Ar alle barneskoler og ungdomsskoler burde sette i gang kampanjer som viser klare holdninger mot rasisme og nazisme i Norge. Det burde slås hardre ned på rasisme i hverdagen i skolen. Ord og stygge bemerkninger som er i omløp blant elevene, burte tas med engang. Det kan være grobunn for dypere rasisme. En egen kontakttelefon der barn og unge kan få snakke fritt med andre om opplevelser og erfarineger kan også kasnkje hjelpe. Der de kan fortelle andre voksne som lytter om rasisme og hendelser som foregår i deres hverdag som voksne skjelden noen gang får vite om. En slags røyketelefon- lignende opplegg der man kan få råd.  
   
  Politiet burde reagerer raskere og være mer effektive når det gjelder rasisme og nazisme. Det bør overhode ikke tallates for noe som helst masjaksjoner for nazistene. Det kan gjøre de unge mer oppmerksomme på diss eksreme miljøene. 
  Andre forslag: 
  Vise de positive sidene ved innvandrere. Snakke om hva fremmedfrykten for andre mennesker av annen hudfarge, religion og bakgrunn kommer av, og hva man kan gjøre med gruppevis i klassene. 
   
  Også vise positive ting ved nordmenn, og ting som kanskje ikke er like mye å være stolte av i det norske samfunnet.  
  Politikk tror jeg også er viktig. Foreksempel vise til de forskjellige partiene,og deres synspunkter på innvandring og utlendinger. 
   
  Det er viktig at barn og unge får klare holdninger når det gjelder rasiseme og nazisme. 
   
  fra Elisabeth

  Elisabeth Emblem


Stopp legimiteringen
  Selv om Dagbladet er blant de flinkeste  
  i klassen anklager jeg mediene for 
  feighet.Hvorfor nevnes ikke Kleppe og  
  Hedstrøm i samme åndedrag som Heide, Kjuus,Myrdal o.a. Deres profilerte inn-vandringsmotstand via sitt "stuerene" 
  parti måtte jo føre til det som nå har 
  skjedd.Vanker ikke journalistene blant 
  vanlige folk og registrerer de ikke uttalelsene som som kommer fra den 
  vanlige FRP-velger.Når det blir gjentatt 
  år etter år hvor farlig og kostbar denne 
  innvandringen er føler de mest ekstreme 
  elementer at det er lov å drepe. 
  mvh.Jan E. Jensen

  Jan e Jensen <janegilj@online.no>


FJERN JUSTISMINISTEREN
   
  Forunderlig å se både justisminister og andre politikere hyle over ”nazistene” sine handlinger, når de selv har det samme menneskesynet som nazistene.  
   
  Justisministeren glemmer nemlig å fortelle om overgrepene som skjer mot innsatte i norske fengsler og at sinnssyke må sitte i fengsel fordi det angivelig ikke er plass for disse menneskene andre steder. 
   
  Problemet med politivold og rasisme i politiet må også taes på alvor.  
   
  Politiets overfall av vaskedamer og henrettelelser under pågripelser av mistenkte personer må tiltales. Skal innvandrere få tillit til det norske samfunnet må politiets holdninger endres, både når det gjelder håndhevelse av lover og utøvelse av makt. 
   
  Mennesker som byråsjef Lund-Isaksen som ignorerer rapporter om overgrep i norske fengsler må fjernes. Dette bør også Politiinspektør Mette Haldorsen som tidligere både som dommer og politijurist har dokumentert et forkvaklet menneskesyn.  
   
  Parodisk å se at Politiinspektør Haldorsen skulle prøve å sperre inne noen som har det samme menneskesynet som henne i dagens fengslingsmøte. 
   
  Personlig tviler jeg på at det finnes nazister i Norge. Det finnes imidlertid noen få mennesker som Erik Blucher som skor seg økonomisk på, alkoholisert og forsømt, rotløs ungdom. Dette ved å selge de ideologier som jeg tviler på at de selv tror på. 

  Sokol <adm@senter.no>


Kjærringer
  Jeg har desverre ingen gode forslag,jeg vet at mark er en amøbe, jeg viste ikke art det var mennesker som kunne være det, men så feil kan man ta.Disse menneskene kan ikke være helt klare, de er tøffe i mørket sammen med 10-20 "kamerater", men de tør ikke stå frem med bilde og navn. 
  Der jeg er i fra kaller vi dem KJÆRRINGER. 
  Jeg skulle så gjerne fått tak i noen som kunne hjelpe meg å ødelegge hjemmesiden deres, og gjerne pc`n også.

  Andre Sebulonsen


Borte bra,men hjemme verst!
  Dette drapet har gjort noe med hele meg som person. 
  Jeg er en 23 år gammel jente,addoptert fra Colombia. 
  Har levd 23 bra år i Norge,og ALDRI hatt noen problemer med forhold til hudfarge eller noe annet. 
  Trygghetsfølelsen har vært veldig god,men jeg må innrømme at den er heller dårlig nå. 
   
  Hva kan så gjøres for å gi meg denne gode følelsen tilbake? 
  Svaret ligger ihvertfall ikke i forbud!! 
  Det vil bare provosere disse miljøene til enda flere handlinger. 
   
  Det jeg tror må gjøres er å utfordre disse menneskene til diverse prøvelser,og å møte de med sterke motargumenter. 
  For å kunne splitte opp dette miljøet må man få et solid samarbeid mellom foreldre,politi og andre forebyggende organisasjoner. 
   
  Man må ta tak i unge mennesker som tidlig faller utenom,og lede de inn på rett vei igjen. 
  Er det noe som ihvertfall ikke må skje,så er det at det kun er en bølge av fortvilelse som preger politikere og politi nå etter dette forferdelige drapet,og at det ikke blir gjort noe. 
  Men at det settes inn alle mulige midler for å ta knekken på disse nazi-svina. 
  Man kan kalle de tullinger og idioter,men disse idiotene har faktisk nå begått et drap-og da er det ikke lenger noen tullete idioter vi har med å gjøre. 
  Mulig de fremdeles er tullete idioter,men de er livsfarlige for enkelte grupperinger i samfunnet. 
  Og det må gjøres noe med-NÅ! !!! 
   
   
  Heidi. 

  Heidi Skoglund <heidiskoglund@hotmail.com>


Ang. Nynazisme
  Nazister har ingen plass i samfunnet og regnes som taperne i samfunnet. Nå oppfordrer jeg alle til å stå samlet i 
  vår felles kamp mot nazisme og rasisme. 
  nazidrap må for all del ikke gjenta seg. 
   
  Jeg kondolerer Benjamins familie og pårørende.

  Simon Bolivar


Send dem til Sibir
  Foreldrene må stilles til ansvar for deres barns handlinger.Jeg mener da ikke at foreldrene skal ha all straffen her, men de bør ha noe av ansvaret. 
  Uansett om deres barn dreper,raner etc så må det slåss ned hardt uansett alder. Gi de livstidsdom på 50 til 90 års fengsel uten noen form for prøve-løslatelse,benådning.  
   
  mvh 
  En bekymret Holmlia beboer

  Anonym


Treiginger!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jeg synes myndighetene kan gripe inn mye raskere enn det som blir gjort. F.eks.: Hvorfor ble ikke S. Rasool satt inn før han hadde 108 saker på seg? Dette synes jeg bare er for dårlig. Må de vente så lenge fordi Politiet har altfor mye å gjøre? Hvis så er tilfellet bør noe alvorlig gjøres med busjettene. Skjerp dere!

  Mari S. <maripari@spray.no>


Rasistiske holdninger er blitt stuerene!
  Det har den siste tiden blitt helt stuerent å slenge ut ganske grove  
  rasistiske bemerkninger om utlendinger. 
  Det er sjokkerende å se at såkalte vanlige og godt skolerte nordmenn innehar holdninger 
  som står for alt annet enn solidaritet, forståelse og integrering. 
  Folk flest trekker på skuldrene over ekstreme uttalelser servert av værstingene i FRP 
  og synes det er greit at FRP bruker ekstreme fremmedfientlige uttalelser for å få frem sitt budskap. 
   
  Det finnes tapere i dette samfunnet som finner næring i den slags fremmedhat. 
  Vi må se nærmere i oss selv og se om alt dette som skjer rundt oss bare skyldes  
  ekstreme personligheter, eller om vi alle bør tenke oss litt om og se  
  om vi kanskje selv har bidratt til at dette har skjedd. 
   
  Det er ikke lenge siden det ble kjent at 300 personer i en by i Tyskland var vitne til at en 
  iten gutt ble misshandlet og drept av en gjeng nazister, uten at noen  
  hadde noe å si til politiet på mer enn 3 år! Av Frykt!! 
  Hvor lang tid det tar før vi er kommet så langt bestemmer bare vi selv!

  Børge  Jeg blir så opprørt å sint når jeg leser om nynazister og deres propaganda. Hvor sneversynt går det an å bli???? Hva får dem til å tro at deres rase er den utvalgte til å krenke andre raser enn deres egen??? Mange har meninger om hva årsakene kan være til at enkelte mennesker finner tilhørighet i slike organisajoner. Jeg tror massesuggesjon, gruppetilhørighet og misunnelse er hovedårsakene til at noen trekkes mot rasisme. Jeg vil be alle hovmodige rasister ta en runde med slektsgranskning, kan hende det dukker opp overaskelser hvor lite ariske de egentlig er.Er det virkelig ikke alle av oss her på kloden som mener at du som menneske skal dømmes etter moral/handling men etter hudfarve? Påstander/argumenter om at asylsøkere/innvandrere får så mye mer økonomisk hjelp fra staten enn de norskfødte, kan jeg hverken bekrefte eller avkrefte. Men ansvaret der ligger vel ikke hos den som mottar, men den som vedtar altså staten. Det skal en uskyldig sønn/bror/barnebarn/kamerat fra Holmlia få lide for. Forstå det den som kan.......... 
  Cathrine


Politikere se ned på oss velgere!
  Drapet på Benjamin er et bevis på at det norske rettssystem og politi ikke fungerer. Man kan ikke føle seg trygg ute på gata. Vi er blitt og blir fortsatt frarøvet en menneskerettighet. En rett til fysisk trygghet og forsikring om at vi selv ikke blir det neste offeret for volden som herjer. En menneskerettighet som enhver stat skal forsikre sine borgere. Borgere som daglig betaler skatt for å forsikre at dette grunnleggende tiltaket opprettholdes og GJENNOMFØRES. Og hva skjer? Ikke nok bevilgninger og prioriteringer er resultatet. Hvor har pengene gått? Et operahus eller en ny tunnel i finnmark kanskje? Kan dette virkelig måles opp mot et menneskeliv? Fortsetter det slik vil flere liv gå tapt. Det er det politiske og juridiske ansvaret som må i søkelyset. Kan det virkelig være sant at politiet "glemte" å varetektsfengsle? Medfører oppussing i fengsler og soningskøer at kriminelle får herje fritt? Er en straff/soning det samme som å gjennomføre militærtjeneste? Muligheten til å utsette finnes på begge områder. Den eneste forskjellen er at det ene kan få fatale konsekvenser. Dette omfatter flere grupper i samfunnet.Ikke bare nynazister men også andre grupper og voldsmenn som stadig slipper unna.  
  Det eneste jeg har å si til mynighetene er at jeg er skuffet. Skuffet over håndteringen av saken og skuffet over at dette kunne vært forhindret hvis jobben tillagt myndighetene var gjort ordentlig. Statsministerens syltynne ord og forsikringer om nulltoleranse er som et hån mot oss alle. Hvem som helst kan være neste offer for volden som herjer. Jeg kommer ikke til å støtte hverken et politisk parti eller en statsminister for den grunn,som ikke tar dette på alvor.

  Kristine


Vi spør om Hvorfor
  Det stor spørgsmål er HVORFOR ??? At det er trakisk det som har skjed i Oslo og andre steder og dessverre stadig skjer kan de fleste av oss være enige om, men HVORFOR ??? Har det kommet til at, vi mener at det er bedre å slå, sparke, og drepe hverandre, fremfor å komunisiere, er det våre holdninger, eller mangel på samme ? Er det vi foreldre som ikke lever opp til vårt ansvar ? Hvor ble det av medkjærlighet, medmeneskelighet og respekt for andres liv og meninger, vi har etterhvert blitt mestre i å legge skylden over på hverandre, for alle våre handlinger ref: debat på TV2 tidligere i kveld hvor tre politikere sidder å beskylder hverandre for det som har skjed, Et lite ordtakk lyder Gjør mot andre som du vil at de skal gjøre mot deg, dersom vi kunne leve etter dette allesammen ville pluselig verden bli deilig å leve i. Og det er ikke mye insatts der skal til for å få det til, alle liker vel å bli tat godt vare på eller ?????? :-)


DE PYSETE "NYNASISTENE"
  Det er mye jeg blir provosert over som jeg hører og leser gjennom media. 
  Og endelig får jeg sjansen til å spre min AVSKY over nettet om sånne "mennesker" som kan klare å utføre slike bestialske handlinger. 
  Det verste OG (beste)er faktisk at disse klysene kan gå inn på denne siden og lese dette selv.For siden de tross alt kanskje må ta konsekvensene av sine handlinger,og sitte i fengsel(stakkars), 
  får de alle hver sin PC som vi skattebetalere må være med å dekke utgiftene for.Det er blitt så hakkande gale i dette landet her nå,at det er helt skremmende!Jo mer kriminell du er,jo bedre blir du tatt vare på.Gratis mat i fengel til de(hvis det er plass,hvis ikke blir de vel satt fri!) 
  gratis utdannelse,treningsstudio,svømmehall osv.De kan til og med ta utdannelse!!! 
  Og det er ikke mye motiverende å betale skatt for at disse "menneskene" som utførte dette drapet på en 15 år gammel gutt,ikke skal få den straffen de fortjener!!! Nå bør politikerene ta affære, en gang for ALLE!  

  Frida  Beklager hvis jeg støter noen med mitt ordforhold,Men: 
   
  LA ALLE NYNASISTER RÅTNE I H......


Et rettskraftig samfunn
  Etter dagens fengslingsmøte og tre nynazister som blir sluppet fri, blir det latterlig å tro at unge mennesker klarer å tro at lovsystemet vårt er rettferdig. Særlig med tanke på at flere at de som gikk fri for varetekt er siktet både for det ene og andre, og en til og med venter på dom ("det var jo helt tilfeldig" at han plutselig etter et par timer gikk forbi fengslingskøen og ble tatt inn igjen til soning av tidligere ugjerninger). Det er komplett umulig for unge mennesker å forstå noe som helst av varetektsprosedyrer (for mange voksne mennesker forøvrig) , og hvis vårt system er så tvetydelig og utydelig at det som skjedde i dag overhode er mulig, (med frifinnelse av tre ungdommer tilhørende et ekstremmiljø og med siktelser og dommer i det vide og breie, og deres nærmeste venner er slike som tar seg en tur for finne noen å skremme eller drepe) vil ungdommen miste troen på at vår samfunnsorden er rettferdig, og dermed skape "sin egen orden". Er det dette vi vil? Det må være en alvorlig feil med selve lovsystemet som gjør at slike som Lauritsen slapp varetektsfengsling. Eller at de to som fikk varetekt ikke har vært i retten for tidligere siktelser og fått sine dommer avsagt for lengst.. Gjør noe med lovverket,skaff raskere og tydligere prosedyrer som gir vår ungdom tro på at rettsystemet fungerer så godt at de ikke må ta loven i egne hender for at rettferdighet skal skje.

  anonym <audi@hotmail.com>


Bare guttestreker
  I følge politiet har handlinger fra naziene fått betegnelse "guttestreker". 
  Politiet avspeiler bare vårt syn på disse handlingene.  
  Derfor er de skyldige sluppet løs.  
  Lovens langearm viser at det er ok og skape frykt,bare ingen blir drept. 
   
  Min menig er: La Ny nazistene gjøre som sitt store forbilde Adolf Hitler.  
  La dem få skyte seg selv i hode.

  Ola Normann


Duster!!!!!!!!!!
  Kutt dem i småbiter, putt dem i syre! Og til slutt, gi dem 100 år i fengsel!!!

  Klara ku!!!


REDD!!!
  jai ike sjåne vorfor dise menesker ar nazister og rasister. Jai ike nåe fail har jort i dete samfonn!!!

  Ali


If you tolerate this, then ....
  A big viking kills a 15-years old child. Who is next?  
   
   
  A 10 years old? A 5 years old? Your little sister or brother? Your child? How many children must die before we human beings return to be human beings and nothing less?  
   
   
  Hello, Norway? Hello.....? Hey,....,wake up, somebody?  
   
   
   

  John


Våkn opp!!!
  Å kunna visa respekt for andre burde vera ein del av oppdragelsen, men det er det i somme høve mindre av. Tek ein dette arbeidet på alvor, vil ein ha mange positive effektar på sikt. Unge får den vaksenkontakten dei er avhengige av, dei ser at vaksne tek dei på alvor. Og dei får dei grensene dei treng for å kjenna seg trygge, så at dei veit kvar dei har å retta seg etter. Er det ikkje dette ein kallar verdiformidling, å læra seg korleis ein skal ta omsyn til andre? Willy Haugli åtvara om faren med å sluntra unna det førebyggjande arbeidet, men vart ikkje høyrd. Det vart heller ikkje dei andre som våga seg frampå med nokre antydningar. No ser ein resultatet!. 
  Ein del av dykk såg vel TV2 sin dokumentar for ei tid sidan, og ein gut som vart plaga på grunn av hudfargen, og som til slutt vart teken av dage. Det var ein god dokumentar, som syner korleis rasistiska haldningar verkar inn på til dømes adopterte born. Og kva folk sine likegyldige haldningar kan få tragiske fylgjer. Eg hugsar frå 70- åra, alt då vart adopterte born plaga av andre elevar. Det ber ikkje nytt, men det har vore tidd med dette alt for lenge!! 
  Anten folk likar å høyra det eller ei: dette med rette haldningar og væremåtee er noko ein må ta tak i alt på skule- og barnehagenivå! Innspeksjon i friminutta må det ikkje sluntrast unna med; ei heller arbeid mot td mobbing. Er ikkje det pensum i lærarutdanninga, da..?? Det er på tide ein pussar støv av lærematerialet, og tek det i bruk!! 
  Dei som plagar og terroriserer andre i vaksen alder, har vel hatt tendensar til uønskt åtferd før og..??? 
  At ein på nokre vidaregåande skular må setja inn (Securitas) vakter i friminutta for at folk skal få fred, fortel i grunnen sitt. Men ein les stadig vekk om elevar på vidaregåande skular som vert plaga med rasistiske haldningar frå andre elevar; og som i somme tilfelle må slutta på grunn av desse.  
  Foreldra har sin del av ansvaret, men i td skuletida er det andre som må halda orden?! I går las eg om ein elev som havna på psykiatrisk sjukehus etter mange år med plaging og terror i skuletida. Fortvilte foreldre vart ikkje høyrde når dei slo alarm, og til sist gjekk det nesten gale. Slike saker har og Dagbladet teke opp før;og bra er det- for ein kan ikkje lenger gå og lata som om vi bur i ein slags "Kardemomme-by"!!  
  Mine klassestyrarar på både barne- og ungdomsskulen hadde faste "hakkekyllingar" dei støtt var ute etter. Slikt gjer da berre vondt verre, og er heilt forkasteleg etter min meining. Seinare har eg hatt andre lærarar med same...skavanken; eller kva vi skal kalla det?!?? 
   
  Her lyt ein ta tak, kvar på sin plass. Å læra folk å ta omsyn til andre har vel ingen vondt av.Det er for seint når utskudda er vorte så gamle at politiet kan "overta" dei! Det er lettare å førebyggja, og sikkert meir lønsamt i lengda og. Og såpara ein masse vondskap, ikkje minst!! 
  Dagbladet gjer ein fin jobb med å ta opp dette, og det bør de for all del fortsetja med! Få desse forkastelege haldningane opp i søkelyset, og ta tak i dei!!

  Elen  Færre innvandrere!! 
   
  Har vi nå glemt alle de kriminelle innvandrergjengene???

  Henrik <heinz_21@hotmail.com>


Holdninger !
  Oppdragelse! Hva foreldre og samfunnet lærer oss!! 
  Skolen,politikerne og foreldre har et særlig ansvar.Eksemplets makt er  
  stor!!Dialog og åpenhet.Lær deg å kjenne andre mennesker og kulturer! 
  Gi det en sjanse,og du får antakeligvis mye tilbake.Fremmedfrykt er uvitenhet! 
  Sørg for et trygt samfunn hvor man aksepterer alle!Nynazisme har grobunn i lite resurss sterke mennesker som finner identitet i disse miljøene.Toleranse.Gå i deg selv og bruk det vettet du faktisk har fått.Tenk etter,vær trygg,stol på deg selv,Godta andre som en mulighet til berikelse i ditt liv.

  Tone Gundersen <Tone.Gundersen@vartland.no>


Foreldrene har ansvaret
  Den utviklingen vi har bevitnet de siste årene, tror jeg kommer av at dagens tenåringer er barn av foreldre som ikke er flinke nok til å sette grenser. I tillegg tror jeg det blir mye "slem" ungdom av at foreldre drikker, krangler mye, og skiller seg. Oppveksten setter på en måte malen for hvordan et menneskes verdier og normer utvikler seg. Når man ikke får den tryggheten og støtten man trenger i hjemmet, søker man lettere ut blant dårlige rollemodeller utenfor hjemmet. Det kan være gjenger, nazister eller personer som røyker, drikker og bruker narkotika. 
   
  Jeg tror ikke FrP's tilnærming til saken er en riktig løsning. De søker alt for lettvinte, kortsiktige og populistiske løsninger. De vil styrke politiet, snurpe igjen grensene, øke straffene, m.v. Dette vil ikke hjelpe mot vold, men tvert imot forårsake en økt fremmedfrykt og en "lynsje-stemning" blant folk.

  stian sæther <stisaeth@online.no>


Hat synden, ikke synderen.
  Få trollet ut i lyset, så sprekker det. 
  Mennesker som søker til grupperinger, små som store, har et ønske om tilhørighet. Farlig er det dersom denne gruppen isoleres i fra omverdenen. Vi vil miste oversikt, og konstruktiv innflytelse. Et viktig ord her er; hat synden, ikke synderen. Problemet vil være stadig returnerende dersom vi fortsetter å løse problemet via syndebukker. En gruppe som isoleres, er selvsuggerende i dens indre tilhørighet, og styrkes i en felles fiende. 
  Tål ytringer, vær objektiv. Selv om det krenker og sårer, er det bedre enn at de får gro i skjul, og gi utslag i blind vold.

  Pål Machulla <kentaur71@hotmail.com>


Rasisme - en konsekvens...
  Rasistisk vold er ikke et isolert problem, men en del av en større helhet. En må være villig gjøre noe med mange ting for å komme den til livs - og mange må gjøre noe:  
   
   
  1. Det må kjøres en nulltoleranselinje 
  overfor personer som utøver uprovo- 
  sert vold: De må vite og oppleve at  
  dette har konsekvenser: Hurtig- 
  behandling i domstolene og god plass 
  i fengslene til slike. 
   
  2. Foreldre må være mer våkne og være 
  der for barna sine. Samtidig må de 
  kunne få hjelp når de trenger det -  
  før noe virkelig galt skjer. 
   
  3. Vi - enkeltpersoner, myndigheter 
  bedriftsledere må ta oppgjør med 
  vår dobbeltmoral: I Norge er vi 
  så forbannet flinke til å glatte 
  over og vise verden at vi er best 
  i klassen - dette er jo bare tull! 
  Vi er bare flinke til å skjule det 
  med fine talemåter osv. I hvilken 
  grad er vi egenlig gode forbilder?  
  Gjør vi egentlig nok for at inn- 
  vandrere skal bli en del av felles- 
  skapet? 
   
   
  4. Myndighetene burde se på hvilket 
  samfunn de faktisk er med på å skape. 
  Min påstand er at en ikke vier nok 
  oppmerksomhet til de utstøtnings- 
  mekanismene som finnes: Selv om 
  ingen skal ha mulighet til å løpe fra 
  sitt ansvar blir det for enkelt å knipe 
  ungdommen med kniven... 
   
   
  5. Politiet må ha lov til å prioritere de  
  rette tingene. Det blir for lett til at 
  politiet renner etter vanlige folk for 
  småting. Dette undergraver folk helt 
  nødvendige tillit til etaten. 
   
  6. Skolene må gjøre mer og ha mer  
  kontakte virkemiddel for å stanse 
  mobbing og vold generelt. Info og

  Arild S. <arild.strommen@c2i.net>


Forts. Rasisme - en konsekvens....
  7. En liten brannbombe til slutt:  
  Slik ting td. fungerer i dag løper  
  myndighetene de brunes ærend. 
  Integreringen må ha en høyere  
  kvalitet! Gi innvandrerne arbeid 
  og åpne for større innvanding med 
  vekt på arbeidsinnvandring! 
  Vi må ha nytte av hverandre -  
  det er med å bygge gjensidig 
  respekt. 

  Arild S.


Jeg ofrer en tanke til nynazistenes pårørende også..
  Jeg har vokst opp på Holmlia og kjenner til Ole Nicolai Kvisler og hans familie. Nicolai har ikke alltid vært noe monster. Han har vært en søt, snill og litt sjenert gutt med utenlandske venner. Et eller annet sted har ting gått galt. Han ble mobbet og truet av en utenlandsk gjeng. Jeg støtter ikke nynazister, men jeg vet at det nødvendigvis ikke trenger å være foreldrenes skyld! Syns FRP kan ta på seg litt av skylden! Sender ihvertfall en tanke og litt medfølelse med de foreldre som har slike monstere til barn og oppfordrer de til å vise for sine barn at de er der for dem., men allikevel tar stor avstand til deres holdninger.

  anonym


Hvordan stoppe vold?
  Jeg er ei jente på 17år og reagerte sterkt på holmlia drapet. Hvordan kan man stoppe volden? Det har jeg ofte lurt på selv, men finnes det en måte å stoppe volden på? Vold kommer ofte med usikkerhet og en desperat løsning på å bli akseptert og respektert på. Men en ting jeg harlært er at skal man få respekt må man vise respekt. 
  Volden har hatt en "stor" rolle i verdenshistorien...Fra steinalderen til voldsfilmene idag... Vi ble født som krigere og vi har normene nå som sal gjøre oss siviliserte. Om det går ann å stoppe volden vet jeg ikke, men jeg tror en viktig del av å få stoppe volden, må være at de mest omtalte og sentrale gjengene i landet gjør opp mellom seg, og kanskje slr seg sammen og heller slåss for et voldsfritt land. Det vil selvfølgelig alltid være vold i samfunnet men å drepe noen pga hudfarge, hvilken bydel man bor i..osv er rett og slett sykt! Alle kan ikke være like for da ville alt vært ensformig. Jeg har alltid lært at " Utpå er vi forskjellige mens inni er vi like". Og det er riktig. Alle har hjerte på samme sted, øynene på sammen sted.. 
  De som styrer landet må ta affære. Vi ungdommer er neste generasjon og det er vår oppgave å bringe normer videre. Hvordan kan vi få til dette når vi vokser opp i et samfunn hvor volden er så stor?? Det er vikrig at vi unge har varrierte fritidstilbud. Det nytter ikke at stedene hvor vi kan møtes er stengt i helgene. Det er viktig at fritidshusene er tilgjengelige for alle!  
  Jeg legger ofte merke til små gutter fra 13års alderen og ned som går gatelangs i helgene, noen dritafulle, andre kampklare og andre med en sneip i kjeften! DET ER IKKE RIKTIG!! Men det er heller ikke riktig at ungene skal bli holdt inne pga safunnet. Foreldre er redde for å slippe ungene ut. Jeg tror volden ville minsket hvi

  Elisabeth <elisabeth_owe@hotmail.com>


Styre selv
  Siden Norge egentlig er ett ganske rikt land. Koffor ikke: 
  kjøpe en liten øy i middelhavet ellernoe 
  og plasserer alle nazister, overgripere og andre grov kriminelle? Der kan de få styre på og nazistere eller hva det nå heter som de selv vil. Da tror jeg problemet løser seg selv.

  Rune


JEG SKAMMER MEG
  Jeg kjente deg ikke Benjamin, men jeg fikk en følelse i kroppen som jeg ikke liker. Dette er noe som vi ALLE har tror jeg. Den skammen som jeg har inne i meg over å være del av et samfunn som inneholder slike elementer som disse drittsekkene som DREPTE DEG. Den skammen som jeg tror hele Norge sliter med nå. At vi tillater hverdagsrasisme i vårt samfunn bil å bli utviklet til noe så skremmende som nynazisme. Det er ikke bare politikernes, politiet og andre myndighetspersoner feil. VI er så flinke til å prøve å finne feil hos dem ETTER at slike ting har skjedd. Selvfølgelig kunne de ha gjørt mer, kanskje til og med hindret drapet, MEN det er vi vanlige mennesker som må ta skylda for at noe slik har skjedd. Det er vi som ikke har jobbet hardt nok MOT rasisme og FOR likeverd for alle mennesker. Det vi som MÅ tenke på dette hver dag når folk kommer med små bemerkninger om jøder, arabere, asiater, samer, indianere og alle andre "folkeslag" som ikke er det samme som vårt eget. Har hele mitt liv tatt sterk motstand mot rasisme, men tydligvis ikke sterkt nok!!!! Har en datter på 13 mnd. og jeg er så livredd for at hun skal vokse opp i et samfunn som tillater slike slengbemerkninger om andre folk, for det er der det hele begynner. Små ting som vi kanskje ikke legger merke til en gang. Når populister som brunskjortene Vidar Kleppe, Hedstrøm, Hagen osv får så mye spillerom så er det ikke ¨BARE de skal klandres men også oss selv som er mottaglige for slike politikere, et politisk parti er tross alt ikke større en antall velger som stemmer på det. 
  Er helt enig med Kong Harald om at vi må gå hjem og tenke over hva som har skjedd og ta det innover oss selv.  
  Vet at det det ikke er de riktige tankene og tenke på voldelig hevn mot de som har gjort dette mot Benjamin, men det var noe av det første jeg tenkt

  PÅL FERNER <fern@online.no>


Hvor dum går det ann å bli?
  Vold har aldri vært en god løsning på problemer. Det kommer det heller ikke til å bli. 
  Den parten som først må ty til vold, er som regel den som blir sett på som en taper. Vil du derimot bli sett på som en vinner, ja da trenger du ikke ty til vold for å fremme deg selv - og dine meninger. 
  Så når jeg ser at endel personer føler at de må ty til vold, tenker jeg på dem som underlegne (Tapere). 
  Dette bør komme bedre fram i folks holdinger.  
  Slagordet er derfor: 
  Dersom vold er din løsning, vil DU alltid være taperen!

  Stein <stein@hotmail.com>


"spiser sine egne barn....."
  En dypere samfunnsanalyse må til! 
  Kreft helbredes ikke med pudder.

  pustiluna <pustiluna@enter.no>


Stopp handlinger, men ikke ytringer.
  PEn farget person blir drept. Det første som skjer, er at samtlige aviser skriker ut om rasisme. Og det var det. Den/de ansvarlige blir forhåpentligvis tatt og dømt til strenge straffer./P 
  PDessverre fører slike tragiske hendelser hver bidige gang til at noen skriker opp og vil forby. Man ønsker å forby grupperinger og organisasjoner. Man ønsker å forby folk med annerledes meninger. Man ønsker å minske ytringsfriheten./P 
  PYtringsfriheten er noe av det viktigste vi har, og den bør være uinskrenket - og en rett alle har, _UANSETT_ mening. Uansett hvor motbydelig de aller fleste av oss finner nazismen, så bør vi ikke forhindre dem i å ha sine meninger. Vi bør selvfølgelig argumentere mot dem. Vi bør forklare hvorfor det er feil. Vi bør sette oss inn i dems argumentasjon, finne feilene - vise dem feilene, og forklare hvorfor vi mener det er så forbannet galt. Det nytter ikke å FORBY det. Hvis noen _mener_ noe, og _tror_ på det - så tror de ikke mindre på det fordi det blir forbudt. Det første som skjer, er at det da danner seg konspirasjonsteorier (se på den tragiske ZOG teorien til nazistene. Den hadde ikke hatt grobunn hvis vi faktisk hadde argumentert saklig mot dem istedet for bare å fordømme dem.)./P 
  PFengsling og forfølgelse på bakgrunn av hva folk mener er det verste vi kan gjøre. Det vil føre til et _Mer_ sammensveiset miljø, som er enda sikkrere på at de har rett. Det vil føre til at _mer_ sammensveiset miljø enn det alt er. Folk som har fått nok propaganda om ZOG og om revisjonistisk teori TROR på det. Den eneste måten å få problemet til å forsvinne på er å sette seg inn i hva de tror på , hvorfor de tror på det - og deretter argumentere mot det. Skaffe seg informasjon som uomtvistelig tilbakeviser tåpeligheten dems./P 
   
  PJeg kunne skrevet side opp og side ned med meninger om dette. Det viktige er _RØR IKKE YTRINGSFRIHETEN_, samt _ARGUMENTER_ mot tåpene, ikke bare fordøm dem og avvis dem. _OVERBEVIS naziskallene om hvor feil de tar_. Det er eneste måten å bekjempe dem på./P 
   
  br-- br 
  Rune Kristian Viken 
   

  Rune Kristian Viken <arcade79@hotmail.com>


.. .dagbladets board..
  Hmm, artikkelen over hadde noen enkle html formatteringskoder, men dagbladet har visst i sin visdom sørget for at de blir filtrert ut. 
   
  Der det står en stor P skulle det vært avsnitt, og ved /P skulle det vært slutt på avsnittet. 
   
  br skulle vært linjeskift. 
   
  Hvis dagbladet gidder å redigere innlegget, samt fjerne denne lille klagen, så ypperlig. ;) 
   

  Rune Kristian Viken <arcade79@hotmail.com>


kurs i politiet
  Skal vi ta fatt i dette problemet, tror jeg at man må starte i politiet. Det er en kjent sak at det i politiet hersker sterke rasistiske holdninger, selv om det selvsagt ikke gjelder alle politifolk. Jeg er overbevist om at de "hederlige" politifolkene skammer seg over mange av sine kollegaer med god grunn, og er de som helst vil ha en opprenskning i politiet. Mange med meg er overbevist om at en holdningsendring er umuli uten å begynne i politiet (og andre statsmakter).

  Inger Vik <inv@kankan.no>


Våkn opp!
  " If you tolerate this - your children will be next" 
   

  Bekymret


Takk for listen!!!!
  Har akkurat lastet ned en del musikk fra dagens høyreekstreme liste i Dagbladet. Dette er skikkelig bra musikk!!! Jeg tror jeg nå er i ferd med å bli jernevasket av all denne bra musikken. Jeg vil råde alle andre til å gå til napster og starte å laste ned. En stor takk til dagbladet.

  bmax <bmax2@hotmail.com>


Forby nazisme, strengere straffer!!
  Alle nazistiske utrykksformer bør forbys!!! Det er oxo på tide at "rettsNorge" gir de kriminelle ordentlige straffer istedenfor å dulle med dem og slippe dem ut etter 1år p.g.a. "god oppførsel"! 
  Sett ett eksempel denne gangen og gi Jahr og Kvisler lovens strengeste: 
  21 år! Det finnes ingen formildene omstendigheter ved dette drapet! 
   
  Oppfordrer ALLE til å vise sin forakt mot nazi-svina ved å stille opp på Youngstorget Torsdag 1/2 kl 1800. Da er det demonstrasjon!!

  Harald Arnesen <harald@sologseil.no>


Forby nazisme, strengere straffer!!
  Alle nazistiske utrykksformer bør forbys!!! Det er oxo på tide at "rettsNorge" gir de kriminelle ordentlige straffer istedenfor å dulle med dem og slippe dem ut etter 1år p.g.a. "god oppførsel"! 
  Sett ett eksempel denne gangen og gi Jahr og Kvisler lovens strengeste: 
  21 år! Det finnes ingen formildene omstendigheter ved dette drapet! 
   
  Oppfordrer ALLE til å vise sin forakt mot nazi-svina ved å stille opp på Youngstorget torsdag 1. feb kl 1800. Da er det demonstrasjon!!

  Harald Arnesen <harald@sologseil.no>


Politikerne har blod på hendene
  Samtidig som problemene med vold og gjengdannelser øker i Søndre Nordstrand bydel fører kommunebudsjettet til at skolene i bydelen må kutte kraftig i tilbudet. Færre lærere, mindre ekstraundervisning og 50% høyere priser på SFO er neppe oppskriften på forebyggende arbeid mot vold i en bydel med en andel på 60-70% innvandrere på mange skoler.  
   
  Oslos politikere som nå står frem på TV med krokodilletårer, bør se nøye på konsekvensen av sine egne vedtak og budsjetter. 
   
  mvh 
  Christian 

  Christian Åkre <christian.akre@audiotron.no>


Møt dem med IQ !!
  Det er IKKE noen vits i forby disse grupperingene. Mitt forslag er at slike personer blir stemplet som dumme, teite, tapere, holdningsløse, alkoholiserte, voldsforherligende menneskevrak. 
  Disse karakteristikkene må gjentas og gjentas i media, slik at ungdom som har det minste fnugg av vett i skallen, skjønner at det å melde seg inn i slike grupper er noe av det minst attraktive som finnes i samfunnet. 
   
  Hilsen CB

  cato berg


Nå må folk ta seg sammen!!!!!!!
  Hva er overhodet kritikkverdig med at 3 av de siktede ble løslatt i forhørsretten. De var ikke på drapsstedet og har overhodet ingenting med drapet å gjøre. Politiet må stikke fingen i jorden og innse at de tok feil. Påstar de at de var med å planlegge at et tilfeldig offer ble knivstukket av en mannn i tydelig ubalanse. rett og slett latterlig!!!! 
  Når det gjelder folket er det tydelig at mange trenger å roe seg og prøve å sette seg inn i saken før de uttaler seg. Jeg vil ikke ha en slags politistat i Norge som kan finne på å putte deg i fengsel for noe en kamerat eller bekjent kan finne på å gjøre. Jeg vil heller få et blått øye enn å ha politi og kameraer på hvert et gatehjørne som skal overvåke alt og alle. Hver gang det skjer noe her i Norge uttaler politiet at de ikke har nok ressurser, de får aldri nok!. Jeg vet at de bruker mye av sin tid på sine små kontorer, i tillegg til en hel masse tid på kurser og videreutdanning. 
  Til alle dem som sier de er flau over å komme fra Norge. Se til resten av Europa og si meg et land hvor dette ikke har skjedd flerfoldige ganger. Det var bare et tidsspørsmål før det skjedde her også. 
   
   

  Geir


Harlem må gå!!!!
  Justisminister Hanne Harlem må gå,det er ingen annen mulighet. 
  Et land som Norge kan ikke være bekjent av å ha en stotrende,skremt,uvitende person i en sånn viktig politisk stilling. 
  Hun prater og prater mens hverdagen blir råere og råere,hunb må ta ansvar og gå av. 
  Jens,hører du meg??? 
  Eller vil du miste flere velgere.

  Erik Haug


Kast nazistene ut av lande!
  Dette her burde Norge være strenger på,eller så kommer flere og flere til å dø.Alle nazistene burde være inne der de tilhører, ikke ute der de dreper folk uten grunn.Han som drepte Benjamin burde få en strengere straffe.Fordi dette her kan ikke forsette.Nesten alle ungdommer er jo redde for å gå ut til byen eller for å besøke en venn,jeg selv som ungdom er veldig redd for å gå ut,fordi jeg kommer fra et annet land. 
  Det kan hende at det blir min tur neste gang.Så jeg ber dere at dere burde være strenger på dette her.

  Syela Malaihollo <syelamalaihollo@yahoo.com>


Blåse stort opp om noe som egentlig ikke er noe problem
  Jeg er ikke rasist, men hver gang det skjer noe mot utlendinger blir det blåst stort opp. Rasistisk vold er da ikke noe stort problem her i landet. Det som er et mye større problem er vold utøvd av utlendinger. Man kunne lese i en av landets største aviser for en liten stund siden at 50% av alle voldshandlinger blir begått av utlendinger. Det er jo tross alt ganske mange flere nordmenn enn utlendinger her i landet. Så det må jo være et mye større voldsproblem det, enn at en liten gruppe "drittunger" kaller seg nynazister. Hva med å skrive litt om det, men det er det ingen som tør. For da er man jo rasist. Og det er ikke noe mere tragisk at noen blir drept på grunn av feil hudfarge enn at noen blir drept ved at de feks var på feil sted til feil tid. Så for å bekjempe volden utøvd av rasister og utlendinger, så er det bare å ikke ha så mange utlendinger her. Men det er for sent nå.

  Yngve


Blåse stort opp om noe som egentlig ikke er noe problem
  Jeg er ikke rasist, men hver gang det skjer noe mot utlendinger blir det blåst stort opp. Rasistisk vold er da ikke noe stort problem her i landet. Det som er et mye større problem er vold utøvd av utlendinger. Man kunne lese i en av landets største aviser for en liten stund siden at 50% av alle voldshandlinger blir begått av utlendinger. Det er jo tross alt ganske mange flere nordmenn enn utlendinger her i landet. Så det må jo være et mye større voldsproblem det, enn at en liten gruppe "drittunger" kaller seg nynazister. Hva med å skrive litt om det, men det er det ingen som tør. For da er man jo rasist. Og det er ikke noe mere tragisk at noen blir drept på grunn av feil hudfarge enn at noen blir drept ved at de feks var på feil sted til feil tid. Så for å bekjempe volden utøvd av rasister og utlendinger, så er det bare å ikke ha så mange utlendinger her. Men det er for sent nå.

  Yngve


Blåse stort opp om noe som egentlig ikke er noe problem
  Jeg er ikke rasist, men hver gang det skjer noe mot utlendinger blir det blåst stort opp. Rasistisk vold er da ikke noe stort problem her i landet. Det som er et mye større problem er vold utøvd av utlendinger. Man kunne lese i en av landets største aviser for en liten stund siden at 50% av alle voldshandlinger blir begått av utlendinger. Det er jo tross alt ganske mange flere nordmenn enn utlendinger her i landet. Så det må jo være et mye større voldsproblem det, enn at en liten gruppe "drittunger" kaller seg nynazister. Hva med å skrive litt om det, men det er det ingen som tør. For da er man jo rasist. Og det er ikke noe mere tragisk at noen blir drept på grunn av feil hudfarge enn at noen blir drept ved at de feks var på feil sted til feil tid. Så for å bekjempe volden utøvd av rasister og utlendinger, så er det bare å ikke ha så mange utlendinger her. Men det er for sent nå.

  Yngve


Fremmedfrykt har ikke skylda!
   
  Mange snakker om at det er fremmedfrykten som er skyld i at vi opplever nazistisk vold. Tvert imot tror jeg at det er den stadige unnskyldningen og bortforklaringen av vold fra innvandrergjenger som gjør at ungdommer føler at de møter veggen når de selv blir angrepet. 
  Hvor mange hvite ungdommer har ikke fått slått ut tenner og blitt ranet og plaget av innvandrergjenger, uten at gjerningsmennene har fått straff? Når de selv sier fra om hva de synes, blir de kalt for rasister. 
   
  Slike holdninger SKAPER aggresjon, og i sin ytterste konsekvens kan dette resutlere i at enkelte vipper over og havner i perverse miljøer som nynazistenes.

  Magnar <Mm@liber.no>  Kan ikke noen ta å hacke seg inn på de elendige Nazi-websidene og ødelegge dem fullstendig :o) 
   

  [I]mportant


Da veit eg ikkje.....
  Eg meinar at for og stoppa valden ma dei vaksne gjere mytje meire! Dei kan f.eks. bruka dei samma medtodane som desse nynasistane;dreg til dei! Sleke ungar treng bank fra dei er liten og ikkje noko anna! Da fekk jo ungane i Tyskland pa 30 talet og me fekk sja kor lydiga dei blei! At han derre Hitler gjorde mytje gale e no sa, men han fekk no vekk mange ta dei derre jodane som er steike galne! Da far me sja na dar nede! 
  Da e no min meining! Med helsing Lars Rodberg fra Bergen.

  Lars Rodberg


Da veit eg ikkje.....
  Eg meinar at for og stoppa valden ma dei vaksne gjere mytje meire! Dei kan f.eks. bruka dei samma medtodane som desse nynasistane;dreg til dei! Sleke ungar treng bank fra dei er liten og ikkje noko anna! Da fekk jo ungane i Tyskland pa 30 talet og me fekk sja kor lydiga dei blei! At han derre Hitler gjorde mytje gale e no sa, men han fekk no vekk mange ta dei derre jodane som er steike galne! Da far me sja na dar nede! 
  Da e no min meining! Med helsing Lars Rodberg fra Bergen.

  Lars Rodberg


Da veit eg ikkje.....
  Eg meinar at for og stoppa valden ma dei vaksne gjere mytje meire! Dei kan f.eks. bruka dei samma medtodane som desse nynasistane;dreg til dei! Sleke ungar treng bank fra dei er liten og ikkje noko anna! Da fekk jo ungane i Tyskland pa 30 talet og me fekk sja kor lydiga dei blei! At han derre Hitler gjorde mytje gale e no sa, men han fekk no vekk mange ta dei derre jodane som er steike galne! Da far me sja na dar nede! 
  Da e no min meining! Med helsing Lars Rodberg fra Bergen.

  Lars Rodberg


Nazi begrepet
  Ved å bruke nazist-betegnelsen legitimisere handlingene til disse idiotene. Omtal og behandl miljøet som simple og kriminelle pøbler. 
  Så blir det kansje ikke så stas å være en del av dette.

  Roar Ervik <roar.ervik@veidekke.no>


Nazi begrepet
  Ved å bruke nazist-betegnelsen legitimisere handlingene til disse idiotene. Omtal og behandl miljøet som simple og kriminelle pøbler. 
  Så blir det kansje ikke så stas å være en del av dette.

  Roar Ervik <roar.ervik@veidekke.no>


Nazi begrepet
  Ved å bruke nazist-betegnelsen legitimisere handlingene til disse idiotene. Omtal og behandl miljøet som simple og kriminelle pøbler. 
  Så blir det kansje ikke så stas å være en del av dette.

  Roar Ervik <roar.ervik@veidekke.no>


Nazi begrepet
  Ved å bruke nazist-betegnelsen legitimisere handlingene til disse idiotene. Omtal og behandl miljøet som simple og kriminelle pøbler. 
  Så blir det kansje ikke så stas å være en del av dette.

  Roar Ervik <roar.ervik@veidekke.no>


Nazi begrepet
  Ved å bruke nazist-betegnelsen legitimisere handlingene til disse idiotene. Omtal og behandl miljøet som simple og kriminelle pøbler. 
  Så blir det kansje ikke så stas å være en del av dette.

  Roar Ervik <roar.ervik@veidekke.no>


Nazi begrepet
  Ved å bruke nazist-betegnelsen legitimiseres handlingene til disse idiotene. Omtal og behandl miljøet som simple og kriminelle pøbler. 
  Så blir det kansje ikke så stas å være en del av dette.

  Roar Ervik <roar.ervik@veidekke.no>


DÅRLIG JOBB
  Politiet gjør en dårlig jobb hvis du spør meg,mine venner har blitt jaget av nazister fordi de ikke er norske og når de henvender dette til politiet så legger politiet på eller så bruker de lang tid på å komme.Benny var en venn av meg og fortjente ikke dette på noen måte,politiet må begynne å ta dette seriøst,vi innvandrere kan ikke leve med frykt for å gå ut bare fordi at politiet ikke gjør jobben sin ordentlig.At noe sånt no skulle skje for at de skal begynne å tenke er helt sykt og vondt. 

