UTE MED PEKEFINGEREN: Kulturminister Anniken Huitfeldt liker dårlig at norske gamblere legger igjen penger hos utenlandske spillselskaper. Foto: Lars Eivind Bones

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
UTE MED PEKEFINGEREN: Kulturminister Anniken Huitfeldt liker dårlig at norske gamblere legger igjen penger hos utenlandske spillselskaper. Foto: Lars Eivind Bones Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

Vurderer å sperre spillsider

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) vurderer å stenge norske internettbruker ute fra utenlandske spillsider.

Stadig flere nordmenn legger igjen penger på utenlandske spillsider til tross for at det fra i sommer ble forbudt for bankene å overføre penger til spillselskaper. Andelen er nå like stor som før forbudet trådte i kraft 1. juli i fjor.

Vel 4 prosent av nordmenn over 18 år spiller på utenlandske nettsteder. Det er hovedkonklusjonen i en undersøkelse Lotteritilsynet denne uken sendte til kulturminister Anniken Huitfeldt, skriver Dagens Næringsliv.

Huitfeldt vil ikke gi opp kampen mot de kommersielle spillgigantene.

- Vi vil vurdere å bruke filtrering av IP-adresser mot spillselskaper som er uønsket i Norge. Slike tiltak er gjort blant annet i Italia, Estland og Frankrike. Et enstemmig Folketing i Danmark har også vedtatt IP-filtrering av pengespillnettsteder, sier kulturministeren.

(NTB)