- TAPER VELGERE: Valgforsker Frank Aarebrot tror Frp taper velgere ved å erklære støtte til Israel. Foto: Paul S. Amundsen
- TAPER VELGERE: Valgforsker Frank Aarebrot tror Frp taper velgere ved å erklære støtte til Israel. Foto: Paul S. AmundsenVis mer

- Frps Israel-støtte gir velgertap

Sier valgforsker Frank Aarebrot.

Valgforsker Frank Aarebrot tror Fremskrittspartiet vil miste flere velgere enn partiet vinner på den sterke støtten til Israel.

- På kort sikt vil vi nok her vest oppleve at Frp får et visst tilsig av KrF-folk som sokner til grupperingen rundt Anita Apelthun Sæle. Men det er mye som tyder på at den type kristne som er veldig pro-Israel, og som er misfornøyd med KrFs holdning, allerede har gått over til Frp, sier Aarebrot til Bergens Tidende.

- Vi skal dessuten huske på at det er et lite mindretall av Frp-velgerne som er spesielt opptatt av Israel. Derfor kan Frp bomme med den sterke Israel-støtten, mener forskeren.

Han legger til at Frp-leder Siv Jensen ikke akkurat snakker om Israel-temaet med overbevisning i stemmen.

Samtidig er ikke Aarebrot redd for at KrF skal bli skadelidende etter at partileder Dagfinn Høybråten har nyansert sitt syn og blitt klarere i kritikken av Israel.

- Jeg tror at KrF-lederen vil stå seg på å følge sin samvittighet, og at partiet tjener på det. Mange oppegående kristne som har to tanker i hodet samtidig, ville utvilsomt blitt betenkt hvis KrF hadde vært blind i sin Israel-troskap, sier Aarebrot.

NTB

 

PÅ MIDDAG I GÅR: Siv Jensen på vei til NHOs årsmiddag i Operaen i Oslo i går kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer