Storbyene bør ta ansvar for de 123

Itte no knussel!

STORT BEHOV:  Illustrasjonsbildet er fra en flykningeleir nær Amman. Foto: Muhammad Hamed / Reuters / NTB Scanpix
STORT BEHOV: Illustrasjonsbildet er fra en flykningeleir nær Amman. Foto: Muhammad Hamed / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SV har tatt initiativ til at Norge likevel tar imot de 123 skadde syriske flyktningene, som regjeringen har sagt nei til. Erna Solberg bruker kapasiteten i kommunene som en av begrunnelsene. I Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger er det nå levert inn forslag til bystyrene om at vi lager en storbydugnad, der vi i fellesskap tar ansvar og sier ja til at de 123 syriske flyktningene som er blant de mest sårbare likevel kan komme til Norge.

Onsdag skal saken opp i Oslo bystyre. Jeg forventer at KrF, Venstre og Arbeiderpartiet sikrer et nødvendig flertall både i Oslo og i de andre byene for å være med på denne storbydugnaden, som betyr at Oslo tar imot ca. 50 av de 123 flyktningene som er blitt avvist. Jeg håper også at Ordfører Fabian Stang og Høyre også stemmer for dette forslaget, og viser Erna Solberg at det er vilje, kapasitet og kompetanse ute i kommunene til å ta et større ansvar, og vise humanisme og nestekjærlighet. Dette skal få regjeringen til å snu i saken. Vi kan ikke snakke om samhold og solidaritet ved store markeringer og ikke ta ansvar for medmennesker som lider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer