FÅR MYNDIGHET: Vidar Kleppe skal nå være med og avgjøre utlendingers oppholdsstatus i Norge. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / DAGBLADET
FÅR MYNDIGHET: Vidar Kleppe skal nå være med og avgjøre utlendingers oppholdsstatus i Norge. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / DAGBLADETVis mer

Vidar Kleppe nytt medlem av Utlendingsnemnda

- Jeg er ingen liberaler i slike saker, erklærer den tidligere lederen for Demokratene.

Regjeringen oppnevnte fredag 368 nye lekmedlemmer til Utlendingsnemnda (UNE). En av dem er Vidar Kleppe, tidligere leder i Demokratene.

- Jeg er ingen liberaler i slike saker, men rettferdig, sier Kleppe til Fædrelandsvennen.

Om lag halvparten av medlemmene i UNE er oppnevnt etter forslag fra frivillige organisasjoner. Den andre halvparten er oppnevnt etter forslag fra Juristforbundet, Utenriksdepartementet og Justisdepartementet. Kleppe tilhører den siste gruppen.

- Det er gledelig å bli utnevnt, sier Kleppe, som nå skal være lekdommer og delta i avgjørelser av klager i asylsaker, statsborgerskapssaker og andre utlendingssaker som byr på vesentlige tvilsspørsmål.

Kleppe sier han er restriktiv, men rettferdig.

- Det er viktig å sette seg inn i de ulike sakene. Men jeg er ikke liberal i slike spørsmål, det skal ikke være fritt leide inn i kongeriket, slår Kleppe fast.

I 2011 ble 1120 saker av gjort i nemndsmøte. Hittil i år gjelder dette over 700 saker.

- Lekmedlemmenes deltakelse i UNE er et viktig bidrag til rettssikkerheten på utlendingsfeltet, sier justisminister Grete Faremo (Ap).

(NTB)