Sier gutt som var med i Lommemannens motorsykkelklubb.

BERGEN (Dagbladet.no): Den antatte lommemannen har vært aktiv i motorsportmiljøet i Bergen. Han har også vært trener og aktiv i flere trialklubber.
Video er ikke lenger tilgjengelig.

MISTENKT PÅGREPET: En 55-åring ble fredag pågrepet i sin bolig i Bergen, mistenkt for å ha misbrukt flere hundre unge gutter i løpet av de siste 30 åra. Follo-politiet, som leder etterforskningen, holdt pressekonferanse seinere på dagen.
Video:


FÅ SIKRE OBSERVASJONER: Dette er politiets bilder av mannen fra et overvåkningskamera i en boligblokk.

FÅ SIKRE OBSERVASJONER: Dette er politiets bilder av mannen fra et overvåkningskamera i en boligblokk.
Foto: POLITIET/SCANPIX

Lommemannen

• En mann er mistenkt for seksuelle overgrep mellom 300-400 gutter i alderen 6 til 12 år i hele Sør-Norge og i Trøndelag fra høsten 2003 til og med i år.

• Siste rapporterte tilfelle var 14. juli 2006.

• Framgangsmåten har vært den samme i alle sakene: Mannen lurer gutter til å beføle ham ved å lure dem til å «lete» etter noe i lommene hans, der det er klippet hull i foret. Han har også begått mer alvorlige overgrep.

• Overgrepsmønsteret har vist at «Lommemannen» gjerne slår til i helger og på høytidsdager.


Les alle sakene om lommemannen her!

Lommemannen-siktede, som er mangemillionær, skal ha kjøpt trialsykler til enkelte av guttene. Og han skal ha kjørt flere av de unge guttene rundt i en Porsche, skriver iBergen.no.

- Vi kunne bare ringe ham, så kom han og hentet oss i Porschen. Det eneste han ikke ville var å hente eller kjøre oss til skolen. Vi synes selvsagt det var kult å kjøre Porsche, sier en gutt til iBergen.no.
.
Han traff den antatte Lommemannen for første gang da han oppsøkte trialbanen som 13-åring. Han forteller at mannen også hadde flere kniver i hanskerommet.

- Han samlet på kniver, og ved et tilfelle hadde han også en pistol i hanskerommet, sier gutten.

Det ble beslagtlagt en rekke våpen i mannens hus etter pågripelsen i går.

- Et sjokk
Dagbladet.no snakket i går med flere personer i trialmiljøet.
De forteller at gårsdagens pågripelse kom som et stort sjokk.

- Det er veldig overraskende. Det kom som et sjokk på oss som har kjent ham i flere år, sier en kilde i miljøet til Dagbladet.no.

- Han var veldig engasjert. Han var veldig flink til å lære fra seg og var veldig positiv og hyggelig.

Trial er en saktegående presisjonskjøring på motorsykkel, der det handler om å beherske sykkelen i terrenget.


- Badet på hotell
I iBergen beskrives siktede som en hjelpsom og omtenksom mann. En mann som likte godt å omgås unge gutter.

- I en periode var vi hver søndag på et hotell for å bade. Da hentet han oss i Porschen og betalte alt for oss.

- Jeg husker bare én episode som jeg synes var litt ekkel - da vi måtte ta badstu med ham. Han kom inn i en liten badebukse og en kunne se at han hadde en liten ereksjon. Det var ekkelt.


Familie slo alarm
Bergens Tidende skriver at en familie på 90-tallet slo alarm om at 55-åringen var interessert i unge gutter. Etterpå følte de seg frosset ut av miljøet.

- Styret i Bergen Trial Team reagerte med å kalle oss inn på teppet. Deretter ble vi frosset ut av miljøet, sier kvinnen til BT.

De fikk etter kort tids medlemskap høre rykter om at 55-åringen «likte smågutter».

- Som mor ble jeg bekymret, og varslet andre i klubben, blant andre styremedlemmer, sier hun.

Men det ble ikke tatt affære.

- Det ble et oppvaskmøte, hvor jeg ble beskyldt for ryktespredning. Jeg fikk høre at han kunne anmelde meg for ærekrenkelser, og at det kunne bli en politisak. Jeg ble fryktelig lei meg, og følte at jeg hadde gjort noe ulovlig, sier hun til avisa.

Under møtet skal mannen selv ha sagt: «Selv om jeg har mye penger og vil ta meg av disse guttene, så behøver dere ikke sette ut rykter».

Klubb-leder beklager
Graeme Carter startet Bergen Trial Team sammen med 55-åringen i 1989. Han har ingen god følelse i forhold saken der ekteparet delte sin bekymring.

- Av hensyn til barna lot vi bare saken dø hen. Jeg får vondt når jeg tenker på det. Jeg må si unnskyld til dem som mistenkte ham, sier Carter til BT.
 

Siktede reiste i en årrekke landet rundt som trener for tenåringsgutter i motorsportklubben.

- Reisene gikk over store deler av Sør-Norge, fra Ålesund, rundt kysten, til Oslo, og ned mot Sarpsborg, forteller Carter.