Men prioriterte ikke saken før voldsalarmen ble utløst. Da var det for seint.

Video er ikke lenger tilgjengelig.

DREPT: En krangel endte med at en mann knivstakk eks-kona si med barn som sjokkerte vitner.
Video: SCANPIXNTB


(Dagbladet.no): Den drapssiktede ektemannen til den knivdrepte 31-åringen sitter ved 22-tiden i kveld i avhør i Kristiansand. Politiet jobber fortsatt på stedet med tekniske undersøkelser.

UTLØSTE VOLDSALARMEN: Den 31 år gamle kvinnen utløste voldsalarmen hun bar på seg kort tid før hun ble drept.

UTLØSTE VOLDSALARMEN: Den 31 år gamle kvinnen utløste voldsalarmen hun bar på seg kort tid før hun ble drept.
Foto: Sigurd Haugsgjerd/Setesdølen


Utløste voldsalarm
Politiet kom til Bygland skole kort tid etter drapet. Like før kvinnen ble stukket ned, rakk hun å utløse voldsalarmen hun bar på seg. Politiet fikk også en melding like før kvinnen ble stukket ned.

- Det var en kontakt med operasjonssentralen noen få minutter før drapet. Patruljen ble varslet, men det var først da voldsalarmen ble utløst at det ble prioritert, sier Langeid.

Forholdet mellom 31-åringen og den drapssiktede skal ha vært anstrengt etter at de skilte seg, og mannen hadde besøksforbud hos den drepte kvinnen. 31-åringens nye kjæreste skal ha vært en av årsakene til kranglingen.

Ifølge operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt måtte eksmannen pågripes med makt.


Tas hånd om av kriseteam
Parets fire barn i alderen fire til 16 år skal ha blitt vitner til drapet, men lensmann i Bygland,Sigurd Langeid vil ikke kommentere dette overfor Dagbladet.no.

- Barna er tatt hånd om av kriseteam som er på stedet, sier han til Dagbladet.no.

Ifølge lensmann Langeid var det ikke mange vitner til drapet, som skjedde like ved Bygland skole ved 16-tiden i ettermiddag.

- Vi er i ferd med å avhøre ham nå, sier politiadvokat Hilde Almåsstø i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.


Kom fra møte
Kvinnen hadde vært på et møte på skolen sammen med sin norske kjæreste og de fire barna da eksmannen dukket opp, skriver fvn.no.

Både den drepte kvinnen og eksmannen var irakiske statsborgere. De to hadde bodd i Bygland 7-8 år før drapet skjedde. En krangel mellom de to skal ha vært foranledningen til knivdrapet. Kvinnen døde på stedet. Den 38 år gamle mannen ble pågrepet kort tid etter.