Fikk puppen trykket på forsiden

Nå klager russejenta lokalavisa inn for PFU.

(Dagbladet.no): Sist måned var Oda Axelsen Bondal (18) på russetreff. Da lokalavisa dukket opp for å lage reportasje fra feiringa ville hun gjerne være med på bildet.

Neste morgen var det litt av et sjokk som ventet skoleeleven.

Singleten hennes hadde ufrivillig sklidd ned på bildet som var trykket på førstesiden til Porsgrunn Dagblad (PD), samt inne i avisen.

Ingen i redaksjonen hadde fått med seg at brystvorten til den ene av de tre jentene på bildet var synlig.

Nå har jenta klaget oppslaget inn for Pressens faglige utvalg, skriver Journalisten.

- Lei meg

- Jeg merket det ikke, men på en eller annen måte har singleten min blitt dratt ned slik at puppen min synes. Først ble jeg sjokkert og forbannet over at de hadde brukt bildet, og etter det ble jeg lei meg, det er ikke noe gøy at de trykker et så stort bilde av meg når puppen synes, sa jenta til NRK etter sist måneds forside.

Hun var  tydelig lei seg over framstillingen.

KLAGER TIL PFU: Bildet gikk på trykk på forsiden av Porsgrunn dagblad før noen oppdaget at brystvorten til den ene jenta vistes. I ettertid har hun fått en rekke slibrige henvendelser, og klager nå avisa inn for PFU. Fakismile: Porsgrunns Dagblad
KLAGER TIL PFU: Bildet gikk på trykk på forsiden av Porsgrunn dagblad før noen oppdaget at brystvorten til den ene jenta vistes. I ettertid har hun fått en rekke slibrige henvendelser, og klager nå avisa inn for PFU. Fakismile: Porsgrunns Dagblad Vis mer

- Jeg synes det er mest leit for familie og venner av familien. Mange må jo tro at jeg løper rundt sånn. Det gjør jeg ikke, dette var et uhell.

Slibrige henvendelser

Generalsekretær i Norsk presseforbund, Per Edgar Kokkvold, sier til Journalisten at jenta har hatt en rekke ubehagelige opplevelser etter oppslaget.

Blant annet har det ført til debattinnlegg i avisen.

- Klageren sier at hun har fått en rekke uhyggelige og slibrige kommentarer, både på sms, Facebook, skolen og på Messenger. Hun er også blitt oppsøkt ute på byen. I tillegg har bildet av henne havnet på en pornonettside.

Redaktør i PD, Erik Enger, beklager på det sterkeste og sier det aldri har vært meningen å henge ut jenta.

Fikk puppen trykket på forsiden