DEBATT

Til Karl Ove Knausgård

Jeg var 12 år da granatene falt over Sarajevo. Dersom du hadde valgt å forholde deg til min historie, mine førstehåndserfaringer, kunne du, og juryen for Ibsenprisen forstått mer av reaksjonene tildelingen av prisen til Handke vekker.

HJERTESKJÆRENDE: Å miste et barn er like brutalt om du er serbisk eller bosnisk, skriver artikkelforfatteren. Bildet viser en bosnisk muslimsk kvinne 20. juli i år, gråtende ved kisten til en slektning som forsvant i 1992 og nå er identifisert etter oppgravingen av en massegrav i Tomasica.
HJERTESKJÆRENDE: Å miste et barn er like brutalt om du er serbisk eller bosnisk, skriver artikkelforfatteren. Bildet viser en bosnisk muslimsk kvinne 20. juli i år, gråtende ved kisten til en slektning som forsvant i 1992 og nå er identifisert etter oppgravingen av en massegrav i Tomasica. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Karl Ove Knausgård,

Mye i kronikken din i Dagbladet 10. oktober får meg til å tenke at Peter Handke må være den modigste, reneste personen på jordas overflate der han går og søker etter sannheten gjennom førstehåndserfaring. Men betyr dette dermed at det helten Peter Handke skriver er sant? Vi som benytter oss av vår rett til å ytre uenighet, vi har misforstått. Enten fordi vi er dumme idioter, vi er dårlige til å uttrykke oss eller vi er simple litteratur- og ytringsfrihetshatere. En diskusjon og en mening rundt tildelingen av Ibsen prisen, er ifølge Handke selv, det samme som å være hysterisk og befinne seg i helvete. Måtte musen knulle oss, direkte sitert fra den store østerrikske forfatteren. Stakkars oss.

Dersom du hadde valgt å forholde deg til min historie, mine førstehåndserfaringer, kunne du, og juryen for Ibsenprisen forstått mer av reaksjonene tildelingen av prisen til Handke vekker. Dere kunne ha lest svarene fra Borchgrevink, Berg og Hagtvet ikke som et angrep på Handkes ytringsfrihet, eller dere selv, men som et forsøk å belyse hvordan Handkes ord også må forstås i konteksten av Balkan- krigene, spesielt på selve Balkan. Dere hadde da kanskje ikke kalt de reaksjonene som er kommet for pinlige, provinsielle og absurde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer