DEBATT

Der jeg ikke var

De muslimske ungdommenes demonstrasjon mot ekstremisme 25. august 2014 bør få lov til å bli et viktig vendepunkt for norske muslimer.

IMPONERTE MANGE Faten Mahdi Al-Hussaini stod frem som den ene tydelige stemmen i mandagens demonstrasjon mot ekstremisme, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IMPONERTE MANGE Faten Mahdi Al-Hussaini stod frem som den ene tydelige stemmen i mandagens demonstrasjon mot ekstremisme, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Når en ny stemme dukker opp, kan man prøve å hjelpe dem, eller rive dem ned. Hege Storhaug fra den innvandrings- og islamkritiske tenketanken Human Rights Service (HRS) gjør det siste når Storhaug på det groveste angriper jenta som talte ekstremismen midt imot, i sitt innlegg «Skal vi ta tak i hjernevasken?» 28. august 2014. Det store problemet er at angrepet i stor grad består av usammenhengende påstander bygget på indisier som forsøkes knyttes opp mot denne jenta. Slike forsøk er uheldige og tjener på ingen måte samfunnet til noe nytte.

Tilbake først til demonstrasjonen. Det finnes hendelser i historien som blir «hvor var du» momenter. Vi har hatt så altfor mange av dem i det siste med negative fortegn. Terror, krig og ødeleggelser. Så finnes det positive «hvor var du» hendelser også. Rosetogene i etterkant av terrorangrepet 22. juli 2011 var en slik en. Demonstrasjonen fra det muslimske miljøet 25. august 2014 mot ekstremisme generelt og ISIS gruppen og dens norske støttespillere i gruppen som kaller seg «Profetens ummah» var en annen.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer