Kanskje hun slipper inn i USA nå?

Pia går nye veier for å dekke valgkampen.

(Dagbladet.no): I USA har det gått sport i å parodiere visepresidentkandidat Sarah Palin. Aller mest kjent er parodien til Tina Fey, som har vært med på å gjøre henne til landets mest populære kvinnelige komiker for øyeblikket.

Kanskje var det dette Pia Haraldsen hadde i tankene da hun kledde på seg rød drakt og satte opp håret, og poserte som Palin-lookalike for bloggen sin på TV2.no.

Se flere bilder av Pia som Palin her.

- Hun kopierer meg

Men Pia mener selv det er Fey som har latt seg inspirere av henne.

- Allerede samme natt som John McCain-kampanjen gikk ut med at de hadde valgt Palin som visepresident-kandidat, kjøpte jeg en rød blazer på en døgnåpen Fretex. Jeg begynte parodiene neste morgen. Hvordan Tina Fey har fått snusen i det blir bare spekulasjoner, sier hun til Dagbladet.no.

Hun hevder at hun er en stor beundrer av Palin. Rent stilmessig, vel og merke.

- Kombinasjonen av seksuelt undertrykket forstadskvinne og cheerleader bombshell har et stort potensial våren 09. Palin er virkelig en ny Coco Chanel. Politisk er hun kanskje litt tvilsom, men jeg ble veldig beroliget da jeg så henne i Naughty Monkey pumps. Enhver kvinne iført de skoene kan lede verden for min del, sier hun.

LIGNER DE? Pia Haraldsen følger i fotsporene til mange amerikanske kolleger når hun kler seg opp som Sarah Palin. Foto: CF WESENBERG (KOLONIHAVEN STUDIO) / SCANPIX
LIGNER DE? Pia Haraldsen følger i fotsporene til mange amerikanske kolleger når hun kler seg opp som Sarah Palin. Foto: CF WESENBERG (KOLONIHAVEN STUDIO) / SCANPIX Vis mer

Drømmer om intervju

Pia Haraldsen skulle egentlig ha rapportert fra valgkampen som korrespondent for TV2, men ble nektet visum av USAs homeland security. Dermed må hun holde seg hjemme på Snarøya, og gjør intervjuer via videotelefon. 

Og hun har ikke gitt opp håpet om å få intervjue sitt nye forbilde.

- Det er klart hun er drømme-intervjuobjektet mitt. Palin har fått kritikk for å ikke lese seriøse aviser, men hele damen beviser det jeg alltid har visst: Du kan bli president i USA uten å ha lest en eneste bok! sier hun.

Kanskje hun slipper inn i USA nå?
FEY SOM PALIN: Med denne Palin-parodien åpnet Tina Fey høstens sesong av det populære amerikanske TV-programmet "Saturday night live". Den har vært med på å gjøre henne til den hotteste kvinnelige komikeren i landet for øyeblikket.
SKJØNNHETSDRONNING: Sarah Palin er tidligere missedronning fra Alaska. Pia Haraldsen skryter av stilen hennes.