DEBATT

Underholdning og etikk

Talkshow er underholdning. Dagsrevyen er nyheter.

ETISK FORSVARLIG? I Dagbladet fredag kritiserte en rekke eksperter i presseetikk de store talkshow-vertene for å intervjue svært gode venner. Faksimile.
ETISK FORSVARLIG? I Dagbladet fredag kritiserte en rekke eksperter i presseetikk de store talkshow-vertene for å intervjue svært gode venner. Faksimile. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Noen presse-eksperter har kommet i skade for å misforstå totalt hva de uttaler seg om.

I et altfor stort oppslag fredag i Dagbladet påstår selveste generalsekretæren i presseforbundet Kjersti Løken Stavrum, etikkekspert Gunnar Bodahl Johansen og medieforsker Carl Erik Grimstad at talkshow-programledere burde opplyse om de er venner med sine gjester eller helst ikke ha dem som gjester i det hele tatt.

Jeg vet at mange seere tror det er programlederne som lager alle TV-programmer, men jeg trodde virkelig at fagfolk på presse, media og etikk visste at denne type programmer styres av en redaksjon med innholdsprodusent eller vaktsjef som leder. Over det står programmets produsent som ansvarlig.

Programlederen er ofte med i redaksjonen, men har på ingen måte det avgjørende ord når det gjelder hvem som skal være med i programmet, og er derfor heller ikke ansvarlig for resultatet. Det er derimot produsenten, eller sjefen i produksjonsselskapet hvis det produseres utenfor TV-kanalen og ansvarlige redaktør i TV-kanalen. Med denne A4 kunnskapen faller kritikken mot programlederen sammen som et korthus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer