EIER OG MESTERKOKK: Bent Stiansen tjener fett på Statholdergaarden. Foto: Finansavisen
EIER OG MESTERKOKK: Bent Stiansen tjener fett på Statholdergaarden. Foto: FinansavisenVis mer

Statholdergaarden

Stjernetall for stjernerestaurant

Den kjente Michelin-restauranten Statholdergaarden går så det griner.

(Kapital): Mens de fleste andre gourmetrestaurantene i hovedstaden sliter med røde tall, leverer Statholdergaarden kanontall år etter år, skriver Kapital.

I 2015 omsatte den velrenomerte Michelin-restauranten for 36,5 millioner kroner, mens overskuddet før skatt endte på drøye tre millioner.

- Helt sinnssykt!, sier eier og mesterkokk Bent Stiansen til magasinet.

Som fulle sjøfolk

Og ifølge Stiansen ser 2016 enda bedre ut, med en omsetning som er opp 15 prosent.

I tillegg øker bunnlinjen ifølge magasinet fra tre til fire millioner kroner, til tross for investeringer på 3,5 millioner kroner i nytt kjøkken og ny restaurant.

- Vi har brukt penger som fulle sjøfolk, og tjener likevel penger så det griner. Det er nesten for godt til å være sant, forteller Stiansen, som mener suksessoppskriften er å hele tiden holde trykket oppe og fornye seg.

- Vi jobber intenst med å være hyggelige, og å lage et godt produkt. Innenfor klassisk toppgourmet er det ikke så mange igjen i Norge. Mange har gitt seg. Jeg sier ikke at vi har markedet helt for oss selv, men det er ikke så mange om beinet når det gjelder de store anledningene som det var før. Det betaler seg å holde koken, sier mesterkokken til Kapital.

Flere nyheter:

Får for dårlig betalt - styrer unna Norge
Frank graver inn mange millioner i året
- En million nordmenn vil få problemer med hverdagen