  RIM <eritreanpride@hotmail.com>


Dagbladet kan jo begynne å bidra...
  Leste med interesse og forundring dagens artikkel av nyhetsredaktør Markussen i Dagbladet, med tittelen "Vårt store svik". 
  Markussen sitter inne med en overraskende stor kunnskap og forståelse for volds- og raseproblematikken i Norge og han beskriver forholdene og holdningene rundt disse problemene på en måte som er uvanlig å se i Dagbladet. Men litt bortgjemt innimellom ligger gullkornet: "[]Og det er en viss fare for at stillheten vil senke seg over nasjonen når det går noen dager etter drapet på 15-åringe Benjamin".  
  Om noen dager, Markussen, når Dagbladet ikke lenger tjener penger på disse oppslagene - jo da tier nok din avis på nytt. Og igjen kommer nok Dagbladet til å beskrive virkeligheten på samme gode, gamle , Dagbla'tradisjonelle måte: Store fete overskrifter som forteller hvor forferdeig ungdommen er, spesielt hvis de har en lett kulørt hudfarge. Dessverre. 
  Hva om Dagbla' tok tilbake litt av sitt gamle "jeg"? Fra dengang Dagbla' var en litt staere, kanskje litt mer refsende avis - før tabloidens tidsalder ? Og gikk litt i bresjen for svake gruppers - ikke bare enkeltpersoners ala Dagbladet hjelper deg - situasjon. Det er mange av dem, Dagbla'! Ungdom uten tilholdssteder enten de er av utenlandsk opprinnelse eller litt mer norske, politikere som bruker tiltaksmidler til disse gruppene som salderingsposter når de selv skal ha en høyere "apanasje" (les:møtegodtgjørelse, fallskjerm, politikerlønn).  
  Om Dagbla'redaktøren ønsker å gjøre sine egne spådommer til skamme - gjør han noe med dem i Dagbla'spaltene fra imorgen og langt, langt inn i framtiden.

  OSOL <eo.solum@c2i.net>


Rasismens ofre
  Det er en skam at ingen har gjort noe tidligere. Men kanskje det er sånn i vårt land at noen må miste livet for at det skal bli satt fokus på ting. Rasismen har vært her lenge. Og den kan antagelig ikke stoppes med det første. Vi er jo like alle sammen. Jeg går på en skole med få utlendinger, men de som går der blir respektert like mye som oss andre. Jeg tror ikke engang folk legger merke til "forskjellen". Men det er et nynazist miljø her jeg bor også. Det er skremmnde. Særlig fordi mange av mine nærmeste venner er "venner" med disse. På en offentlig fest ble en utlending slått ned av nynazistene. Nå vil utlendingene komme for å ta hevn. Det er egentlig ganske forståelig. De vil bare beskytte sine egne. Men volden er så kraftig. Hvordan er det blitt slik. Det er virkelig på tide at politiet og politikere i dette landet setter seg ned og tenker. Det burde ha blitt gjort noe med dette for 5-10 år siden når problemene var små. Men da var det ingen som forsto... 
  Tenåring

  Marie Lorentzen <mariedl@everyday.com>


Send dem avgårde!!!
  Send naziene ut av landet, en og en. Til konsentrasjonsleirene i Tyskland og Polen. La dem se med egne øyne. Helt alene uten sine "kompiser" La dem plukke beinrester i massegravene mens det eneste de har å forholde seg til er sine egne følelser. La det være en krisepsykolog i nærheten samt en punching-ball.... Det funker ikke å sperre dem inne, eller at politiet jakter på dem i gatene. Da vil de paranoide konspirasjonsteoriene deres få større troverdighet og samholdet innad bli styrket.  
   
  Det er så lett å sparke nedover. Det er så lett å legge skylda på alle andre. Det er så lett å fraskrive seg alt ansvar. 
   
  Alle i Norge, uansett alder, farge eller kjønn har plikt til å slå ned på all rasisme de møter.  
  Kamp mot all rasisme, der du jobber, der du bor og der du går på skole. 
   
  Vi er mange. Vi skal klare det.

  Guri Blesvik Falch <falchg@online.no>


Frys nynazistene ut!
  Nå er jeg så drittlei dette nynazistgreiene! Folk som tror det er tøft med rasistiske holdninger...velkommen etter, det er helt på trynet! Jeg ble så sint og trist da jeg hørte om Holmlia-drapet at jeg begynte å grine. Skjønner ikke at det går an. Det må jo være noe alvorlig galt oppe i hodene deres... Jeg mener at samfunnet må fryse ut disse taperene, for det er det de er! De er tøffe nok til å gå i tog, men de tør ikke engang vise ansiktene sine, det er iallefall kjempefeigt!  
  politiet bør gjøre rassiaer i tilholdsstedene til nynazistene, for vi kan ikke ha det slik lenger! På grunn av sånne som dem skammer jeg meg over å være hvit!  
   

  Sinna jente (16)  Jeg syntes at Norge må være mye strengere på lovbruddene her i norge! 
  Nå har fangene det alt for godt å må ikke få sitte alene på cellene. 
  Tidligere i år var det noen utlendinger som ble tatt og ikke ble tatt i varetekt fordi at det ikke var plass i fengselet. 
  Se på sykehus: 3-4 på hvert rom. 
  Vi må ta nynazistene og innvandregjengene på alvor.. 
  Det må gjøres like mye med nynazismen som med a og b gjengen i oslo mener jeg.Har jo vært drap der også.

  John


SUTT Å DEGGE MED MORDERE!
  Voldsdømte gjengmedlemmer og nynazister går fritt p.g.a. soningskø og får fortsette med å spre frykt rundt seg, noen vil ikke ha fengsler, penger blir brukt på utvalg som skal "se" på saken etc.etc. Hvorfor ikke bruke noen olje-penger til å bygge en arbeidsleir på en øde øy på f.eks. Svalbard? La de som har drept få minst 15-20 år i arbeidsleir oppi isødet. Kanskje det da ikke ville være så "fristende" å havne i disse miljøene. Det må jo bli slutt på all denne dullinga med drapsmenn! " Oppgitt"

  Oppgitt <ronoswe@yahoo.no>


STOPP Å DULLE MED MORDERE!
  Voldsdømte gjengmedlemmer og nynazister går fritt p.g.a. soningskø, og får fortsette å spre frykt og redsel, noen vil ikke ha fengsler, penger skal brukes på utvalg som skal "se" på saken, vi skal forstå disse tullingene i hjel etc.etc. Hva med å bruke noen av olje-penga til en arbeidsleir på en øde øy f.eks. på Svalbard? La disse drapsmennene få minst 15-20 år oppi isødet, så kanskje blir det ikke så "fristende" å bli med i disse miljøene. Slutt nå ihvertfall å dulle med drapsmenn! "Oppgitt"

  Oppgitt <ronoswe@yahoo.com>


En ting aa gjore.bytt regjering....

  nordmann


Våkn opp NORGE!!
  Det som må gjøres er strakse tiltak av strengere straffer her i Norge(lover må endres. Hvis man dreper noen i Norge får man 5 år og hvis du gjør det i USA kan du risikere livstid. Politikerne snakker om at de kriminelle trenger en sjanse, det er helt greit det, men ikke når det gjeløder drapsforsøk, da er det ingen sjanser. 
  Gjengene må brytes ned og ødelgges. Man må ha bedre samarbeid mellom skoler og politiet, mellom enkelte mennesker og politiet(som de har mange andre steder) og ikke minst vi må ta ansvar, det er det viktigste. Naziene må tas, og det straks. Og politiet må ha våpen lettere tilgjengelig...

  Ole Magnus Løwø  Den sikreste måten å unngå etniske konflikter på, er å unngå å blande etniske grupperinger innen samme geografiske område.  
   
  Det er beklagelig, men likevel et faktum at våre "humanistiske" politikere har tilrettelagt et flerkulturellt samfunn uten å ha i tankene de sosiologiske mekanismene som skaper splid og hat mellom etniske grupperinger. Å legge skylden på vår tids "hekser" - dvs. "nynazister", er like simpelt som ansvarspulveriserende. 
  Det ER, VAR og BLIR våre politikere som må ta ansvaret for at Norge er blitt et land med etniske motsetninger. 

  Einar <pro_patria@usa.net>


FØRST MÅ......
  Først å fremst burde man straffe alle de naive politikerne på stortinget som ikke skjønner hva som skjer ute i samfunnet. 
  Det må skje et tragisk drap før disse (folkevalgte) skjønner at det må gjøres noe og da kommer alle ut i pressen for å 
  MARKERE SIN AVSKY MOT DET DE SELV IKKE KLARER Å STOPPE. Det virker som om de bare er ute for å sanke stemmer. 
  Til sammen hadde de arresterte 135 straffbare handlinger bak seg kanskje på tide å straffe de som gjør noe straffbart og singnalisere at de ikke bare kan ture fram som de selv vill. 
   
   
   
   
   
   
   

  morten Jensen <morten.jensen@mobilpost.com>


For å stoppe volden
  1) Reagere på alle lovbrudd (dvs øke respekten for lov og orden i ALLE deler av samfunnet; offentlig, privat, i bedrifslivet) 
  2) Sørge for at innvandringsdebatten blir friere. (Slik det er nå stemples man som rasist dersom man er negativ til måten innvandring organiseres idag. Rasist kan jeg aldri bli, men fiendtlig innstilt til mange som bryter norske lover kan jeg absolutt bli) 
  3) Dempe avisoverskriftene (spissformuleringene er som å kaste bensin på bålet)

  Martin Browne <martin.browne@c2i.net>


som Jan Erik Vold ville sagt det:
  hei nazist 
  jeg har et forslag 
   
  om vi holder opp å skrive 
  om deg 
   
  vil du da holde opp 
  å drepe oss ok 
   
  hilsen nashiba  


Kan vi gjøre noe med dette ??????

La Nazismen leve !!!
  Hvorfor er det ikke annet i nyhetene enn dette drapet ? ? Det er da ikke første gang noen er blitt drept i Norge ! Hva gjør saken så mye værre at det er en normann som har drept en innvandrer å ikke omvendt som det pleier ? Det irriterer meg at alle nå driver å hakker på de stkkars nynazistene . Bare fordi det ikke er alle som vil at nigere og annet avskum skal overta Norge er det da ingen grunn til plage dem for det ! 
  Det er NOK nigere i Norge ,en fra eller til er ikke så store forandringen . 
  Ja ,nå prøver de tilogmed å legge skylden for gjengkriminaliteten på nynazistene ! ... jæ..a F...skap 
  Ha en fin dag !!!!!

  Ole Anders <oleanders@jerusalemail.com>


LA DEM SITTE INNE
  De som gjør dette, må sitte inne for EVIG. 
  Det må vi snart skjønne alle sammen, de har ikke noe liv og komme ut igjen til. 
  LA DEM SITTE INNE DE SOM GJØR DETTE FOR EVIG OG BESTANDIG. BASTA BOM

  nunun


:)
  A og B gjengen sklår seg sammen for å ta nazistene:) 
   
  Genialt..Ikke sant?

  Erik


Falske identitet Vi er rikeste land?????
  Fasismen i norge må tas alvor. Norge er eneste isolert land i verden som har mest rasistiske holdninger i deres sammfunnsopfattning. 
  Vi er rikest! 
  Vi er Best! 
  disse ordene er blitt kultur i norge 
  Hvis dere er så rike da 
  først ikke la din egne mennesker dø på sykehus køene! pass på dine egne gate barn! 
   
   
  Hvis du som STATEN trekker vannlig folk i denne debatten da har du selv sylden som politi og som myndighet. Så norske statlig fasismen må kjempes av selve norske staten. Hvem som brukte lobotomi methodene mot tartarene ??? tenk og svar selv!! 
  skam deg!

  rasismen =fasismen


4 millioner nordmenn - alle andre utgjør milliarder av deilige mennesker!
  De aller fleste av oss har vœrt utenfor Norge og dermed vœrt av en fremmed kultur - om så bare for noen dager. Vi reiser og koser oss i andre land, lœrer andre kulturer positivt å kjenne. Bruk den samme strategi og positive interesse hjemme - lœr naboen fra Pakistan, India, Afrika eller Frankrike å kjenne uten fordommer. Alle mennesker i hele verden har de samme ønsker som deg og meg. Et godt liv for seg og sine. Vi har kanskje forskjellige matvaner, religioner og kulturer, men i bunn og grunn er vi alle veldig like! Vœr åpen og gi deg selv og dine et rikere liv. Det er ikke så komplisert!  
   

  Mona Delgado <Mona_Delgado@brown.edu>


Dommerne har skylden!
  Uansett hvem som utfører volden, de må inn bak lås og slå. Spesielt ved gjentagelse - en leser gjentatte ganger om folk som har flere dommer bak seg og fremdeles går fri. Dommerne i Norge er fullstendig inkompetente, neglisjerer jobben sin, og følger ikke de retningslinjer de har gitt.  
   
  De fleste politiske partiene gir blaffen i dette, de er naive, handlingslammede idioter som ikke er i takt med hva folket mener. 
   
  Jeg og mange med meg gir fullstendig blaffen i om noen synes synd på en voldsmann som har det "vondt" inne i et norsk fengsel(forøvrig blant verdens beste), det er selvsagt mye viktigere at tidligere og potensielle ofre får gå i fred.

  Hansen <hansen1971@hotmail.com>


hehe!kjære yngve
  er du helt idiot? 
  "jeg er ikke nazist, men jeg synes ikke drap på mørkhudete skal få så stor oppmerksomhet, 
  det er jo mange flere norske enn utlendinger i Norge så det er nok sannsynlig at det skjer mer voldshandlinger mot nrodmenn. 
  Så for å stoppe volden utøcd av innvandrere og andre utlendinger, er det bare til å ikke ha så mange her i landet, men det er forseint nå." 
   
  dette var jo en tankevekker,yngve. 
  virkelig saklig og godt. 
  hehe,yngve.  
   
  jeg velger å si det på denne måten: 
  vold er vold og jeg er imot det uansett. 
  "blåse stort opp om noe som egentlig ikke er et problem" 
  DRAP er et problem og når noe så alvorlig skjer SKAL det blåses opp,yngve. 
  Det skal blåses opp som bare det! 
  Og gjerningsmannen/mennene/damen/damene skal svi i øynene av å lese alle de nedsettende adjektivene som står skrevet om dem i avisene. 
  æsj, jeg vil spytte på Kvisler og Jahr. 
  spytte på dem og spørre dem hva f*** de gjorde det der for! 
  æsj,æsj,æsj. 
   
  til slutt vil jeg også si til Johny at innlegget ditt om rettskrivningsfeil var svært dårlig ettersom du selv presterte å skrive feil i den ene setningen. 
  (Johny glemte g`en i "seg")

  stine


Rasisme-volden
  Er helt enig med Kulturminister Horn. Dette nazi-avskummet bør forbys. Alle partier og organisasjoner som har som mål å ødelegge vårt demokrati, burde forby'es. Hva med de naive sjelene som blir lurt inn i en slik gruppe på grunn av "fancy" uniformer e.l. Skal disse unge ofres på frihetens alter. Dette er en falsk form for frihet. Resultatet nå ser desverre igjen ut til å bli "MUSA SOM BRØLTE" og vi er på nytt tilbake der vi var før dette avskyelige startet, med drap på sikkert en herlig ung gutt. Feighet straffer seg. Det vil fremtiden fortelle oss, desverre. Nå, slik det ser ut, vil på nytt disse uniformerte gjengene marsjere med flagget høyt hevet. Skjønner svake sjeler egentlig hva slike nazi-gjenger står for? Feil blir begått igjen. K.M.M.

  Kyrre M. Mathisen <kyrre.mathisen@chello.no>


Holdningsendring
  Jeg tror at alle borgere må gå seg selv i sømmene å finne ut hvordan de ser på flykninger og innvandrere. 
  Kansje ville noe av rasismen bekjempes med at vi alle endret vår holdning til at alle mennesker er likeverdig. Det tror jeg nemmelig ikke er tilfelle i dag.I alle år har vi i norge hatt klasifiserende holdninger til om hvor i fra vårt eget land vi kommer fra. I hjem å skole og samfundet forøvrig er våre barn innpodet med en kamp om hvor i fra norge de beste borgerne kommer fra. Er du same, nordlending eller vestlending, da må stille deg i køen bak borgerne fra foreksempel oslo. Det er da klart at et lite barn som vokser opp med slike distangserende holdninger til likeverd, få et påskudd til å finne sine som de vil trokke på. Det er ikke mange årene siden at en nordlending ikke fikk leie hybel/leilighet i oslo, forde det var flaut å ha nordlendinger i huset. Det har heldigvis forandret seg. Mitt forslag blir da at den vanlige mann og kvinne i hele norge må se på sine egene holdninger til individer fra andre kanter/land/kulturer, å si med seg selv,- disse er mennesker som vi.Over tid med en ærlig og reflektert likeverdighetsholdning er vi med på å bygge et samfund hvor like naturlig med folk fra andre steder/land og kultur er like naturlig som at alle med barn får barnetrygd.

  ådne lind <aadne_l@hotmail.com>


Slutt med hetsing av andre!
  Det er skremmende å lese enkelte av innleggene som kommer her - det ser ut til at 
  det alltid vil være noen som prøver å finne en syndebukk- finne noen en kan gi skylden for 
  "alt" en mener er feil. I dag er det nazister, i morgen frp, så politi osv..... 
  Det er flott å se at det tas avstand fra vold,rasisme,nazisme osv, men å henge ut enkelte grupperinger er ikke veien å gå, da slikt for noen vil være med på å rettferdigjøre handlinger mot de som henges ut. I dag vil nok noen mene at å slå ned en nazist er bra - de fortjener ikke bedre. For 1 uke siden var det medlemmer av B-gjengen som ikke fortjente bedre. Nei - til de som bare "må" finne noen å skylde på vil jeg si : 
   
  Gjør noe selv : slutt å hetse andre!  
   
  Så til slutt noen forslag : 
   
   
  - Innfør kollektiv avstraffelse der gjenger er involvert. 
  - Organisasjoner som utfører vold må forbys. 
  - Få politet ut fra kontorene og ut i gata. 
  - Voldsaker og såkalt "hverdags"-kriminalitet må settes øverst på prioriteringslista til justisminister og politi.  
  - Førstegangskriminelle må få sin straff raskt, samt oppfølging etterpå - gjerne gjennom samfunnstjenester. 
  - Bonusordninger for "masse-krimininalitet" må bort. 
   
  - Lær barna i grunnskolen respekt for andre mennesker,ansvar for egne handlinger mm. gjennom strengerer disiplin og etiske fag som ikke kan velges bort. 

  Ole Brumm


Oppskriften
  Hmmm.. 
  - et bur 
  - en A-gjeng 
  - en B-gjeng  
  - en gjeng nazister  
   
  Putt A,B og nazistene inn i et bur. 
  Lås døra - kast nøkkelen. 
  Vent 30-35 min.. 
   

  Petter Smart


Angst for det fremmede har særpreget nordmenn?
  Ja, du kan bli skremt av mindre og som forteller litt om at det begynte lenge før den annen verdenskrig og med Hitler, vi nordmenn var nok gode rasister lenge før krigen:  
   
  Fra Norsk konve4rsasjonsleksikon: Kringla Heimsins fra Nasjonalforlaget A/S, Oslo 1933 finner jeg følgende om rasehygiene (Rasehygi'ëne)"er den bevegelse som stiller sig det mål å forbedre menneskesamfundenes arvemessige sammensetning. den falle i 3 grupper:  
   
  1. Den negative r., som går ut på å gjøre det presumptivt minst verfifulle arvestoff ufruktbart, f.eks. ved sterilisasjon, avsperring av de to kjønn (segregasjon), arbeide for preventive midler og fosterfordrivelse innen de befoningselementer som ansees minst arvelighetsmessig verdifulle.  
   
  2. Den positive r., som tar sikte på å bringe det presumptivt mest verdifulle arvestoff til å fomere sig mest mulig, bl.a. ved å bedre kårene for barnerike familierinnen de presumptivt mest verdifulle grupper av befolkningen.  
   
  3. Forholdsregler for å hindre blandiger av forskjellige raser. Den rasehygieniske bevegelse har sin egen internasjonale organisasjon og har hatt tallrike kongresser. Det første internasjonale program er utarbeidet av J. A. Mjøen*, og blev vedtatt i Paris 1913. Organisasjonens medlemmer har utført et betydelig og meget verdifullt arbeide ved innsamling av materiale til å studere forplantningshastigheten innen forskjellige grupper av befolkningen i de forskjellige samfund. I flere land er også fra sasehygienisk hold fremsatt lovforslag gjennemført, i størst utstrekning i U. S. A., hvor rasehygieniske prinsipper har vært medvirkende ved fastsettelsen av de enkelte lands innvandringskvoter. Likeledes er man i flerhet av stater i U.S.A. gått til sterilisaswjn av forbrytere. Også i Italiaog det

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@valerius.org>


Angst for det fremmede har særpreget nordmenn?
  Ja, du kan bli skremt av mindre og som forteller litt om at det begynte lenge før den annen verdenskrig og med Hitler, vi nordmenn var nok gode rasister lenge før krigen:  
   
  Fra Norsk konversasjonsleksikon: Kringla Heimsins fra Nasjonalforlaget A/S, Oslo 1933 finner jeg følgende om rasehygiene (Rasehygi'ëne)"er den bevegelse som stiller sig det mål å forbedre menneskesamfundenes arvemessige sammensetning. den falle i 3 grupper:  
   
  1. Den negative r., som går ut på å gjøre det presumptivt minst verfifulle arvestoff ufruktbart, f.eks. ved sterilisasjon, avsperring av de to kjønn (segregasjon), arbeide for preventive midler og fosterfordrivelse innen de befoningselementer som ansees minst arvelighetsmessig verdifulle.  
   
  2. Den positive r., som tar sikte på å bringe det presumptivt mest verdifulle arvestoff til å fomere sig mest mulig, bl.a. ved å bedre kårene for barnerike familiene de presumptivt mest verdifulle grupper av befolkningen.  
   
  3. Forholdsregler for å hindre blandiger av forskjellige raser. Den rasehygieniske bevegelse har sin egen internasjonale organisasjon og har hatt tallrike kongresser. Det første internasjonale program er utarbeidet av J. A. Mjøen*, og blev vedtatt i Paris 1913. Organisasjonens medlemmer har utført et betydelig og meget verdifullt arbeide ved innsamling av materiale til å studere forplantningshastigheten innen forskjellige grupper av befolkningen i de forskjellige samfund. I flere land er også fra sasehygienisk hold fremsatt lovforslag gjennemført, i størst utstrekning i U. S. A., hvor rasehygieniske prinsipper har vært medvirkende ved fastsettelsen av de enkelte lands innvandringskvoter. Likeledes er man i flerhet av stater i U.S.A. gått til sterilisaswjn av forbrytere. Også i Italiaog det nasjo

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@valerius.org>


Stopp nazismen
  Stopp nazismen 
   
  Jeg er en jente på 14 år som synes at nynazisme er noe helt forferdelig. 
  Jeg kan ikke sette ord på hva jeg føler om nazismen eller for de som er 
  igjen etter Benjamin Hermansen(15). Man kan ikke bare gå ut å tenke at 
  det som skjedde med Benjamin Hermansen(15) kommer sikkert ikke til å 
  skje med meg. Jeg mener at det ikke er rett at folk skal dømme folk etter 
  hudfarge eller nasjonalitet. Vi er i år 2001 og dette skjer. Unnskyld meg 
  men... Hva slags verden er det egentlig vi lever i!? Man må starte og vise 
  at man bryr seg om hverandre her i denne verden. Nå er det jo blitt mange 
  mørkhudede folk som føler seg utrygge når sånn ting skjer, noen har til og 
  med begynt å bære våpen og da sier det jo seg selv. 
  På Holmlia er det mange folk som er veldig engstelige for at det som 
  skjedde med Benjamin Hermansen (15) skal skje igjen, dette gjelder særlig 
  mørkhudede barn eller voksne. 
   
