Mjelde etter at Huseklepp brente gigantsjansen på overtid.

(Dagbladet.no): Aalesund - Brann 2-1
Video er ikke lenger tilgjengelig.

Tusenvis av Brann-tilhengere samlet seg på Festplassen i Bergen for å feire gullet lørdag kveld, og sang for full hals hele kvelden. Men det gikk ikke helt som planlagt ...
Video: Eirik Helland Urke


GIGANTEN AARØY: Tor Hogne Aarøy sklir inn 2-0 og sørger for at hjemmelaget får det forspranget de trengte for å holde Brann unna.

GIGANTEN AARØY: Tor Hogne Aarøy sklir inn 2-0 og sørger for at hjemmelaget får det forspranget de trengte for å holde Brann unna.
Foto: Scanpix

AMPERT: Det var tydelig fra første spark på ballen at dette var en kamp begge lag inderlig ønsket å vinne.

AMPERT: Det var tydelig fra første spark på ballen at dette var en kamp begge lag inderlig ønsket å vinne.
Foto: Scanpix

HOLD YOUR HEAD UP HIGH: Skuffelsen er ikke vanskelig å lese i denne unge Brann-fansens uttrykk da gullfesten ble utsatt i kveld.

HOLD YOUR HEAD UP HIGH: Skuffelsen er ikke vanskelig å lese i denne unge Brann-fansens uttrykk da gullfesten ble utsatt i kveld.
Foto: Scanpix

IKKE HEM RIKTIG ENNÅ: Det var høytidsstemning da titusenvis møttes på Festplassen i Bergen for å feire at gullet kom hem.

IKKE HEM RIKTIG ENNÅ: Det var høytidsstemning da titusenvis møttes på Festplassen i Bergen for å feire at gullet kom hem.
Foto: Scanpix

1-0: Amund Skiri har banket inn ledelsen for hjemmelaget og de oransje heltene feires på ekte sunnmørsk vis.

1-0: Amund Skiri har banket inn ledelsen for hjemmelaget og de oransje heltene feires på ekte sunnmørsk vis.
Foto: Scanpix

Oppdatert tabell:

Brann 24163554-3451
Stabæk 23126542-3342
Viking 23125644-3341
Lillestrøm 23116642-2639
Tromsø 23113940-3736
Rosenborg 23105847-3435
Vålerenga 2396830-2833
Fredrikstad 2388734-3732
Aalesund 24931238-5230
Lyn Oslo 23841136-4128
Strømsgodset 23841131-3928
Start 23671033-3825
Odd Gr.land 23531527-4318
Sandefjord 23431625-4815


Aalesund - Brann 2-1 (2-1)

Color Line Stadion,10.780 tilskuere

Mål: 1-0 Amund Skiri (4), 2-0 Tor Hogne Aarøy (26), 2-1 Jan Gunnar Solli (34).
Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås
Gult kort: Haraldur Freyr Gudmundsson, Amund Skiri AaFK. Kristjan Örn Sigurdsson, Brann.

Aalesund (4-4-2): Adin Brown - Enar Jääger, Benjamin Kibebe, Haraldur Freyr Gudmundsson, Gustave Bahoken - Joakim Rune Austnes (Jonathan Parr fra 46.), Amund Robertsen Skiri, Karl Oscar Fjørtoft (Erlend Holm 75.), Trond Fredriksen - Tor Hogne Aarøy, Håvard Sakariassen (Diego Silva fra 82.).

Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Cato Guntveit, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Ramiro Corrales - Jan Gunnar Solli (Erik Huseklepp fra 61.), Hassan El Fakiri, Martin Andresen (Tijan Jaiteh fra 79.), Petter Vaagan Moen - Armann Björnsson (Azar Karadas fra 54.), Torstein Helstad.

(NTB)


Festplassen i Bergen opplever sannsynligvis et aldri så lite antiklimaks i kveld etter at en hel by har gjort seg klar til å feire at 44 års ventetid endelig skulle være over.

Gullet kommer nok fortsatt hem, men utålmodige bergensere må vente enda ei stund til.

Det sørget et heroisk hardtarbeidende Aalesund for da de sikret seg tre livsviktige poeng i kampen for å overleve i Tippeligaen.

På overtid fikk bortelaget allikevel muligheten som nok gjør at yndlingen Erik Huseklepp nok sover svært dårlig i natt.

Frispark på 25 meter, og Corrales troppet opp. Skuddet var glitrende og traff innsiden av stolpen. Ballen rullet en meter ut fra mållinja til innbytter Erik Huseklepp, og fra en meter på blankt mål satte driblefanten ballen i stolpen.

-
Jeg sa til Erik at det var synd og at han kunne blitt den store helten der. Det var synd at han ikke klarte å pare beina helt. Erik var nok sikker på at han skulle score der, og hadde ballen gått ut til Helstad istedet for Brown hadde det nok vært mål, sa en svært skuffet Mons Ivar Mjelde til TV2 etter kampen., før han noe unødvendig la til:

- Det er klart dette er forferdelig surt.


Sjokk-Skiri
Og for en by og et folk med gullfeber, begynte kvelden på verst tenkelige vis.

Det var spilt fem minutter da giganten Aarøy vakkert stusset et langt oppspill ned i feltet. En Amund Skiri på det absolutte høygir løp over halve banen, flikket ballen opp i hendene på Håkon Opdal, før han banket returen i nota foran et kokende publikum på Color Line Stadion.

1-0 til Aalesund over Brann.

Brann flyttet spillet høyere opp i banen etter Skiri-målet, men et gnistrende hjemmelag taklet, kjempet og headet unna det som kom fra de, for kvelden, sortkledde bergenserne.

Halvveis i omgangen doblet Brann-marerittet Tor Hogne Aarøy hjemmeledelsen.


Tafatt Brann
Høyreback Enar Jääger fikk føre ballen totalt uforstyrret opp mot 16-meteren og klinket til. Ballen skrudde vakkert utover og smalt i kryssfestet. Returen skled Aarøy i nettet og satte enda en støkk i Brann, Bergen, Herman Friele og festplassen.

- Enar har ei bra børse og skyter som en hest. Fantastisk, sa en fornøyd Aafk-trener Per Joar Hansen etter kampen.

- De kom hit for å hente gullet og ble selvfølgelig motivert av det. Vi gikk hardt ut og viste at vi ville gi dem kamp, sa banens gigant Haraldur Gudmundsson etter kampen.

- Jeg behøvde vel ikke motivere spillerne noe ekstra i dag nei, la Aafk-Perry til. 

Aalesunds duracell-åpning kostet åpenbart krefter og ti minutter før pause roet Jan Gunnar Solli tynnslitte gull-nerver.

Toppscorer Thorstein Helstad flikket vakkert igjennom vingen på en touch, og Solli brukte sitt gode steg til å rase i fra Gustave Bahoken. Fra skrått hold satte den tidligere RBK-spilleren ballen enkelt inn i langhjørnet.

45 hektiske minutter med et hardtarbeidende hjemmelag mot en langsomt våknende gigant fra Bergen var unnagjort.


Karadas og Huseklepp inn
Andre omgang åpnet ikke i det samme heseblesende tempoet, men begge lag hadde gode muligheter. Et kompakt Aalesund holdt fasongen godt, og serielederen sleit med å trenge igjennom den oransje muren.

Spesielt Haraldur Gudmundsson fremsto som en gigant i Aagfk-forsvaret.

Aalesund

Adin Brown
1 10
Gustave Bahoken
1 10
Haraldur Freyr Gudmundsson
1 10
Benjamin Kibebe
1 10
Enar Jääger
1 10
Karl Oskar Fjørtoft
1 10
Amund Skiri
1 10
Trond Fredriksen
1 10
Joakim Austnes
1 10
Håvard Sakariassen
1 10
Tor Hogne Aarøy
1 10
Jonathan Parr
1 10

Brann

Håkon Opdal
1 10
Cato Guntveit
1 10
Kristjan Örn Sigurdsson
1 10
Olafur Örn Bjarnason
1 10
Ramiro Corrales
1 10
Martin Andresen
1 10
Hassan El Fakiri
1 10
Petter Vaagan Moen
1 10
Jan Gunnar Solli
1 10
Thorstein Helstad
1 10
Armann Björnsson
1 10
Azar Karadas
1 10


- Han har vokst voldsomt på to år, og det finnes ikke begrensninger for ham, skrøyt Per Joar Hansen om stopperkjempen sin.

Da vi hadde spilt 70 minutter så hjemmelaget allikevel ut til å gå i oppløsning.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde kastet utpå Erik Huseklepp og Azar Karadas i jakten på utlikninga og seriegull, og sjansene ble da også større.

• Backen Ramiro Corrales og Erik Huseklepp fikk begge store muligheter fra skrått hold. Først blokkerte bautaen Gudmundsson, så sto svære Adin Brown i veien.

• Thorstein Helstad våknet seint fra dvalen, men da han ni minutter før slutt vendte vakkert opp så nok Mons Ivar Mjelde for seg at gullet ble med ham hjem til Osterøy i kveld. Ballen sneiet stolpen - på feil side.


Huseklepps sjanse
Men situasjonen som sørget for at ingen i Brann sover godt i natt oppsto altså fire minutter på overtid da Erik Huseklepp fikk ballen på kloss hold på blankt mål.

- Ballen kom så fort, jeg rakk ikke tenke. Jeg gjør det jeg kan for å score, men det skal selvfølgelig være mål, sa en skuffet Huseklepp etter kampen.

En aldeles eventyrlig mulighet som kunne sprettet champagnen i Bergen.

Gullet kommer nok fortsatt hem til slutt, men Bergen må vente enda noen dager.

I beste fall er gullet på plass på mandag, da Stabæk reiser til Stavanger for å spenne gullnervene i vest enda et hakk.


- Dyr kveld

Aafk sanket tre livsviktige poeng i kampen for å overleve i Tippeligaen takket knallhard jobbing og tøft duellspill.

- Jeg tar av meg hatten, guttene imponerte meg voldsomt i kveld. Jeg har lovt dem en fest på min regning hvis de greide dette, så denne kvelden blir dyr, gliste Per Joar Hansen etter at flomlysene var slukket i Aalesund.