KOMMENTARER

Lyrisk duell med Ibsen

Kammerpoetene lufter sin Ibsen. Spenstig.

FESTIVAL-HENRIK: Ibsenfestivalen byr på et stort spekter av oppsetninger fra den ganske verden, og fem norske poeter våger seg også i dialog med Henrik den store af Ibsen i kveld. Foto: Agnete Brun
FESTIVAL-HENRIK: Ibsenfestivalen byr på et stort spekter av oppsetninger fra den ganske verden, og fem norske poeter våger seg også i dialog med Henrik den store af Ibsen i kveld. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Hvem er samtidens folkefiende nummer 1. Er det meg, deg eller alle de som sitter på gata?

Er det ham ja. Nettopp. De som ser annerledes ut? Ja vel.

Eller er det hun som mener noe om alt og alle fra helt andre land og kulturer? Du bestemmer. Nei, Lille Eyolf gjør det, som vanlig.

Forresten, lørdag startet årets Ibsenfestival opp som varer fram til 22. september. Den første festivalen ble arrangert i 1990.

Landets storstue for mennesker som sminker seg, kler seg ut og lærer manus utenat, Nationaltheatret, er selvsagt hovedsetet for Ibsenfestivalen med et vell av spennende oppsetninger fra inn - og utland, og som det sies - om igjen og om igjen - Ibsen er stadig like aktuell. For pokker!

I et delikat ly av de store og små oppsetningene på National er det kanskje også OK, for dem som er i hovedstaden (bosatt fast eller på besøk) å stikke innom Ibsen-museet i kveld der de som kaller seg Kammerpoetene ror ut i et særs vågalt litterært havgap.

Kammerpoetene har nemlig utfordret seg selv til å gå i duell med Den store åndshøvding, Henrik Ibsen.

Fem diktere, som fant hverandre på denne avisas nettforum for lyrikere, Diktkammeret, har valgt ut et skuespill, lyrisk verk, karakterer eller tematikk som de ønsker å utforske gjennom diktning eller musikalsk komposisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer