Kombinertstjerna Magnus Moan (22) har aldri hoppet på et så høyt nivå som nå. En splitter ny finsk hoppdress er én av årsakene.

 PÅ PALLEN:  Finske Hannu Manninen vant igjen, men neste gang er det kanskje Magnus Moans tur.

PÅ PALLEN: Finske Hannu Manninen vant igjen, men neste gang er det kanskje Magnus Moans tur.

-  Nå er jeg kledd for OL-suksess. Det er et tidsspørsmål før jeg vinner et hopprenn. Får jeg det til som på Lillehammer i forrige uke, går jeg ut som nummer én. Da er det ingen som tar meg, sier Magnus Moan til Dagbladet.


-  Vanvittig bra
I Seefeld i går hoppet han sånn passe, og gikk ut som nummer 16 i langrennet. I mål var han andremann, slått av Hannu Manninen.

-  Jeg er sikker på at Magnus vil hoppe bedre i Pragelato. Han hadde endel vanvittig bra treningshopp på Lillehammer-samlingen etter NM, og har fortsatt mer på lager. OL-bakkene passer ham bedre enn den vanskelige bakken i Seefeld, sier landslagssjef Frode Moen til Dagbladet.

I går hoppet Moan en meter for kort til å kunne ta ryggen på Manninen. De 15,7 sekundene han var bak finnen i mål, skremmer ikke.

-  Jeg vinner igjen når som helst. Det kan skje i dag, eller i OL. Beste utgangspunktet mitt hittil, var da jeg ble fjerdemann i Kollen i fjor. Nå vil jeg være best helt fra starten av, sier Magnus Moan.


-  Lettelse
Helt siden sesongstarten har kombinertgjengen brukt mye tid på å teste hoppdresser. Nå er samtlige godkjent, med plombe og hele greia.

-  Det er en lettelse å ha alt klart før OL. Dressene har vi jobbet mye med. Magnus har tre nye konkurransedresser som er godkjent. Tilsammen har vi åtte-ni dresser pr. utøver. De nye dressene er tettere enn de gamle, sitter bedre på kroppen og gir bedre løft og flyteevne, sier Frode Moen.

 Med unntak av Magnus Moan, var det skuffende norsk innsats. Håvard Klemetsen ble nummer 15 og Petter Tande nummer 24.