TWITRET: Desiree Karlsen (23) trodde drømmejobben var i boks. Det var helt til hun Tvitret at hun så på Paradise hotel. foto: PRIVAT
TWITRET: Desiree Karlsen (23) trodde drømmejobben var i boks. Det var helt til hun Tvitret at hun så på Paradise hotel. foto: PRIVATVis mer

Tvitret om Paradise Hotel, fikk avslag på jobbsøknad

Desiree Karlsen (23) skrev på Twitter at hun så Paradise Hotel. Det skulle hun ikke gjort.

|||(Dagbladet): For den korte meldingen Desiree sendte ut ble også fanget opp av Kristian Severin Skeie, sjefen i reklame- og kommunikasjonsbyrået StudioSkeie, Oppegård-selskapet hun nettopp hadde søkt jobb i.

«Jeg dauer av Paradise hotel i dag» het det i meldingen oslokvinnen sendte ut.

- Det var på oppfordring fra meg han gikk inn på profilen min. Der så han meldingen som ble lagt inn onsdag.

Forbauset Torsdag kom det en e-post fra Skeie hvor beskjeden var kort og rett på sak.

«Ser av Twitter at du ser på Paradise hotel. Derfor kan du ikke jobbe sammen med oss».

- Hva tenkte du da?

- Jeg ble mildest talt forbauset. Jeg sendte bare OK tilbake på e-post og tenkte kanskje det var en spøk.

- Men det var det ikke?

- Nei. Jeg fant ut at jeg skulle gi ham fredagen på å trekke tilbake "spøken", men en slik e-post kom aldri, sier hun.

Ferdig utdannetDesiree Karlsen har nettopp avsluttet studiene innen markedskommunikasjon og ville ut på jobbmarkedet.

Hun har fortsatt jobben i dagligvarebransjen som hun tok for å finansiere studiene, men nå ville hun imidlertid bruke den lange utdannelsen sin og startet søket etter drømmejobben.

På Twitter kom hun i kontakt med StudioSkeie og alt virket positivt. Desiree så fram til å komme i en jobb relatert til utdannelsen hun hadde tatt.

- Jeg var så og si sikker på å få den. Det var sjefen i selskapet som oppfordret meg til å søke, og jeg var på et tre timer langt intervju. De sendte meg også alle vilkår for jobben.

- Hva skulle du gjøre i stillingen?

-I hovedsak jobbe opp mot nettopp sosiale medier, et område som interesserer meg mye. Jeg skulle til og med være med på et kundemøte kommende torsdag, sier Desiree Karlsen til Dagbladet.

- Jeg er sjokkert over at hva du ser på TV skal være avgjørende for om du skal få en jobb. Jeg har selv vært med på å avgjøre jobbsøknader og har aldri vurdert folks TV-vaner som avgjørende for om de passer i jobben.

Snakkis-Ser du ofte på Paradise hotel?

- Ikke sånn at jeg må. Ser på det når jeg kan. Jeg er jo ikke alene om det, og programmet gir en jo mye å snakke om med venner kan en vel si. Men når du bruker en masse tid og penger på en dyr utdannelse er det fortvilende å møte slikt, sier hun.

Dagbladet har vært i kontakt med StudioSkeie. De ønsker ikke å uttale seg nå, men melder at de vil sende ut en uttalelse om saken i løpet av ettermiddagen.