- MeglerXart280.jpg -->Det settes stadig nye prisrekorder for hytter ved sjøen. Et meklerfirma har ei liste med over 100 personer som vil gi mer enn fem millioner for hyttedrømmen.

SELGER TIL FIFFEN: Tore Solberg selger eiendommer i Røssesundet.

SELGER TIL FIFFEN: Tore Solberg selger eiendommer i Røssesundet.
Foto: Truls Brekke

Dagbladet har gått gjennom de dyreste strandeiendommene som er solgt i Norge. Bildene av de aller dyreste ser du til høyre.

Markedet for dyre luksushytter ved sjøen er langt bedre i år enn i fjor. Nylig solgte Ola Mæle landstedet sitt i Blindleia for 30- 35 millioner kroner.

Men aller dyrest er det i Tjøme kommune i Vestfold, viser prisstatistikk fra Prognosesenteret. Indrefileten er Røssesundet.

-  Dette er Tjømes svar på Blindleia, sier daglig leder Tore Solberg i meklerfirmaet Georg Solberg AS.

På folkemunne kalles områdene langs sundet for både «Millionærsundet» og «Gullkysten».

FAKTA
Norges dyreste hyttekommuner

Gjennomsnittspriser for omsatte hytter i 2003:
Tjøme:
2 306 310 kr
Øyer: 2 250 145 kr
Kragerø: 2 113 863 kr
Lillesand: 2 009 275 kr
Asker: 1 955 333 kr

Kilde: Prognosesenteret

 
Her bor blant andre mangemillionærene Egil Stenshagen, Celina og Hermine Midelfart, Jan Petter Collier og Dagfinn Sundal. Her har Schibsted-familien Nagell-Erichsen sin egen lille øy, og i bukta rett innenfor dem ferierer Kjell Almskog.

VIP-liste
Og flere er på utkikk: Meklerne i Georg Solberg AS har ei liste på over hundre personer som er villige til å bla opp fem millioner kroner eller mer for hyttedrømmen i Vestfold.

-  Det er vår VIP-liste, sier mekler Didrik Schou.

Også Meglerhuset Sædberg i Kristiansand har tilsvarende lengde på sin liste over interesserte kjøpere i den sørlandske skjærgården.

Flere av interessentene på listene kan betale langt over 20 millioner for det «riktige» landstedet.

For tida averteres 55 hytter til over 4 millioner kroner via nettstedet finn.no.

-  Rekordene står for fall. Vi forventer en solid prisvekst for hytter i de fleste prisklasser, sier administrerende direktør Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret.

Prisvekst
Ifølge SSB steg antall omsatte fritidseiendommer i første kvartal med hele 37 prosent fra året før:

-  Interessen har vært laber de siste to åra, særlig for de dyreste hyttene. Men i august i fjor snudde folks holdning til økonomien til optimisme. Samtidig fikk vi rentenedgang. I god norsk tradisjon hopper alle ned fra gjerdet samtidig, og vi får kamp om objektene og budrunder, sier Bjørn-Erik Øye, som spår spesielt sterk prisvekst for kysthyttene:

-  Rett og slett fordi det er en begrenset vare. Byggeforbud i strandsonen øker prisen på hyttene som allerede ligger der, sier han.

-  Det foregår et eierskifte langs kysten, fra de tradisjonelle eierne til de kapitalsterke, sier Gunnar S. Sædberg.