  Dette tenker jeg om nazisme, jeg tenker at nazistene må ha et eller annet  
  dumt opp i hodet eller rett og slett ikke noe oppi hodet i det hele tatt!! 
   
  Disse ordene her som jeg har skrevet nå håper jeg at alle tar med seg dette 
  i bakhodet, for dette her er nemlig noe du ikke kan glemme. 
   
   
  Vennlig hilsen Tine Lill Nielsen(14)... en jente med sterke meninger som 
  gjerne vil bli hørt!!! 
   

  Tine Lill Nielsen <tine.lill.nielsen@c2i.net>


Kan vi gjøre noe med dette?????
  Ser med gru på det som har skjedd med drap og trusler. Tenker da spesielt på holmliadrapet, og spesielt den avdødes ettelatte. Hva kan gjøres?? For politiets del har de ikke så mye å stille opp med. De har jo sine budsjetter og gå etter(Det er våre folkevalgte som har lagt grunnlaget for hvor mye penger de skal bruke.) Skal de prioritere dette går det selvfølgelig utover noe annet som kanskje er like viktig. Bare dette sier litt om politikerne våre. De skal jo spare så inn i granskaugen så mye, selv om vi har kassa full.  
  Skolen kan de heller ikke gjøre så mye med pr. idag. Der er jo nesten alt lov. Mobbing, erting,Spark,slag.osv(vold)Har sett dette med egne øyne, har jobbet der i 8 år. Tilbake til begynnelsen om hva som kan gjøres. Tror ikke at så veldig mye kan gøres,hvis man ikke forteller om nasismen til ungdommer tidlig i skolen. Hvordan skal man forklare nasismen til personer som fornekter sannheten.(De har både blitt fortelt, og sett bilder)Alikevel fornekter de sannheten. Alle vet jo hva som er rett og galt i dette samfunnet og det vet disse personene også. Så for og si det rett ut: De som dreper på på disse runnlagene;hudfarge,nasjonalisme og andre ting som har med overlagt drap. Lovens strengeste straff. det finnes ingen unskyldning.De vet hva som er rett og galt.

  Herold Johnsen <heroldjo@online.no>


Angst for det fremmede har særpreget nordmenn?
  Angst for det fremmede har særpreget nordmenn? 
   
  Ja, du kan bli skremt av mindre og som forteller litt om at det begynte lenge før den annen verdenskrig og med Hitler, vi nordmenn var nok gode rasister lenge før krigen:  
   
  Fra Norsk konversasjonsleksikon: Kringla Heimsins fra Nasjonalforlaget A/S, Oslo 1933 finner jeg følgende om rasehygiene (Rasehygi'ëne)"er den bevegelse som stiller sig det mål å forbedre menneskesamfundenes arvemessige sammensetning. den falle i 3 grupper:  
   
  1. Den negative r., som går ut på å gjøre det presumptivt minst verfifulle arvestoff ufruktbart, f.eks. ved sterilisasjon, avsperring av de to kjønn (segregasjon), arbeide for preventive midler og fosterfordrivelse innen de befoningselementer som ansees minst arvelighetsmessig verdifulle.  
   
  2. Den positive r., som tar sikte på å bringe det presumptivt mest verdifulle arvestoff til å fomere sig mest mulig, bl.a. ved å bedre kårene for barnerike familiene de presumptivt mest verdifulle grupper av befolkningen.  
   
  3. Forholdsregler for å hindre blandiger av forskjellige raser. Den rasehygieniske bevegelse har sin egen internasjonale organisasjon og har hatt tallrike kongresser. Det første internasjonale program er utarbeidet av J. A. Mjøen*, og blev vedtatt i Paris 1913. Organisasjonens medlemmer har utført et betydelig og meget verdifullt arbeide ved innsamling av materiale til å studere forplantningshastigheten innen forskjellige grupper av befolkningen i de forskjellige samfund. I flere land er også fra sasehygienisk hold fremsatt lovforslag gjennemført, i størst utstrekning i U. S. A., hvor rasehygieniske prinsipper har vært medvirkende ved fastsettelsen av de enkelte lands innvandringskvoter. Likeledes er man i flerhet av stater i U.S.A. gått til sterilisaswjn av forbrytere. Også i Ital


Angst for det fremmede har særpreget nordmenn?
  (Hele artikkelen ????) 
   
  Ja, du kan bli skremt av mindre og som forteller litt om at det begynte lenge før den annen verdenskrig og med Hitler, vi nordmenn var nok gode rasister lenge før krigen:  
   
  Fra Norsk konversasjonsleksikon: Kringla Heimsins fra Nasjonalforlaget A/S, Oslo 1933 finner jeg følgende om rasehygiene (Rasehygi'ëne)"er den bevegelse som stiller sig det mål å forbedre menneskesamfundenes arvemessige sammensetning. den falle i 3 grupper:  
   
  1. Den negative r., som går ut på å gjøre det presumptivt minst verfifulle arvestoff ufruktbart, f.eks. ved sterilisasjon, avsperring av de to kjønn (segregasjon), arbeide for preventive midler og fosterfordrivelse innen de befoningselementer som ansees minst arvelighetsmessig verdifulle.  
   
  2. Den positive r., som tar sikte på å bringe det presumptivt mest verdifulle arvestoff til å fomere sig mest mulig, bl.a. ved å bedre kårene for barnerike familiene de presumptivt mest verdifulle grupper av befolkningen.  
   
  3. Forholdsregler for å hindre blandiger av forskjellige raser. Den rasehygieniske bevegelse har sin egen internasjonale organisasjon og har hatt tallrike kongresser. Det første internasjonale program er utarbeidet av J. A. Mjøen*, og blev vedtatt i Paris 1913. Organisasjonens medlemmer har utført et betydelig og meget verdifullt arbeide ved innsamling av materiale til å studere forplantningshastigheten innen forskjellige grupper av befolkningen i de forskjellige samfund. I flere land er også fra sasehygienisk hold fremsatt lovforslag gjennemført, i størst utstrekning i U. S. A., hvor rasehygieniske prinsipper har vært medvirkende ved fastsettelsen av de enkelte lands innvandringskvoter. Likeledes er man i flerhet av stater i U.S.A. gått til sterilisasw

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@online.no>


Angst for det fremmede, fortsetter ...
  Også i Italia og det nasjonalsosialistiske Tyskland har de rasehygieniske idéer vakt myndighetenes bifall.  
  Således arbeider nasjonasosialistene på å skape gunstige vilkår for de deler av befolkninen som de av forskjellige grunner antar er av germansk oprinnelse, på bekostning av grupper som de antar er av en annen, frortrinsvis semittisk, oprinnelse.  
   
  I Norge er den rasehygieniske bevegelse representert ved Vinderen biologiske laboratorium og en komité med J. A. Mjøen, som formann."  
   
  Men for å trøste noen, så sies det videre at disse teoriene har "...i alle land møtt motstand, særlig bladt arvelighetsforskningens autoriteter..."; videre at denne debatten har skapt livlige diskusjoner i dagspressen og fagpressen. Deres teorier og forsøk "savner kritisk naturvidenskapelig metoditt, og er gjennemført på sviktende grunnlag." De hevder bl.a. at "...arvelig degenerasjon på grunn av alkohol og veneriske sykdommer..." Omtalen om rasehygiensike teorier avsluttes med: "...Mange av de krav som er reist fra rasehygieniske hold, og som muligens har fremtiden for sig, bør ikke fremmes på et usikkert biologisk grunnlag, men på grunnlag av medisin og retsvidenskap."  
   
  *Jon Alfred Hansen Mjøen (norsk rasebiolog) var født 1860 på Gjøvik, og aboteker i Oslo siden 1915. Hans bror Alf Mjøen var politiker og Stortingsmann for Opland 1913-24 og fra 1928. Formann i Militærkomiteen siden 1928. Kan vi bl.a. lese i samme leksikon.  
   
  Som vi ser var det en nordmann som har hatt en sentral rolle i disse teoriene, og som vi i dag kaller rasisme som i dag beskrives som:  
   
  "...menneskesyn, politikk el. sett av holdninger som bygger på oppfatningen om den egne «rasens» overlegenhet. R. bygger eg. på en teori om at det eksisterer g

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@valerius.org>


nazistene = feiginger
  Jeg synes at nazi gjengene burde bli innesperret i et lite kott så kunne de sitte der og tenke på hva de driver med. de må da være helt sprø oppi hode jeg er stolt av og si det jeg har mange fargete venner og d er ikke no skam alle er like uansett farge!!! politi mester Gjengedal får søren meg se og gjøre noe det virker som om han bare sitter der enten må han gjøre jobben sin eller GÅ!!!  
  JEG SKAMMER MEG FOR OG VÆRE NORSK  
  TVI JEG SPYTTER PÅ NAZI GJENGEN!!!!!

  Bebbe <Beatebebbe@hotmail.com>


... fortsatt en fortsettelse....
  om at det eksisterer grunnleggende forskjeller mellom de ulike menneskeraser, bl.a. når det gjelder åndsevner...." (Fokus 2000).  
   
  De som i dag støtter seg til slike teorier på folkemunne er mange, veldig mange, tror jeg. Denne oppfatningen av seg selv og egen rase som noe overlegent, og samtidig frykten for andre raser nærvær er noe vi daglig ser. Dette finner vi blant annet når vi diskuterer nordmenn fra forskjellige landsdeler, "nordleninger" som et samlebegrep for folk fra Finnmark, Troms og Nordland, eller vi sier "Nord for Sinesenkrysset" , Bergensere, Trøndere, og forskjellen mellom mennesker fra byen og fra landsbygda (bønder); selv innenfor en kommune finner vi slike beskrivelser på de ulike menneskegruppene.  
   
  Er du fra Hokksund, så vet mange, hva for folk vi snakker om, fordi stedet er brukt på TV og på film i negativt lys. Vi ler av det, fleiper og har det morsomt. Men for den disse morsomhetene treffer, eller lider under, er det ikke morsomt i lengden.  
   
  Jeg skal ikke påstå at denne rasehygienen alene har bidratt til disse holdningene, men den har hvert fall ikke gjort det bedre. En dag kom det mange mennesker med en annen hudfarge innover landet og vi så dem daglig spaserende nedover Karl Johan ... Pakistanere som vi ønsket velkommen for å ta oppvasken, tømme søppel og gjøre all drittjobbene, slik at vi andre, bedre stilte kunne nyte utelivet, restaurantene og leve livet!!! Deres utgangspunkt for å vise at de ikke var dårligere enn oss, ble jo betraktelig redusert med det tilbudet de fikk. "TA OPPVASKEN!"  
   
  De jobbene som vi fra landet, bygdene og langt oppe i Gokk måtte utføre for å kanskje få innpass i det bedre liv ... i tigerstaden! Selv jobbet jeg på lager og var hjelpemann på bil, i

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@valerius.org>


... fortsatt en fortsettelse....
  på bil, ikke tyve år gammel. Men jeg var en av gutta på gulvet. Samtidig som dette skjedde hadde vi nordmenn fått teft av oljeeventyret og de påfølgende rikdommer.  
   
  En dag stilte jeg opp på jobben i arabisk drakt (etter min onkel som hadde seilt utenriks), iført selvlaget turban og sverte i ansiktet. Jeg var Oljesjeik til stor latter fra arbeidskollegaene. Vi var rike, selv på en luselønn som lagerarbeider og ikke helt tør bak øra!!! Flere fra Smøla fant veien til bedriften som hadde tradisjoner fra flere hundre år tilbake. De fra Smøla var noe for seg selv, de var ikke som oss andre, mente vi... selv, jeg fra GOKK!!!  
   
  Disse fremmedarbeiderne så vi, men tro at vi snakket til dem! Nei, de gikk der som mørke spøkelser fra en annen verden, og det var "ren rasisme i lufta!" DE og OSS!!!!  
   
  Historiene og være vage vurderinger ble til overbevisning og rasehygienens teorier fikk blomstre, sånn utfra vårt ståsted! Samtidig var USA og alt Engelsk "in", vi hyllet og trykket deres musikk til våre bryst, vi unge!!! (vel, jeg var ikke helt på høyde der, akkurat da).  
   
  Årene gikk, nordpå, hadde finlenderne innvandret atter en gang Finnmarkskysten, til stor hjelp for fiskeindustrien, samene kalte vi "fjellfinn" og snakket om "fjellfinnkjøtt" og mente reinsdyrkjøtt! Skulle tro vi var kannibaler som spiste fjellfinnkjøtt, vel, vi der nord hadde også noen å se ned på, drive lokal "rasisme"!!! Min mor, hadde "hale" da hun som ungjente måtte forlate et hjem som sto i brann, og fant husly med sin familie i Kragerø. Forestillingene om samer og folket der nord var skremmende, fattigdom, gammer og telt var innholdet i deres hverdag, ifølge skolen og lærerne.  
  %0

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@valerius.org>


og til slutt???
  ...Slik var også fremstillingen så sent som i 65-68 da jeg kom til Telemark. Vi så skolefilmer om Finnmark fra tiden tidlig på 20-30 tallet, hvor hovedinnholdet var fattigdom, samer og rein. Rart at noen fikk rare forestillinger?  
   
  Summen av alt dette og fram til i dag har gitt resultater. Det rare er at i dag skrives det at vi har bare VENTET PÅ ET DRAP I DENNE SAMMENHENGEN! VENTET???? Ja, ja da har vi hatt noe å glede oss til, for nå har det endelig skjedd!!!  
   
  Kunne vi ikke ha begynt tidligere, med forebyggende arbeide, slik at vi ikke trengte å vente til det skjedde???? Måtte en 15 års gammel gutt dø, dø for at vi skulle få en bevegelse mot rasisme, som gav gjenklang over hele landet???  
  Jesus døde også for våre synder, for (hva som påståes) knappe 2001 år siden. Har vi blitt noen bedre mennesker av den grunn?? Nei, nå har en 15 års gammel gutt blitt drept, hvor lenge skal det gå før vi våkner og begynner å tenke? Forhindre at vi dreper i tanker og gjerninger fordi vi ikke liker trynet på vår bror, et medmenneske på denne jord fordi han eller hun kom fra GOKK, eller "DEN TREDJE VERDEN", JESUS ELLER ANDRE RELIGIØSE FORBILDER VAR IKKE NORDMENN, MEN KOM FRA DEN VERDENSDELEN VI HAR SÅ MYE I MOT!  
   
  Kanskje vi skal begynne med oss selv, og så hilse for engang skyld på naboen: Verdens befolkning!  
   
  Valerius  

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@valerius.org>  Mitt forslag er at foreldrene stiller opp litt mer for barna sine.At dem følger dem opp litt mer jeg vet at det ikke er lett men før eller siden må det gjøres. 
  Og alle nynazistene blir sendt ut av landet. Det er synd at det måtte skje et drap på en så ung gutt som hadde livet foran seg. 

  anne synnøve hansen <borge.lillebo@c2i.net>


Hva kan gjoeres?
  Paa kort sikt boer man skjerpe straffeutmaalingene for all voldsbruk generelt - ikke bare for rasistisk vold - selv om dette boer kunne regnes som skjerpende omstendigheter mhp straffeutmaaling. Den "snillismen" som har hersket i Norge siden midten av 70-tallet er ingen tjent med. Deportering av asylsoekere fra andre land som begaar lovbrudd i Norge boer ogsaa vurderes. 
   
  Paa lengre sikt boer myndighetene iverksette tiltak for aa integrere utlendinger og "innfoedte" nordmenn bedre - via generell opplysningsvirksomhet/mediadekning og i grunnskolen.  
   
  Jeg tror at man boer forsoeke aa unngaa aa skape ghettoer i stoerre byer og tettsteder, hvor utlendinger kun omgaas sine egne. 
   
  Jeg tror ogsaa at straffeutmalinger maa vaere like strenge for nordmenn som for utlendinger. Forskjellbehandling skaper stort sett bare misnoye.

  mse <mikkeleggen@hotmail.com>


vold og rasisme
  Hvis vi ikke handler snart, vil det om 30-50 år bryte ut store konflikter mellom kristne nordmenn og muslimske invandrere.Det er en utrolig stor forskjell på disse etniske motsetninger 
  at det ikke vil la seg å forene disse. 
  De fleste konflikter rundt om i verden 
  handler nettopp om religion eller etniske grupperinger.Det er ikke rasisme å si at muslimske innvandrere ikke passer inn i den norske kulturen, og den norske kulturen er meget vanskelig å gjøre noe med.Det har med gammel nasjonalfølelse å gjøre.De som trenger hjelp skal selvfølgelig få det fra Norge, men i deres eget land eller andre land med de samme etniske grupperinger.

  Werner Pettersen <werner-p@frisurf.no>


Knus net-rekruteringen !
  Kan ikke norges dyktige datafolk ta et skippertak å ødelgge nazinettstedene ?  
   
  Da hadde jeg blitt litt gla.

  analogue <bombebirger@hotmail.com>


Lær noe, Dagbladet
  Er at Dagbladet for en gangs skyld tar noe seriøst! Et barn er drept av nazister i Norge! Gå i der selv - hva gjør Dagbladet for å fremme rasismen og nazismen i Norge? Jeg sitter i København og leser den møkka dere spyr ut - og jeg vil f.eks. spørre dere: Hva i all verden vet kronprinsen om dette som gjør at han skal svare på noe som helst? Er det slik Dagbladet tror at rasisme kan endres i Norge? 
  Det er trist at avisen bare sprer møkk på et tidspunkt da landets befolkning kunne trenge å ha et talsrør som Dagbladet en gang var.

  Evy Frantzsen <Evy.Frantzen@jur.ku.dk>


STOPP RASISMEN!
  jeg synes politiet skal klare å arrestere de derre nynazistene og utrydde dem fra norge.og til dere nynazister:det er år 2001 folkens!ku klux klan eksisterer ikke lenger!hvis dere tror at fargede folk gjør norge et dårligere sted,tar dere grundig feil!det er nemlig dere som gjør norge til et land hvor en uskyldig 15 åring blir brutalt drept.jeg håper dere har så dårlig samvitighet at dere skulle ønske dere var død i stedet for han!og til foreldrene:lær ungen deres om hva som er rett og galt her i verden sånn som foreldrene til disse nynazistene burde gjort for lenge siden!tenk på stakkars moren til benjamin som aldri for sett sin sønn pga ungdommer som ikke visste hva som var rett og galt!og til statsministeren og konge familien:takk for at dere tar dette seriøst.og snakk ut!barna ser opp til dere!og lærere:lær barna at de trenger ikke ha hvit hudfarge for å være norsk.snakk til dem om hvordan det hadde vært hvis de kom til et sted der det var bare fargede folk.og hvordan de hadde følt det hvis de ble mobbet pga hudfarge.eller i det verste fall,drept.og tilslutt til alle "fargede" norske statsborgere:jeg skjønner at dere sikkert er redde og svært sinte på hva som har skjedd.men husk:ikke alle hvite er nazister!og husk at jesus er glad i alle sammen! 

  anonym,15 år


Problemet er for snille nordmenn!
  Er det ingen som har laert noe fra 1940 hvor vi var mere 
  opptatt av engelskmenn som la miner 
  i vaare farvann en Hitler paa fremmarsj i Europa?  
   
  Hvis noe skulle vaert laert saa er det aa lete etter problemet,  
  istedet for resultatet! Volda er ikke problemet, volda er et resultat  
  av et fundamentalt norsk fenomen - dum snille nordmenn. 
   
  Vi som samfunn har sagt at  
  det er akseptabelt aa ikke ta ansvar for egne handlinger. Det er altid  
  noen andre som er skyld i mine handlinger. Hvis jeg velger aa skyte  
  naboen min, saa er det fordi mor serverte poelser istedet for Pizza til 
  middag en dag for 10 aar siden, og jeg har vaert i psykisk ubalanse  
  siden! Og domstolene og ekspertene som aksepterer dette tullet. 
  En finger paa avtrekkeren er et valg, og ethvert valg har 
  konsekvenser. Eller rettere sagt, ethvert valg burde ha  
  konsekvenser!  
   
  Ergo: Norske statsborgere funnet skyldig i voldshandlinger  
  faar automatisk fengsels straff, mens utenlandske statsborgere 
  blir utvist paa stedet eller "zero tolerant". Jeg ser ingen grunn til at norske statsborgere 
  skal belastes med et annet lands forbrytere, kort og greit send 
  dem tilbake hvor de kom ifra, soeta bror paa lik linje med han/henne 
  med litt moerkere hudfarge nede paa hjoernet. 
   
   
   
   

  Stein Cantrell-Avloes <scavloes@hotmail.com>


Prat prat prat
  vold er vold,relgion mot relgion,politikk mot politikk,nazi-punkere mot blitzere,svart mot svart,brun mot brun, hvit mot hvit,skole mot skole, gate mot gate, gjeng mot gjeng, mor mot far,far mot mor,avis mot avis, tjukke mot tynne, briller mot kontaktlinser, erotikk mot porno, DEG SELV I SPEILET,OG FINN SJELEN DIN !

  Michael <lambrettamike@sol.no>
Bekjemp likhetstyranniet!
  Vi har alle et ansvar for å fjerne holdninger (a la Janteloven) 
  som fremmer holdninger om at det ikke er bra å være annerledes  
  og ulike.  
  Tankerekken om at vi alle skal være likest mulig (likeVERD er noe annet),  
  sier samtidig at det ikke er bra å skille seg ut.  
  Gjennom slike tankebaner legitimerer man rasisme.  
  Det er ulikhet og annerledeshet som fremmer utvikling og  
  et spennende samfunn.  
  Likhet derimot fremmer stagnasjon og  
  fører til et kjedelig samfunn hvor mennesker som av en eller annen 
  grunn skiller seg ut blir sett ned på. 
  Bekjemp likhetstyranniet! Lenge leve forskjellene! 
   

  Anita


Vold og mobbing
  Skolen må ta voldspiralen på alvor, og slå hardt ned på enhver form for vold og 
  mobbing. 
  Her på Holmlia, hvor ungdommen idag er i sorg etter drapet på Benjamin, kan de også "gå i seg selv", på skolen her ser jeg daglig slosskamper og gjengtendenser. Noen setter ut et "rykte" om en og plutselig står det ti stykker rundt en som skal banke deg opp...( det er de samme som idag er i sorg), jeg er enig med Kongen, alle må gå i seg selv. 
  Skolen må sette samkvem mellom medmennesker som fag nr.1.... 
  De som utøver vold på skolen, må trues med å bli satt under verge av myndighetene, dersom de gjentar voldshandlinger.

  Jan, Holmlia <janj@online.no>


Hverdagsrasisme
  Vi må først og fremst gå i oss selv, og bekjempe de holdninger vi selv har. For meg er alle medmennesker, og jeg kan ikke skjønne at de er skremmende med en mørkhudet person som står ved siden av meg, jeg kan da ikke automatisk tenke på han som kriminell, men mange gjør det, selv om de ikke utrykker det høyt. 
   
  Jeg tror også at politiet bør være ennå mere synlig i by-bildet,kriminelle bør ikke føle seg trygge. Videre at skoler følger ordentlig opp når rasistiske holdninger blir rapportert i skolen, få inn spesial-ansatte som kan ta seg av dette. Ikke bare mot rasisme, men mobbing generelt, i dag er det ingen som gjør noe med det. 
  Jeg vil ta et eksempel på hverdagsrasisme: Vestkanten, det er ingen av de finere folk der som liker å ha en mørkhudet i nabohuset (bare bråk med sånne),men de kan ikke gjøre så mye, så de velger å overse disse på sin måte, tro de er så mye bedre, stå langt unna på trikke-stoppet, holde seg unna generelt.Hvilken holdninger bidrar sånt til. 

  Elisabeth Gabrielsen <elisabethgabriel@hotmail.com>  selv om jeg er relativt ung, har jeg allerede i mange år tenkt at menneskene er syke, og at vi har vært det lenge lenge. helt fra iallfall vikingetiden har folk stille godtatt at noen er mindreverdige. nå er det på tide at vi skjerper oss noe utrolig mye.  
  hva er det som utløser et sånt hat til andre? og ikke minst, hvem er vi som godtar at et slikt hat får gro. når ikke kongern vår engang greier å si ifra på en ordentlig måte...? er det virkelig mulig. 
  å fange opp "vanskelige" unger i et tidlig stadium vil gjøre mye tror jeg; de som ikke er flinke på skolen, eller de som blir holdt utenfor gjengen, bare for å nevne noen. slike unger er så utrolig lett å påvirke, for alle vil jo tilhøre noen, ikke sant?! det er blant disse barna rekrutteringen foregår. det bør bli hele de norske samfunn sin oppgave å gå sammen for å redde inn mennesker i faresonen. vi må vise at rasistiske holdninger, vold, mobbing og kriminelle gjerninger er helt uakseptabele. det er ALLES ANSVAR!!!

  Heidi <storsh@student.hivolda.no>


alles ansvar!
  selv om jeg er relativt ung, har jeg allerede i mange år tenkt at menneskene er syke, og at vi har vært det lenge lenge. helt fra iallfall vikingetiden har folk stille godtatt at noen er mindreverdige. nå er det på tide at vi skjerper oss noe utrolig mye.  
  hva er det som utløser et sånt hat til andre? og ikke minst, hvem er vi som godtar at et slikt hat får gro. når ikke kongern vår engang greier å si ifra på en ordentlig måte...? er det virkelig mulig. 
  å fange opp "vanskelige" unger i et tidlig stadium vil gjøre mye tror jeg; de som ikke er flinke på skolen, eller de som blir holdt utenfor gjengen, bare for å nevne noen. slike unger er så utrolig lett å påvirke, for alle vil jo tilhøre noen, ikke sant?! det er blant disse barna rekrutteringen foregår. det bør bli hele de norske samfunn sin oppgave å gå sammen for å redde inn mennesker i faresonen. vi må vise at rasistiske holdninger, vold, mobbing og kriminelle gjerninger er helt uakseptabele. det er ALLES ANSVAR!!!

  Heidi <storsh@student.hivolda.no>


Vise det idiotiske i det hele...
  Som en nordmann med røtter i såvel det samiske folket og Finland og som en pasjonert utlending som har bodd fire år tilsammen i Sverige, åtte i Finnland og nå i over ett år i Portugal, tør jeg si at rasismen er internasjonal. Jeg tenker da ikke på den organiserte formen som har tatt seg ganske skremmende uttrykk i Sverige, f.eks., men på den smygende rasismen. Vi har alle hørt frasen: "Ikke fordi jeg er rasist, men..." Jeg antar at den frasen var ganske vanlig i Tyskland på 30-tallet. 
   
  Hva bør gjøres? Vel, send politimenn og kvinner på kurs, men det viktigste burde være å arbeide innenfor skolene. Da jeg jobber som politisk karikaturtegner, anser jeg at humor kan hjelpe, hvis den er av den rette sorten. Vis folk, spesielt barn og unge hvor idiotisk rasismen egentlig er. Det mest idiotiske er jo at den finns overalt. Alle folkegrupper har for seg at de er bedre enn andre. Av og til tar det seg uttrykk som spøk og vitser - og det kan kanskje interessere blonde nordmenn og kvinner å vite at her i Portugal omtaler man av og til de nordiske landene som "O cu do mundo" hvilket betyr "Jordas rumpe", sagt med en god latter og et avvæpnende smil, naturligvis. 
   
  En annen sak er at jeg som finnmarking utflytta til Østlandet kan huske at det så seint som på slutten av 60-tallet og muligens begynnelsen av 70-tallet, var ganske vanlig med annonser i enkelte Osloaviser hvor man kunne lese: "Leilighet utleies. Nordlendinger ikke ønsket". Vel, så kom pakistanerne og folk fikk annet å tenke på. I dag er det tydeligvis ingen som husker disse annonsene. 
   
  Pakistanerne, ja. Jeg jobba sammen med noen av de første som kom og hadde en hybel i samme hus som en del av dem. Mine norkse arbeidskamerater var naturligvis fulle av advarsler og pekepinner om at jeg måtte passe på sakene mine og bla bla bla, men ærligere og mere sympatiske folk har jeg sjelden støtt på. Takk for tiden i Osterhausgata, Ali, Iqbar og dere andre. Jeg begynte nærmest å avsky nordmenn på den tida på grunn av disse stupide holdningene. Det var også på den tida jeg fikk en visjon; skulle det komme en ung mann, kledt i dress og slips med en framtoning som alle mødre kunne tenke seg som svigerbror, mann, svigersønn osv., en med en tunge dyppet i sukkerlake, en populist av første rang - da skulle vi se at rasisme ikke bare var et fenomen i Nazitidens Tysklands og i USA. Det viktige var at denne mannen burde te seg ganske annerledes enn en Fører i uniform. Vel, jeg skal ikke nevne noen navn men jeg burde kanskje søke jobb som profet? 
   
  For en del år sida kunne man lese om et brev sendt av Borregaards engelske direktør til sine nærmeste underlydende - også engelskmenn - hvor han advarte mot de løgnaktige, skitne, tjuvaktige og drikkfeldige innfødte (natives). Disse var altså nodmenn på slutten av 1800 - tallet. Akk ja. 
   
  Informasjon som dette og lignende kunne hjelpe. Vis hvordan rasismen finnes overalt og retter seg mot alle. Vis det idiotiske i det hele.  
   
  Men media burde også være seg sitt ansvar bevisst. Hvorfor ikke featureartikler om vanlige ungdommer med røtter i andre land? Når det informeres om disse nye nordmennene, er det stort problemer det handler om. Enten det, eller en misforstått "Stakkars dem" - holdning. Vi skal ikke syne synd på dem. Det er også en form for rasisme. Bevares, de er som hvilken som helst Hansen eller Fredriksen, egentlig. De har bare litt andre vaner, noen av dem, men det har nordmenn med. Nordmenn er egentlig litt merkelige dyr, sett utenfra. Og norsk høres ut som en slags kinesisk; det hører jeg ofte. 
   
  Om nå det fremdeles skulle finnes individer som ikke kan tåle at det finnes andre rundt dem som ser ut og oppfører seg annerledes, så hvorfor ikke sende disse til en øy? Det finns jo hundretusentalls øyer, holmer og skjær langs Norges kyst. La rasistene få en av disse som ikke er bebodd, så kan de danne sitt eget lille samfunn der. Vitenskapelig sett kunne det være interessant å se hvor lenge det ville ta før innavelen ville degenere populasjonen der? 
   
  Wilfred Hildonen, 
  Portugal 

  Wilfred Hildonen <w.hildonen@mail.telepac.pt>


Hjernevask?
  Disse menneskene som blir medl. av slike grupper som nynasistene er må jo enten ha skikkelige problemer med sitt eget selvfortroende, eller så blir de "hjernevasket" av noen som er veldig sterke. Akkurat som sauen, den bare følger etter den som leder. 

  Kari Aamodt, Gjøvik <Knaamodt@start.no>


Stille men synlig markering
  Det er en del mennesker som gjerne skulle gått i fakkeltog i kveld, men 
  som av ulike årsaker ikke har mulighet til det. Hva med å oppfordre alle 
  som er hjemme til å tenne et stearinlys og sette det i vinduskarmen 
  samtidig med at fakkeltoget går. Da kan man vise sin støtte og sympati 
  på en personlig og fin måte. 
   

  Beate Styri


Dagbladet i vanlig stil
  "Norge: 6 dømt - Sverige: 69 dømt på ett år 
  I 1998 ble 69 svensker dømt for rasisme. I Norge ble totalt 6 personer dømt for rasisme i løpet av 23 år. Jakkemerket som du ser på bildet er lovlig i Norge - og forbudt i Sverige." 
   
  Dette er hentet fra Dagbladet i dag. Avisen ser det imidlertid ikke som noe tankekors i at nettopp Sverige er det land hvor nazismen er på størst fremmarsj. 
  Så har heller Dagbladet aldri vært noen avis som har våget å se sammenhenger når det gjelder rasisme.

  Ole B <Olbekr@justice.com>


Kommunikasjon mennesker imellom
  I de siste dagene har det blitt skrevet mye fint om hvordan vi skal bekjempe rasisme og diskriminering av mennesker i landet vårt. Jeg har de siste 15 årene levd og arbeidet sammen med mennesker som kommer fra andre deler av verdenen og har kjent på kroppen samfunnets likegyldighet og mangel på forståelse for mennesker som ikke har samme kultur som oss. Det vanskeligste er å formidle hvordan vi, som nordmenn, tenker og føler, våre tradisjoner og vårt samfunns måte å handle på. Det har ofte vært som å stange det berømte hodet mot veggen. Det er ikke sjelden jeg har fått med meg diskusjoner om hvordan "vi" behandler mennesker som kommer til Norge og hvor lite vi gjør for at de skal få innpass i samfunnet vårt. Det er ikke enkelt for noen, la det bare være sagt, heller ikke for de av oss som er norske og lever med noen som er født i et annet land. Jeg har ofte vært flau over å være norsk, men samtidig føler jeg at de som kommer hit også må prøve å forstå oss, hvordan våre byggeklosser er satt sammen. Det er alltid mulig å bygge videre, men det krever innsats fra ALLE, det nytter ikke å rettferdiggjøre urettferdig behandling og vold ved å yte det på andre, det blir for dumt å oppføre seg som vi gjorde i barnehagen, vi er ikke der lenger. Vi må få en sjanse til å motbevise at ting ikke alltid er like ille. Kommunikasjon er nøkkelen til at vi kan få det bedre. Dette krever langsiktig bevisstgjøring fra ALLE som ønsker å leve i et samfunn som ikke avler vold og rasisme.

  Tone Holm


Tiltak NÅ
  Ser i Dagbladet idag at det nå nedsettes en gruppe som skal vurdere forbud etc. De skal faktisk til Sverige og Tyskland for å lære hvordan de kan straffe nazister! Dette er jo vel og bra.  
  Sverige har jo tydeligvis en langt lavere toleranseterskel for hva de aksepterer/ikke aksepterer enn hva vi har i Norge (ikke en bombe det kanskje??). Tallenes tale er jo ganske tydelige i den sammenheng! 69 rasismedømte på ett år (hvorav 30 fengselsdommer) mens Norge har altså klart å dømme 6 i løpet av 23 år! Det er jo ganske utrolig, da!! (tall er altså fra Dagbladet 1.2.01)  
   
  MEN, i samme artikkel der disse tallene er hentet fra, ser jeg også en uttalelse fra Ørnulf Røhnebæk, som mener at Sverige og Tyskland har mye strengere lover/lavere toleranseterskel, fordi problemet er større der enn i Norge. Javel, det er sikkert greit det!  
  MEN - hvorfor skal vi sitte og "vente" til problemet kanskje blir like stort her ??????? Kan vi ikke allerede NÅ ta i bruk 0-tolleranse?  
  - Allerede nå slå HARDT ned på enhver voldelig handling, og vise at vi IKKE aksepterer slike aktiviteter/holdninger!!!! Være PROAKTIVE for en gangs skyld?!?!?!?! Dersom noen lurer på betydningen av dette ordet, så anbefaler jeg å slå det opp!!!

  Tone Graham <tone.graham@infratestburke.no>


Stopp Med Dette Tullet nå!!
  Jeg vil bare si til alle de som synes vold er kult at dere burde vokse opp! Vold løser INGEN problemer! ALT blir bare mye VERRE!

  Angry One


Det går begge veier
  Det første som burde skje er at Frp skjerper sine stuereine rasistiske flørtinger med det norske folk og så må innvandrere i norge ta opp all volden blandt deres egne.Vi må huske at det ikke er så mye forskjrll om man blir drept/knivstukket pga hudfarge eller mobiltelefonen sin

  Lia


Det går begge veier
  at innvandrere stopper med kriminalitet og Frp skjerper seg,DET hadde hjulpet

  Lia


vi må alle stå sammen!
  Før jeg kommer inn i saken vil jeg bare si at jeg er oppvokst på holmlia og har selv personlig skjennskap til BENJAMIN HERMANSEN"baloo".Så lenge som jeg har bodd i holmlia så har jeg lært hva et bånn er vi i holmlia har alltid stått sammen i ett og beskyttet hverandre gjennom alt.Det er akkurat det vi må gjøre nå vi må alle stå sammen jeg er i mot rasisme og nynazisme, det tror jeg mange er.Vi fra holmlia kommer aldri til å glemme denne forferdlige og umenneskelige hendelsen men det er nettop det staten kommer til og gjøre om ca en til to månders tid vil Benjamins sak ligge i den "uløselige bunken"det merker man men jeg gir et skrik ett rop NEI vi kan ikke glemme denne saken vi må få tak i de som har vert med på å drepe Benjamin vi måå. Dere må gi dem en ordentlig straff,flere års fengsel noe akkurat det amrikanerne hadde gjort.Unnskyld at jeg sier det på denne måten men politiet i norge "Stinker" dere må gi dem en ordentlig straff!Vi kan også ha flere klubber for å engasjere ungdom til flere aktiviteter, da vil ungdomm vokse sammen med andre ungdommer fra forskjellig bakrunn og de vil lære av hverandre hvordan man kan få ett bedre sosialt og kulturelt liv. jeg er nå tom for ord men jeg håper at dere føler med meg som jeg føler med benjamin.

  sara


Radikalisering av hvite menn
  Saa lenge jeg kan huske har samfunnet fortalt meg at hvite menn er ansvarlige for alt som er ondt i verden.  
   
  Naar jeg gikk i barneskolen hentet vaar venstreradikale laerer inn en amerikansk indianer som skrek til oss i to timer om massakren ved wounded knee og snakket skitt om menn generellt og hvite menn spesiellt. Etter noen tiaar med den slags gaar en lei. 
   
  Det er min tanke att de gutta som Dagbladet stempler som "nynazister" utgjoer den mest rundjulte og forfulgte pariah kasten dette landet har sett siden kommunist jakten. Skal jeg ta parti blir det heller for dem enn imot. 
   
  mvh 
  Justinian

  Justinian <Justinian1002000@yahoo.com>


skam

Sterkere og raskere reaksjoner
  Det er nå et stort engasjement fra både vanlig folk og myndigheter mot vold og rasisme. Det er bra. Men det hjelper så lite annet enn på holdningene våre, så lenge de som utøver vold og rasisme stadig er på frifot! En av de siktede i Holmlia-drapet hadde gjort flere straffbare handlinger i fjor, senest knivstikking av en pakistaner i desember. Hvorfor er ikke han da i fengsel??! En av de andre siktede ble også siktet for kvivstikking i desember, men er heller ikke i fengsel!! Eksemplene på lignende er mange. Hva slags signaler gir dette?! Man ser at man kan gjøre det meste, uten at det får raske og harde konsekvenser. Og da kan man jo bare holde på.... Det er ikke bare til å gå i tog mot rasisme og vold det må mobiliseres. Det må mobiliseres for et system som ikke gjør det mulig for sånne å gå løs. Samtidig må det hele tiden jobbes med holdningssakapende arbeid, særlig blandt barn og ungdom.

  Nina Soler <alf@nku.no>


Rasisme er et moteord!
  Det finnes rasisme blant utlendinger, ikke bare blant Nordmenn.  
   
  Slutt å mase om rasisme, det er et moteord!  
  Konsentrer heller om å motvirke INTOLERANSE!  
   
  Intoleranse finnes blant alle folk i alle land. I Afrika tåler ikke folk fra én stamme de som kommer fra en annen. 
  Folk fra Oslo liker ikke folk fra Nord Norge eller omvendt. Dette er ikke rasisme, det er mangel på toleranse. Pakistanere tåler ikke Indiske folk, Skotter mistenker Engelskmenn osv.  
  Vi pleier å like best de vi føler oss tryggest sammen med, de som er mest lik oss selv, (helst de fra samme gate som har gått på samme skole.) 
   
  Det må være slutt på mobbing av folk som er annerledes, inklusiv f.eks. skolebarn som ikke har råd til moteklær. 
   
  Er det toleranse mellom folk blir det ikke rasisme. 
   
  Det vi ALLE - INKLUSIV UTLENDINGER - 
  MÅ gjøre er å JOBBE FOR TOLERANSE.  
  Glem ordet rasisme! 

  sandy lunøe <sandylunoe@hotmail.com>


ER DET MENINGEN AT VI SKAL TÅLE HVERDAGSRASISMEN?
  FOR 11 ÅR SIDEN SKREV JEG ET INNLEGG I EN AVIS. DET VAR I FORBINDELSE MED EN HENDELSE I OSLO, DER MIN HALVT PAKISTANSKE SØNN VAR UTE FOR "LITT HVERDAGSRASISME". VI STO OG VENTET PÅ EN TRIKK, OG DET GJORDE OGSÅ EN DAME MED EN HUND. MIN SØNN SYNTES DEN (HUNDEN ALTSÅ) VAR SØT, OG VILLE KLAPPE DEN. DET SKULLE HAN IKKE HA FORSØKT SEG PÅ, -ETTER DAMENS REAKSJON Å DØMME; "FLYTT DEG, DIN, DIN ......!" SA HUN TIL MIN 5-ÅRING. JEG BLE HELT FORTVILET -RETT OG SLETT I SJOKK, OG FANT DESSVERRE HVERKEN ORD ELLER TANKER. DERFOR FIKK DENNE HENDELSEN PASSERE. 
  MIN SØNN, (OG ALLE SOM DET GJELDER) FÅR SLENGT SLIKT MOT SEG RETT SOM DET ER. MED ANDRE ORD; DE FÅR GANG PÅ GANG BEKREFTET AT DE IKKE ER LIKEVERDIGE MENNESKER, OG BLIR ETTER HVERT GANSKE HARDHUDA. DET GJØR NOE MED SELVET TIL ALLE SOM MØTER FORAKT. HVORDAN SKAL INNVANDRERE (OG SPESIELT INNVANDRERE MED BARN) FORHOLDE SEG TIL DETTE? TAR DE IGJEN? NEI, IKKE DER OG DA. 
  JEG FORSTÅR SÅ UTMERKET GODT BEHOVET FOR Å ORGANISERE SEG I GJENGER. SIDEN DET LIGGER I MENNESKETS NATUR Å BESKYTTE SEG, ER GJENGENE BLITT ET RESULTAT AV DET SAMFUNNET VI LEVER I. DE ER BLITT "FORET MED" -HELT FRA DE VAR BITTESMÅ, AT HVERKEN DEM SELV ELLER FORELDRENE ER LIKE MYE VERD SOM NORDMENN. 
  DETTE SIER JEG IKKE FOR Å UNNSKYLDE VOLDEN, MEN FOR Å FÅ FOLK TIL Å SE DET FRA EN ANNEN VINKEL. 
   
  BENJAMIN SA IFRA OM DETTE HATET PÅ EN BEUNDRINGSVERDIG MÅTE, OG VI ER NØDT TIL Å STILLE OSS PÅ HANS SIDE. 
  NÅ MÅ VI ALLE SLUTTE Å "GI MAT" (les:utøve hverdagsrasisme)TIL RASISTER! HØRER DERE HVA JEG SIER??? 

  <bokaha@yahoo.no>


Trygge lille Norge???
   
  Jeg ble skremt,lei meg og sint da jeg hørte om drapet i Holmlia. Benjamin Hermansen var en pen og glad gutt. Brått og brutalt revet bort fra oss. Benjamin var like gammel som jeg, livet foran seg drømmer og håp for framtida..... Det er så jævlig forbanna urettferdig at han ble drept på grunn av hudfarga si!!!! Igjen sitter familie, venner og klassekamerater en tom og vond følelse. Jeg skjønner ikke at det må dette til for å få stoppa nasister. 
  Det er fryktelig at noe slikt skjer her i trygge lille norge, som ikke viser seg å være så trygt lengere. Hvorfor skjer dette her? Nasistsvina får herje som de vil ingen griper inn og stopper de, det er fordi at det er veldig mange rasister innenfor politiet!!!!!! Nasistene blir påvirka av fremskrittspartiet som har en rasistisk holdning, ny-nasistene gjør den i praksis. Vi må få rasistene ut av stortinget og ut fra politiet.  
   
  Det er bra at avisene går ut med bilde og fullt navn på nasistpinglene. Hvis de forbyr dem blir de enda farligere og går under jorda.  
   
  Det er synd og skam at noe slikt skjer her. Jeg syns det er flaut å være norsk nå.  
   
  Jeg håper virkelig at de burer inne nasistpinglene, få de på lukket avdeling. og slipp dem for,.F..... ikke ut igjen!!!!!! 
   

  Tone 15 år.


Hva VI kan gjøre.....
  Et lite forslag til hva vi kan gjøre: Bruke hue når vi går til valgurnene. Se litt sammenhenger.  
   
  Det er ikke så fryktelig godt ungdomstilbud her i byen. Det er ikke mye prioritering av f.eks ungdomsklubber fra bystyret. Kanskje det ikke er så veldig mye annet for ungdom i Oslo å gjøre enn å henge på Oslo City. I de få gjenværende ungdomshusa i byen kan alle være med uten at det koster så veldig mye. Det er et møtested, aktivitetshus, festlokale hvor størelsen på lommeboka ikke bestemmer hva du kan være med på. Det er en voksen tilstede som du kan snakke med, som tar ungdom på alvor. 
   
  Kanskje på tide å se konsekvensen av sin egen stemmeseddel, folkens?

  Guri Blesvik Falch <falchg@online.no>


JAHR ER TATT I KØBENHAVN...
  for hans del håper jeg at de ikke slipper ham løs i nær framtid, tror stemningen er farlig ;=)

  Ren glede......


For et hykleri!!!
  Etter demonstrasjonen mot rasisme og vold, strømmer ungdommer med fakler i hånd til konserten med rapartisten Eminem. I tekstens sine forherliger han vold, voldtekt og hetser homofile på det groveste. Og journalistene som ellers er opptatt av hvor motbydelig volden er, roser fyren opp i skyene!! 
  Samtidig står politikere og snakker om behovet for innsats, mens de har tenkt å tillate mer vold på TV! 
  Til å spy av.

  Kristoffer H.


Dere som skriver her er noen hyklere.
  Dere hyler høyt over nazistenes manglene respekt for livet og deres menneskesyn. 
   
  Den faktiske situasjonen er at nazistene har tatt livet av EN person i Norge etter krigen. De er neste ikke målbare på volds-statistikken. Mens "våre nye landsmenn" som dere nå tiljubler som Moses rundt kalven er overrepresentert når det gjelder grov vold og drap. 
   
  Det er lett å se at de siste dager krampedimensjonerte oppblåsing i media er et iscenesatt politisk spill hvor venstresida, med Dagbla` og kjendisnorge i spissen, har grepet en tragisk episode beleilig.  
   
  -Og dere som skriver her hyler med.. 
   
  Jeg ler så jeg griner. 

  Nile Ås <nils_aas@hotmail.com>


Ute av kontroll?
  Utviklingen går så fort at vi ikke klarer å omstille oss. Innvandrere klarer ikke omstillingen til vårt "frie" samfunn.  
  Kontroller dette med et sterkt politi, skolevesen og lær disse folka norsk folkeskikk,slik at de ikke blir tapere - for det er taperne som skeier ut. 
  Ta vare på de som er her nå, før det kommer enda mer ut av kontroll.  
  Det må bli enklere å bli straffet. Vi må ikke ta på oss all skylda. 
  Tenk på: -Hvorfor blir det rasisme? Jo, - kriminalitet.

  nn


Innvandrerne er de virklelige rasistene
  Mens media totalt overeksponerer drapet på Benjamin, og prøver å overdrive rasismeproblemet i norge, driver de samtidig å dysser ned utlendingenes kriminalitet. 
  I dagens(2/2/01) og gårsdagens aviser var det side opp og side ned om Holmliadrapet. Utrolig nok stilte hele 40000 tåper opp på Youngstorget for å demonstrere. Dette beviser jo at de setter utlendingers liv høyere enn nordmenns. 
  I de samme avisene var/er det bare en liten artikkel om det brutale drapet i Larvik hvor en 18 gammel afrikaner har drept og partert en nordmann og gjemt han i kjøleskapet. 
  Dere som demonstrerte igår kan takke dere selv når dere engang blir offer for innvandrerenes voldskriminalitet. 
  Dere har ikke min sympati. 
  Det hele er et mediaskap hysteri uten like, som samtidig viser at en stor andel av norges befolkning er lettlurte idioter som sluker medias vås om naziproblemer. 
  Flere av disse gjerningsmennenene er ikke engang nazister(nasjonalsosialister) de er kun skinheads. 
  Men, det var vel på tide at nok en nordmann ble drept av en utlendding, nå er det jo hele 2,5 uker siden Gry Hosein ble drept av araben Gamal Hosein. 
  Hvorfor er det ingen som skjønner at voldsproblemet i norge ikke er skinheads, men innnvandrerkriminalitet.  
   
  Les om drapet i Larvik selv selv(det lille som foreløpig har lekket ut i media), og se at det er mange ganger så brutalt og ille som det på holmlia, men likelv blir det ikke fakkeltog. Og statsministern holdr ike apell, hvorfor...fordi det er omvendt rasisme i Norge. Vi nordmenn har gradvis blittt mindre verdt enn innvandrerene: 
   
  Drept og partert 
   
  Av JON INGE HANSEN, ALEXANDER ØYSTÅ 
   
  LARVIK (VG) Da politiet rykket ut til hybelen, fant de først bare den blodige leietageren (18). Drapsofferet lå gjemt i kjøleskapet. 
   
  Den tidligere

  Hodne


Innvandrerene er de virkelige rasistene
  P.g.a. begrenset mldingsstørrelse(se de to forrige innleggene) henviser jeg til siden hvor det står om drapet der en afrikaner drepte og parterte en nordmann 31/01/2001. Dette blir det kun skrevet noe få artikkler om i media, mens Benjamin saken blir overeksponert.  
   
   
   
  http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=1997877

  Hodne


Hva med Frp?
  Nå er oppfølgning viktig. 
  Vi kan ikke akseptere at vi har gjort vår plikt gjennom å delta i en viktig manifestasjon. 
  Hvor mange av de som deltar stemmer og eller støtter Frp? 
  Vi må starte med oss selv, for når ikke Vidar Kleppe eller Karl I. Hagen forstår må vi forstå for dem. 
  I andre kriminalsaker f.eks. bråket mellom A og B gjengene (les Invandrere)er Frp og Hagen raske med fordømelsene og agitasjon for mer politi og propaganda mot andre hudfarger. 
  Vi må ta fatt i verdags rasismen og de som skaper den, og her er Frp en av hovedaktørene. 
  Jeg var selv på Youngstorget i går og den oppslutningen varmet. Det var kaldt, men jeg frøs når jeg så kjente Frp folk. Siden biskop Stålset holdt appel kan jeg vel si, de må undskyldes de i Frp for de vet ikke hva deres synspunkter og propaganda medfører. 
  At Karl I. Hagen nå drømmer om å bli "propaganda minister" i en regjering sa folk i går at de ikke ønsker.

  Knut Foss <knut.foss@var.no>
Sende de langt bort

Omvendt rasisme
  Akkurat nå sitter en 18 år gammel gutt fra Nord-Afrika i varetekt for å ha derpt et menneske, og deretter partert det.  
   
  Hvor blir det av fakkeltogene, hvor blir det av oppropene mot enda et innvandrerdrap, Hvor er Stoltenberg, og media? Nei det er ikke så farlig når innvandrerne dreper. Vi må vise forståelse, og huske på at de kommer fra en annen kultur! 

  opar <opar@enter.vg>


Sende de langt bort
  Vi må sende de langt bort her ifra. De fortjener så mye juling. 
  De tror de er noe men de er ikke noe når d gjelder.  
   
  Hilsen kenneth egeland olsen

  Kenneth Egeland Olsen <team_ktm_racing@drikkerformye.com>


STOPP VOLDEN!
  Begynn å bruk rasismeparagrafen i straffeloven igjen. Den har jo ligget død siden den kom!! 
  Det er ikke nok med å slå ned på gatevolden, den starter ikke der. 
  Som eksempel vises til innslaget i nyhetene der 2 høyt utdanna innvandrere ikke fikk jobb til tross for at de hadde sendt inn over 800 søknader. Hva kalles dette??? 
  Er ikke arbeidsgivere også ansvarlig for en nedvurdering av personer fra 3.verden, eller innvandrere generelt? 
  Samtidig blir det sagt at det er på gata ting skjer. Hvordan omtales personer med annen hudfarge for eksempel ved middagsbordet i en vanlig familie?? 
  Det er kanskje der det bør starte. At en går ut i gata og protesterer betyr ikke noe så lenge en sitter hjemme i det daglige med sleivspark som barna hører. Da blir ikke toleransen stor. Dessuten viser foreldre at de har to meninger, noe som ofte er mer til skade enn til nytte når barna kommer ut i den vireklige verden. 
  Hvem skal vi stole på? Mor? Far? Venner? Mor og far sier jo en ting sammen med andre når de er ute, men hjemme sier de noe helt annet. 
   
  TENK NØYE GJENNOM DAGLIGTALEN. 
  Sier dere at dere er motstandere av vold, må dere også vise det konsekvent - ikke bare av og til! 
   
  Jeg er enig med det som ble sagt i går: NORGE FOR ALLE! Men la dem som har makt til det - domstolene vise seg tilliten verdig gjennom å begynne å bruke de paragrafer som skal brukes og ikke gjøre seg til latter ved å synes synd på. 
  DET ER INGEN SOM DRIVER VOLD DET ER SYND PÅ!! 
   

  Magne Svendsen Hatlestad <MAGNE-SVENDSEN.HATLESTAD@trondheim.kommune.no>


Sette oss sammen
  Vi burde sette oss sammen og prate om dette. Dette er så passe alvorlig at vi må gjøre noe med dette. Vi burde sende di i en krig. Sånn at an få smake på dette. 
   
  Hilsen Kenneth egeland olsen

  Kenneth egeland olsen <team_ktm_racing@drikkerformye.com>


La alle få skylda
  Når Nazistene gjør kriminell ting og ikke alle er med på det, eks:2 stk eller fler burde alle i gjengen få skylda så går alle sammen inn så slipper vi de.

  Jørn rune Hagen <team_ktm_racing@drikkerformye.com>  sperr nazistene inne til de viser seg som medmenesker. vi må ikke glømme å snakke om dette.

  kay-morten kristensen


Noe å tenke på!
  Jeg har ingen gode forslag for å stoppe volden.Ville bare si at det er meget betekningsfult at mangen av disse nynazistene er tidligere frp medlemmer!Frp driver med en skjult rasisme som er minst like skremmende som nynazistenes tenkemåte.I det siste har Hagen prøvd å luke ut de såkalte verstingene i partiet.Dette må sees i den sammenheng at Frp har fått stor oppslutning den siste tiden.Det hele er en taktikk fra Hagen som bygger på å skape en best mulig fasade utad.Etter min mening er ikke Frps politikk så veldig langt unna rassister og nynazisters idiologi.Skremmende utvikling dette her,at rassisme blir mer og mer godtatt.Det er viktig å markere avstand fra denne tenkemåten.Ikke bare nå etter at en ung og uskydig gutt har blitt drept av helt klart syke mennesker,men også i tiden fremover! Vi må ta avstand alle sammen,foraltid!!!!!!!

  sara larsen


Voksnenverden: VAAKNE OPP!!!
  Jeg er en 24 aar gammel student som for oeyeblikket bor i London. Jeg er skremt over den voldlige utviklingen som akslererer i Norge, og jeg mener at foreldere maa laere seg til aa PRATE MED UNGENE SINE!!! Jeg har et naert forhold til mine foreldre. Jeg har gjort mange feil, men jeg vet jeg kan vaere aerlig med dem, og de foelger med paa mitt liv. Komunikasjon er det aller viktigste. Vaar foreldregenerasjon maa aapne oeynene aa godta de nye elementene som tilhoerer vaar ungdomskultur, sette seg ned og diskutere seg i mellom hvor grensene gaar. Unge i dag har en kortere barndom, de maa ta stilling til voksenverden tidlig. Derfor maa foreldre vaere litt vakne, vaere litt paa ungenes lag, forstaa hvor vanskelig det er aa vaere ung, forstaa hva det innebaerer aa vaere ung i dag. I tillegg til dette er det viktig at foreldre gir ungene sine selvtillit og mot saa de ikke blir dratt inn i farlige miljoer. Jeg tror kursing og foreldre- "oppdragelse" er foerste skritt. Ellers synes jeg et totalt nazi- forbud er paa sin plass, mer synlig politi i gatene og MER fritids-TILBUD for barn og unge. VOKSNE: IKKE KLAG PAA BARNA DERES! TA HELLER LITT PERSONLIG ANSVAR, VAAKNE OPP OG SE PAA DERE SELV! HVA KAN DERE GJOERE?

  Christine Finngaard <cfinngaard@hotmail.com>  For å bremse den rasistiske volden i Norge må MEDIA begynne å uttrykke seg på en mer riktig måte. Personlig synes jeg det er helt unyttig og vite, hvor en person som er innvolvert i en krimminell handling ,kommer fra. Ordet: Med utenlandsk opprinnelse burde strykes fra både aviser og tv`s ordlister!Norges befolkning består ca.200 000 innvandrere og for at de skal føle seg innkludert i det norske samfunn er det viktig at vi "fjerner " ordene som "med utenlandsk opprinnelse". Det er helt likegyldig. Problemet er at uttalelser som det setter seg som en skisse på hvordan innvandrere er , og det må vi få bort!!! 
  Leser du noen gang i en avis at det var en nordlening som ranet kiosken på hjørnet???? 

  Siri Novak Jenssen <siri_n_j@hotmail.com>


stopp volden
  dette er en viktig sak som alle burde følge opp og saken om.jeg blei så forbanna når jeg leste at en uskyldug gutt blei derpt pga hudfragen det går ikke ann å være snn ass.men gølg opp saken og snakk om det og få slutt på alt som er sånn vi vil ikke ha det sånn i norge FÅ EN STOPP!!

  line <svendsenline@hotmail.com>


Hvem gikk i fakkeltoget?
  Hvem gikk i fakkeltog for den uskyldige 
  drosjesjåføren som ble skutt på Tøyen?? 
  Innvandrerne må lære mer om norsk kultur 
  for å dempe noen av motsetningene i folket. De er jo de beste misjonærene for rasistiske holdninger selv på den måten de oppfører seg på ! jfr. krimstatistikk. 
   

  Johan <thorvald@hotmail.com>


Forkast demokratiet?
  Etter aa ha skummet igjennom noen av de innslagene som har kommet her saa begynner jeg aa tvile paa om demokrati er en bra loesning. Det er saa mye irrasjonell idioti her at jeg nesten begynner aa grine. Kaste nazistene i fengsel paa livstid? Hvis noen hadde tatt tak i disse ungdommene naar de gikk paa barne/ungdomsskolen saa hadde dette aldri skjedd. Og hva hjelper boeter, og fengsel. Statistikken for de som vender tilbake til fengsel er saapass stor (har ikke tallet i hodet) at man burde se at noe er feil. Og det med at vi har altfor mange innvandrere her... I helvete, naeringslivet skriker etter folk, og vi har rett og slett ikke nok i Norge. Dessuten er det en kjennsgjerning at innvandrere med en annen hudfarge enn oss (dvs. ikke svensker, amerikanere eller franskmenn) blir satt til aa gjoere drittjobbene for oss. Og hva skulle vi sagt hvis det ble krig i Norge? Hvor ville dere dratt? Ikke faen om dere hadde dratt til Afrika. Nei dere ville dratt til England eller USA. For der er det godt aa leve. Slik tenker alle, uansett hvor de er fra. Aa bli konfrontert med andre kulturer er den beste maaten aa skape den forstaaelsen og toleransen man trenger i verden i dag. Husk at med den utbyttinga vi i vesten driver med vil det ikke vaere rart om kina, india og afrika allierer seg og gaar til krig mot oss. Vesten er mye vaerre enn det nazistene noen gang var.

  Eirik


tiltak mot vold i Norge
  Slik jeg ser det er saken helt annerledes enn den som framstilles i media. 
  Som observatør og synser vil jeg påpeke at vi har for dålig informasjon både til og om utlendinger av alle slag som kommer til landet. Dette skaper gjerne problemer både i form av misforståelser, småkriging, offentlig skittkasting og krangler, og i værste fall drap. JEg tror man må være mer villig til å ha et stramt lovverk også, slik at alle vet hva de har å forholde seg til. Og da er det viktig å tenke logisk og realistisk, ikke snillisme og sosialisme. Dette blir et helt annet tema. Det handler om sikkerhet, om regler og lover som alle må følge og rette seg etter. Og det vil skape trygghet, respekt og toleranse. 
  I dag har vi knapt en eneste regel for hva som kjennetegner en flyktning, en politisk flyktning, en kriminell flyktning, en asylsøker og en innvandrer. 
  Dessuten kalles folk rasister uten å være det, mest fordi ordet ikke er godt nok forklart blandt folk. Vi vet ikke hva det betyr! De største rasistene er faktisk de som kommer hit til landet og ikke vil innrette seg etter våre lover og regler, som ødelegger inntrykket av en hel gruppe mennesker, og som gir nordmenn en redsel og et sinne som blir karakterisert som rasisme. 
  Få inn begrepene blandt unge og voksne, få inn gode lover som gjør at INGEn kan forskjellsbehandles og at alle tas for det de ER og ikke noe de KUNNE ha vært. 
  Dette tror jeg personlig vil gjøre saken mye enklere. Vi må ha det i bakhodet at å komme fra en annen kultur vil si å oppfatte noe annerledes.  
  Dette må vi ikke glemme, og det kalles IKKE rasisme. Det kalles å være bevisst. 
   
  Håper det vil skje noe, jeg tør nesten ikke tenke på hva mine barn skal vokse opp til. Jeg vurderer å flytte fra landet om dette utarter seg. 
   
  Med vennlig hilse

  Birgit Synøve Johansen <toillsjura@c2i.net>


Stopp volden
  Politiet og styresmaktene må slå hardere ned på kriminaliteten blant innvandrerne. De ler jo av oss! Ikke rart det smeller! Vi må slutte å være så forbanna politisk korrekte!

  sjur ystanes <sjur.ystanes@c2i.net>  STOPP VOLDEN! 
  FØR DET ER FOR SENT 
  TAKK1


Latterlig feig regjering
  Jeg gir regjeringen det hele og fulle ansvaret for den rasismen og volden vi opplever i dag. Du får lenger straff for å snyte på skatten enn dersom du tar livet av en person. Som nordmann blir du skjønnslignet opp og ned i mente dersom du er eier av en Ferrari til flere millioner kroner og samtidig har en bruttoinntekt på noen få tusenlapper i året. Som nordmann må du alltid betale blodpris i barnehage og på SFO selv om det er skjellig utviklingsmessig grunn til at barnet bør gå i barnehage. Som nordmann viser du respekt ovenfor dine medmennesker når du f.eks. ligger på en fødeavdeling sammen med andre som også trenger å komme seg etter en hard fødsel. Som nordmann går du ikke hen og stifter en mafiaorganisasjon for å slippe å jobbe for pengene. Som nordmann går du ikke å tar livet av en kompis som skylder deg 500 kroner. Er det egentlig noen vits i å fortsette å ramse opp essensielle poenger?? De fleste er vel klar over hva som skjer, bortsett fra de fleste politiske partier som ikke gjør annet enn å lukke igjen øynene og gjemme seg bak et fakkeltog når det plutselig skulle dukke opp ett. Har stor sans for de som stilte opp i toget. Regjeringen derimot... Trenger jeg å si mer?

  Tom


Kanskje det ikke er som alle tror
  Kanskje det er en grunn til det som skjer?Hvor er det blitt av god gammel norsk kultur? 
  Hva med alle muslimene som vil ha eget sykehus, skoler, moskeer osv, de er i norge nå! 
  Kanskje en av grunnene er at staten setter dem fremfor egne norske landsmenn, da mener jeg 100% norsk. 
  De som flykter fra en krig eller hva det måtte være, hvorfor kan ikke de dra når faren er over? 
  Burde ikke vi nordmenn heller være redde for innvandrere der ute om kvelden enn nazister? 
  Det er jo tross alt innvandrere som står for mesteparten av kriminaliteten her i norge!

  Leif


STRENGERE STRAFFER!!
  Straffene her i Norge er ALTFOR lave!Se bare på straffen i saken Arve Beheim Karlsen!Rasisme og nazisme i enhver form bør bli forbudt,og straffene bør bli så sterke at det virker skremmende.Jeg er redd drapet på Benjamin Hermansen ikke er det første rasistdrapet her i Norge,men at det har skjedd før,uten at det har kommet klart fram.Vi må slutte å være redde for nazistiske grtupper/organisasjoner,men heller vise at samlet er vi sterkest,og slå hardt ned på dem.Gi livsvarig(VIRKELIG livsvarig)til alle som utøver rasisme og nazisme!

  Barbro Nustad Vaage <barbros@sensewave.com>


gi rasisme rød kort
  vi må ikke ha noen rasisme her i norge. 
  vi må gi rasisme en rød kort. det hjelper ikke å gi dem gul kort, da kommer de til og drepet flere mensker. rasisme ut fra norge!!!!!!

  abbi <sjkekk@popit.no>


Nå er grensen nådd.
  Jeg mener at det ikke bare er myndighetene og poletiet som må jobbe i mot rasisme, også vi andre enkelt menneskene.Vi må stå sammen og si vår mening slik som vi har gjordt nå i disse siste dagene.Vi må tenke på alle mennesker som enkelt individer og ikke bare som normenn og utlendinger, som noen ville ha sagt d.Her i Norge burde vi se på alle personer som et menneske.Vi burde tenke mer posetivt, ikke bare ta frem det negative.Jeg mener at media har mye av skylden til at rasisme oppstår, når en mørkhudet person gjør noe som strider i mot norgeslover står det på første siden....og alle får da et negativt inntrykk til de mørkhudete.Man burde oxo ta og frem heve de positive sidene ved mørkhudete personer.Man må tenke på at selv om en i fra afrika dreper en normann, vil ikke afrikanere gjøre det. Det er det samme som at selv om det var en eller flere nordmenn som drepte Benjamin, vil ikke alle vi andre normenn drepe andre mørkhudede personer.Vi må stå frem, og si i fra, NÅ ER GRENSEN NÅDD. 

  christine vadseth <vadseth@hotmail.com>


Send dem til Svalbard
  Send alle nazi(SS)ter til Svalbard. Det er HVIT hele året, og de kan til og med leker med HVIT BJØRN. 

  Ali Baba <Alia@hotmail.com>


rasisme går begge veier!!!
  jeg vil bare tilføye en ting her.rasisme går BEGGE veier!!vi må huske på midt oppi all denne nazihatsen,at utenlandske gjenger også oppfører seg rasistiske mot norske ungdommer!vi må begynne å straffedømme utenlandske og norske ungdommer likt.vi kan ikke la en norsk ungdom blistraffedømt,og en utenlandsk ungdom få oppfølgelse av barnevernet.dette går ikke lenger.det skal og må være mulig for både norsk og for utenlandsk ungdom å bevege seg ute uten!å være redd 
   
  hilsen Mina

  mina


Du er en luring du Erik!!
  Kjære dumme erik!! 
   
  A og B gjengen slår seg sammen for å ta nynazistene.ja det var jo virkelig genialt!for en tulling du er.A og B gjengen er jo hvertfall på jordet!det er jo faktisk slike gjenger som skaper nazister!les interjuvet med foreldrene til Jahr og Gundersen.begge disse har blitt utsatt for vold fra gjenger med utenlandsk opprinnelse!!tror du kanskje at det kan være en sammenheng her??vi kan ikke godta vold uansett hvem som utfører den!  
   
  hilsen 16 åring

  16 åring


Nytt fakkeltog ?
  Alle drap på uskyldige er en tragedie, uansett om det er en svart eller hvit, som blir drept. Alle har fordømt drapet på Benjamin, og spesielt miljøet bak det. 
  Jeg mener det blir svært hyklerisk, når de ca 30 drap innvandrere har begått på hvite nordmenn, blir forbigått nærmest i stillhet, og aldri blir tillagt rasistiske motiver. Pressen er bare patetisk ! 
  Når vår umodne Statsminister vinkler det slik at det er nordmenn som er den store stygge ulven, og må gå i seg selv, kjenner ikke den jevne norske mann og kvinne seg igjen. 
  Resultatet kan bli en boomerang, og det var vel ikke helt meningen. 
   
  Nå skal vel innvandrerne arrangere fakkeltog for Barbro Zedini og hvit gutt drept av nordafrikaner i Larvik ? 
  Eller, eller skal de skuffe igjen og miste siste lille rest av troverdighet. 
   
  Når det gjelder Larvik mordet prøver pressen, igjen, å dysse det ned. 
  Moralen er tydeligvis at drap på hvite utført av innvandrere ikke er så farlig, og ikke selger like godt. 
  Noen og en hver burde gå i seg selv !

  lutalei


Kva er forskjellen?

Kva er forskjellen?
  Slutt å hylla dei som forherligar voldsbruk. Kva er skilnaden mellom bodskapen til eminem slik eg har høyrt/lese han vart framført i Spektrum 
  denne veka, og Erik Blüchers oppmoding om drap slik eg såg det i 21 dagen før? 
  Eg tykkjer også pressa må prøva å ta eit ansvar når dei hyllar artisten som løyser alle frustrasjonar med verbal vold, og samstundes er forarga over Blücher.  
  Sei nei til voldshyllinga! Lokk ikkje fjortisane inn i slikt! 

  Trygve Sandven <trygve.sandven@c2i.net>


Norge for nordmenn.............
  Kanskje ikke, men skal vi få bukt med endel av rasismen må regjeringen snart gjøre noe. Hvorfor ikke pålegge alle innvandrere at de: 
  -Begynner å lære norsk innen 3mnd. 
  -Forholder seg til den Norske kultur. 
  -Settes til å gjøre forfallende arbeid på offentlige bygninger for å få økonomisk stønad. 
  Videre kan Regjeringen innføre en lov om utvisning av innvandrere helt opp til 3.generasjon ved brudd på straffeloven. Gjerne kollektiv utvisning ved gjengoppgjør, og der det er problemer med å utpeke gjerningsmannen. 
  Hvis dette hadde blitt gjennomført ville Norge blitt et bedre land for oss Nordmenn, og for innvandrere!!!! 
  Jeg ville nok også fått et annet syn på innvandrere hvis regjeringen hadde klart å lære dem Norsk folkeskikk!!

  Sofus


Det egentlige problemet...
  I mangel av en bedre plass å skrive sende det inn, sender jeg det hit. 
   
  I dag var det en artikkel om en bilmekaniker fra Ghana som ikke får jobb: 
  http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/02/03/239975.html 
   
  Det er DETTE som er den virkelige fremmedfrykten, den virkelige uretten. At noen nynazister dreper ett menneske, kommer egentlig ikke i nærheten. 
   
  Jeg synest faktisk dere burde være modige nok til å si det i avisa. For sånn det er nå, så er det egentlig ingen som sier det som det er: Vi er alle fulle av fremmedfrykt, halvrasistiske holdninger og en enorm egoisme. 
   
  Å sette vår kollektive fremmedfrykt under lupen hadde vært noe for "sterke meninge" det... 
   
  Problemet er at det er noe som alle har blitt enige ikke å snakke høyt om. Da er det mye lettere å rense vår kollektive dårlige samvittighet med å gå i tog for en ung gutt, drept av andre unge, dypt tragiske mennesker. 
   
  Mvh 
  -Frode

  Frode Hommedal <hommedal@stud.ntnu.no>


Norsk kultur? Ikke faen
  Uttrykket "norsk kultur" egentlig bare er et skalkeskjul for rasisme. Vi driter langt faen i om det vi ser paa tv er lagd i norge, eller om den musikken vi hoerer paa er norsk. Saa lenge den ikke kommer fra afrika eller asia, saa er det helt greit. Norsk folkeskikk = janteloven. Folk med annen hudfarge som ikke har vett paa aa oppfoere seg er like bra som de hvite som ikke kan det. Hvis menneskeheten skal ha noen sjans til aa overleve, saa maa man samarbeide paa tvers av landegrensene, men saa er det vel de av dere der ute som ikke mener at de med en annen hudfarge tilhoerer menneskeheten.

  Eirik


Forslag
  Bedre og rikere skoler, (enda) bedre lærere. Færre elever i klassene, muligheter til å lære elevene å tenke, ikke bare godta etter en vedtatt fagplan. Dette er noe av de tingene som kan gjøres i kampen mot rasisme, vold og diskriminering. 
   
  Ansvaret for dette ligger hos våre myndigheter, politikere og embedsfolk. Det holder ikke bare å stå på Youngstorget og love. Nå må det skje noe! 
   
  "Når det gjelder å skape likhet og rett i samfunnet, er det neppe noe som er vitigere enn lik adgang til utdanning og til å ta del i kulturgodene" 
   
  E. Gerhardsen 1963 
   

  Christine Rosenqvist <crosenqv@online.no>


FOREBYGGE!!!
  Mye mer ressurser må settes inn på å gi barn trygge omgivelser og miljøer å vokse opp i.  
   
  Ingen barn må oppleve å falle utenfor systemet eller slite med problemer uten å ha personer som de vet vil støtte dem og hjelpe dem!!  
   
  Trygge barn som blir hørt og tatt på alvor og som blir gitt ansvar, blir IKKE til intolerante, hatefulle voksne når de vokser opp!!!!! 

  kjersti


Hva representerer det største problemet??
  Leste et intervju med hanne Harlem i Dagbladet i dag. hun fikk et spørsmål om hun kunne love foreldrene til mørkhudete barn at ungene deres skulle få gå i fred uten å være redd for vold fra nazister? Mitt spørsmål er helller: kan Hanne love foreldrene til hvite barn at de skal få gå i fred for gjenger av utenlandsk opprinnelse?? Da dette faktisk er et langt større problem i vårt samfunn.La oss ikke glemme de faktiske forhold!!! 
   
  hilsen provosert 16 åring


Endring av holdninger
  Kamp mot rasisme og nazisme 
  i Norge 
   
  1.Masemedia, politikeren, individer må endre negative holdninger mot folk som er en annen hudfarge, kultur, rase, livestil, osv…. 
  2. Man må lære å behandle en sak uten å koble folkegruppe, rase, religion…. ( En drittsekk er en drittsekk uansett bakgrunn!) 
  3. Kamp mot insitisjonalrasisme og diskriminering. 
  4. Beskrivelse av skoleboker om andre land, kulturer, religioner bør revurderes på nytt.  
  5. Sørg for at skoler, offentlige insititisjoner er fri fra rasisme, fremmedfighter, negative holdninger mot folk med innvandrer bakgrunn.  
  6. Snakk først hvor like mennesker er uansett hudfarge og rase. Da man kan snakke om ulikhelheter mennesker har pga. kulturer, geografi, og tradisjoner uten å være negative. 
  7. Respekt til hver andre. 
   

  Chernet Dotche <dotche@online.no>


Endring av holdninger
  Kamp mot rasisme og nazisme 
  i Norge 
   
  1.Masemedia, politikeren, individer må endre negative holdninger mot folk som er en annen hudfarge, kultur, rase, livestil, osv…. 
  2. Man må lære å behandle en sak uten å koble folkegruppe, rase, religion…. ( En drittsekk er en drittsekk uansett bakgrunn!) 
  3. Kamp mot insitisjonalrasisme og diskriminering. 
  4. Beskrivelse av skoleboker om andre land, kulturer, religioner bør revurderes på nytt.  
  5. Sørg for at skoler, offentlige insititisjoner er fri fra rasisme, fremmedfighter, negative holdninger mot folk med innvandrer bakgrunn.  
  6. Snakk først hvor like mennesker er uansett hudfarge og rase. Da man kan snakke om ulikhelheter mennesker har pga. kulturer, geografi, og tradisjoner uten å være negative. 
  7. Respekt til hver andre. 
   

  Admas  Aldri glem!!!

  james


Send innvandrerne hjem
  den beste løsningen er kort og godt å sende mesteparten av innvandrerne hjem! Å blande religioner slik som Norge gjør, skaper bare hat og mistrivsel. Og hvorfor skal titusenvis av pakistanere komme hit til Norge og Oslo? Det er da ikke krig i Pakistan?Det er ett faktum at det er INNvandrerne som står bak mesteparten av volden, i Oslo! Er det ikke?

  Jon kristian Michelsen <Jkristian@hotmail.com>


ikke godt å si
  Kommer ikke med et forslag men jeg trur ikke at å sette inn "naziforbud" vil hjelpe...tvert imot trur jeg det vil bli værre enn det allerede er.Vil vel bare bli en slik "kjellerorganisasjon" og kanskje vil det at det er forbudt tiltrekke flere unge mennesker inn i det miljøet.Når man er ung søker man jo som oftes spenningDet er vel opp til de voksne, at man som foreldre skal begynne å snakke med barna sine allerede når barna er små at selv om man har en annen hudfarge så er også vi mennesker med følelser. Hjelper lite at man prøver å nå inn til dem når man er eldre,kanskje har dem allerede vært i kontakt med disse uvitende og barnslige skinnheadsen som herjer rundt om kring i norge... Jeg kan ikke hate slike mennesker,men synes synd på dem. Grunnen til at dem er der dem er nå er garantert pga at foreldrene eller nære venner har dratt dem inn i dette...at dem hater så strekt fordi dem selv innerst inne er redd. Kan desverre ikke si noe annet enn at NORGE ER FOR ALLE og ikke bare for hvite. Hilsen en 14år gammel "utlending"Maja

  Maja Milotasjha


Rasismens vold
  Tror faktisk en del av volden kan henge sammen med uretferdighet. 
  Det finnes flere eksempler på at utlendingene selv utøver vold, misbruker trygdesystemet, truer med å tenne på seg selv + andre dersom de ikke får leilighet, etc. 
  og til tross for dette går de fri. 
  Hadde jeg gjort det samme, hadde jeg blitt buret inne. 
  Jeg mener likestilling bør gjelde for alle uansett hudfarge.  
  Det er en viss forskjellsbehandling når det gjelder utlendinger og vanlige nordmenn her til lands. 
  Lik straff for begge parter vedr lovbrudd tror jeg faktisk kan dempe volden. 
  Jeg er ikke rasist eller nazist. Jeg er bare en som sitter på sidelinja og følger med. 
   
  LURK

  Lurk <tomazio@sol.no>


Nynasister!
  Mitt forslag er kanskje å ta litt hardt i, men jeg synes at nynasistene skal få seg en lærepenge!  
  Send dem til USA og sett dem i felles celle med fire - fem andre straffedømte...fargede amerikanere ( i en uke eller noe slikt) Da får de kanskje erfare litt av sin egen medisin!

  Anonym  Marko


Nazijævla!
  Dynk dæm i bensin å brenn dæm i offentlighet på Aker Brygge i Oslo!!

  Marko  Keisha Ali


NOE MAA GJOERES I ALLE LAND
  Foer jeg kommer med et forslag vil jeg bare fortelle at jeg bor i England hvor jeg har bodd i 5 aar. Jeg er norsk med norske foreldre og det eneste som skiller meg og en engelsk mann er vel min aksent. 
  Det har ikke skjedd ofte men det hender at jeg blir utsatt for rasisme. 
  Senest i forige uke ble jeg ropt skjelsord til og ble bedt om aa komme meg hjem til skandinavia. Det er da en norsk hvit mann faar forstaaelse for hva det vil si aa vaere utenlandsk i Norge. 
  Mitt forslag maatte vaere strengere straffer til den minste form for rasisme, strengere straff til den minste tegn paa vold, mere politi i gatene, og full overvaakning av sentrum i byene (og t-bane stasjoner i oslo). Dette vil koste, men det er vel hvert det naar liv gaar tapt!!!!!!!

  JEB <jeb@polar-telefilm.com>


Dette må stoppes!
  Dette går ikke lenger, retssystemet i Norge er bare dritt, se å få strengere straffer litt kjapt. Det er ikke sikkert de skyldige blir straffet engang, og det er helt tragisk, hvis man ikke finner ut hvem som utførte handlingen kan jo alle gå fri pga dårlig rettssystem. Politikerne må skjerpe seg, og kjempe litt mer!

  Anonym


Strengere straffer!
  Straffene i Norge er helt tragiske, det kan ikke forsette sånn, kriminaliteten bare øker og øker, her må drastiske ting skje. Mennesker som brutalt dreper andre, er ikke mennesker, og spør du meg så fortjener de ikke å leve. Vet at dødsstraff aldri blir noe av i Norge, men strengere straffer må det blir, FORT! Skjerp dere politikere!

  Monika


Media/innvandring
  Tror nok kanskje at noen utskudd i innvandrer-miljøet selv har klart å skaffe alle våre nye landsmenn et dårlig stempel(A/B-gjengen). Men kanskje Media burde vurdere litt nærmere hva de setter på dagsorden. 

  Lobo


Media/innvandring
  Tror nok kanskje at noen utskudd i innvandrer-miljøet selv har klart å skaffe alle våre nye landsmenn et dårlig stempel(A/B-gjengen). Men kanskje Media burde vurdere litt nærmere hva de setter på dagsorden. 

  Lobo


Skjønner dere ikke???!!???
  Først må jeg si at jeg forsvarer ikke drapet på benjamin Hermansen på noen måte!Jeg kjente Joe Erling Jahr som er blitt tatt i Danmark for drapeet på benjamin,jeg kjente han både før ¨å etter at han ble nynazist men vi var ikke så mye sammen når han begynte å ha de holdningene som han har idag.Jeg skjønneer faktisk ungdom som blir nynazister.Joe erling og petter gundersen som jeg begge kjenner er to kjempegreie katrer (eller var) som er blitt lurt inn i et miljø av en gammel gubbe som lurer ungdom som ikke har det så lett.Joe Erling ble banka opp av en innvandrer gjeng fordi han ikke vil bomme røyk til dem.Petter ble bmka fordi han var lett å banke.Ta hovedmennene.Og en ting lurer jeg på politikere?:Bøler bydel fikk 450000 kroner for å fjerne nynazismen....hvor mye penger har dere brukt på å fjerne innvandrerkriminalitet?????Jeg blir oppgitt av at man ikke kan si eller gjøre en ting mot innvandrere uten at man er rasist.Mange av de er utakknemmelige...De går rundt å raner folk....tenk...de får komme hit og det er takken for det vi gir dem av våre skattekroner.Jeg sier ikke at alle innvandrere er kriminelle men en god del er det og det er det av hvite også.Det viser bare hvor takknemmelig de er.......Ta hovedmennene bak denne dritt nynazismen..så blir det andre boller!!!!De vet ikke hva de snakker om..........de er bare små barn som ikke vet hva de skal gjøre...flere ungsdommstilbud hadde kanskje hjulpet....SKJERP DERE POLITIKERE SE HNE ØYNENE DERES..!!!!!!Ps:Kriminelle innvandrere burde vært sendt ut av landet:en sjanse også ut.......det vise r utakknemmelighet........

  Anonym


Hallo folkens!!!!!
  Vi burde drite ut nynazister med å lage vitser om de og gi dem mye mindre oppmerksomhet. Vi har gitt dem alt før mye oppmerksomhet og det er veldig dumt, for da trur de at de virkelig er noe, mens de egentlig er noen tapere med ingen liv.Hva tror dere skjer når dette kommer opp på nyhetene i avisene hver dag, JO!!! de føler seg tøff, og han jharl blir en helt og et førbilde før dem. Få komikere til å drite dem ut, lag latter av dem. Få dem til å føle seg dumme, få folk til å se på de som idioter fordi det er det de er.Greit at dette er alvorlig og at dette må gjøres noe med men la politiet ta seg av saken,ikke media.

  Gøkhan Bagher <gbagher@hotmail.com>


Norsk kultur og ekte nordmenn
  Noen her nevnte god, gammel norsk kultur og 100% nordmenn. De som bruker disse begrepene for å forsvare sin angst for det fremmede, avslører bare sin ukultur og uvitenhet, for aldri har jeg hørt disse forklare hva de egentlige mener med disse begrepene? Hardingfele på søndag og fylla på lørdag? 
  Det vi kaller for norsk kultur ville aldri kunne eksistere uten innflytelse utenfra. Vikingene var de første til å hente hjem impulser fra videnom og de var ikke bare røvere og voldsmenn, men også handelsmenn. Vi kan ikke en gang slå oss for brystet og si at; jamen det handlet bare om impulser fra lignende kulturer. De var ikke så kritiske, nemlig. De likte det de så, uansett hvor det kom fra, og det kom fra virkelig ulike kulturer. Ikke bare det; de var de første til å blande opp "den rene rasen" (hahaha) ved å beblande seg med kvinner fra viden om, uansett "rase" og/eller hudfarge og kulturelle tradisjoner. 
   
  Norge har en lang kyst og som sådan har også vært besøkt av andre sjøfarende. Noen slo seg ned; spanjoler, hollendere, italienere, franskmenn, engelskmenn osv. Noen av disse hadde til og med gener fra andre kulturer i seg, ja, tenke seg; til og med arabere! 
   
  Dette skal vi være glade for, da vi alle kjenner til begrepet innavl. Hvis vi ikkeblandet oss med hverandre, ville menneskeheten ikke bestå av streke, rene raser hvilket vel er historiens verste og mest idiotiske idé. Tvertom ville isolerte befolkningsgrupper bli svakere og utvikle genetiske egenheter slik vi ser det i isolerte bygder. 
   
  Det samme gjelder kulturen. Jeg tror ikke en gang hardingfela kan skryte av å være 100 % norsk. Den er antagelig utvikla fra instrumenter fra andre deler av verden. Hva ville våre store forfattere ha vært uten impulser utenfra? Analfabeter, antagelig. Vårt alfabet er latinsk som igjen har utvikla seg fra andre områder i verden. Våre tall er opprinnelig arabiske. Opprinnelsen til vår vitenskap er arabisk. Araberne igjen hentet sine impulser andre steder i fra. Og så videre og så videre. 
   
  De som vil bevare vår kultur vil egentlig ikke ha noen kultur i det hele tatt. De bryr seg fanden om kultur, tror jeg. Og de som at vi skal forbli 100 % nordmenn, kommer til å forvandle oss til en gjeng med siklende idioter, ofre for alle slags merkelige genetiske feil og mangler. Om det skal handle om biologi, så er dette det dreier seg om. 
   
  Til slutt: om en gruppe som kommer til et nytt land blir bemøtt med hat, frykt og redsel behøver vi ikke jamre oss over at de en dag reagerer med samme mynt. Disse innvandrergjengene er en logisk følge av hvordan innvandrerne har blitt bemøtt. Så skal vi fortsette langs denne hat og voldsspiralen eller skal vi snu i tide? 
   
  Kunnskap er det eneste som hjelper, kunnskap og mot. Rasisme bygger på usikkerhet som igjen bygger på uvitenhet og det igjen leder til aggressivitet mot det ukjente.  
   
  Wilfred Hildonen

  Wilfred Hildonen <w.hildonen@mail.telepac.pt>


Sett fokus på rett sted
  Hei! 
  Første steg slik jeg ser det, må være å sette riktig ord på riktig sak. Rasisme blir i dag brukt om alt og alle bare det kan knyttes til en fremmed kultur. Rasisme er ganske klart det å mene at en rase er mer verd en annen, og sjikane/hets eller vold mot et annet menneske med bakgrunn i rasetilhørighet, hvilket som oftest bunner i det første, nemlig syn på menneskeverd. Alle mennesker har lik verdi, og skal behandles som likeverdige. Dernest må vi sette fokus på det dette egentlig dreier seg om, nemlig vold, uavhengig av motiv. Vi må slutte å fokusere så mye på hvilken gjeng som har begått volden, enten det er A-gjeng eller B-gjeng eller Nazister. Vold begås av de menneskene som er involvert i den voldelige handlingen, enten direkte, eller gjennom planlegging eller påvirkning. Det er volden som er problemet. At noen klovner går rundt å føler seg opphøyet i forhold til andre raser er i seg selv ikke noe problem, så lenge denne fantasi ikke fører til vold. Personlig tror jeg mest på to virkemidler når det gjelder å bekjempe volden; 
  1) Å fortsette den omsorgen for hverandre som de fleste av oss opplever i forbindelse med det tragiske drapet på Holmlia, ved at mennesker bryr seg om hverandre. Det må ikke stoppe bare fordi tiden gjør at vi "glemmer" Benjamin. Vi må fortsette å vise at vi bryr oss om hverandre, og at omsorgen ikke er begrenset av rase. Vi må starte en vedvarende omsorgsbølge. 
  2) Vi må bekjempe voldstankene og voldsånden. De viktigste arenaer for dette er i hjemmene, og på skolene og selvsagt på arbeidsplassene. Tenke soltanker og ikke trolltanker som min sønn så fint lærte i første klasse. Slutte å trakkasere hverandre uansett hvor uskyldig vi føler det er. 
  Og så hører jeg nok til den gruppen som tror at volden på TVen og i media har sky

  Trond Martin <tmlm@mailbox.as>


fortsettelsen av mitt innlegg...
  Og så hører jeg nok til den gruppen som tror at volden på TVen og i media har skyld i noe av volden. Ikke at en rolig person, uten voldstanker plutselig går amok på grunn av vold på TV, men mennesker med voldstanker og tendenser får trigget sin trang gjennom voldforherligelsen i media, og mennesker med svekket dømmekraft vil kunne tro at dette er en omgangsform som er OK. Det er ikke bare alder som bestemmer evne til å se vold på film/TV m.v., hvilket de som bedriver sensur later til å tro. Har vi egentlig behov for medieinnsalg hvor man søker å overgå hverandre i kreativitet på vold? 
  Konklusjon: Skap nærhet og omsorg, gjennom å gi nærhet og omsorg, og gjennom å smile og å opptre vennlig! Bry deg! 
  Og til alle dere som lager film; bruk kreativiteten på noe mer konstruktivt enn vold! 
  Med aktelse; Trond Martin! 

  Trond Martin <tmlm@mailbox.as>


stavefeil
  Til JOHNY som kritiserer alles stavefeil, og dermed MÅ være utlendinger. Er DU norsk? Hvis du leser ditt eget innlegg, så har faktisk DU stavefeil også... 
  Hilsen norsk

  nn


KILL THEM
  Mitt forslag er og utrydde dem og det fort som faen vi skal lage sanger og disse nazistene som juling og en meld til jo erlin hjar du er som god borte nå 
   
  hislen en sint gutt fra holmlia 
   
  WE LOVE YOU BENNY BENNY BALOO!!!!! 
  RIP

  chris


Rasisme
  Pittburgh, PA. Feb.7, 2001 
   
  Norge boer ta for seg Georg Apenes og se hva som skal til for at han kan forandre sit rasistiske fundament. Kan dere finne ut av det og faa mannen til aa skjoenne problemet med hans instilling saa er dere kommet langt paa vei til aa utrydde rasismen i Norge.

  Finn E. Overlie <FOverlie@aol.com>


Rasisme
  Pittsburgh, PA 
   
  Jeg er ingen rasist, men...... 
   
  Merkelig hvor ofte dette sies baade i Norge og i USA. Min erfaring er at denne paastanden er ganske avsloerende..bortimot komisk

  FOverlie@ <FOverlie@aol.com>


Vi blir tatt i røven!
  – Våkn opp kjære landsmenn, vi blir tatt I røven. Det er på tide med handling! 
   
  Nå er jeg virkelig møkk lei av alle dere som reagerer på drapet av Benjamin Hermansen med at vi må gå I oss selv, at det er VI som har skylden. 
  Faktum er at Norge styres av en gjeng tullinger med lav utdanning som ikke har noen skrupler mot å sette folk, verdier, penger og interresser opp mot hverandre. De splitter oss - og de hersker. De leder landet fullstendig uten noen annen visjon enn å beholde sine posisjoner. Disse lavpannede folkene er det som kutter I skolebudsjettene, øker avgiften på strøm, legger ned fritidsklubber, skjærer ned på flyktninge kvoter, gir bøter fremfor pissoarer på offentlige steder, er ansvarlig for at over to hundre narkomane dør hvert år og så videre I det uendelige. 
  Nå er det på tide at folk begynner å våkne fra den selvpålagte skyldfølelse og se hva det er som egentlig foregår. Folket jobber seg ihjel for å betale skatter og avgifter og har nesten ikke noe igjen til seg selv hverken av tid eller penger – politikerne sitter og finner på nye ting som burde gjøre folk OSS, fly forbanna. De klarer tilogmed å sende hele vår oljeformue – det såkalte oljefondet til utlandet – hva slags familie ville gitt bort arven etter bestemor til Nabokjerringa? Nå er det nok – skafottet venter! 

  Chris Reddy <reddy@online.no>


få fred
  Send alle flyktninger,innvandrere, asylsøkerer,økonomiske vinningsforbrytere og kriminelle ut av norge så fort som mulig, så er vi kvitt problemene en gang for alltid.

  ove larssen <ovela@c2i.net>


STOPP VOLDEN
  Utvis alle utlendinger fra landet ,som 
  gjør noe straffbart/kriminelt.Vi vil 
  ha folk som oppfører seg ,dessuten har vi nok med å ta oss av egne norske kriminelle!Gi stengere straff for lovbrytere.Politi bør få gå med våpen, 
  hva hjelper det å ansette flere politifolk-det tror jeg ikke er noen 
  vits,politiet skal dessuten være med å beskytte"mannen i gata".

  trude kristoffersen <trudekristoffersen@hotmail.com>  Fredag 26 januar ble en 15 år gammel uskyldig norsk/afrikansk gutt knivstukket og drept på åpen gate i holmlia. Etter å ha lest gjennom noen av leserinnleggene her,er det jo ikke vanskelig å forstå hva som må gjøres, det som må til er å forandre folks syn på innvandrere! 
  Det er mange kriminelle innvandrere i Norge, men det er da for faan like mange kriminelle nordmenn å da! 
  "Det er bare en ting å gjøre, og det er å sende de ut av landet" leser jeg. 
  De vi skal sende ut av landet, det er ikke utlendingene, det er nazistene!! 
  Som Eminem så vakkert sa under hans konsert i Oslo: 
  "FUCK THE NAZIS" 
  Ifølge politiet ble Benjamin drept av en gruppe nynazister, så hvorfor folk mener de skal sende alle utlendingene ut av landet er ikke godt å si..... Når skal nazistene forstå at 2.verdenskrig faktisk er over, og at menneskeheten har kommet seg videre, det er på tide at de gjør det samme!?!  Hva visste jeg om min egen opprinnelse og bakgrunn? Jeg lærte på skolen om vikinger, svensker og dansker. Mens mine foreldres grener kom såvel fra Finland, Russland og Sverige. Snakket samis, finsk og russisk.  
   
