KOMMENTARER

Hvorfor skal vi gjøre barnas hverdag mer ensfarget?

En lei barneboktrend.

ROSA ELLER BLÅ? Sangbøkene for gutter og jenter tilhører en trend som er spesielt synlig i den mest kommersielle delen av bokmarkedet.
ROSA ELLER BLÅ? Sangbøkene for gutter og jenter tilhører en trend som er spesielt synlig i den mest kommersielle delen av bokmarkedet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Er det forskjell på guttemat og jentemat? Gutte-eventyr og jente-eventyr? Jente-bibler og gutte-bibler? Eller pottetrening for jenter og gutter? Enkelte forlag ser ut til å mene det. Og kundene deres ser ut til å være enige.

Småbarnsmora Hanne Wetland fra Bergen trodde hun var med på skjult kamera, da hun oppdaget forlaget Victorias «Sangbok for jenter» og «Sangbok for gutter» i bokhandelen i forrige uke.

Da hun ikke fant noen kameralinser i nærheten, startet hun en heftig debatt på sosiale medier, som fortsatte inn i helga.

«Glad det ikke er ett av mine forlag. Anbefaler total boikott fra bokkjøpere såvel som forfattere. Dette er for dumt!» tvitret professor i organisasjonspsykologi, Linda Lai.

Jeg tror ikke det er noen som i fullt alvor mener at gutter og jenter trenger ulike sangbøker. Men de tilhører en trend som er spesielt synlig i den mest kommersielle delen av barnebokmarkedet, blant mindre forlag som først og fremst satser på fakta- og bruksbøker, eventyrbøker og aktivitetshefter: Bøker som sjelden får priser og medieomtale, men som likevel fyller opp bestselgerlistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer