Ingen er frie før alle er frie

Jeg tror ikke det løser noe å komme opp med nye begreper som «kvinnelige erfaringer» når det eksisterende «kvinne» er vanskelig nok å definere.

LETTERE? - Jeg stiller meg tvilende til om begrepet «kvinnelige erfaringer» vil gjøre jobben deres noe lettere, skriver Stava i sitt svar. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
LETTERE? - Jeg stiller meg tvilende til om begrepet «kvinnelige erfaringer» vil gjøre jobben deres noe lettere, skriver Stava i sitt svar. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hilde Sofie Pettersen (redaktør Fett) og Madeleine Schultz (organisasjonssekretær Kvinnefronten) har hatt noen travle dager fylt med feiring av bursdagsbarnet Fett som har blitt 10 år. I deres svar på min kronikk Er feminismen ved veis ende? kan jeg lese at jeg baserer deler av min kritikk på direkte misvisende påstander og dels på uenigheter med Kvinnefronten om hva fritt handlingsrom skal være.

Det er enkelt å si at en kritikk er direkte misvisende når det ikke vises til hva som er misvisende. Vi har heller aldri snakket om handlingsrom, da er det like vanskelig å være enig som uenig. Derfor kan jeg kan tilgi dere denne gangen for at dere gjennomgående bruker feil pronomen i svaret deres, og regner med at det vil ordne seg når vi løsner litt på den heteronormative snippen.

Jeg opplever at forfatterne har lest inn en slags kritikk av Tidsskriftet Fett i kronikken. Min egen erfaring med Fett er god, de har tatt tak i tematikk rundt kjønn og identitet tidligere og tok opp tråden igjen nå under 10-års jubileet. Fett har jeg ikke kritisert, derimot har jeg kritisert Kvinnefronten i anledning Fett sitt 10-årsjubileum, en feiring det er naturlig at eier (Kvinnefronten) deltar på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer