Slik blir fastelavnsbollene dine like perfekte som bakerlandslagets

- Skal ha nesten samme konsistens som tyggegummi.

(Dagbladet): Søndag er det fastelavn. Dagen markerte tradisjonelt sett overgangen fra vinter til vår, men i disse dager er det nok fastelavnsris og boller folk flest har i tankene.

Bakerlandslaget møtes jevnlig til øvelser og har gode tips til hvordan man får den beste baksten.

- Må eltes lenge - Bruk romtempererte råvarer, og ordentlig godt smør, er rådet fra bakerlandslagets Thomas Valand, som til daglig er bakesjef hos Godt Brød.

For å få perfekte boller er det viktig at du lar deigen elte lenge nok, slik at det er dannet et godt glutennettverk.

Fløte og vaniljekrem - Deigen skal ha nesten samme konsistens som tyggegummi. Du kan testes om deigen er ferdig eltet med å ta en deigklump og strekke i den til du får et gjennomskinnelig «vindu», sier Valand.

- Server fastelavnsbollene med ønsket fyll etter egne tradisjoner. Selv er jeg størst tilhenger av pisket fløte blandet med vaniljekrem servert sammen med noe hjemmelaget syltetøy, sier Valand.