Ber sjåførene holde seg i skinnet

Norges Lastebileierforening er skuffet etter dagens møte med finansministeren, men medlemmene holde seg unna flere aksjoner før forhandlingene med Restad er ferdig.

- Vi har en stor jobb med å forklare våre 4.300 medlemsbedrifter at vi ikke har oppnådd noe foreløpig, vedgår administrerende direktør Gunnar Apeland i NLF til Dagbladet.

Etter møtet med finansminister Gudmund Restad i dag gikk ledelsen i NLF rett i et forbundsstyremøte. Resultatet blir trolig at medlemmene blir bedt om å avstå fra flere aksjoner til forhandlingene med Restad er ferdig.

- Vilje til å gjøre noe

- Vi er selvsagt skuffet over at Stortingets flertall i går kveld motsatte seg å behandle ekstraavgiften vi fikk fra nyttår på nytt, men det er ikke Restads feil. Han uttrykte forståelse for at næringa vår har problemer og viser vilje til å se på hva som kan gjøres, sier Gunnar Apeland. Direktøren i NLF er glad for at næringa nå blir tatt med på råd, og setter sin lit til at avgiftsnivået blir redusert i revidert nasjonalbudsjett til våren og i neste års statsbudsjett.

Lover å ikke aksjonere

Apeland er redd dagens ufruktbare møte med finansministeren blir vanskelig å selge til medlemmene rundt om i landet. Men han har lovet Restad at hans forbund ikke skal delta i ulovlige aksjoner.

- Vi forstår at det bare forverrer klimaet, og vil forholde oss i ro så lenge vi er i en positiv dialog, sier Gunnar Apeland.