«Føler hele saken som utrolig useriøs og sårende»

SVT-intervjuede Marit Mikkelsplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Bjørn Dæhlie: Oppgitt, trist og maktesløs VAL DI FIEMME (Dagbladet): «Uppdrag Granskning» starter programmet med verdenscupløpene i finske Lahti 18. og 19. januar 1997.

Der ble 20 kvinner og 20 menn tatt ut til blodtesting før rennet, og blodverdiene hos ni herreløpere og fem kvinneløpere er så høye at de etter reglene skulle vært nektet start.

Skandaletreneren Kari-Pekka Kyrö - som var ansvarlig for det finske landslaget da seks utøvere hos vertsnasjonen ble dopingtatt under Lahti-VM i 2001 - er kilden bak disse dokumentene.

En av løperne som trekkes fram med mistenkelig høyt hemoglobinnivå er Marit Mikkelsplass. Hun skal ha startet i Lahti med blodverdier på 16,1.

I dokumentaren reagerer hun tilsynelatende med vantro, selv om hun lå under den daværende grensa på 16,5.

- 16,1?! Nei, det kan ikke stemme. Jeg vet ikke hva jeg kan svare på det, annet enn at vi jobbet masse med å være i høyden. Jeg har alltid slitt med det (blodverdiene), det kan være mange ting som spiller inn. Jeg fikk aldri noen anmerkning på det mens jeg var i Lahti. Men det er rart du har de blodverdiene, da, sier Mikkelsplass i et telefonintervju.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.