  Jeg lærte ingenting om kvener, samer (utenom gammer og telt og noen rein); ikke noe om undertrykking, den finske fare eller andre nord-norske forhold som preget tusenvis av denne befolkningen. Hvorfor? Hvorfor skulle jeg ikke få vite noe, fra begynnelsen av 60-tallet og fram mot midten av 60-tallet, til jeg kom til Telemark og begynte i syvende klasse. 
   
  Da fikk jeg av rektor som var fra Nordland at jeg burde/måtte legge av meg min finnmarksdialekt. Det var ikke bra nok å snakke finnmarks dialekt. Vi så skolefilmer nordfra som var et glimt av forholdene i Finnmark på begynnelsen av forrige århundre. Ingenting visste hvordan finnmark var da jeg reiste derfra. 
   
  Hvorfor drev en med slik indokrinering, og forfalsket propaganda i skolen? Hva var hensikten? Vi ble betraktet som mindreverdige, i statens eget apparat, det norske skolevesen på midten av 60-tallet! Hva var hensikten, målene med en slik politikk??? 
   
  Ja, jeg synes ikke det er rart at den norske stat forsatt dirver i omtrent samme bane. Fortsatt ser vi hvordan sjøsamer i Kåfjord, ser resultatene av fornorskningspolitikken, mobbing og dirkriminering - grenset opp mot rasisme, p.g.a. politikernes frykt for samer, finner og andre ikke renrasete (renrasete i deres øyne).... 
   
  Nå er tonen en annen, etter at en gutt på 15 år blir brutalt drept; nå skal alt snues, vendes og dirkriminering skal bort, rasismen skal utryddes. Tenk, at den norske stat skulle ha begynt for flere hundre år siden ... 
   
  Det er mye som skal taes igjen, og mange av oss med flerkulturell bakrunn må slite, våre

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@valerius.org>  Antoinette Mooney


Hva med Jahr???
  Jeg tror at fakkeltog osv som foregår nå, kun kommer til å lage enda mer rasisme enn før. 
  Hvorfor i all verdens dager skal vi gå i fakkeltog nå?? 
  Hva med Ken Gøran? hvorfor gikk ingen i fakkeltog da han ble drept?? 
  Og hva med han som akkurat har blitt drept i Larvik?? 
  Hvorfor blir det ingen stor mediestorm av dette?? 
  Nei, fordi de drapene er begått av utlendinger, og derfor tør vi ikke. 
  Men derimot så hetser vi Jahr så vanvittig mye, at det er faktisk synd på gutten. 
  Hva vet vi om bakgrunn?? 
  Hva vet vi i det hele tatt om han som menneske?? 
  Og vi vet faktisk ikke engang om det virkelig ER han som drepte Benjamin!!! 
  Han er ikke dømt enda!!!!! 
  Det er en stor forskjell på å dømme en person for handlingene han har gjort, og å dømme han som menneske!!! 
  Jeg tror alle mennesker er gode innerst inne, så det må finnes noe godt i Jahr også. 
  Men det virker det som folk har glemt!!! 
  Det drapet som skjedde i Larvik er faktisk 10 ganger verre en det Jahr har gjort, men det har vi glemt allerede!! 
  Tenk deg bare å partere et lik, å legge det i KJØLESKAPET!!!!! 
   
  Nei, med all denne hetsen som forgår nå, må jeg si at jeg synes vanvittig synd på Jahr!!! 
  Han fortjener ikke det her. 
  Og før han skal straffes og dømmes må alle andre kriminelle straffes og dømmes også. 
  Ellers blir det garantert MYE mer rasisme enn før. 
  Hvorfor skal vi dømme nordmenn, når vi ikke dømmer utlendinger?? 
  Loven skal være lik for ALLE, uansett nasjonalitet. 
  Det må politikerene i Norge snart skjønne. 
  Og t.o.m jeg har forandret syn pga dette som har skjedd. 
  Jeg har mange utenlandske venner, og er så absolutt ingen rasist. 
  Men jeg er mer rasist nå enn

  Nettie <zxzxzxzx66@hotmail.com>


Dagbladet fullstendig av skaftet
  Å lese Dagbladets nettutgave er som å lese en propagandaavis fra det gamle, kommunistiske Øst-Europa. Ensidigheten er total.  
  Det siste er at pakistanske ungdommer føler seg sviktet. Derfor er de kriminelle. 
  Dette gjelder selvfølgelig ikke våre naziungdommer eller andre voldelige rasister. De er bare avskum. 
  Hold frem som dere stevner, Dagbladet, så blir aggresjonen mot innvandrere enda sterkere.  

  Terje <trek@antivold.no>


Norske journalister - ikke 30 år men ...
  siden innvandringsproblematikken skapte negative holdninger! Det begynte for flere hundre år siden ... samene, finske innvandringen, romanifolket, jøder med mere, var her i landet lenge før de første pakistanerne fylte Karl Johan. 
   
  Rent politiks var det sterke fordommer til disse gruppene, med sterilisering, tavngs intergrering, fornorskning med videre. Har den norske presse glemt det???? 
   
  For ikke å snakke om hvordan vi fra landet eller andre landsdeler har blitt i forskjellig utstrekning mobbet, nedverdiget og så videre ... av i hovedsak av Østlendinger!!! 
   
  Grunnlaget for holdningene til første og annen generasjons av nye nordmenn er av gammel dato. 
   
  Derfor er det også så problematisk å endre på slike forhold, når menneskene har bygd seg opp en kultur av negative holdninger til det fremmede og nye. Annet utseende, dialekt, klesdrakt og hudfarge, språk og holdninger. 
   
  I hovedsak får vi også inn vår forståelse av samfunn, kulturer med videre fra engelsk språklig litteratur. Mens en fra spania fortalte meg at de hadde oversatt mye litteratur, fagstoff fra østen, russland og at det var gjevnt fordelt med østlig og vestlig påvirkning.  
   
  Ja, det var faktisk slik, forsto jeg han rett, at de oversatte veldig mye til eget språk ... 
   
  Hva gjør vi, det meste av faglitteratur er på engels, tysk med videre, og bare en brøkdel blir oversatt. Kanskje også et utvalg som opprettholder visse standarder og meninger. For mange som ikke er så språklig bevandret, minster tilgangen til mye av dette. 
   
  Hvordan skal vi tolke det? 
   
  Nei, vi har mye ennå å lære før vi har rensket ut våre holdninger og fordommer, veldig mye å lære!

  Karl Kristian Valerius Nilsen <valerius@valerius.org>


Foreldre må begynne å oppdra barna sine igjen!!
   
  Mange foreldre har det altfor travelt til å se på barna sine nå til dags. Folk må begynne å oppdra barna sine igjen. Lære dem hva som er rett og galt. Ikke være så selvopptatte!! 
  Mange unge som blir nazister søker trygghet, en plass å være, der de føler seg velkommen og noe verdt! 
  Vis barna dine at de er noe verdt! Da behøver de ikke å se ned på andre for å vise at de er noen! 
   
  cassie 17 år!!

  Cassie <My_hero_cass@hotmail.com>


Hur kan man stoppa våldet?
  Den frågan dyker upp varje gång nån får sätta livet till för att samhället inte har reagerat i tid. 
  Det är en svår fråga. Speciellt när den ställs direkt efter ett mord, så blir den ännu en svårare 
  fråga eftersom man då är alltför koncentererad på vad som har skett i stället för att analysera 
  när det egentligen började gå snett. 
   
  Vi i Sverige har haft vår beskärda del av våld och man måste säga att den gamla klischen  
  "historien upprepar sig" håller verkligen. I Sverige började det i början av 90-talet. Konjunkturen 
  var på väg ner och krisen var på väg. Då kom det ett parti som hette "Ny demokrati" och hade 
  enkla svar på frågor. Dess ledare var "folkkära" och talade enkelt. "Inavandrare och flyktingar" 
  var problemet och lösningen var att bli av med dem. Partiet flirtade med svenskarnas inburna 
  främlingsfientlighet och 1994 kunde partiet ta sig in i Riksdagen. "Rasismen blev rumsrent" sade 
  motståndarna men eftersom partiet tog avstånd från ren rasism och nazism och bara var allmänt 
  främlingsfientlig som medel-svensson så tystades det ner även om flera av partiets kandidater 
  i riksdagen och ute i kommunerna var tidigare medlemmar i ännu mer suspekta partier. Allt tystades 
  ner, massmedian sov och Ny demokrati vann terräng. Partiets ledare brydde sig inte så mycket om 
  de skandaler som då och då avslöjades om partiet för de hade ändå "folkets stöd" och körde sitt. 
  Men rasisterna tolkade det inte bara så. De tolkade att nu har de det svenska folkets stöd och började härja. 
  Våldsdöd efter våldsdöd begicks. 
  Flyktingförlängningar sattes i brand, attentat mot invandrare ökade och 1995 blev året då 7 nazistiska mord 
  begicks däribland mordet på John Hron, knappt

  Ronny


Hur kan man stoppa våldet?
  Fortsättning: 
   
  mordet på John Hron, knappt 15 år. 
   
  Ny demokratis motsvarighet finns i alla länder, även i Norge där Benjamin levde, men människor  
  kan inte se sambanden, för de är alldeles för koncentererade på sitt. Historien måste därför upprepa  
  sig från land till land. Tyvärr. 

  Ronny  hver og en av oss må gå i oss selv å se på våre egne holdninger. Hva er i veien med folk. Etter det vi har opplevd den siste tiden, hvordan kan antinasister planlegge drap av nasister(hvis det er noe i det som står i dagbladet da) Da er de jo av samme ulla alle sammen.

  Espen <espen.syr@hygoform.no>


Helt sykt...
  For det første må Norge få strengere straffer, det sier seg selv at det er noe galt med rettsystemet når en får strengere straff for å rane en bank, enn for å drepe et menneske!! Når man får en straff soner man dessuten ikke halvparten av tiden engang, man slipper jo ut bare man oppfører seg bra.... De kriminelle har det ikke akkurat vondt i fengsel heller, tv har de! Hvorfor?? 
   
  Når det gjelder drapet på den nydelige gutten Benjamin Hermansen så vil jeg si at det er så utrolig tragisk! Så tragisk at det skal gå et uskyldig menneske liv før folk får sperret øyne opp å ser at det faktisk er rasisme daglig! UT MED NAZISMEN!!! Jeg håper de svina som gjorde dette mot Benjamin får en straff de fortjener! De burde settes ut i byen slik at alle kan gå å gjøre hva de vil med dem!! Det hadde de fortjent! Hilsen en ANTI RASIST!!! 
  P.S: Til ALLE nazister, DERE er PATETISKE og VERDILØSE!!!

  linda  Når jeg leser noen av de innleggene her blir jeg virkelig flau over å være nordmann..! Så mange trangsynte meninger! Jeg skal ikke kritisere hva andre mener, jeg blir helt provosert nåpr folk skriver at de syns syns på de stakkars nynazistene!!!! HVA I HELVEYTE ER DET DE TENKER MED!!! Ble dere i det hele tatt født med en hjerne?! Og en annen sier at man må sende alle utenlandske ut av landet for da blir vi kvitt kriminaliteten..snakk om å se verden gjennom rosa solbriller! har du aldri hørt om en nordmann som utøver vold du da...det har jeg!! og noen sier at det er utenlandske som er med på kriminalitet og mord hele tiden... jeg vil råde dere til å sjekke ut drapsregisteret her i norge.. Da vil du faktisk finne ut at det du sier er totalt feil! Ikke vær så trangsynte! jeg blir skikkelig provosert når folk sier at rasisme ikke er et problem... Jeg tror dere lever i en drømmeverden alså!! herregud! ta en kikk ut i det virkelige livet så vil dere se hvor mye faenskap som foregår med rasisme,vold og alt! Og Til Benjamin Hermansen  
  HVIL I FRED!! Du er et bedre menneske enn nynazistene! Du døde som en helt og 
  jeg håper nynazistene får som fortjent!  
  SPERR dem inne!

  Provosert!!


tanker om rasisme...
  RASISME 
   
  Jeg mener at rasisme er noe helt ubegripelig, jeg skjønner ikke hvordan noen kan hate en annen bare fordi at personen har en annen hudfarge. Men dessverre så er det sånn i dag, og det har det vel egentlig alltid vært. Men så kommer spørsmålet, Hvordan kan man bekjempe det? 
  Det nytter ikke å bare gå å tvinge rasistene til å ha en annen mening. Først må man vel finne ut grunnlaget til hvorfor de har den meningen, hvor de ble påvirket til å ha denne meningen. Og derfra prøve å stoppe dem som påvirker, son som organisasjoner som er kjente. Hvordan klarer de å få mennesker, ungdommer lokket inn til seg? Noen mener at man skal brukte våpen mot dem, at politiet skal gå hardere til verks. Men hva nytter det? Rasister bruker jo våpen selv, og de legger dem neppe bort hvis politiet kommer med våpen Rasister støtter hverandre, og de står jo mer sammen da. Og et spørsmål jeg lurer på er:  
  Hva fikk hvite mennesker, helt i begynnelsen, til å tro at de var bedre en fargete? Det var jo den hvite man som tok negere til slaver, og solgte dem, og overgrep seg på dem. Hva var det som fikk dem til å gjøre det? Det vil jeg gjerne ha svar på.  
   
  Alle er like. Hvis vi tar av huden vår, så er alle like innvendig. Hvis vi stikker oss i fingere, så kommer det rødt blod ut av både fargete, og hvite sine fingrer. Så, hva er det som får en person til å hate, og drepe mennesker som ikke har samme hudfarge som en selv. Det må jo nesten være mennesker med store voldelige, mentale problemer. Altså, hvis de går til angrep på mennesker bare på grunn av at de har forskjellige hundpigmenter. Da har de et problem, og trenger hjelp til å skjønne at det ikke går an å gjøre sånt. Og når sånt skjer, at RASISTER dreper andre mennesker, så har hele samfunnet et proble

  Benedicte


HVORFOR TIL SYDEN???
  DERE HAR SENDT NÅ HUN GÆRNE JENTA TIL SYDEN!HVORFOR KAN DERE IKKE SENDE NAZISTENE TIL ET LAND HVOR DET ER MEST MØRKE SOM NIGERIA ,GHANA,IRAK ELLER LIGNENDE????MEN IKKE SETT DEM SAMMEN I ET LAND ,MEN FORDEL DEM ,KANSJE DET VIL HJELPE...SÅNN AT DE FOR SE AT FLESTEPARTEN AV MØRKHUDEDE ER GREIE OG DRIVER IKKE Å DREPER ELLER BANKER OPP ANDRE!!!!!LA DEM SE DET!!!!!!ISTEDE FÅR Å SENDE DEM PÅ CRUISE TIL SYDEN !!!!!!!!!!!DA MÅ MAN HA SLÅTT SEG HVIS DE TROR DET HJELPER!!!!!!! 
  TIL BENNY :VI SAVNER DEG ALLE SAMMEN OG JEG VIL ALLTID HA MINNENE DU GAV MEG OG BENNY DU DØDE SOM EN HELT!!!!!!!!!!!!!!!VI SKAL FORTSETTE DER BENNY SLAPP!!!!!!!!!!!!!!!!KJEMPE IMOT VOLD OG RASISME OG NAZISME!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  L P  JEG VIL BARE SI EN TING : 
  HVOFOR KALLER DERE DE MØRKE FARGETE????DET ER DE HVITE SOM ER DET!!!!!!!!!!!!!! 
  DE BLIR ROSA OG BLÅ NÅR DET ER KALDT OG RØDE NÅR DE JOGGER FÅR MYE OG LIGNENDE!!! 
  SEND NAZIENE TIL IRAN!!!!OG LA DEM SE HVORDAN DET ER Å BO DER!!!!

  HALVT UTLENDING  DET ER DET VERSTE SOM HAR SKJEDD,JEG SYNES IKKE SYNES PÅ DE NYNAZISTENE.DE BØR BLI DØMT TIL DØDEN,DE FORTJENER IKKE Å LEVE.TENK OM JEG SKULLE DREPE NORDMENN FORDI DE ER HVITE,DREP DEM

  MARIM


HEG NYNZISTENEJEG HAR OXO OPPLEVD RASSISME OG DER ER IKKE NOE HYGGELIG,
  NÅE DET GJELDER SKOLE SÅ TROR JEG IKKE DE KAN GJØRE SÅ MYE,HVIS VI INNVANDERE SKAL BLI DØME FORDI VI BANKER OPP NORDMENN SÅ MÅ DENNE LOVEN GJELDE ALLE,HVIS IKK SÅ BLIR DET MERE VOLD.POLITIE ER DE VERSTE FOLKE SLAG I NORGE DET FINNES RASSISTER INNEN DER OXO,JEG HATER NÅR VI IKKE BLIR BEHANDLET LIKT,JEG HAR OPPLEVD RASSISME SELV OG DET ER IKKE NOE HYGGELIG

  MARIAM


punk ass white boy
  vold er fint men nazisme er stygt faenskap

  Big Black Boy <Fuck@online.no>


ghhj
  Jahr vil bli drept i fengsel

  hhjg


Sorry!!
  Integrering,er vel et nøkkelord i forhold til fremmedfrykten. En person som får et nettverk av norske rundt seg, tror jeg vil bli beskyttet når "skadedyr" er "ute".Men det er jo ikke alltid det det dreier seg om,det så vi i Benjamin`s sted.Når "skadedyra" bruker feks. våpen hva skal vi vanlige mensk. gjøre?.Om Benjamin hadde hatt våpen foe å beskytte seg,hva hadde da skjedd? Jo jeg tror at han ville fått skylden noe,pga.at han var mørkhudet. Norge er vel litt etter i forhold til rettferdig på dette området,synd men sant.Tenåringene i dag er mer vant til å bli kjent med flere nasjonaliteter,her hvor jeg bor var d kun en skole i byen som barna til fremmedarbeiderne måtte gå pga språkproblemer,så vi er ikke vokst opp med og blitt kjent med dem på den måten som våre barn blir,synd for oss/eller for de som ikke er med og utvikler seg i forhold til utviklingen med flernasjonaliteter. 
  Politiet-Skole-org.-myndigeter og vi alle må ta hendvendelser på alvor og engasjere oss mere i hverandre.Ikke bare i nærmeste fam. og venner...

  Cathrine <cat.roos@c2i.net>  send ut de kriminelle utlendingene. Forst da blir det slutt paa all rasismen.

  Aksel HJ


stopp dem!!!!!!!!!!
  sett de i fengsel.... 
  ved første rasistiske bemerkning som kommer ut av kjeften dems, kast dem i fengsel....... 
  han som drepte benjamin burde bli drept selv!!!! 
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
  feks ta ham med på en stoor scene midt i byen....... la han snakke for seg.......... med alle oslos rasende innbyggere rundt seg.......... 
  la ham høre benjamins mor snakke, si akkurat det hun føler....... få han til å gråte foran alle zammen da har dere gjort en god jobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  kine johansen <baby_girl@hotmail.com>


Tenk dere om!
  Som det står på denne siden, nazister burde rotene i helvete osv.. er det virkelig det dere mener? I så fall tror jeg dere har noe å tenke over! Det er jo rasisme mot dem. De er jo også mennesker på denne jorda og har like mye rett til å være her som alle andre!  
   
  Til dere som sier at det er blåst opp!!! 
  Hvordan tror dere det hadde vært hvis det hadde vært Benjamin som hadde drept Jahr? Det hadde sikkert stått i avisene ennå! Media koste seg med denne saken og den solgte aviser. Det stod så mye som ikke var sant! For eksempel stod det at Benjamin hadde møtt dem på nettet og skulle møte dem, men det som hadde stått dagen før og som faktisk var tilfellet, at han skulle møte en kamerat som han skulle bytte deksel med!!! 
   
  Det er jo helt dumt å si at man skal hive alle innvandrerne ut av landet! Kan nesten garantere at med det tenker dere ikke på svenskene, danskene og engelskmennene, men på pakistanere, Iranere osv… Så tenk dere om før dere snakker!  
   
  Jeg er enig i at man burde lære innvandrere norsk og lære dem om kulturen her, men det hadde kanskje hjulpet hvis man hadde skapt et bedre skolesystem, spesielt her i Oslo som det er så utrolig dårlige skoler. Skolene forfaller og det er det pengene går til. Man burde ha fler lærere, slik at man kan hjelpe alle. Det hadde nok hjulpet dem med språket! Selv om de fleste faktisk snakker bra norsk. Det er alltid det negativet som kommer fram! Er det da rart det er rasisme finnes? 

  Sint jente!!!


Faen ta det JÆVLA politiet
  Det jævla politiet kan begynne å gjøre noe før d r for sent!!! 
  Bedre føre var, enn etter snar..... 
  Elise&Tina

  Elise&Tina


Fuck sortinger eller bruninger... samma faen
  Folk vet ikke hva som foregaar. Alle disse nye landsmennene som "liksom" skal vaere snille raner hviteundommer. I tillegg noyer dem seg ikke med aa rane dem, de banker dem ogsaa. Jeg har saa mange grunner at jeg ville ha fylt opp servern til dagbladet.!!!!!! Fuck svartinger

  Nyranet av en pakistanere! <vil_ikke_ha_trusselbrev_fra@antirasister.com>


Jahr er best!!!
  Jahr gjorde d eneste riktige!!!!!! Endelig en mindre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111

  Jahr


tiden
  kan en eller annen gud spole tiden tilbake, så jeg kan få se benjamin i livet igjen!!!!!!

  marit <happy_marit@hotmail.com>


Peace
  HENRETT DEM! GI DEM LIVSTID  
  Alle mennesker har rett til å leve , nazister er ikke mennesker!

  Peace


få vekk nazistene !!!!!!!
  få vekk de fuckings naziene!!!!!!!!!!! 
  De fortjener ikke å leve!!!!!!!!!se hva de har gjort!!!!!først Benjamin nå Victor!!!!!!!REST IN PEACE BENNY&VICTOR,WE LOVE YOU!!!!!!!YOU WILL ALWAYSE BE IN OUR HEARTS!!!!!! 
   

  LiL_BeAuTy_ <pac_girl@thuglove.com>

 tips en venn om denne artikkelen

Les også

tipstoppen - mest tipset siste 24 timer
Fem drept i gruveeksplosjon
mest leste saker - siste 24 timer
Filmet dansk professor i sex-orgier på universitetet
Legge igjen lommeboken hjemme? - annonse
Knut (45) havnet på Plata da legen sluttet å skrive ut piller til ham
Davy Wathne rammet av hudkreft igjen
- Jeg ba Siv Jensen forlate backstagelokalet
Her er drømmemannen på ferie - annonse
Ferdigmat du trygt kan spise - tema
Er fuglemysteriet løst?
Får fem års nybilgaranti - tema
96 prosents nedgang i USAs humler på 20 år

Mannskap på norsk skip nedkjempet pirater
Spylte ned somaliere for å unngå kapring.

Vil storme banker og angripe arbeidere
5000 politimenn venter i London.

Natalie Cole ba TV-seerne om nyre
Mailene strømmet inn.

Skottlands kaptein på fylla på spiller-hotellet
Foran andre gjester.

Aper skal hjelpe norske funksjons-hemmede
Disse lurte oss i dag.

- Riv muren rundt privatlivet
Magne Raundalen mener barn lider. Nettmøte klokka 15.45.

Carew vil ha tv-fotball til folket
Kritisk til betaling for landskamper.

Shearer skal redde Newcastle fra nedrykk
Ny manager.

Lurte til seg 40 mill. - slipper straff
Bjarte Baasland (35).

Her søker du: Søk nettet med Google:
Sjekk epost:Husk meg!
 
 
 

Tlf.katalog • Valuta • 123 spill • Hva skjer? • TV • Siste 48Nyheter på din web