DEBATT

Høyres logiske brist

Høyre må forklare hvordan de har funnet ut at rike blir motivert av mer penger, mens bønder, kulturarbeidere, medier og fattige blir motivert av mindre.

KREVER SVAR: Stortingspolitiker Arild Grande (AP).  
Foto: Berit Roald / Scanpix
KREVER SVAR: Stortingspolitiker Arild Grande (AP). Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Slipp bonden fri!» har lenge vært et mantra fra høyresiden. Gjennom mindre statlige overføringer skal bonden bli inspirert til å finne nye inntektskilder og oppdage meningen med et yrke som hittil ifølge høyresiden har vært preget av statsavhengighet og konservering.

«Slipp kulturen fri», hører vi også. Kulturarbeidere med offentlig støtte blir visstnok grepet av en matthet som begrenser kunstnerisk kreativitet og leder inn i uforbeholden hyllest av staten. De må få mindre penger slik at de forstår hva sann kunst er. FrPs kulturpolitiske talsperson Ib Thomsen har uttalt: «God kunst kommer ofte fra sultne kunstnere». Så kom kulturminister Thorhild Widvey med en «gavepakke» til avisene: dere skal få mindre penger! Da oppnår dere større frihet og kan lage bedre aviser! Dette avslører en statsråd så blendet av ideologiske dogmer at hun fullstendig har mistet kontakten med virkeligheten. Påstanden er at produksjonstilskudd til norske aviser hindrer mangfold og setter avisene i et avhengighetsforhold til staten. Dette er både totalt feil og en meget drøy påstand: vi har å gjøre med en medieminister som påstår at norske medier og journalister ikke er uavhengige. Widvey bør enten dokumentere sine påstander eller trekke dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer