«Slik blir du hore»

De to siste årene har dansker kunnet lære hvordan de kan bli horer på en statsstøttet Internettside.

En Internettside som lærte danskene kunsten å bli prostituert, er nå stengt. Men siden fikk leve i to år på statsstøtte uten at noen grep inn, skriver avisa Berlingske Tidende.

Praktiske tips

Tipsene du kunne hente på nettsiden www.prostitution.dk, var blant annet å sette inn annonse i avisa, stille deg opp i barer eller skape kundekontakt gjennom Internett eller byråer.

Rådgivningssenteret Pro-Århus stod bak veiledningen. Senteret tilbyr personlig veiledning til prostituerte gratis og anonymt, og virksomheten finansieres av det danske sosialdepartementet og Århus kommune.

Rådgiver Lene Jensen ved Pro-Århus sier til Berlingske Tidende at teksten ikke skulle oppfordre noen til å selge kroppene sine.

- Det framgår av teksten at formålet med den er å hjelpe og beskytte mennesker som har bestemt seg for å starte i yrket, sier Jensen.

Prp-Århus får en del henvendelser fra folk som gjerne vil inn i verdens eldste yrke, og Jensen sier at senteret ikke vil bestemme at noen ikke bør prostituere seg hvis de vil være prostituerte.

Sosialsjef Leif Jepsen i Århus Kommune bestemte seg likevel øyeblikkelig for å fjerne nettsiden da han ble gjort oppmerksom på den.