DEBATT

Du er bra nok som du er

Det slo meg for en god stund siden at jeg kastet bort så mange av mine unge og vakre år på å være så forbanna usikker.

UNGDOMSTIDEN: Er tøff for mange, men går heldigvis over, skriver Victoria Edwards.        Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
UNGDOMSTIDEN: Er tøff for mange, men går heldigvis over, skriver Victoria Edwards. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I går var det like før jeg hoppet bort til en fremmed jente på bussen og sa at hun var vakker, men jeg rakk ikke gjøre det, for telefonen ringte og jeg måtte ta den, og da jeg kikket opp igjen var hun borte. Jeg aner ikke hva hun ville ha tenkt eller trodd, men jeg blir bare så lamslått av unge folks skjønnhet, den typen skjønnhet som de ikke er klar over selv. Eller ikke vil innse, eller nekter å tro på.

Jeg vet ikke når jeg ble bevisst på det selv, men det slo meg for en god stund siden at jeg kastet bort så mange av mine unge og vakre år på å være så forbanna usikker. Det plager meg faktisk, det irriterer meg veldig. Hvorfor gikk jeg rundt med klumpen i magen, hvorfor trodde jeg så fælt om meg selv? Når jeg tenker tilbake på det nå virker det bare så utrolig meningsløst og bortkastet.

All selvforakten, hvor kom den fra? Hvorfor? Jeg følte meg så stygg og keitete. Ungdomstiden er brutal, synes jeg. Alt man skal mestre, fikse og klare. Venninner som baksnakker og kjærester som svikter. Foreldre som pusher og presser, som veiver med armene og tror at verden går under hvis karakterene blir dårlige. Jeg får bare lyst til å rope at: Nei! Det er løgn! Livet går ikke under. Det er rom for å feile. Du er bra nok!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer