DEBATT

Hvorfor jeg er mot OL 2022

OL-debatten går og beslutningen tas i Stortinget neste måned. Fpu har vært store motstandere siden starter. Her er de 10 viktigste grunnene til at jeg ikke ønsker Oslo OL i 2022.

MOTSTANDER: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), er svært sterkt engasjert mot at Oslo skal arrangere OL i 2022.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MOTSTANDER: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), er svært sterkt engasjert mot at Oslo skal arrangere OL i 2022. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

1. Ikke for eller mot idrett - OL i Oslo handler ikke om man er for eller mot idrett. Det handler om man skal legge til rette for en ekstremt dyr fest i noen få uker, eller om man skal sørge for å videreutvikle idrettsglede, barne- og breddeidrett i hele landet. I stedet for et OL kan alle landets 428 kommuner få hver sin svømmehall.

2. Prioritere det viktigste først - Fordi jeg vil prioritere breddeidrett, vei og jernbane i hele Norge, framfor å bruke 35-50 mrd på en to ukers Oslofest for eliten i IOC. I valget mellom en pampefest til 35 milliarder og 22 000 sykehjemsplasser som kan sørge for at vi aldri — aldri igjen vil se en av våre besteforeldre måtte stå med lua i hånda for en verdig alderdom, så er jeg ikke i tvil om hva jeg velger.

3. Tar OL i gal retning - Det vil være historisk om man for første gang skal arrangere et vinter-OL mot et sterkt flertall i folket og blant ungdomspartiene. Det er å ta OL i helt feil retning. OL skal handle om folkefest. Men det er helt feil å bruke over 30 milliarder på en folkefest uten støtte i folket. Kun 26 prosent vil ha OL i Oslo 2022, mens det var 70 prosent FOR før OL på Lillehammer. Idrettspresident Børre Rognlien har selv sagt at det må være over 60 prosent som støtter OL for at vi skal gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer