Hvis de vil jobbe med nordmenn i Spania, sier Carl I. Hagen.

ALFAZ DEL PI (Dagbladet): -  La oss importere tjenester, og bruke kapasiteten i andre land hvor arbeidskraften er billigere, sa Hagen da han fredag møtte mer enn 330 av sine egne i Alfaz del Pi.

Emneord

Han kom, talte og solte seg i glansen og siste meningsmåling på 33, 4 prosent. Poengene fra talerstolen falt i god jord hos tilhørerne:

- Innvandrere i Norge må lære seg norsk. Det samme bør spanjoler i Spania gjøre, hvis de vil jobbe med nordmenn, sa Hagen fra talerstolen på det såkalte åpne medlemsmøtet.


Skrekkens eksempel
Fra talerstolen uttrykte han frykt for ytterligere innvandring til Norge. Drammen ble trukket fram som et skrekkens eksempel. Mer enn halvparten av elevene ved byens skoler er fremmedspråklige, ifølge Hagen.

-  Foreldrene må sørge for at barna lærer seg norsk. Integreringen er problematisk, og jeg frykter et muslimsk flertall i Norge om det fortsetter, med sharialover og det som verre er. Men når jeg sier det, blir jeg sammenliknet med Hitler, Stalin, Mao og andre massemordere, sa partiformannen.

Han signaliserer helt klart at det vil bli innstramming i innvandringspolitikken når Frp kommer til makta.
God samvittighet
Det handlet også mye om hvordan Carl I. Hagen vil bruke skattebetalernes penger, og ikke så rent lite om hans egen forlengede påskeferie i feriebyen Torrevieja.

-  Jeg overhodet ingen dårlig samvittighet. Jeg har jobbet hver dag, og det har ikke vært snakk om ferie. Hvis definisjonen av ferie er å gjøre noe annet enn det jeg gjør til daglig.

Kritikken fra Thorbjørn Jagland avviser han blankt.

-  Dette gjøres hele tiden av stortingsrepresentanter med mindre kjente navn. Som visepresident og partiformann i Frp stiller jeg meg naturligvis lettere til for hogg, sa Hagen.

Hagen har vært på tre ukers påskeferie i Torrevieja. Før han dro hadde han avtalt å holde to møter i de lokale Frp-lagene på Costa Blanca.

-  At møtene ble lagt helt til slutten av oppholdet, var noe jeg ikke kunne styre. Jeg er på jobb, hver dag og i våken tilstand, sier Hagen.