LEDER

Framtidas skole

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Noe av det siste tidligere kunnskapsminister Kristin Halvorsen fra SV gjorde som statsråd var å sette ned et utvalg som skulle se påSkole-Norges framtidige utfordringer. Utvalget og mandatet overlevde regjeringsskiftet. Det var Høyre-statsråd Torbjørn Røe Isaksen som i går mottok første delrapport. Hovedrapporten skal leveres i juni 2015. Det er ikke alltid at utvalg som er nedsatt av én regjering fortsetter under en ny. Men så er tilfellet her. Vi må da anta at begge regimer mener oppgaven med å beskrive utfordringene framover anses som viktige, og at folkene som er satt til å gjøre det anses å være i stand til det.

Men om det er bred politisk enighet om utvalgets oppgave, er det likevel tilløp til akademisk strid om innholdet i delrapport I. Professor Rune Slagstad, som var invitert til å gi et riss over norsk skoles historiske utvikling de siste 200 år, mener rapporten har vesentlige mangler. Utvalgets leder, professor Sten Ludvigsen, mener imidlertid Slagstad ikke kan ha lest rapporten. For der skal de påståtte mangler være grundig behandlet. Men kanskje kan fyrig replikkveksling skjerpe interessen for et dokument som neppe vil ta nattesøvnen fra noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer