Denne hytta forsvinner om natta

Smelter sammen med naturen rundt.

DRAMATISK: De svarte veggene og de store glassflatene skaper en dramatisk og teatralsk effekt i den minmalistiske særegne hytta. FOTO: David Luck Architects
PLANTEGNING FOTO: David Luck architecture
BEKSVART: Arkitekten hadde som mål at den kompakte hytta skulle smelte sammen med den tette skogen rundt. FOTO: David Luck Architects
GANGVEI: Fra garasjen går det en gangvei gjennom skogen og frem til hytta. FOTO: David Luck Architects
TETT SKOG: Den kullsvarte hytta ligger nesten skjult mellom trærne. Når mørket faller på glir hytta inn i terrenget og blir nesten usynlig. FOTO: David Luck Architects
SVART INTERIØR: Gulv, vegger, tak og store deler av innredningen er helt svart. FOTO: David Luck Architects
TATAMI ROM: Arkitekten lot seg inspirere av østen da han innredet soverommet. Rommet er nøye plassert mot øst. FOTO: David Luck Architecture
ROMSLIG TERRASSE: Utenfor soverommet er det bygget en stor terrasse. Her kan beboeren nyte morgensolen. FOTO: David Luck Architects
Svart, minimalistisk hytte David Luck
Svart, minimalistisk hytte David Luck

Den svarte, og funksjonelle hytta på 110 kvadratmeter ble bygget av arkitekten, til seg selv. Han ønsket seg en fritidsbolig som fusjonerte med naturen rundt.

Det gjennomgående svarte interiøret og eksteriøret har en helt egen funksjon.

Hytta, som har fått navnet Red Hill, ligger på en bakketopp i et skogholt rett utenfor Melbourne, Australia.

I ett med naturen For å komme frem til hytta må man følge en gangbro gjennom skogen. Selve boligen er mørk og moderne, omkranset av utemmet natur.

Store glassvinduer åpner opp mot skogen, og skyvevegger skaper en sømløs kontakt med naturen rundt.

Den svarte fasaden forsvinner inn i landskapet om natten, når alle lysene er slått av.

Alle vinduene ble utformet for å definere de ulike himmelretningene.

- Jeg ønsket å forene det gamle landskapet med det moderne Australia, forklarer arkitekt David Luck fra David Luck Architecture til Bonytt.no.

- Gangbroen fra garasjen skal symbolisere reisen fra byen inn til skogen og hytta.

Svart interiør Arkitekten ønsket at hytta skulle gli inn i naturen og bli usynlig om natten, og valgte derfor svart eksteriør.

Når alle lysene er av blir hytta nesten usynlig i den mørke skogen. Det svarte interiøret har samme effekt fra innsiden.

- Kunstig belysning på møblene og menneskene inne i hytta skaper en teatralsk og dramatisk effekt, forteller arkitekten.

Tilpasset terrenget Hele boligen er bygget opp på fire ulike nivåer over bakkeplan, som følger det kuperte landskapet. Ulike paviljonger definerer de ulike rommene.

På soverommet har arkitekten latt seg inspirere av japanske tatami-rom. Skyvedører i glass skaper lite skille mellom inne og ute.

Kjøkkenet har kontakt med uterommet Kjøkkenet befinner seg inni en åtte meter lang glasskube, som er inspirert av glassbygningene til den velkjente arkitekten Ludwig Mies van der Rohe.

Fra arbeidsbenken står husets eier med skogen rundt seg. Effekten blir nesten som å være ute.

Glassveggen motsatt vei vender mot terrrassen. Her er det skyvedører som gir umiddelbar tilgang til uteplassen.

Les også:
Her ligger de kuleste interiørbildene
Hytter som får folk til å klikke
Vårens beste rengjøringstips
Fire av ti termometer viser store avvik

Saken ble opprinnelig skrevet av Hytteliv for Klikk.no. Les her.