DEBATT

Rabitamoskeen bør oppklare

Ville det ikke blitt ramaskrik om norske kirkesamfunn huset terrorister og jihadister?

MODERATOR: Linda Alzaghari har vært moderator på nettstedet Islam.no. Dette skal være en skjermdump derfra. Faksimile: Hege Storhaug
MODERATOR: Linda Alzaghari har vært moderator på nettstedet Islam.no. Dette skal være en skjermdump derfra. Faksimile: Hege Storhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom årene har det til stadighet dukket opp forhold rundt Rabitamoskeen (RM) og dens ledelse som avdekker mørke ideologiske sider.

Samme moskés forstander, Basim Ghozlan, har i årevis drevet nettstedet islam.no der terroristen fra Larvik, norsksomalieren Hassan Abdi Dhuhulow, i perioden 2006 — 2008, postet over 2500 innlegg, inkludert foredrag med en av verdens verste terrorister gjennom tidende, Anwar al-Awlaki. President Barack Obama sørget faktisk for å drepe ham. Dhuhulow fremmet også andre kjente hatpredikanter som formidler avsky for Vesten og vil innføre barbariske straffelover i tråd med sharia. Heller ikke dette ble påtalt.

Da Aftenposten avdekket dette, og vi blant annet påpekte at også Linda Alzaghari var moderator på islam.no i den nevnte perioden, går hun umiddelbart i offerrollen. Alzaghari skal vite at det er ikke hennes kontaktpunkt med Dhuhulow, som at hun også meldte seg inn i det islamistiske nettstedet 7CenturyGeneration.com sammen med Dhuhulow, som er kjernen i vår kritikk. Vår kritikk går på Rabitamoskeen (RM) og islam.nos ideologi. RMs leder, Ghozlan, er eksempelvis en trofast støttespiller for Det muslimske brorskapet (se hans Facebookprofil, der Brorskapets leder Morsi er avbildet med tekst om at han er Egypts «legitime leder»).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer